Şimdi Ara

17 milyon araca takılacak, çipli plaka dönemi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
1
Favori
3.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Direk vucuda takalım bu cipleri devletimiz bizi daha iyi gözetlesin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: talsuv61

önce kimlikler sonra plakalar !!!
    Direk vucuda takalım bu cipleri devletimiz bizi daha iyi gözetlesin..

hepsi sırayla. alıştıra alıştıra
  • Sabit plaka derken bu uygulamadan sonra aynı tc kimlik nosu gibi bi plakasımı olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elmanders -- 4 Mart 2013; 19:04:43 >
  • "Bu sistemle birlikte sabit plaka dönemine geçilmiş olacak"

Yani "Plakayı özel aldım, benle mezara kadar gider" dönemi bitti..

Kötü oldu..

Ahhh bee :)) Adanadan 01 ZGN 01 almak için eleman bile ayarlamıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: empire_loups

"Bu sistemle birlikte sabit plaka dönemine geçilmiş olacak"

Kötü oldu..

Sabit plakayı tam anlamadım hocam bana açıklarmısın acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elmanders

quote:

Kötü oldu..

Yani arabanın plakası kimlik numarası gibi olacak. El değiştirse bile plaka sabit kalacak. Değiştirilemeyecek. Kötü oldu. Ben Düzce'den (81) araba alsam Adana'da (01) pek güzel gözükmez heralde.

• Haberin doğru olduğunu sanmıyorum daha doğrusu detaylarını bilmiyoruz, burada bazı arkadaşların belirttiği özel yaşama müdehale tarzında bir şey olacağını sanmıyorum. Kaldı ki şu algılandığı haliyle bile uygulansa ben desteklerim, sonuçta güvenlik ve pratiklik amaçlı bir şey bu. Senin illegal işin yoksa devlet ne yapsın senin aracın nereye gitmiş ne yapmış ? İşi yok milyonlarca arabanın içinde seni mi takip edecek ? Yarası olan gocunur, ben asla rahatsız olmam, dileyen boş vakti çoksa şu anda da beni takip edebilir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Elmanders

quote:

Kötü oldu..

Yani arabanın plakası kimlik numarası gibi olacak. El değiştirse bile plaka sabit kalacak. Değiştirilemeyecek. Kötü oldu. Ben Düzce'den (81) araba alsam Adana'da (01) pek güzel gözükmez heralde.

Çok teşekkürler, doğru anlamışım

• devlet bu çip için bir sürü para ister sonra yıllık çipleri değiştirilmesini zorunlu kılar bir de yıllık oradan bir sürü para kırar .
  • failler yakalanacakmış. yahu bu ülkede türk telekom'un arabası çalınıyor, içine bomba döşeniyor sonra da patlatılıyor. sonrada deniliyorki çip takacaz suçluları bulacaz. adama müsait bir yeriyle gülerler. gps'li kurum aracı pkk tarafından çalınmış, patlatılmış kimseden ses çıkmıyor ama iş halka gelince an be an suçluları izleyeceklar ha?

ama bu çip takma işi kişinin tercihine kalsa fena olmaz. amatör hırsızlıklara engel olabilir, falan filan.. ama herkes bunu kesin takacak demek ne kadar doğru bilemiyorum.
  • kasa da para kalmadı..milletten para çıkartıyorlar...fişlemeleride karı oluyor..
  • FİŞLENİYORUZ.. TASMAMIZ EKSİKTİ ONU DA ALDIK...
  • Bi kulak arkası kaldı
  • bence o çipi kamu araçlarına taksınlar ki devletin araçlarıyla çocuklarını okula bırakıp,hafta sonu pikniklere giden ve aracı babasının malıymış gibi kullanan sömürücüler belki biraz hizaya girer
  • Devletteki bürokratlar aylak kaldılar galiba...

İyicene fantazi yapmaya başladılar bu aralar...

RFİD Teknolojisini keşfettiniz farkındayız da bu kadarı aşırı kaçıyor... Bunu yaparlarsa özel hayat diye birşey kalmayacak...
  • Acaba 3TL lik cipleri vatandaşa 20TL ye kimin oğlu ithal edip satacak.
  • Ne boş beleş inşaat firmalarının sahipleri şimdi Türkiye'nin en zenginleri olduysa; ne merdiven altı çin işi ürünleri birleştirenler şimdi teknoloji devi olduysa bu çipi getirecek uyanık da yeni zenginimiz olacak demek ki.

Olsun olsun bu güzel olay oylarını %10 daha arttırır. Adamlar baktı köprüde kuyruk var, halkın ricasıyla köprü görevlilerini arttırıyorlar.
  • Proje var uygulanacak değil uygulansa bile Devlet araçlarına uygulanır. Şahsi araçlara uygulamazlar olduki uyguladılar emin olun sizi kimse arananlar listesinde değilseniz takip etmez 17 milyon aracı izleyecek ekip yoktur bir kere .

Forum buluşmalarına katıldıgımda genellikle teknolojik cihazları oldukça kullanan insanlarız herkes de genellikle, Iphone,Samsung türü akıllı telefonlar var. Adama derler ki elin gevuru senin konuşmanın ve senı anı anına kaydediyor sesini çıkarmıyorsun da buna mı? sesini çıkarıyorsun diye.

Olumlu bulduğum yönler.
    +Trafikte aranan bir plaka geçmişi rahatlıkla takip edilip suçluyu yakalama oranı dahada artacaktır.
    +Trafikteki kural ihlalleri dahada azalacaktır.
    +Trafikten men olan araçların trafikte gezmesi minumum seviyeye inecektir.
    +Muayaneden kalan araçlar bu sebep ile trafiğe çıkamayacaklardır can güvenliğimiz artar.
    +Km düşürme olayı suya düşecektir aracın plakası ile geçmişi ortaya çıkacaktır.
    +Yaşanan olumsuz bir olaylarda oradan geçen başka bir cipli araç ile görgü tanıklılığı arttırılacaktır.
    +
    +
    +
    vs vs

Olumsuz bulduğum yönler
    -20 TL bir ücret alınması ve bir hizmet alamamam ( en azından para verip aldıgım teknolojik cihazlar günlük hayatımı kolaylaştırıyor)Haksız yere cebimizden çıkan bir para.

• Dunyada ornegi var mi boyle birseyin

Cipi bozsak farkedebilecekler mi acaba
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.