Bildirim
17' jant 16' jant tan konfor olarak daha mı kötü?
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
3 Misafir - 3 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Yakıt tüketimine kayda değer etkisi olcağını düşünmüyorum. Konfor olarakta Türkiye şartlarında yolu daha fazla hissetmeniz muhtemel. -
lastik yanakları 45-40 civarı ise kasislerde,bozuk yollarda lastikler zarar görebilir dikkat etmek lazım...
yakıt tüketimini artırmaz ama lastiğin üretim malzemesine göre değişir bu... -
ama frenleme , yol tutuş karakteri de iyileşecek.
ani şerit değiştirme duumunda daha stabil kalabilirsiniz teorik olarak -
Aynı ikilemde ben de kalmıştım tercihimi 225-45-17 olarak kullandım.
16'' daha sessiz ve konforludur.
17'' arabayı daha şık gösterir, çok az miktarda yakıtta değişiklik olabilir. Arabayı daha dikkatli kullanmanız lazım yollarımızın durumu ortada.
Konforu bir miktar düşürüyor ama görsellik açısından çok fark var. -
Megane daki ölçü 205/55/16 ancak spor versiyonda diğer markaların aksine 205/50/17 gibi konforu minimumda ,yakıt tüketimini etkilemeyen daha çok görsel açıdan getirisi bu olan değişiklikleri akıllıca uyguluyorlar.
Diğer bir çok marka ise gti boyutu olan 225/45/17 ebatı kullanarak belki yol tutuşa daha fazla katkı yapıyor ancak tüketim ve konfor türkiye şartları için ciddi düşüyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: froster2006
Megane daki ölçü 205/55/16 ancak spor versiyonda diğer markaların aksine 205/50/17 gibi konforu minimumda ,yakıt tüketimini etkilemeyen daha çok görsel açıdan getirisi bu olan değişiklikleri akıllıca uyguluyorlar.
Diğer bir çok marka ise gti boyutu olan 225/45/17 ebatı kullanarak belki yol tutuşa daha fazla katkı yapıyor ancak tüketim ve konfor türkiye şartları için ciddi düşüyor.
bu durumu test edebilme şansınız oldu mu?
gerçekten sessizlik ve konfor da fark yok mu?
@Emre BİÇER arkadaşımızın aldığı o zaman megan 3 değil.. ben megan 3 sandım eb başta.
tşk. -
Araç Fiat Bravo -
arkadaşında dediği meganlarda 205x55x16 var sporlarında ise 205x50x17 var yarım santimlik bir yanak eksikliğiyle çok ta birşey en mesafesi etkilemez ama yol tutuşu artar fren mesafesi azalır.. -
cant büyüdükce konfor dan biraz kayıp olur vede yol sesi çoğalır
yakıtta ise pek bişey değişeceğini düşnmüyorum. anca büyük canta küçüğe göre biraz daha ağır olabilir. anca o yüzden yakıt artışı olabilir. ama hissedebileceğini bir performans sorunu olacağını düşünmüyorum -
performans değil de sessizlik ve konfor da sıkıntı olur mu? -
Benim Fluence aracım var orjinal 205/60/16 jant ve lastiği vardı bunları 225/50/17 olarak değiştirdim artı ve eksileri şöyle
+ geniş lastiklerden dolayı viraj olsun yol tutuş olsun %80 fark ediyor
+ görüntü olarak bana göre arabayı gösteren en önemli etkenlerden biri %150 :D fark
-mesela araç 6.5 ortalama yakıyorsa 6.7 oluyor
-çekişte torktan dolayı bir fark ben hissetmedim ama 1.6 100 bg benzinli bir araca takarsan araç attan eşşeğe döner :D
-kalkışta hafif bir yavaşlama oluyor 10 sn ise 10.5 gibi
-birde ben yanakları 50 aldım sana tavsiyem 50 altına düşme konfor olarak yanak yüksekliği önemli inceldikçe en küçük bir taşta bile küt diye hissediyorsun
ben eksiler daha fazla olmasına rağmen görüntü ve yol tutuş için bu gün olsa yine değişirim istersen resim ekleyebilirim -
quote:
Orijinalden alıntı: $devilmaycry$
Benim Fluence aracım var orjinal 205/60/16 jant ve lastiği vardı bunları 225/50/17 olarak değiştirdim artı ve eksileri şöyle
+ geniş lastiklerden dolayı viraj olsun yol tutuş olsun %80 fark ediyor
+ görüntü olarak bana göre arabayı gösteren en önemli etkenlerden biri %150 :D fark
-mesela araç 6.5 ortalama yakıyorsa 6.7 oluyor
-çekişte torktan dolayı bir fark ben hissetmedim ama 1.6 100 bg benzinli bir araca takarsan araç attan eşşeğe döner :D
-kalkışta hafif bir yavaşlama oluyor 10 sn ise 10.5 gibi
-birde ben yanakları 50 aldım sana tavsiyem 50 altına düşme konfor olarak yanak yüksekliği önemli inceldikçe en küçük bir taşta bile küt diye hissediyorsun
ben eksiler daha fazla olmasına rağmen görüntü ve yol tutuş için bu gün olsa yine değişirim istersen resim ekleyebilirim
resim eklerden çok değerli olur hocam..
-
önizlemeli yüklemeyi bilmiyorum o yüzden böyle büyük yükledim
-
Araç leylek gibi olmuş yükselmiş. Yay alıp alçaltın biraz bence... -
quote:
teşekkürler.
gerçekten arabayı çok farklı göstermiş.
sence 205x55x16(normal megane 3) yerine 205x50x17 (sport megane 3) lastik olursa yine bu eksileri yaşarmıyım?
-
quote:
jantlar replika audi jantı galiba ?
gerçekten çok güzel olmuş aracınız
-
205x55x16 (normal megane 3) yerine 205x50x17 ile değişirseniz sizde yakıt,çekiş,hızlanmada yavaşlama olmaz ama yanak inceliği için yazdıklarım geçerli bozuk yolları daha çok hissedersiniz bendeki lastikler çok sert yanak inceldikçe öyle tavsiye ediyorlar yanak incelip sert lastik takınca konfor mecburi düşüyor
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X