Şimdi Ara

17 milyon araca takılacak, çipli plaka dönemi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
123
Cevap
1
Favori
3.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence takan değil taktırtan ödeme yapmalı
    Sana soruyo mu ister misin isteme misin diye ? Hayır
    E e ozaman neyin peşindesin derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayın başbakanımız diyor ki siz onların dediklerine bakmayın, ben söylemiyorsam yalandır. siz daha fişlendik falan, kaba türkçemle bişeyler derdim ama
  • Yine yandaşlardan biri köşeyi dönecek desene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35turka

Adamlar Türk olduğumuzu unutuyor mu diye düşünmeden geçemiyorum.
    Ulen hırsız o arabayı çalmak istedikten sonra camı kırar, plakayı kırar o arabayı yine çalar.
    Önce eğitim verilmeli insanlara.

Peki sen camı kırık plakası olmayan bir araç görsen ne yaparsın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ne saçmalılık ya,kesinlikle karşıyım.
  • HGS'ler süper okuyor da sanki.. bir de çip çıktı başımıza..

ille para alacaklarsa 20 lirayı vereyim, çip mip takmasınlar..

• O degil de "failler hemen yakalanacak" cumlesini "fail"ler diye okudum

• avrupa yapmadan bizimkiler de yapmaz bence. genelde hep avrupada olan şeyleri yaptırıyorlar bize. bir de o çip çok rahat bozulacak birşey olacak illaki. suçluyu yakalamada pek bir yarar sağlamaz. kaldı ki çalınırsa, boş yere millettin başına iş açarlar. plaka çalma muhabbetti başlar hep. sürekli birileri biizm plakaları çalar filan.

sanmıyorum yapacaklarını. yapsalar da zorunlu tutmazlar diye düşünüyorum
  • 24 milyon metrekare toprağı çipsiz sapsız çöpsz yönetebilen bir imparatorlukta işler ehline verilir ve Allah'ın dini yüceltilmek istenirdi ve yönetilen toplumlarda müslümansalar Allah'tan korkar kuldan utanırlar devletlerini Allah için düşünür ve hayatlarını ona göre idame ettirirlerdi. Müslüman olmayanları da böyle adaletli devlete nankörlük mü edicez derlerdi de onlar da ona göre yaşarlardı. Şimdi toplumların çoğu sadece kendini düşünen insanlardan oluşmuş durumda. Müslümansa Allah en son nezaman aklına geldi de kendime çeki düzen vereyim dedi hak getire. Müslüman değilse zaten çoktan yaratıcısını unutmuş gitmiş. Gören kimsenin olmadığı yerlerde hatta artık alelen herkes çıkarı için herşeyi yapar olmuş duruma gelmiş. E şimdi bu tipteki insan takip edilmekten korkar çipten tırsar ve olabildiğince sesini yükseltir ve bu ne saçmalık der. İnsanlık bittikten sonra herkesin başına bir polis koysan yine insanlıktan çıkmış insan yapacağını yapar çip de ne o la ki....!!!

• Plakayı söküp camı kıran hırsız gene yapar işini

Gerçi bu iş biraz yaş. Adamlar mahremiyetimi ele alacaklar resmen. Olurmuu öyle şey, bence olmaz.,

Kime ne benim nerede olduğumdan.

O değilde acaba hangi milletvekilinin oğlu-kızı-yeğeni kaç milyon dolarlar kazanacak bu işten ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

350 milyon TL ( 350 trilyon)iyi para
    195 milyon $ iyi para
    145 milyon € iyi para

Cipi yapacak yandaş iyi para hupleyecek.

Zaten bu çipleri de gökten zembille indirecekler. Hiç bir kuruş masraf edilmeyecek.

Amaç halkı söğüşlemek olsaydı, 150 liradan aşağı olmazdı bir de takmayan aracın trafikten meni söz konusu olunca..
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

195 milyon $ iyi para
    145 milyon € iyi para

Zaten bu çipleri de gökten zembille indirecekler. Hiç bir kuruş masraf edilmeyecek.

Amaç halkı söğüşlemek olsaydı, 150 liradan aşağı olmazdı bir de takmayan aracın trafikten meni söz konusu olunca..

Cok iyi niyetlisin arkadasım. Ne gerek var boyle bir uygulamaya. Karayolları ve belediye yüzünden trafik kazalarında binlerce insan ölüyor malesef. Cipe gelene kadar neler var.

• plakaya takmak için ne kadar ücret talep edecekler meraktayım. güzel para toplanır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

direkt aklıma bu gelmişti benim de :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

195 milyon $ iyi para
    145 milyon € iyi para

Cok iyi niyetlisin arkadasım. Ne gerek var boyle bir uygulamaya. Karayolları ve belediye yüzünden trafik kazalarında binlerce insan ölüyor malesef. Cipe gelene kadar neler var.

Tabi ki daha çok şey var. Ama ben her yapılanın altında devletin suçlanmasını doğru bulmuyorum.

• Hiç ummadıkları kadar hızlı kırarlar sistemi, boşa para harcanacak. Bizim milletin kıramayacagı şifre yok, durduramazsın.
  • Fişlenmekten, adım adım izlenmekten korkanlar sözüm size;

Bizim millet değil mi koşa koşa gidip facebook, twitter, vırt zırt sosyal paylaşım sitesine üye olup; tüm kişisel bilgilerini düşünmeden veren? Millet ölüyor dakka başı her yediği haltı tweet atmaya. Foursquare ile nerede ne yaptığın belli değil mi?

Hepimizin cebinde akıllı telefon ve 24 saat internet bağlantımız var, şimdi hiç birbirimizi kandırmayalım. Şuan altyapı hazır halde, yarın hepimizi rahatça izleyebilirler, korktuğunuz fişlerimizi cebimizde taşıyoruz. Kimin itirazı var bu duruma?

Plakaya fiş olayı beni de düşündürüyor ama konu bu kadar basit değil..

Haa hiç mi iyi bir yönü olmaz, bence en güzeli ikinci elde km düşürme olayı biter. Kimin kaç km yaptığı net belli olur. Trafikten men araçlar trafiğe çıkamaz. 24 saat hız kontrolü yapılır, yer uçakları hangara girer.

• quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

quote:

Orijinalden alıntı: Vigilant

Fişlenmekten, adım adım izlenmekten korkanlar sözüm size;

Bizim millet değil mi koşa koşa gidip facebook, twitter, vırt zırt sosyal paylaşım sitesine üye olup; tüm kişisel bilgilerini düşünmeden veren? Millet ölüyor dakka başı her yediği haltı tweet atmaya. Foursquare ile nerede ne yaptığın belli değil mi?

Hepimizin cebinde akıllı telefon ve 24 saat internet bağlantımız var, şimdi hiç birbirimizi kandırmayalım. Şuan altyapı hazır halde, yarın hepimizi rahatça izleyebilirler, korktuğunuz fişlerimizi cebimizde taşıyoruz. Kimin itirazı var bu duruma?

Plakaya fiş olayı beni de düşündürüyor ama konu bu kadar basit değil..

Haa hiç mi iyi bir yönü olmaz, bence en güzeli ikinci elde km düşürme olayı biter. Kimin kaç km yaptığı net belli olur. Trafikten men araçlar trafiğe çıkamaz. 24 saat hız kontrolü yapılır, yer uçakları hangara girer.

Kendi adına konuş. Sosyal medya kullanmayan çok büyük bir çoğunlukta var. Bende hiç bir şekilde kullanmadım kullanmamda. Kişisel özgürlüğe, mahremiyete aykırı bir durum bu. National geographic doğal hayat belgesellerinde, bazen hayvanlara göç etme süreçlerini izlemek için, çip yada kamera takarlar, bu araç çipleme işide bana bunu anımsattı. Kimin nereye gittiğinden kime ne ??? Nüfusu 300 milyondan fazla olan amerika kıtasında, nüfusun %90 nında silah varken bile böyle bir uygulama yokken. Bu araç çiplemenin mantıklı tarafını aramak bile komik. Nihayetinde niyeti bozuk birisinide bu uygulamanın durduramayacağı çok açık.

Kendi adıma konuşmam gerekirse bende sosyal medya kullanmıyorum, ve kesinlikle mahremiyete aykırı. Zaten demek istediğim nokta bu.

Ama bizlerin bireysel tepkisinden çok genel eğilime de bakmak lazım. Sosyal medya kullanmıyoruz ama git gide buna itiliyoruz dostum fark etmedin mi?

Ne zaman iphone için bir uygulama indirsem facebook ve twitter ile entegre çıkıyor. Sevdiğim uygulamalarda inadına eski usul üye olup kullanıyorum, ama sanırım yakında bunu kaldırıp tamamen sosyal medya üzerinden çalışacak hale getirecekler. Günün birinde bizde muhtemelen sosyal medya kullanmak zorunda kalacağız bazı hizmetlerden faydalanmak için.

• Arabayla hırsızlık,kaçakçılık gibi işlere karışmadığımdan benim açımdan bir sorun yok projeyi destekliyorum.
  • Big brother'a 5 kala.

İlerde herşeyi izleyecekler, dinleyecekler kayıt altına alacaklar.
    Fiziksel para ortadan kalkacak.
    Herkes bir şekilde çipli kimlik kartlarıyla, deri altına yerleştirilen çiplerle vs alışveriş yapacak, otobüse vs binecek.
    Her adım kayıtlı olacak.
    Şimdi kimi diyecek ki; "abi güvenlik için bunlar şart, her hareket izlenmeli, kötü birşey yapmayan neden rahatsız olsun ki?", kimi "e abi teknoloji bu kolaylık vs", kimisi de komplo teorisi diyecek.
    Hayatta hiçbirşeyi mutlak doğru kabul etmemek lazım.
    Sizin gibi düşünmeyenlerin de ne dediklerine bakmak lazım.
    Eskiden kim inanırdı biri çıkıp da; "kredi kartı diye birşey olacak, taksit vs yapacak, yanımızda nakit taşımaya gerek olmayacak" dese.
    Kim inanırdı birşey üretmeden sadece veri toplayacak bir şirket dünya devi olacak dense.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.