Şimdi Ara

17' de 1080p film izlenir mi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
2.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 1.8T

iyi güldüm ya rahatladım

Anlamadığın şeylere böyle gülersin işte neyse sen 480 p lerle takıl bendende sana İce Tea

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroy00 -- 12 Ağustos 2010; 1:39:50 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: destroy00

quote:

iyi güldüm ya rahatladım

Anlamadığın şeylere böyle gülersin işte

ya yürü git, kimin anlamadığı gün gibi açık

uçmuşun kardeşim sen, neyin kafasını yaşıyorsun...anlamadım ki?

ss'ler alındı efsane oldun haberin yok

Valla orasını bilemem , ben uçan adam sabri değilim efsane olmak gibi bir amacımda yok ama doğru , bu bluray işinin herşeyinden anlarım rahat ol sen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroy00 -- 12 Ağustos 2010; 1:44:39 >

• quote:

beni yakaladı beyler siz kaçın

Napıcam seni yakalayıpta ya mis gibi kızlar varken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroy00 -- 12 Ağustos 2010; 1:50:14 >
  • quote:

quote:

19 inç monitörüm var 1080p den aşağısı zor kesiyor

quote:

Tüm ayarları kalite olarak ayarladım ben

quote:

8 tb 1080p arşivim var

quote:

benimle bu film işlerinde tartışma derim sana yerle bir ederim adamım bu işlerde benden söylemesi

İbretlik!

Hadi adamın asabını daha fazla bozmadan yat uyu!

Sen git yat uyu kardeşim ben sabah 5-6 ya kadar ayaktayım bilip bilmeden konuşup benim laflarını durmadan alıntı

yapıp (laf koyduğum için) sen adamın asabını bozma ibretlik filan olduğum yok neyse bundan sonra BluRaydan

anlayan adamla konuşurum haydi iyi uykular , geceler sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroy00 -- 12 Ağustos 2010; 2:27:31 >

• 19'' kare ekran var bende 720p iyi midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: YrkndrY

19'' kare ekran var bende 720p iyi midir?

Bana göre ortadır ama sen bi 1080p sample indirip karşılaştır derim 720pyle monitör den monitöre fark varmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroy00 -- 12 Ağustos 2010; 2:14:14 >
  • quote:

quote:

Bana göre ortadır ama sen bi 1080p sample indirip karşılaştır derim 720pyle monitör den monitöre fark varmış

Dostum bayaa diretmişsin daha iyi olduğunu. Tamam 1080'in 720'den iyi olduğunu tartışmıyoruz ama full hd olmayan bir monitörde boyutu ne olursa olsun 1080p veya i video izlemek gereksizdir.
    Arkadaşın monitörünün çözünürlüğü 1280x1024 ise eğer neden 1080 indirsin ki? Zaten 720'den alacağı çözünürlük 1280x720 olacak. Yani yatayda ve dikeyde tüm pikseller 1:1 oranında gösterilecek. Gösterilmeyen yerler ise siyah olacak.
    Ses konusuna gelince, 1080'lerin ses kalitelerinin bazı filmlerde daha iyi olduğu doğrudur. Fakat bu tamamen rip ile ilgilidir. Bazı ripler kötü oluyor 448aac gibi, bazıları ise kayıpsız formatta oluyor. Ona göre indirip kullanmak lazım.
    Yani kısacası standard kare bir monitörde (1280x1024 gibi) 720p ile 1080p arasındaki farkı göremezsin. Görüyorum dersen yalan söylemiş olursun. Geçiniz...

• KONU KAPATILSIN ARTIK CEVABIMI ALDIM COK UZADI BU OLAY.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuzunoglu

quote:

quote:

Dostum bayaa diretmişsin daha iyi olduğunu. Tamam 1080'in 720'den iyi olduğunu tartışmıyoruz ama full hd olmayan bir monitörde boyutu ne olursa olsun 1080p veya i video izlemek gereksizdir.
    Arkadaşın monitörünün çözünürlüğü 1280x1024 ise eğer neden 1080 indirsin ki? Zaten 720'den alacağı çözünürlük 1280x720 olacak. Yani yatayda ve dikeyde tüm pikseller 1:1 oranında gösterilecek. Gösterilmeyen yerler ise siyah olacak.
    Ses konusuna gelince, 1080'lerin ses kalitelerinin bazı filmlerde daha iyi olduğu doğrudur. Fakat bu tamamen rip ile ilgilidir. Bazı ripler kötü oluyor 448aac gibi, bazıları ise kayıpsız formatta oluyor. Ona göre indirip kullanmak lazım.
    Yani kısacası standard kare bir monitörde (1280x1024 gibi) 720p ile 1080p arasındaki farkı göremezsin. Görüyorum dersen yalan söylemiş olursun. Geçiniz...

Bende farkı görüyorum diyorum dediklerininde hepsini biliyorum neyse konu uzamasın herkes birbirine saygı göstersin ya neymiş o geçiniz ben sana öyle desem iyi olucak mı ondan düşünüp konuşalım biraz

• quote:

iyi güldüm ya rahatladım

adam king beyler üzerine gitmeyin

buyur abim çayını çektim

17' de 1080p film izlenir mi ?

17" izlenir ama 1080p kalitesinde mevcut çözünürlük ayalarıyla bu kaliteye ulaşamazsın zaten böyle küçük bir ekranda 1080p izlemek de mantıksız. 720p olabilir ama o bile gerekli değil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tuzunoglu

quote:

quote:

Bende farkı görüyorum diyorum dediklerininde hepsini biliyorum neyse konu uzamasın herkes birbirine saygı göstersin ya neymiş o geçiniz ben sana öyle desem iyi olucak mı ondan düşünüp konuşalım biraz

Saygılıyım zaten bişey dedim mi sana? Anlamadığım şey nasıl görüyorsun farkı, 1080 olduğunda ekstra pixel mi yaratıyorsun ekranda? Gerçi bir noktada haklı olabilirsin ki o videonun renk kalitesinin 1080'de artmasıdır. Ama gerçek şu ki bu da rip ile ilgilidir 10gb 720p ile 22.5gb 1080p renk kalitesi aynıdır. Yani bu şartlarda farkı göremezsin. Diğer şartlar ise eşit değildir kıyaslanamaz.

• İndir indir sen bunlara bakma.
  • 1.5 gb'lık x264 indirsen yeterlidir.
  • Bir sorum olacak mesela bende Taxi filminin dvd si var Taxi 2004 (New York Taxi) ama televizyonda izlediğimde daha geniş ekranda seyrediyorum benim dvd de daha kesik gösteriyo sonradan öğrendim widescreen versiyonu varmış birde acaba tvdekiler widescreen mı ?
  • Ekranın boyutuyla değil pixel sayısıyla alakalı bir durum.İstersen 15'' ekran olsun 1920x1080 ekran çözünürlüğü olsun dvd yle arasında dağlar kadar fark olur.
  • Zamanında 15.4" de izliyordum. Şimdi 24" de izliyorum. Ekran geniş olduktan sonra sorun olmaz.
  • 17" ekrana 720p bile fazla aslında. Doğrudan bu işlerin içindeyim tecrübelerime dayanarak söylüyorum. 720p iyidir hoştur güzeldir. Keyfinize göre indirebilirsiniz 720p'leri. Ancak bana kalırsa o ekrana 480p bile yeter.
  • quote:

quote:

çok merak ettim marka model verirmisin
  • Minimum 50'' ve üstü..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.