Şimdi Ara

17 sene onceki telsim borcu geldi yasal mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
28.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • MERHABA son durum nedir, başıma bu olayın aynısı geldi ..
  • Ayni sey benimde dun başina geldi.E devlete baktığımda 3 adet hic kullanmadığım hat ve borcu vardı.Gittim savcılığa şikayette bulundum.Borcu da ödemedim bu arada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gara murat

MERHABA son durum nedir, başıma bu olayın aynısı geldi ..
    hocam son durumumu söliyim 1 yıl önce açtım konuyu 3 gün önce aynı yerden yine mesaj geldi.bortcunuz var diye.

bulunduğumuz yerden taşındığımız için bir evrak yok.arayan yok henüz.18 yıla girdik 20.yıla giriyorz
    anlaşılan canımız çıkana kadar isticekler parayı.

tek isteğim mahkeme olması.Konuda bunun cevabını tam alamadım.Öğrenmek istediğim ansızın haciz gelebilir mi bunu merak ediyorum.Henüz cevap bulamadım.

hukuktaki zaman aşımı olayıda çok detaylı bizlere vururumu bilmiyorum karışık işler işte..

bancak bir avukat çözer burada.objektif düşünürsek borcumuz varsa vermeliyiz tamam ama 18 yıl geçmiş ve ben belki ödedim ama faturam yok 18 yıldır faturalarımı biriktirseydim 1 donum arazi kiralamam lazım ı biriktirmek için.şunu demek istiyorum bunun bi süresi olmalı ben nerden bileyim ödeyip ödemediğimi ?

bu seferde şunu diyen avukat oluyor : borcu boruyla yükümlüdür takip etmelidir "" hadi şimdi çık işin içinden..

• virtualdjcubase V kullanıcısına yanıt
    Hatırladığım kadarıyla devlet 2005-2006 civarı Telsim'e el koyduğu için Telsim'e olan borç vergi dairesine veya SGK'ya olan borç gibi devlete olan borç durumunda.
  • ansızın haciz gelemez adına açılmış dava veya icra dosyalarını e devletten takip edebilirsin, e devlette görünüyormu bişey?
  • Mernis adresinizin güncel olmasına dikkat edin, güncellememek cezaya tabi olduğu gibi bu durumlarda mağdur olmanıza da yol açar.

Hiçbir adli merci sizin güncellemediğiniz mernis adresiniz için peşinizden koşmaz. Merniste eski adresiniz varsa bunun eski olması sizin probleminizdir, tebligat gönderilir ptt memuru sizi bulamaz tebligat geri gönderilir. Alacaklı avukatı bu sefer mernis adresinizde oturup oturmamanıza bakmaz o adres muhtarına 21/2 ile tebligat gönderir. Muhtar bunu aldığı andan itibaren hafta sonları dahil 7 gün itiraz süreciniz başlar. 7 gün geçerse icra dairesindeki borca itiraz hakkınız bitmiştir. Borç kesinleşir.

O andan sonra ilgili avukat araç haczi, araç yakalama, araç rehninin paraya çevrilmesi, maaş haczi gibi yollara gitme hakkına sahiptir.

Ptt posta çeki, banka hesap blokaj ev haczi gibi yollarda bulunmakta olmasına rağmen çok tercih edilmezler.

Maaş haczinden ötürü işinden olan insanlarda vardır bilginize. Bazı iş yerleri rahatsızlık duyuyor.

Vs vs binbir türlü sıkıntı çıkar bunlardan ötürü bilginize.

Umarım faydalı olmuştur. Telefondan yazdım kısa kesmek zorunda kaldım. İyi ve borçsuz günleriniz olsun. E devletinizi takip edin her daim.

• quote:

Orijinalden alıntı: gecem1903

Mernis adresinizin güncel olmasına dikkat edin, güncellememek cezaya tabi olduğu gibi bu durumlarda mağdur olmanıza da yol açar.

Hiçbir adli merci sizin güncellemediğiniz mernis adresiniz için peşinizden koşmaz. Merniste eski adresiniz varsa bunun eski olması sizin probleminizdir, tebligat gönderilir ptt memuru sizi bulamaz tebligat geri gönderilir. Alacaklı avukatı bu sefer mernis adresinizde oturup oturmamanıza bakmaz o adres muhtarına 21/2 ile tebligat gönderir. Muhtar bunu aldığı andan itibaren hafta sonları dahil 7 gün itiraz süreciniz başlar. 7 gün geçerse icra dairesindeki borca itiraz hakkınız bitmiştir. Borç kesinleşir.

O andan sonra ilgili avukat araç haczi, araç yakalama, araç rehninin paraya çevrilmesi, maaş haczi gibi yollara gitme hakkına sahiptir.

Ptt posta çeki, banka hesap blokaj ev haczi gibi yollarda bulunmakta olmasına rağmen çok tercih edilmezler.

Maaş haczinden ötürü işinden olan insanlarda vardır bilginize. Bazı iş yerleri rahatsızlık duyuyor.

Vs vs binbir türlü sıkıntı çıkar bunlardan ötürü bilginize.

Umarım faydalı olmuştur. Telefondan yazdım kısa kesmek zorunda kaldım. İyi ve borçsuz günleriniz olsun. E devletinizi takip edin her daim.
    o halde 20 yıllık borç için haciz gelebiliyor anladığımız kadarıyla diymi ? 50 yıl içinde gelebiliyor mu ?
    şuandan doalyı sordum ucu açık mı gerçekten ? mesela 18 yasında borçlandım teslmie 79 yasında geldim ve evime haciz gelebilir diymi?

• ÖDEME
  • Küresel hukuk bürosu küçükçekmece 1.icra dairesimden ilmasiz takip ödeme emri çıkarmış adima borç tarihi belli değil ama söz konusu telsim firmasına ait telefon hattını 2001 yılında kapattırip borcumu ödemiştim.. Bu borçlarda zaman aşımı yok mu bu aşamada ne yapabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.

• Son durum nedir?

@virtualdjcubase

Edit:Ayrıca şöyle bir yazı buldum.Zamanaşımı yok diyor.

quote:

Telsim ’deki TMSF yöneticilerinin kamu alacağı için çalıştığı dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TMSF bünyesinde yer alan şirketimiz, ihale tarihi olan 2006 yılından önce oluşmuş, takip ve tahsilinde zaman aşımı gibi herhangi bir engel bulunmayan GSM faturası alacaklarını,yasal olarak yetkilendirdiği avukatları vasıtası ile tahsil işlemlerine devam etmektedir. TMSF’nin kamu alacağı için çalışan avukatlarımız, kamu görevi yapmanın bilinciyle hareket etmektedirler. Vatandaşlarımız bütün iletişim kanalları kullanılarak bilgilendirilmekte, çok büyük faiz indirimlerinden yararlanmaları sağlanmakta, kamu adına tahsilat yapılmaktadır.Avukatlık bürolarından gelen mesajlar, Vodafone değil Telsim merkezi aranarak kontrol edilebilir. GSM fatura borçlularımızın borç ve indirim miktarlarının son durumlarına ilişkin ayrıntılar, şirket merkezimiz aranarak her zaman kontrol edilebilmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 14 Temmuz 2019; 1:3:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: samhey

Küresel hukuk bürosu küçükçekmece 1.icra dairesimden ilmasiz takip ödeme emri çıkarmış adima borç tarihi belli değil ama söz konusu telsim firmasına ait telefon hattını 2001 yılında kapattırip borcumu ödemiştim.. Bu borçlarda zaman aşımı yok mu bu aşamada ne yapabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.
    dostum aynı durumdaydım 2015 den beri arıolar. taaki gecen hafta cep telime yasal bir uayrı geldi icra ile ilgili bende yarı fiyatına odedim. 1250 idi 410 ödedim ana borc sanırım 20tl falandı bilmiyorum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.