Şimdi Ara

17-18000 az yakan uzun yol aracı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öğretmenim. Bekarım. Ayda iki kez uzun yola çıkacağım. her çıkışımda git-gel 500 km yapacağım. artı şehir içinde de kullanacağım bir araç arıyorum.
    Aracın yaşına gelirsek çok takıntım yok en fazla 10 yaşında olursa iyi olur. Benzin fiyatlarından dolayı dizel yada LPG tercihim olacak.
    Max 17000-18000 tl den fazla vermek istemiyorum.
    3 kapı olmasında; 5 kapı hatchback veya station wagon hepside olabilir.
    Büyük olsun takıntım yok.Şehir içinde fazla değil de uzun yolda kullanacağım bir araç.
    Motor performansı aramıyorum. 1.2 -1.8 hacimde arası her model olabilir. Hız drift merakım yok.
    İlk arabam olacak ve Şoforluğumde fazla yok. Uzun yol da kullanacağımdan Klima , ABS , Airbag kesinlikle olsun istiyorum.
    Az yaksın vergisi ve yedek parçası beni üzmesin.5 sene rahat binebileceğim bir model olsun.
    Kafamdaki modeller : Opel Corsa , Ford Fiesta , Hyundai Getz.
    Ayrıca alfa 147 lerde dikkatimi çekiyor. Ancak dizel değil.
    Birde madem donanımlı bir şey istiyorum ozaman uygun fiyatlı Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Elegance larada bakıyorum.
    10-13000 arası gayet donanımlı güzel araçları var.Digital Klima sunroof , Abs , airbag . Az yakıyor ancak dizel değil.ne dersiniz.

Siz olsanız ne alırdınız.Başka ne tavsiyeleriniz v
    ar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrnfyc83 -- 12 Haziran 2011; 3:59:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mrnfyc83

Öğretmenim. Bekarım. Ayda iki kez uzun yola çıkacağım. her çıkışımda git-gel 500 km yapacağım. artı şehir içinde de kullanacağım bir araç arıyorum.
    Aracın yaşına gelirsek çok takıntım yok en fazla 10 yaşında olursa iyi olur. Benzin fiyatlarından dolayı dizel yada LPG tercihim olacak.
    Max 17000-18000 tl den fazla vermek istemiyorum.
    3 kapı olmasında; Sedan 5 kapı hatchback veya station wagon hepside olabilir.
    Büyük olsun takıntım yok.Şehir içinde fazla değil de uzun yolda kullanacağım bir araç.
    Motor performansı aramıyorum. 1.2 -1.8 hacimde arası her model olabilir. Hız drift merakım yok.
    İlk arabam olacak ve Şoforluğumde fazla yok. Uzun yol da kullanacağımdan Klima , ABS , Airbag kesinlikle olsun istiyorum.
    Az yaksın vergisi ve yedek parçası beni üzmesin.5 sene rahat binebileceğim bir model olsun.
    Kafamdaki modeller : Opel Corsa , Ford Fiesta , Hyundai Getz.
    Ayrıca alfa 147 lerde dikkatimi çekiyor. Ancak dizel değil.
    Birde madem donanımlı bir şey istiyorum ozaman uygun fiyatlı Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Elegance larada bakıyorum.
    10-13000 arası gayet donanımlı güzel araçları var.Digital Klima sunroof , Abs , airbag . Az yakıyor ancak dizel değil.ne dersiniz.

Siz olsanız ne alırdınız.Başka ne tavsiyeleriniz v
    ar.

• marea yada laguna düşünmezmisin olmadı 406 bak lpg ile çokta iyi olur
  • Mitsubishi Carisma 1,8 motora LPG uygulanamıyor haberiniz olsun 1,6'lara bakabilirsiniz ama.

Haricinde ben size B segmenti olarak Citroen C3'ü öneririm 92 beygir. Elinizdeki parayla cam tavanlısını bile bulursunuz.

D segmenti olarak tüplü 406 diyorum

Uzun yol aracı dediğin D segmentidir, fakat ufak arabalar tüketim açısından çok daha iyidir. Park sorunu daha azdır ve kullanımı daha kolaydır.
  • Meslektaşım. O bütçeyle alacağın en donanımlı, modelli yüksek olan ve dizel olan neredeyse tek araç Seat Cordoba'dır. 18 bin gibi bir bütçeyle çok temiz 2004-2005 model 1.4 TDI Signo bulabilirsin.

Hız sabitleyici, Yol bilgisayarı
    ABS+EBD, 2 Airbag, aktif gergili emniyet kemerleri
    Dijital klima, 6 hoparlörlü CD çalar
    Ön ve arka sis farları, 4 cam otomatik önler sıkışma kontrollü
    Elektrikli, ısıtmalı, katlanır yan aynalar

Gibi sınıfında neredeyse hiçbir arabada olmayan donanımlar var. Şehir içi 5.5-6, şehir dışı 4 litre yakar yüzünü güldürür. TDI motor 80hp güç 195nm tork üretir. Az yakar çok kaçar. 400bin km ağır bakım istemez (düzgün kullanılırsa). 485 litre bagajla Passat'la eşit hacimde dev gibi bagajı vardır. 38mt ile sınıfının en kısa fren mesafesine sahiptir...

Soruların olursa özelden de sorabilirsin. Yardımcı olurum. Kolay gelsin 2.el işi zor....

• Uzun yol için model olarak biraz eski ama d sınıfı araçlar düşünmez misin.Vectra yada passat tarzı
  • O paraya kesinlikle Primera ya da Toledo.
  • İmzamdaki aracı tavsiye ederim. Elegance donanımlı 1.6 motorlu octavia , lpg ilede uyumlu motoruyla gayet başarılı. Benim aracımda LPG'li. Uzun yolda, özellikle otoban sürüşü çok zevkli ve yormuyor. şehir içinde boyutlarından dolayı biraz yoruyor. 528 lt gibi devasa bir bagaj var. İçi, motoru, şanzumanı yani birçok şeyi Vw. Tüketim değerleride muadilleri gibi. Kullanım yerine göre 6-10 lt arası lpg.
  • türkiye pazarında sınıfında çok fazla rağbet gören corsa , fiesta düşünüyordum konu entry de belirtmiştim .
    Ama kimse nu iki model üstünde durmamış. Sanırım uzun yol araçları olmadıkları için. Genelde D sınıfı araçlar önermişsiniz.
    Sanırım bu iki modeli elemeliyim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.