Şimdi Ara

17 aydır geliştirdiğim çok oyunculu rekabetçi fps oyunu -Nokta (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
30
Favori
30.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
784 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam yanlış anlamayında ben daha çok platform rpg interaktif film tarzı ve bulmaca türlü tek kişilik oyunculuğun olduğu oyunlara odaklanmanızı isterim yaptığınız tarzda aşırı oyun var %90 ı oynanmıyor bu oyunların çok farklı yenilikçi şeyler katmadığınız sürece copy paste gibi bakıyor herkes o yüzden emeğinize zamanınıza yazık olmasın sonuçta ortada bir uğraş var bence karşılığını alacak şeylere odaklanmanız lazım en azından bir kitle oluşsun

• Gerçekten çok güzel olmuş. Bu arada benim bir kaç sorum var. Bende oyun geliştirmeye hevesliyim ve bir yerden başlamak istiyorum. Sizinki kadar iyi olmasada bir şeyler ortaya koymak hedefim. Bana önerebilecekleriniz nelerdir? Nerden nasıl başlamalıyım? Teşekkürler şimdiden.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Helal olsun uğraşıp emek vermiş yapmışsın başarılarının devamını dilerim

• Emeğine sağlık kardeşim. Oyun bir yayınlansın eksikler yavaş yavaş giderilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: duren

Gerçekten çok güzel olmuş. Bu arada benim bir kaç sorum var. Bende oyun geliştirmeye hevesliyim ve bir yerden başlamak istiyorum. Sizinki kadar iyi olmasada bir şeyler ortaya koymak hedefim. Bana önerebilecekleriniz nelerdir? Nerden nasıl başlamalıyım? Teşekkürler şimdiden.

Merhabalar hocam öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Kodlama bilginiz ne ölçüdedir ? zaten kodlama bilginiz var ise unity ya da unreal dan herhangi biri ile başlayabilirsiniz. Yani ben ilk kod yazmaya başlarken heves edip unity kursu almıştım direk. Kodlama bilgim çok zayıftı ama kursu iyi takip ederek bitirdim. Sonrasında karar almıştım. Oyunda aklınızdaki fikirleri iyi derecede uygulamak için iyi bir kodlama bilginiz olması gerekiyordu. Bunu gene oyun motoru içinde proje yapa yapa da öğrenebilirsiniz.

Ama ben başka kolay alanlarda kod becerisi kazanmak için oyun yapmaktan daha kolay olan normal yazılım geliştirmeye yöneldim o sırada.(mobil uygulama, frontend, backend gibi). 1 sene içinde bayağı haşır neşir oldum coding ile. Sonrasında tekrar oyun yazılımına geri döndüm Gerçi ikisini hala yapmaktayım bu açıdan aslında çok iyi oldu benim için. Bu benim gittiğim yol idi. İyi mi kötü mü tartışılır.

ama normal olması gereken bence başka alanlara atlamadan direk herşeyi o alanda öğrenip kavrayabilmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Humble -- 24 Mayıs 2021; 23:31:18 >

• Eline emeğine sağlık hocam yorumları çok okumadım da unity mi kullandın yoksa unreal engine mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guzel gorunuyor hocam, bence olumsuz gicik yorumlari yoksayip devam edin.

• Destekliyorum.

• Keşke Uberstrike yeniden çıksa. Hiç değilse biri uberstrike remake yapsın lütfen.

• Mr.Humble kullanıcısına yanıt
    Açıkçası şuan orta derece Python bilgisine sahibim. Ama Python ile yapabileceklerim kısıtlı olduğu için c# kursu almayı düşünüyorum. Onunla birlikte de unity üzerinde geliştirmelere başlamak hedefim. Ayrıca sizin yaptığınız gibi bende önce birkaç mobil app yapmayı düşünüydum. Büyük ihtimalle bende bu yol üzere gideceğim. Teşekkürler.
    Bir sorum daha olacak. Önerebileceğiniz kurslar hangileri acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Humble

Hocam merhalar,

Ben sizin konularınız hatırlıyorum. İnanılmaz çalışmalarınız vardı. Hatta şuan korku oyunu adlı konunuza bakıyorum. Devam ediyormusunuz acaba ara mı verdiniz? Teşekkür ederim yorumunuz için.

Alıntıları Göster

Devam etmez olur muyum.   Yaptığım çalışmaların hemen hemen hepsi portfolyo oluşturmak içindi, 3A oyun sektörüne girebilmek için.

Hedefime ulaştım çok şükür, şu an freelance olarak merkezi İrlanda'da bulunan, asıl iş sahası ABD'deki bir şirket ile çalışıyorum. Pandemi dolayısıyla yazılım sektöründe Freelance çalışma modeli artınca bana da kapılar açıldı. Bu ilk profesyonel tecrübem, yani kendi kabuğumdan ilk defa çıktım yapmış olduğum çalışmalar vesilesi ile. Yakında oyunun duyuru fragmanı yayınlanacak, o yayınlandığı anda DH'de bir konu açacağım bununla alakalı. Şu ana kadar herhangi bir yerde paylaşımda bulunamayışımın sebebi NDA gizlilik sözleşmesi imzalamış olmamız. Yani şirket müsaade etmediği sürece projede çalışan geliştiriciler paylaşımda bulunamazlar.

Bundan sonraki hedefim artık bu şekilde çalışarak yeterli bir süre tecrübe ve beraberinde şirket referansları elde edip vize sponsorluğu almak, kısmet olursa.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 25 Mayıs 2021; 1:31:23 >

• Eleştiri olabilir ama farklı açılardan yaklaşanlar kendileri yapamıyorlar diye patlamasınlar.

• Çok güzel görünüyor, elinize sağlık.

Yalnızca

"a team win" yerine "Team A Wins" daha makul olur.

Minimap ters mi ilk videoda?

Aşağıdaki yön çubuğu eğer ileride Arma, squad veya tarkov gibi taktik fps'ye dönüşmeyecekse run and gun tarzı olacaksa pek gerekli değil bence.

Beta tester olabilirim.

Umarım güzel bir başarı yakalar projeniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtolgae -- 25 Mayıs 2021; 2:4:19 >
  • Tebrik ederim basarılarının devamini diliyorum

• Elinize sağlık eğer oyunu ciddi manada yayınlamayı düşünüyorsanız kapak çizimini ve oyun içinde bulunan ikonları tasarlayabilirim. Illustrasyon işiyle uğraşıyorum ben de ve daha önce bir kaç oyuna daha çizim yaptım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: duren

Açıkçası şuan orta derece Python bilgisine sahibim. Ama Python ile yapabileceklerim kısıtlı olduğu için c# kursu almayı düşünüyorum. Onunla birlikte de unity üzerinde geliştirmelere başlamak hedefim. Ayrıca sizin yaptığınız gibi bende önce birkaç mobil app yapmayı düşünüydum. Büyük ihtimalle bende bu yol üzere gideceğim. Teşekkürler.
    Bir sorum daha olacak. Önerebileceğiniz kurslar hangileri acaba?

Hocam Udemy eskiden çok yüzeysel kursları vardı ama şimdi galiba cidden baya kaliteli.

mobil app için, Native yazmak istiyorsanız Java ve Swift, Native olmayan ama piyasada en popüler ve baya yer edinen Flutter ve React Native var. Bunlar arasında seçim yapmak ya da hepsini olmasa da birkaç tanesini öğrenebilirsiniz(Native istiyorsanız hem Java hem Swift öğrenmek gibi)

Kurs olarak hocam şuan bilmiyorum. Ben 4 5 sene önce udemy almıştım. Şuan udemye gelen kurslar çok daha iyi içerikte. Udemy arama butonuna swift programming yazarsanız cidden en çok satanları listeliyor yani onların herhangi biriyle hayal kırıklığına uğrayacağınızı sanmıyorum cidden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Humble -- 25 Mayıs 2021; 10:11:1 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.