Şimdi Ara

17 m2 klima tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

17 m2 yatak odasına klima almayı düşünüyorum,

net alan 17 m2 ,
    batıya bakıyor ve öğleden sonra full güneş görüyor,
    çift cam,
    yerler parle,
    ev sonkat üstte çatı var,8 cm izocam izolasyonlu,
    şehir manisa merkez.

bütçe 1300 tl
    düşündüğüm marka ve modeller.

1)mitsubishi elk. 9000 btu MSH-GA35VB fiyat 10 taksit 1150 tl
    2)general 9000 btu ASH9USBCZ fiyat 10 taksit 1000 tl
    3)general 9000 btu inverter ASHA09LGCZ fiyat 10 taksit 1200 tl

öncelikle kapasite seçimim doğru mu?
    3 ürün arasında tavsiye rica ediyorum.

ilk etapta soğutma amaçlı kullanılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geofrey -- 23 Temmuz 2010; 23:01:58 >

• arkadaşlar bende konu açicaktim ama arkadaş açmiş.. Annemin evinde en fazla 1.000 liraya 12 btu bir klima lazim ama zerre kadar anlamam özelliklerinden.. yeter ki sessiz olsun ve sicak soguk üflesin. Ama sicagida soğuguda kaliteli şekilde üflesin..

Lütfen marka model önerileri alabilirmiyim sizlerden...
  • Cati kati ve bati olmasi cok sicak olmasi anlamina gelirki o sicagi iyi bilirim. 9.000 btu yeterlidir ancak daha hizli sogutma ve isitma icin 12.000 btu da alabilirsiniz. Ama sadece gece yatarken kullanacaksaniz hizli sogutmaya gerek yok 9.000 btu yeterlidir. Isitma olayi ayri bir mevzu oldugu icin ve butceye gore degistigi icin bu konuda yorum yapmayacagim. Ancak mitsubishi electric yerine mitsubishi heavy alirsaniz fiyat/performans acisindan daha iyi bir secim yapmis olursunuz. Mitsubishi heavy den size butceniz dogrultusunda tavsiyem SRK25ZJP-S modelidir (1335 TL liste fiyati) yada bir ust modeli SRK25ZJ-S ide pesinde butcenize yakin bir fiyata alabilirsiniz. General klimalarda guzel klimalardir, liste uzerlerindeki degerlerini karsilastirin, hangisi daha iyise onu alin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

arkadaşlar bende konu açicaktim ama arkadaş açmiş.. Annemin evinde en fazla 1.000 liraya 12 btu bir klima lazim ama zerre kadar anlamam özelliklerinden.. yeter ki sessiz olsun ve sicak soguk üflesin. Ama sicagida soğuguda kaliteli şekilde üflesin..

Butceniz 1000 tl ama evin konumunu, sehrini, klima takilacak odanin kac metre kare oldugunu belirtirseniz daha iyi yardimci oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yelken85

quote:

arkadaşlar bende konu açicaktim ama arkadaş açmiş.. Annemin evinde en fazla 1.000 liraya 12 btu bir klima lazim ama zerre kadar anlamam özelliklerinden.. yeter ki sessiz olsun ve sicak soguk üflesin. Ama sicagida soğuguda kaliteli şekilde üflesin..

Butceniz 1000 tl ama evin konumunu, sehrini, klima takilacak odanin kac metre kare oldugunu belirtirseniz daha iyi yardimci oluruz.

Ev istanbulda sahile yakin bi bölgede.. Nem acayip derecede yogun oluyo evin odalarinda.. Bina fazla rüzgar alamiyo.. Klima takilicak olan oda 20m² 'dir..

Bu arada klimanin kapasitesi 9.000 Btu'da olabilir ama yeter ki ilk yorumda da dedigim gibi sicaklik degerlerini güzel bi şekilde yansitmasi lazim.

• 12.000 btu dan assagi almayin derim. Butceniz dogrultusunda sogutmada iyi bir klima alabilirsiniz ama bu fiyatlardaki klimalarin isitma performanslari nasildir hic bir fikrim yok. Klimayi saatlerce kullanacaksanizda enerji tasarufu icin (A+) inverterli bir model secmenizde fayda var ancak bu fiyatada 12.000 btu inverter almak biraz zor gibi. Size yakindan inceledigim, klima kalitesinin ve firma profilinin begenildigi airfel klimalari oneririm. Bunun disinda forumda, Zibro ve General firmalarida fiyat/performans bakimindan begenilen markalar ama onlarla ilgili bilgiyi diger arkadaslar verirse benden daha cok yardimci olmus olurlar. Airfel markasindan birkac model oneriyim, pesinde indirim yapiyor bayiiler;

Airfel-Turkuaz Gold AS12-0925/R2 A enerji sinifi (12.000 btu sogutma, 13.700btu isitma)= Liste fiyati: 1.000 TL

Airfel-Artful AS12-0923 A enerji sinifi (12.000 btu sogutma, 13.000 btu isitma)=Liste fiyati: 1.095 TL

Airfel-Inverter AS12-0924/R1 A+ enerji sinifi (12.000 btu sogutma, 13.000btu "max 14.000btu" isitma= Liste fiyati: 1.450 TL

• Yazmiş oldugunuz klimalari birazdan incelemeye başlicam.. İncelemeden önce yazmak istedim.. İnternette kisa bi araştirma yaptim ve gerek fiyat gerekse de performansi bakimindan aşagi linkte verdigim klimayi baya bi öneren varmiş... Üstelik A enerji seviyesinde bir klima.. ;

http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/8961381100.htm?&productCode=8961381100

Sizce özellikleri fiyatini hakediyor mu yoksa '' Aman uzak durun '' mu dersiniz..

Kullanan bir çok kişi oldukça memnun oldugunu soyluyo..

Klimayla ilgili detayli bilgide buradan...;

http://www.arcelik.com.tr/ProductComparison.aspx?productCodes=8961381100&LANGUAGE=tr-TR&PageName=DETAILS

• quote:

Yazmiş oldugunuz klimalari birazdan incelemeye başlicam.. İncelemeden önce yazmak istedim.. İnternette kisa bi araştirma yaptim ve gerek fiyat gerekse de performansi bakimindan aşagi linkte verdigim klimayi baya bi öneren varmiş... Üstelik A enerji seviyesinde bir klima.. ;

http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/8961381100.htm?&productCode=8961381100

Sizce özellikleri fiyatini hakediyor mu yoksa '' Aman uzak durun '' mu dersiniz..

Kullanan bir çok kişi oldukça memnun oldugunu soyluyo..

Klimayla ilgili detayli bilgide buradan...;

http://www.arcelik.com.tr/ProductComparison.aspx?productCodes=8961381100&LANGUAGE=tr-TR&PageName=DETAILS

Memnuniyet goreceli bir kavramdir, bana gore memnuniyet cihazi ilk aldigimda calismasi degil, seneler sonrada ilk aldigim gunku gibi calismasidir. Bende arceligin inverter serisinin 12060 modelini begenerek almak istedim ama forumda bu iste benden cok daha bilgili ve deneyimli arkadaslar tarafindan mitsubishi heavy ye yonlendirildim. Su anda mitsubishi heavy kullaniyorum ve iyikide almisim diyorum. Forumda genelde kimse arcelik, beko, vestel onermez cunku bu markalar klima uretmezler, fasondurlar ve parcalarin nereden geldigi-kime yaptirildigi belirsizdir. Burda herzaman tek slogan vardir o da klima klimacidan alinir Tabiki arcelik klimalarda sogutur sogutmasina ama isitmada nekadar basarilidir mechul. Diger yandan kendi adima konusayim beni arcelikten vazgeciren en buyuk neden arcelik klimalarin teknik veriler kismindaki eksikler mesela EER (sogutma) ve COP (isitma) degerlerini belirtmez bu marka bir diger yandan enerji tuketimi ile ilgilide birseyde belirtilmemis (sonra A enerji sinifi diye aldiginiz klimadan kaynaklanan yuksek elektirik faturasi sizi uzebilir). Ben airfel i neden onerdim, kullanan kisiler cok memnun, servisi iyi ve adam gibi klima markasi.

• Arçeliğin inverter klimaları iyidir denebilir. Hatta ucuza geliyorsa muadillerinden daha da iyidir. Ben saolsun forumdan bir arkadaşın vasıtasıyla 660 tl den 90064 modelinden 2 tane almıştım. Bir tanesini bir kaç aydır kullanıyorum . Kumandasının dandikliğini ve genel anlamda plastik kalitesinin kötülüğünü göz ardı edersek beklentilerimin çok üstünde performansı var. Hani derler ya arçelik klimaları bende önermem asla. Çünkü TR ye gelen ilk arçelikler DAIKIN dan ithal edilip üstüne ARÇELİK ismini bastırmıştı. Bu gelen malların kalitesi zaten tartışılmazdı. Ama DAIKIN ile olan anlaşmanın bitmesinden sonra getirilen klimaların traktör gibi sesli çalışması bile arçelik klimaların alınmaması için yeterli sebeptir. Ayrıca teknik değerlerde eksiklikler olduğu da doğrudur. Buna mukabil yeni gelen inverter modellerin kompresörleri TOSHIBA dan alınmadır. Bu da çok iyidir. Toshibanın kendi serisini alamayacağınız fiyata Toshiba kompresörlü arçelik inverter klima sahibi olabilme imkanı vardır böylelikle. Bendeki arçelikler güzel de montajlandı. Yıllar sonra aynı memnuniyetim olur mu bilemem. Neticede bunun bir de kışı var. Isıtma performansını daha test etme imkanı olmadı henüz. Ben de ayrıca panasonic var 2 tane. Daha yeni fujitsu aldım. Ama bu 3 markanın ürünlerine bakınca gerçek klima PANASONIC derim kesinlikle. Diğer 2 firmanın ürünleri açıkcası panasonicdeki toplam kaliteden çok uzaklar. Hele de panasoniclerin klasik seriden olduğunu ve 10 yaşına girdiklerini de ekleyince diğer markaların ne kadar geriden geldiğine hayret ediyorum. Ama saolsun iklimsa getirdiği panasoniclere öyle fiyat yazmış ki pazarlık dahi etmeye yeltenemedim. Distr. lerin gözünü Allah doyursun diyorum. Halen türkiyede kaliteli klimanın ucuza alınabildiği bir piyasa yok. Çok ciddi bütçeler ayırmanız gerekiyor. Malum herkez bu rakamlara çıkamadığı için etraf vestel,arçelik,beko dolu ve dolmaya da devam edecektir.

Diğer tarafdan mit. heavy kullanmadım ama incelemiş biri olarak şu an inverter cihaz alacak olanlar için ciddi anlamda bir alternatif durumundadır. Hatta ben de mit. heavy ve fujitsu arasında gidip geldim ama istediğim model bütçemi zorladığı için alamamıştım. Sektörde splitlerde sanko (airfel/mit.heavy) ve klimaplus ( mit.electric ) mal satmaya çalışan dist.lerdir. Bu firmalar rakiplerine göre mal satmaya istekli satıcılar benim gözümde şu ara. Bu ara klima alacakların mutlaka incelemesi gereken ürünleri ve fiyatları var. Herkes ihtiyaçlarına ve bütçesine göre seçim yapsın.
    Ayrıca klasik serilerden alacak olanlar SAMSUNG ve AIRFEL' e özellikle baksın bu aralar.Fiyatlar ve mallar tatlı

• Arkadaşlar,

kararımı verdim

general 9000 btu inverter ASHA09LGCZ fiyat 10 taksit 1200 tl ye alacağım
    ancak klimayı tekrar incelediğimde made in prc yazısını gördüm iç ünitede,general marka çin malı mı görünce morelim bozuldu..
  • Hocam çoğu kaliteli firma ürünlerini artık çinde üretiyor kafanız takılmasın cihaz iyidir forumda kullanan arkadaşlar plastik kalitesinin biraz kötü olduğunu onun dışında çok iyi performansa sahip olduğunu söylüyor zaten fujitsu-general klimalar aynı bizde fujitsunun Asya14 LC modelini kullanmaktayız performansı gayet iyi kışın en soğuk günlerde bile oda sıcaklığını ideal sıcaklıklara getiriyor hatta terleyip kazağı çıkarttığım zamanlar bile oluyor performans konusunda içiniz rahat etsin klimalar arasında fujitsu üst seviyelerde nocria serisi bir çok firmanın ürünlerinden üstün ve hemen hemen rakipsiz diyebiliriz fujitsu bir tek yüksek fiyatından kaybediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 24 Temmuz 2010; 22:07:38 >
  • Cinde uretilmesi kotu birsey degildir, markalarin kalitesini kesinlikle dusurmez. Sonucta muhendis japon, kalite kontrol japon ve kalite standartlari japon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Z1mBaBwE

Hocam çoğu kaliteli firma ürünlerini artık çinde üretiyor kafanız takılmasın cihaz iyidir forumda kullanan arkadaşlar plastik kalitesinin biraz kötü olduğunu onun dışında çok iyi performansa sahip olduğunu söylüyor zaten fujitsu-general klimalar aynı bizde fujitsunun Asya14 LC modelini kullanmaktayız performansı gayet iyi kışın en soğuk günlerde bile oda sıcaklığını ideal sıcaklıklara getiriyor hatta terleyip kazağı çıkarttığım zamanlar bile oluyor performans konusunda içiniz rahat etsin klimalar arasında fujitsu üst seviyelerde nocria serisi bir çok firmanın ürünlerinden üstün ve hemen hemen rakipsiz diyebiliriz fujitsu bir tek yüksek fiyatından kaybediyor.

Ben fujitsu yeni taktırdım. Siz LGC mi yoksa LCC mi kullanıyorsunuz ? Bir de klimayı dry moduna alınca sabit mi üfleme yapıyor yoksa birkaç fan hızından birini seçebiliyor musunuz kumandadan?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yelken85

quote:

Ev istanbulda sahile yakin bi bölgede.. Nem acayip derecede yogun oluyo evin odalarinda.. Bina fazla rüzgar alamiyo.. Klima takilicak olan oda 20m² 'dir..

Bu arada klimanin kapasitesi 9.000 Btu'da olabilir ama yeter ki ilk yorumda da dedigim gibi sicaklik degerlerini güzel bi şekilde yansitmasi lazim.

istanbul kartal'da oturuyorum. samsung s-inverter aqv12awn 12000btu modelini kullanıyorum. size de öneririm. bütün kışı bu klima ile sabit 25C derece ile geçirdim. ancak tüm gün açık değildi. sadece 6-12 arası akşam saatlerinde. tüm gün açık şekilde kullanacaksanız enerji verimi daha yüksek bir cihaz almanız da fayda var. çünkü klima ile ısınmak ayrı bir mevzu.

şu anda yerli markaları bir kenara koyarsak. alınabilecek markalar airfel ( o da yerli sayılır), mitsubishi heavy ve mitsubishi electric. daikin de denk gelirse iyi fiyata alınabilir. ama toshiba çok ama çok pahalı. mantık sınırlarını zorlayan fiyatları var. tamam iyi güzel de 10000btu klimaya 4000tl verilmez. ne kadar tasarruflu olsa da muadil bir ürünle fiyat farkını kapatmak çok uzun sürer. bu da ekonomikliğini kaybettiriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: geofrey

Arkadaşlar,

kararımı verdim

ancak klimayı tekrar incelediğimde made in prc yazısını gördüm iç ünitede,general marka çin malı mı görünce morelim bozuldu..

Arkadaşım bu klimanın liste fiyatı 1715 TL. Nerden ve nasıl bu kadar uygun bir fiyata bulabildin? Açıkçası benim de aklımda bu model var. Oturduğum yer Manisa-Akhisar, oda 12-13 m2, yalıtım iyi sayılır ve daha çok ısıtıma amaçlı kullanacağım. Bu klima herhalde yeter sanırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: retrotime

quote:

Arkadaşlar,

kararımı verdim

Arkadaşım bu klimanın liste fiyatı 1715 TL. Nerden ve nasıl bu kadar uygun bir fiyata bulabildin? Açıkçası benim de aklımda bu model var. Oturduğum yer Manisa-Akhisar, oda 12-13 m2, yalıtım iyi sayılır ve daha çok ısıtıma amaçlı kullanacağım. Bu klima herhalde yeter sanırım...

Arkadaşım liste fiyatlarına bakma. Zaten o fiyat etmez bu klimalar( model ). Ama şu an iklimsa fujitsunun (abkay ) yapamadığı indirimi yaptı ve şu an 1356 den 12 ay taksitle satışta. Arkadaş biraz daha sıkı pazarlık yapmış güzel fiyat almış. Bu klima sizin işinizi görecektir.

• quote:

quote:

Arkadaşlar,

kararımı verdim

Merhaba hemşerim,bende manisa merkez deyim,geçen ay doğalgaz sistemi döşetmem rağmen havalar soğuyana kadar klima ile ısınmak bu sıcaklardada rahat uyumak için yatak odama klima düşünüyordum,iklimsadada kampanyayı görünce doğalgaz sistem taksitlerinden dolayı baya sıkışık olmama rağmen general aklımı çeldi.

iklimsa da general 9 ve 12 bin btu düz ve inverter modellerinde kampanya var ve şu anda liste fiyatları ;

9000 btu inverter için 1356 tl
    12000 btu inverter için 1548 tl

biraz pazarlıkla % 10 ana kadar indirim yaptılar ve cartfinans kartın varsa bu fiyata 10 taksite benim dediğim
    9000 btu 1200 tl / 10 taksit , 12000 btu 1380 / 10 taksite bıraktılar.

senin 13 m2 odana sanırım tam anlamıyla 9 luk yeter,ben keşif yaptırdım banada 9 luk yeter dediler,ancak benim sonkat ve 17 m2 olduğu için yeter mi konusunda kafamda soru işarate oldu bu konuyuda o yüzden açtım.

• quote:

Orijinalden alıntı: koko69

quote:

quote:

Arkadaşlar,

kararımı verdim

Arkadaşım liste fiyatlarına bakma. Zaten o fiyat etmez bu klimalar( model ). Ama şu an iklimsa fujitsunun (abkay ) yapamadığı indirimi yaptı ve şu an 1356 den 12 ay taksitle satışta. Arkadaş biraz daha sıkı pazarlık yapmış güzel fiyat almış. Bu klima sizin işinizi görecektir.

Selam ;
    Bu klima bu fiyat etmez derken almayalım mı? eksi yönleri nelerdir yada bu fiyata daha iyisinimi buluruz biraz konuyu açar mısınız?
    Ya da bu fiyata kaçmaz iyidir al derseniz konunun en başında belirttiğim özellikteki yatak odamda işimi görür mü,özellikle soğutma açısından gece 11 de açılıp sabah 7 ye kadar açık kalacak..

• Bu fiyat etmez derken liste fiyatı olan 1700-1 800 tl etmez demek istedim.Sonuçta şu anda piyasada 1 800 tl den çok daha iyi marka ve/veya modelleri satın alabilmek mümkün!
    Diğer tarafdan şu an iklimsadan 12 000 btu LGCZ almanız sizin mekanınız için daha uygun seçim olacakdır. Bunu da 1 300 tl civarına alabilirsiniz. Ama 9 luğu yetersiz gelecektir. Hele de soğutmada sorun yaşayabilirsiniz. Bu serinin 9 luğunu kullanıyorum. Antalyada çatı katı 15 m2 çift cam,kuzey cephede soğutması beni tatmin etmedi. Hele de nem almasını hiç beğenmedim. Manisa antalya kadar nemli olmadığından bu boyutu ihmal edebilrsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: koko69

Bu fiyat etmez derken liste fiyatı olan 1700-1 800 tl etmez demek istedim.Sonuçta şu anda piyasada 1 800 tl den çok daha iyi marka ve/veya modelleri satın alabilmek mümkün!
    Diğer tarafdan şu an iklimsadan 12 000 btu LGCZ almanız sizin mekanınız için daha uygun seçim olacakdır. Bunu da 1 300 tl civarına alabilirsiniz. Ama 9 luğu yetersiz gelecektir. Hele de soğutmada sorun yaşayabilirsiniz. Bu serinin 9 luğunu kullanıyorum. Antalyada çatı katı 15 m2 çift cam,kuzey cephede soğutması beni tatmin etmedi. Hele de nem almasını hiç beğenmedim. Manisa antalya kadar nemli olmadığından bu boyutu ihmal edebilrsiniz.

tavsiye için teşekkürler ,ısıtma sistemim olduğundan soğutma için daha fazla para harcamak istememiştim ama sanırım az daha kasıp 12lik almak daha iyi olacak onunda fiyatını 1400tl /10 teksite düştüler.bakalım belkide 12lik düze dönüş yaparım..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.