Kullanan ve ürünü incelemiş arkadaşlara birkaç sorum var. 1-Üründe 1tb hdd gözüküyor. Bu tek parça 1tb mi, yoksa 2 tane 500gb den raid mi yapılmış ? Ürüne hdd'den yada bluray den vazgeçmeden ssd takmak mümkünmüdür ? 2-Üründe hd 7650 ekran kartı gözüküyor. Bu ekran kartı değiştirilebilir yapıdamı ? Atıyorum 1-2 yıl sonra ekran kartı oyunlarda yetmemeye başlarsa değiştirmek mümkün olurmu ? 3-Üründen memnunmusunuz
Şimdiden cevaplayan herkese teşekkür ederim
1) 1tb harddisk tek parça, ben boş sata bağlantısı yok diye biliyorum. 2) Hayır değiştiremezsiniz, zaten oyun için bu makineyi tavsiye etmem. Yanlış anlama olmasın oyun performansı çok kötü olduğu için değil, notebookun üretim amacı oyun olmadığı için tavsiye etmiyorum. Arada oyun oynanır ama full oyun oynayacak birisi için gaming serisi bir ürün tavsiye ediyorum. 3) Evet üründen çok memnunum. Benim gibi çizim ve simulasyon programlarıyla işi olanlar için büyük, mat ve kaliteli ekranıyla, i7 işlemci ve 8gb belleğiyle, 128bit veriyollu ekran kartıyla tüm ihtiyaçları karşılıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: 7eleven
ilk incelemede oyun icin almayin onerisi vardi ben urunu ofiste cizim icin kullanacagim agirlikli. tavsiye edermisiniz.
@7eleven Uyumludur normalde zaten bu çanta ile veriliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: beren
quote:
Orijinalden alıntı: durall
Kullanan ve ürünü incelemiş arkadaşlara birkaç sorum var. 1-Üründe 1tb hdd gözüküyor. Bu tek parça 1tb mi, yoksa 2 tane 500gb den raid mi yapılmış ? Ürüne hdd'den yada bluray den vazgeçmeden ssd takmak mümkünmüdür ? 2-Üründe hd 7650 ekran kartı gözüküyor. Bu ekran kartı değiştirilebilir yapıdamı ? Atıyorum 1-2 yıl sonra ekran kartı oyunlarda yetmemeye başlarsa değiştirmek mümkün olurmu ? 3-Üründen memnunmusunuz
Şimdiden cevaplayan herkese teşekkür ederim
1) 1tb harddisk tek parça, ben boş sata bağlantısı yok diye biliyorum. 2) Hayır değiştiremezsiniz, zaten oyun için bu makineyi tavsiye etmem. Yanlış anlama olmasın oyun performansı çok kötü olduğu için değil, notebookun üretim amacı oyun olmadığı için tavsiye etmiyorum. Arada oyun oynanır ama full oyun oynayacak birisi için gaming serisi bir ürün tavsiye ediyorum. 3) Evet üründen çok memnunum. Benim gibi çizim ve simulasyon programlarıyla işi olanlar için büyük, mat ve kaliteli ekranıyla, i7 işlemci ve 8gb belleğiyle, 128bit veriyollu ekran kartıyla tüm ihtiyaçları karşılıyor.
kardes ben mimarlık öğrencisiyim hem çizim için hemde oyun için iyi bir laptop arıyorum bu senin aldıgını düşünüyorum ama senin oyunlar için olan yorumun beni düşündürdü ben her türlü oyunu bu laptopda oynayamaz mıyım biraz acıklama yaparmısın bu konuda bide ekran kartı AMD Radeon HD 7650M bu grafik kartı nasıldır bi kaç kişiden amd kötü invidia iyi gibi duyumlar aldım sende bu işlerden baya anlıyo gibiisin beni aydınlatırsan memnun olurum şimdiden teşekkür ederim
7650Mekran kartı hd6650m kartın yeni serideki halidir gt630 dan performans olaran biraz düşüktür orta segment leptoplarda kullnılan kartlardandır,oyun performansı orta seviyedir,fhd ekranda çözünürlülüğü oyunda hd çözünürlülüğe almalısınız uzun soluklu bir kart değil.Çizim programları ve oyun bir arada düşünüyorsan 15'' olacaksa hd ya da 1600x900 çözünürlülük olmalı 17'' olacaksa fhd çözünürlülük kullnılabilir olur bundan düşük ekranlarda programlarda sorun yaşarsın.Çizim programları kullnana arkadaşlar için oyun arsa işin içinde seçenekler kısıtlı ve pahalı 15'' olarak lenovo y580 ya da samsung np550c gt650m olan ekran kartlı modeli vatanda indirimle alınabilir,17'' olarak msi ge70 olabilir.Bütçe nekadar?
Bu laptobun ekranı o kadar da kaliteli değil, tam mat değil ekranı, az yansımal olarak geçiyor. Asus'un ekranları şu sıralar en kaliteli olanları ve tam mat ekranları olan modelleri var.
Muharrem kardeşim, öncelikle okulunda ve derslerinde başarılar.
Tekrar ediyorum, bu makinede oyun oynanmaz yada oyunları kaldırmaz demedim, demiyorum. Sadece full oyun oynayacaklara tavsiye etmiyorum, oyun oynamak için notebook alacaklara tavsiye etmiyorum. Neden? Bir kere ekran kartı çok güçlü değil, bundan daha önemli olansa kasa yapısı olarak sürekli oyun oynamaya müsait değil. Oynarsanız ne olur, 5 yıl kullanacağınız notebook, 2 yıl sonra su koymaya başlar. 7650m, nvidianın gt630m kartına denktir. Ben her zaman ati ekran kartlı modellere öncelik veririm, ama bu nvidia kötüdür olarak algılanmamalı.
Derslerinle ilgili her türlü konuda işini fazlasıyla görecektir. Özellikle fiyatının da 2300tl'lere indiğini düşünürsek kesinlikle tavsiye ederim.
2000 le 2500 arası bi bütcem var ekranın çizim için 17" olmasını istiyorum marka olarakda sony asus belki samsung düşünüyorum şimdi ekran kartı iyi degil demeniz biraz soguttu beni bu laptopdan karar aşamasındayım şu sıralar
Sevgili kardeşim ekran kartı iyi, ben iyi değil mi dedim. Full oyun oynayanları kesmez dedim, yoksa senin kullanacağın autocad, idecad, 3ds gibi programları fazlasıyla kaldırır, hiç merak etme. Yok beni kesmez dersen, o zaman asus, msi gibi markaların gaming serisi notebooklarına bakacaksın.
peki sonkez sunu sorayım ASUS N56VZ-S4037V mi yoksa bumu asusun ekranı küçük o yüzden pek sıcak bakmıyorum
asus n56 serisi sizin programlar için uygun değil 15'' ekranda fhd çözünürlülük programları kullnana arkadaşlar tarafından hiç tavsiye edilmiyor 15'' olacaksa hd ya da 1600x900 olmalı fhd için enaz 17''.
Arkadaşlar bazı konular tam aydınlanmamış, özellikle de notebookun oyun performansı. Şöyle anlatayım; 7650m 128 bit veriyolu olan 2gb belleğe sahip bir ekran kartıdır ve size bütün oyunları oynatır. Ama gamerlar bilirler ki bu yeterli değildir, özellikle bazı oyunlar vardır ki çok yüksek grafik kartı performansı isterler ve bu oyunları full hd ve maksimum ayarlarla oynamak için baba ekran kartı olan, havalandırması özel tasarlanmış, kasa kalınlığı bizim kullandıklarımızın neredeyse 2 katı, ağırlığı 5-6kg bulan gaming serisi özel notebooklar üretilmektedir. Ülkemizde asus ve msi şirketlerinin oyun notebookları satılmaktadır ve 17'' olanların fiyatları 4000 tlden başlar.
Muharrem, asus n56vz işine yaramaz, n76vz deseydin ok derdim ama o makina malesef Türkiye'ye gelmedi. Sana bu fiyat aralığında önerebileceğim tek notebook SVE1711Z.
beren bu son açıklamaların bütün soru işaretlerini giderdi teşekkür ederim herkese saygılar
beyler bide SVE1711Z1'in ön bellegi vatanın sitesinde 3mb farklı sitelerde 6mb görübüyor hangisi dogru acaba ?
işlemci önbelleği i7 ivy bridge işlemcilerde en az 6mb'dir,3mb olan i5 işlemcilerdir sitelere fazla bakma yanlış yazılıyor özellikler çoğu zaman.
Merhaba,
ürünü aldınızmı? bende notebook almayı düşünüyorum ama 2 ürün arasında kararsız kaldım...