Şimdi Ara

17.3'' Sony Vaio SV-E1711Z1 Notebook İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
9.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Notebook Sony'nin yeni E serisi ve ben de tercihimi 17.3'' SV-E1711Z1 modelinden yana kullandım. Özelliklerini özetlersek;

Model: Sony Vaio SV-E1711Z1

Platform : 3. nesil Intel® Core™ i7 işlemci
    Chipset : Intel® HM76 Express Chipset
    İşletim Sistemi : Orijinal Windows® 7 Home Premium 64 bit Service Pack 1
    İşlemci Adı : Intel® Core™ i7-3612QM İşlemci
    İşlemci Hızı (GHz) : 2.10, Turbo Boost özelliğiyle 3.10a kadar
    L2/L3 Ön Bellek (MB) : 6
    Çekirdek Sayısı : 4
    Hafıza Boyutu (GB) : 8
    Hafıza Hızı (MHz) : 1600 DDR3 SDRAM
    Hafıza Tipi : PC3-12800
    Desteklenen Maks. Bellek (GB) : 8
    Sabit Disk : 1TB 5400rpm
    Optik Sürücü Tipi : DVD SuperMulti ile Blu-ray Disc™ Sürücü (BD-RW)
    Ekran Tipi : VAIO Plus Ekran
    Çapraz Boyut (inç) : 17,3
    Çözünürlük : 1920 x 1080
    Grafik Kartı Adı : AMD Radeon™ HD 7650M
    Video RAM belleği : 2 GB
    USB Bağlantı Noktası : USB 2.0 (Tip A Konnektör) x 3, USB şarj özellikli USB 3.0 (Tip A Konnektör) x 1
    Memory Stick™ Yuvası : Memory Stick Duo™ yuvası x 1, SD bellek kartı yuvası x 1
    HDMI™ Çıkışı : Var
    Ethernet Tipi : 1000BASE-T/100BASE-TX/10BASE-T x1
    Kablosuz LAN Türü : IEEE 802,11b/g/n
    Bluetooth® : Bluetooth® Standart Sürüm 4.0 + HS
    Sayısal Tuş Takımı : Var
    Ağırlık : 3,2kg

İnceleme yazım: 17.3'' notebook almayı düşünen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim, sadece oyun amaçlı notebook alacak olanları hariç tutuyorum. Bunun da bir kaç nedeni var. Bunlara yeri geldikçe değineceğim.

Notebook mat ve full hd(1920:1080) bir ekrana sahip, özellikle çizim programlarıyla çalışanları memnun edecek özellikte. Kullanılan panel s-rgb renk gamutunu karşılıyor ki bu oldukça geniş bir spektrum. Bunu 3. resimde görüyoruz. Siyah seviyesi şu ana kadar kullandığım notebooklar içinde en iyisi. 0,30 cd/m2 değerinde. Diğer notebookum Dell Studio Xps 1640, yine full hd ekrana sahip, ikisini kıyasladığımda Vaio'nun siyah seviyesinin biraz daha iyi olduğunu görüyorum, izleme açıları yatayda ve düşeyde aynı. Star Wars 3-Revenge of the Sith filmini bluray olarak seyrettim. Sonuç çok başarılı, görüntü kalitesi çok çok iyi, ayrıntılar ve detaylar belirgin, gri tonlaması oldukça iyi. Ekran kalitesine 10 üzerinden 8 puan veriyorum. İşyerinde kullandığım Dell İnspironun(5110) ekranı 10 üzerinden 3-4 ancak alır, kıyaslamanın buna göre yapılmasını tavsiye ediyorum.

Gelelim malzeme kalitesi ve işçilik durumuna; kasa sağlam bir his veriyor, kullanılan malzeme kaliteli, özellikle klavyeyi çok sevdim, Dell Xps 1640'tan bir iki tık daha iyi, esneme yapmıyor, backlit(arka aydınlatma) mevcut, tuşların yazım hissi güzel. Optik sürücü iyi sabitlenmiş, sallanma yapmıyor. Daha önce kullandığım Sony Vaio'da(FE-31M) hafifçe yukarı aşağı hareket ediyordu. Yine 10 üzerinden 8 puan veriyorum.

İ7 işlemcili bir notebook için ses düzeyi iyi, ısınma sorunu yok. İ7 işlemci, 8gb ram ve 128bit veriyollu ekran kartı kombinasyonu simulasyon ve render uygulamalarını sorunsuz ve kısa sürede sonuçlandırmak için gerekli. Notebook beni bu konuda tatmin etti.

Benim oyunla işim olmuyor ama oynayacak arkadaşların daha güçlü ekran kartı(özellikle full hd ekranda) ve daha kalın kasa tercih etmelerini tavsiye ederim. Bu aleti oyun için kullanırsanız ömründen yersiniz, benden söylemesi.

Sonuç olarak benim için öne çıkan özelllikleri ekranı, klavyesi ve üst donanımı oldu. Ürünü Hepsisony'den aldım. Sağolsunlar yanında hediye olarak orjinal Vaio çanta gönderdiler. Sony de Ms Office lisansı hediye ediyor şu aralar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beren -- 26 Eylül 2012; 8:12:05 >

• hayırlı olsun, gülle güle kullanın cihazınızı şimdiden. incelemeyi bekliyoruz :)
  • cihazı nerden aldınız acaba ? hangi siteden yada elektronık marketten aldınız ?
  • www.hepsisony.com 'dan aldım.
  • ya bu arada bende bilgisayar almayı düşünüyorum bende bu sony modeli ve hp pavilion dv7 arasında kaldım bu konudada bi yardımınız dokunursa çok makbule geçer gerçekten teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BabylonBB

ya bu arada bende bilgisayar almayı düşünüyorum bende bu sony modeli ve hp pavilion dv7 arasında kaldım bu konudada bi yardımınız dokunursa çok makbule geçer gerçekten teşekkürler :)

Notebook bugün geldi ama daha kurcalama fırsatı bulamadım. Bd-r medya sipariş ettim, gelince recovery oluşturup kurcalamaya başlayacağım. Valla alet benim hoşuma gitti, klavyesi iyi, işçilik yüksek, ekran kalitesi için henüz birşey diyemem, maximum brightness fena değil, en düşük siyah seviyesini incelemedim ama bu önemli, bir incelemede full hd ekran için 0.30 candela gibi bir değer ölçülmüş, eğer bu seviyedeyse ekran süper demektir. Renk paleti s-rgb seviyesinde.

Bu notebooku hp pavilion ile kıyaslamak yanlış olur. Pavilion serisi dandik bir seridir. Elitebook ve probook okdir ama pavilion tavsiye etmem. Bu arada notebookla birlikte hediye çanta geldi, orjinal sony vaio. Çok hoş bir durum oldu, beklemiyordum açıkçası.

Dediğim gibi bd-r boş medyalar gelsin, recovery oluşturduktan sonra aleti iyice inceleyip fikirlerimi ayrıntılı bir şekilde paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beren -- 26 Eylül 2012; 8:13:51 >

• saol bunları öğrendiğim gerçekten iyi oldu o zaman büyük olasılıkla senin değerlendirmeni bekleyip ona göre bu modeli alabilirim ayrıcawww.hepsisony.com dan almakla gidip bir sony bayiinden almak arasında bir fark var mı örnek olarak fiyat farkı filan?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bide bişey daha sormak istiyorum vaio da f serileri daha iyi değil mi yoksa şuan incelemekte olduğunuz e serisi modeli vaio piyasasında ki en iyi model mi?
  • Sony Vaiolarda kalite olarak en iyi seri Z serisi idi, yeni modelleri nasıl bilmiyorum. S serisi Z'ye çok yakındır, bu seride Ips tip ekran bulunur, hafif ve taşınabilirliği yüksektir. E ve F serileri de kalite olarak aynı sevidedir, F serisi daha çok multmedia ve gaming ağırlıklı, E serisi ise multimedia ve tasarım(design) ağırlıklı bir seridir. C serisi Sonynin giriş serisidir, yani en vasat olan bu seri.

17.3'' E1711Z1 ile 16.4'' F23S1'i kıyaslarsak;
    Ekran boyutu olarak E serisi,
    Panel kalitesi olarak ikisi de aynı, E serisindeki Vaio Plus ekran F serisindeki Vaio Premium ekran ile aynı kalite seviyesinde, farkları Premium olan yarı mat, Plus olan mat,
    E serisi 3. nesil i7 işlemci, ısınma sorunu daha az ve sessiz fan, F serisi 2. nesil işlemci, yüksek fan sesi,
    diğer özellikleri aşağı yukarı aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beren -- 1 Eylül 2012; 17:25:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beren

Sony Vaiolarda kalite olarak en iyi seri Z serisi idi, yeni modelleri nasıl bilmiyorum. S serisi Z'ye çok yakındır, bu seride Ips tip ekran bulunur, hafif ve taşınabilirliği yüksektir. E ve F serileri de kalite olarak aynı sevidedir, F serisi daha çok multmedia ve gaming ağırlıklı, E serisi ise multimedia ve tasarım(design) ağırlıklı bir seridir. C serisi Sonynin giriş serisidir, yani en vasat olan bu seri.

Panel kalitesi olarak ikisi de aynı, E serisindeki Vaio Plus ekran F serisindeki Vaio Premium ekran ile aynı kalite seviyesinde, farkları Premium olan yarı mat, Plus olan mat,
    E serisi 3. nesil i7 işlemci, ısınma sorunu daha az ve sessiz fan, F serisi 2. nesil işlemci, yüksek fan sesi,

Vaio plus ekran ile vaio premium ekran aynı kalitede değildir.

Belirli eğlence dizüstü bilgisayarlarında bulunan VAIO Plus Ekran, daha keyifli bir izleme deneyimi için yansıma önleyici ve daha geniş izleme açıları sunar.

Profesyonel düzey VAIO dizüstü bilgisayarlarda bulunan VAIO Premium Ekran yüksek parlaklık ve renk doygunluğu sunar.

• quote:

Orijinalden alıntı: metekarahan

quote:

Sony Vaiolarda kalite olarak en iyi seri Z serisi idi, yeni modelleri nasıl bilmiyorum. S serisi Z'ye çok yakındır, bu seride Ips tip ekran bulunur, hafif ve taşınabilirliği yüksektir. E ve F serileri de kalite olarak aynı sevidedir, F serisi daha çok multmedia ve gaming ağırlıklı, E serisi ise multimedia ve tasarım(design) ağırlıklı bir seridir. C serisi Sonynin giriş serisidir, yani en vasat olan bu seri.

Vaio plus ekran ile vaio premium ekran aynı kalitede değildir.

Belirli eğlence dizüstü bilgisayarlarında bulunan VAIO Plus Ekran, daha keyifli bir izleme deneyimi için yansıma önleyici ve daha geniş izleme açıları sunar.

Profesyonel düzey VAIO dizüstü bilgisayarlarda bulunan VAIO Premium Ekran yüksek parlaklık ve renk doygunluğu sunar.

Kardeşim konuyu iyi bilmeden yorum yapmışsın. Normalde vaio premium ekranın vaio plustan daha iyi olması gerektiğini ben de biliyorum. Ama uygulamada malesef durum her zaman böyle olmuyor. En azından 17.3'' E serisindeki vaio plus ile 16.4'' F serisindeki vaio premium için durum böyle. İkisinde de CMO'nun paneli var, ikisinin de siyah seviyesi 0.3 cd/m2 civarında, ikisinin de max parlaklığı 250-300 cd/m2 seviyesinde, ikisinin de renk paleti s-rgb'yi karşılıyor, malesef durum böyle.

• quote:

Kardeşim konuyu iyi bilmeden yorum yapmışsın. Normalde vaio premium ekranın vaio plustan daha iyi olması gerektiğini ben de biliyorum. Ama uygulamada malesef durum her zaman böyle olmuyor. En azından 17.3'' E serisindeki vaio plus ile 16.4'' F serisindeki vaio premium için durum böyle. İkisinde de CMO'nun paneli var, ikisinin de siyah seviyesi 0.3 cd/m2 civarında, ikisinin de max parlaklığı 250-300 cd/m2 seviyesinde, ikisinin de renk paleti s-rgb'yi karşılıyor, malesef durum böyle.

yeni E serileri ile premium ekran değerleri aynı diyorsun ama yeni E serilerinde sony ekran kalitesinden ödün vermiş gözüküyor.

NEDEN ?

eğer bir kalite farkı olmasaydı niye düşük ekran özelliği adını bir çıkış aradıkları yeni E serilerinde kullanmamışlar ?

umarım dediğin gibi dir de sony yeni serilerde ekran kalitesinden ödün vermemiş olsun

• Sevgili metekarahan, öncelikle bilgi paylaşımına bulunduğun katkı için teşekkür ederim.

Asıl sıkıntı şu ki, Sony son dönemde notebook panel kalitelerini çok düşürdü. Normalde premium ekranın adobe rgb seviyesinde olması gerek, renk doygunluğu dediğimiz olay bu zaten. Ama malesef paneller s-rgb seviyesinde, sadece Z serisinde kullanılan panel adobe-rgb'yi karşılıyor. O zaman da F serisindeki premium ekran ile E serisindeki plus ekran arasında sadece (light ar coated) dediğimiz olay kalıyor, mat ekran tercih ettiğim için de bu konu benim için pek bir önem arzetmiyor.

Tabii konu hakkında şunu da belirtmekte fayda var, E serisinde sadece 17.3'' E1711Z1 modelinde Vaio Plus ekran mevcut, keza F serisinde de sadece F23S ve F23Z modellerinde Vaio Premium ekran var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beren -- 4 Eylül 2012; 8:36:33 >
  • İnceleme yazısını ekledim.
  • premium plustan daha mat bir ekran. Ama ikiside tam mat değil. 16.4 inç premiumun contrastı 1000 küsür, plus ekranı olanın 800 civarı. Şu an için premium ekran daha iyi.
  • Doğrusu 16.4'' premium contrast 1007, 17.3'' plus contrast 887. Kaynak:www.notebookcheck.net

E1711Z1'i 20 gündür kullanıyorum ve tekrar söylüyorum, iki notebookta kullanılan panel kalitesi de aynı. Paneller CMO'nun, renk gamutları ve siyah seviyeleri aynı, tek fark birinin brightness (parlaklık) değeri diğerinden 30 cd/m2 fazla, aradaki contrast farkı burdan kaynaklanıyor. Şunu da belirtmek gerekir ki max brightnessla notebook kullanılmaz, bir ayda göz doktorunun kapısında bulur adam kendini.
  • quote:

Doğrusu 16.4'' premium contrast 1007, 17.3'' plus contrast 887. Kaynak:www.notebookcheck.net

E1711Z1'i 20 gündür kullanıyorum ve tekrar söylüyorum, iki notebookta kullanılan panel kalitesi de aynı. Paneller CMO'nun, renk gamutları ve siyah seviyeleri aynı, tek fark birinin brightness (parlaklık) değeri diğerinden 30 cd/m2 fazla, aradaki contrast farkı burdan kaynaklanıyor. Şunu da belirtmek gerekir ki max brightnessla notebook kullanılmaz, bir ayda göz doktorunun kapısında bulur adam kendini.

evet ben de oradan bakıyorum genelde. Ama kontrast farkının parlaklıkla bir ilgisi yok. Kontrast farkı kullanılan panelle ilgili.

Sonuç olarak 17.3 inç olanını almak daha mantıklı, full hd olunca yazılar küçük oluyor, ekranın az da olsa daha büyük olması iyi olur.

• Öncelikle inceleme linkini vereyim:
    http://www.notebookcheck.net/Review-Sony-Vaio-SVE1711X1EB-Notebook.81659.0.html

Şimdi, inceleyen ve öğrenmek isteyen arkadaşlara konu hakkında biraz bilgi verelim. Mühendis bir abimizden öğrendik derler, biz de gururlanırız.

Maximum brightness(En yüksek parlaklık): 283 cd/m2 (Notebook ekranı 9 bölüme ayrılmış ve bu 9 bölümden en yüksek olanın değeri)
    Average brightness(ortalama parlaklık): 257,3 cd/m2 (cd=kandela bir ışık birimidir, m2'ye düşen ışık miktarını belirtir)
    Brightness distribution(parlaklık dağılımı): 81% (Ekran backlightının ne kadar uniform olduğunu belirtir, yüksek değer iyidir)
    Black: 0,30 cd/m2 (Siyah değeri sıfıra ne kadar yakınsa o kadar iyi)

Şimdi kontrastı hesaplayalım; ekranın 9 bölüme (zone) ayrıldığını daha önce belirtmiştik, kontrast hesaplanırken bu dokuz bölümün tam ortada olanı baz alınıyor. Bu alanın parlaklığı 266 cd/m2

Kontrast zıtlık, karşıtlık anlamına gelir. Parlaklık beyazı temsil ediyor. Siyahla kıyaslanmasıyla kontrastı buluyoruz.

Contrast=Brightness/black=266/0,30=887

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beren -- 26 Eylül 2012; 8:40:35 >

• Kullanan ve ürünü incelemiş arkadaşlara birkaç sorum var.
    1-Üründe 1tb hdd gözüküyor. Bu tek parça 1tb mi, yoksa 2 tane 500gb den raid mi yapılmış ? Ürüne hdd'den yada bluray den vazgeçmeden ssd takmak mümkünmüdür ?
    2-Üründe hd 7650 ekran kartı gözüküyor. Bu ekran kartı değiştirilebilir yapıdamı ? Atıyorum 1-2 yıl sonra ekran kartı oyunlarda yetmemeye başlarsa değiştirmek mümkün olurmu ?
    3-Üründen memnunmusunuz

Şimdiden cevaplayan herkese teşekkür ederim
  • ilk incelemede oyun icin almayin onerisi vardi ben urunu ofiste cizim icin kullanacagim agirlikli. tavsiye edermisiniz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.