Şimdi Ara

17 sene onceki telsim borcu geldi yasal mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
28.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Zaman aşımı Süresi dolmuş borçlarda karşı tarafı arayıp korkutarak para toplamaya çalışıyorlar..

Arkadaşın dediği gibi eğer tebligat gelirse itiraz dilekçesi koyun dosyaya.. Avukatlar veya sekreteri telefonda sizi korkutmaya çalışırsa sizde onunLa dalga geçin.. Sonuçta zaman aşımı olduğunu da düşünürsek karşı taraftakiyle dalga geçtiğiniz için sizi kimse suçlayamaz..

Türk milleti "Borcun var", "İsminiz terör olaylarında geçiyor" ve benzeri söylendiğinde hemen panikleyip korkuyor. Bu tip insanlarda bunu kullanıyorlar..

17 sene neymiş öyle? Alacağını tahsil etmek isteyen 17 senede kaç kere arardı..
  • Bahsettiğin site hatırladığım kadarıyla 2007'de açılmıştı.. Zaten siteye girildiğinde 2006 öncesi diyor.

Borçlar Kanunu'na göre borçlarda 10 senelik zaman aşımı süresi yok mu?

Hangi sebeple borç olduğunu öğrenmek için detay istenmesi gayet normal..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 16 Haziran 2017; 10:12:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

Bahsettiğin site hatırladığım kadarıyla 2007'de açılmıştı.. Zaten siteye girildiğinde 2006 öncesi diyor.

Borçlar Kanunu'na göre borçlarda 10 senelik zaman aşımı süresi yok mu?

Hangi sebeple borç olduğunu öğrenmek için detay istenmesi gayet normal..

yazdığın için çok teşekkürler.zaman aşımı süresinde bakayım dedim yığınla değişik durumlar çıktı okumadım açıkcası :))

borç 2003 görünüyor tmsf kaydında.tmsf kaydı avukatın bana watsaptan gönderdiği evrak.birde yazılı olarak basit birşey gelmişti bi kaç ay önce.

vodafonu 3 farklı kez aradım tüm eski telsimde gorunuyor dedi ve kesinlikle borcunuz yok zaten bu numara suan aktif dediler.bende biliyorum olamdığını sadece dekontum yok işte :(

aslında yapmak istediğim hukuk bürosuna dava açmak ama saçmalıyor muyum bilmiyorum çünkü ben %100 eminim dolardırmaya çalıştıklarına ve bunların gerçek avukat olduklarınada.

çünkü (borcun %20 kadar bişe) yatırın iptal edelim diyorlar bu cazip görünen durumu , unutmuş olan insanlar,yaşlılar,bazı hastalıgı olanlar vss kimler kimler ödemiştir.ellerindeki dataların 100 bin kişi oldugunu düşünürsek %10 na ödetseler trilyonlar yapıyor :(

savcılığa gitsem ilgilenir mi bilmiyorum :(

• virtualdjcubase V kullanıcısına yanıt
    O avukat Varlık Yönetim Şirketlerinin yaptığı işi yapıyor olabilir.

Dosyayı yakın zamanda almış olabilirLer. "Borcun tahsili mümkün mü?" diye düşünmek gerek..

Borcu tahsil etmek için her türlü laf ebeliği yapacaklar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: comnet

quote:

Orijinalden alıntı: modern yaşam 2

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

17 senedir akılları neredeymiş bence ödemeyin eğer mahkemelik olursanız itiraz edin ya da tanıdığınız avukata bir danışın aradan 17 sene geçmiş daha yeni icra takibi başlatıyorlar bu işte bir bit yeniği vardır mutlaka 17 sene direk zaman aşımından itiraz sebebi zaten. Ayrıca ortada telsim bile yok. Bu arada konuyu yanlış yere açmışsınız.

Hocam bir düzeltme yapmam gerekiyor.

Ortada Telsim yok demişsiniz ama Telsim hala yaşıyor ve personeli de var. Firma hala ayakta TMSF firmayı kapatmadı. Firmanın ismi "Telsim Mobil Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş."

Vodafone Telsim'in borcunu almadı bunun yerine lisansını, müşterilerini, numara kodlarını, binalarını, baz istasyonlarını ve personelini satın aldı. Telsim'den kalma borçlar ve alacaklar ise Telsim Mobil Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş. isimli firmada kaldı.

Kısaca 19 Mayıs 1994 ile 24 Mayıs 2006 arasındaki tüm borçlar ve alacaklardan Telsim Mobil Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş. isimli telekomünikasyon firması sorumlu. Bu aralıktaki borç, alacak gibi işlerle Vodafone'un bir alakası bulunmuyor.

Telsim'e borcunuz varsa dolandırıcılara inanmayın. Telsim borcunu tahsil eden etmeye yetkili tek firma Telsim Mobil Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş. ve bu firmanında borç tahsili için resmi bir web sitesi (ssl bağlantılı) ve müşteri hizmetleri var. Başka kişilere inanmayın ve para vermeyin hatta sizi arayan avukatlara da inanmayın aşağıdaki sitede bulunan Telsim müşteri hizmetleri ile görüşün ve oradan bilgi alın.

www.telsimborcumbitsin.com
    TELSİM BORCUM BİTSİN !
    https://www.telsimborcumbitsin.com

0212 288 78 57
    0212 288 78 58
    0212 288 78 59

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim gerçekten şirketin hala ayakta olduğunu bilmiyordum benim telsime borcum yok çünkü telsim hattım olmamıştı babamın vardı o da kontörlüydü neyse ben yazdıklarınızı okuyunca şu kanıya vardım ortada abonesi olan bir şirket var bir süre sonra işler bozuluyor ya da bozduruluyor ve şirkete devlet el koyuyor ondan sonra ihaleyle şirketi satıyorlar ama şirketi satın alan taraf söz konusu şirkete borçlu olan abonelerin borçlarının tahsilini şirkete bırakıyor yani telsime borcu olan abonelerin borçlarının peşine yine telsim düşüyor burada büyük bir yolsuzluk söz konusu ve bu yolsuzluğu yapanda devletin ta kendisi devlet telsimden alacağı parayı şirkete el koyup bazı haklarını satışa çıkarıp diğerlerini telsime bırakıyor peki diğerleri ne tabiki eski abonelerin borçları devlet telsimin bazı haklarını satarak şirketin kendilerine olan borcunu tahsil etmiş ve üstüne ilaveten eski abonelerin borçlarının peşine düşmüş devlet burada telsimin sahiplerini yolsuzluk yaparak dolandırmış bulunuyor hemde nitelikli dolandırıcılık suçuyla yapıyor keşke telsim hattı kullansaydım ve borcum olsaydı ve benim peşime düşselerdi izleyeceğim yolun sonu uluslarası suç mahkemesinde biterdi burdan telsimin eski sahiplerine bir önerim var (tabi eğer onlarda bu nitelikli dolandırıcılık aracılığıyla yapılan yolsuzluğun içinde değillerse) hakkınızı arayın bu aç gözlü mahluklara paranızı yedirmeyin keza bu önerim telsime borcu olduğuna dair bildirim veya tebligat alanlar içinde geçerlidir hakkınızı arayın,

Rica ederim. Bende şirketin ayakta olduğunu rahmetli dedeme ait 17 TL borcu 5 sene önce tarafımıza bildirilmesi sayesinde öğrendim. TMSF, o zaman ki adı ile TK (BTK) kim varsa başvurdum ve bu durumu sordum. Geri döndüklerinde şirketin hala yaşadığını ve borçları tahsil etmeye devam ettiğini söylediler. Kısaca 17 TL için 5 sene kadar önce bunlara işimiz düştü ve rahmetli dedemin hattından kalma 17 TL'yi 5 sene önce bunlara ödedim.

Bu iş kanuni olduğu yani Telsim'in kendisi resmi olarak borç tahsil ettiği için sizi gibi düşünmemiştim. Devlet Telsim'in haklarını Vodafone'a satıp borcunu tahsil ettikten sonra eğer tüm borç tahsil edildiyse Telsim'i kapatması lazımdı ve bir daha borç peşine düşmemesi lazımdı ama eğer Telsim'in haklarının satışı tüm borçları kapatmadıysa ve şirket hala zararda ise bence borçların peşine düşmesi doğal. Satıştan gelen para tüm borcu kapatmıyorsa o zaman Telsim'de borç kalmış oluyor ve o borç dolaylıda olsa yine vatandaşın sırtından çıkacak.

Ben Uzan grubunun yerinde olsam hazır Telsim'in şirketi ayakta iken ve borç tahsili de yapıyorken şirketi bana geri satın derim. Devletle anlaşıp şirketi geri alırım sonra da yeniden GSM sözleşmesi için devletle masaya otururum. Yeniden GSM sözleşmesi diyorum çünkü Telsim'in GSM sözleşmesi 2019 yılında bitiyordu ve yeniden para ödeyip masaya oturması gerekiyordu. Bunu öne sürerim sözleşmem zaten 2019 yılında bitiyordu yenileme gibi düşünelim yeniden GSM sözleşmesi yapalım derim ve tekrar GSM operatörü olarak faaliyete geçerim. Tabi buna gönüllü bir Uzan grubu olduğunu sanmıyorum ama ben olsam ve paramda olsa bu şekilde yapmaya çalışırdım.

Ben o şekilde düşünmemiştim ama gayet mantıklı bir düşünce yani şimdi telsim gibi bir gsm şirketinin devlete olan borcu illaki çok yüksek olacaktır ve ihalelerde en yüksek fiyatı veren şirketin borçsuz haline sahip oluyorlar ya da bazı haklarına sahip oluyorlar eğer geriye borç kalırsa da bunuda bir şekilde tahsil etmek zorunda kalıyor tmsf bu borç abonelerin borcu ya da telsimin diğer hukuki borcu olabilir abonelerin borcunu tabiki abonelerden alması gerekir ama eğer varsa diğer hukuki borçlar ? Neyse

gelellm Uzan gurubuna Uzan gurubunun elinden herşeyleri alındı tv kanallarıda dahil.

Bende Uzan gurubunun yerinde olsam aynen dediğinizi yapardım ama tabi Uzan gurubunun maddi durumuda önemli.

Ama birde şöyle bir durum var bu ülkede artık o da şu; eğer bu ülkede devletin istediği gibi değilsen yok olmaya mahkumsun

şimdi bu durumuda göz önünde bulunduracak olursam asla bu ülkede yeni bir şirket kurmam ya da satın almam

Devlet otoritesi bu ülkenin ve vatandaşlarının en azından yarısının canını çok yaktı bu yüzden devlet otoritesinin bu para ve mal aşkına destek olmak ateşe körükle hatta benzinle gitmek demektir ki bu para ve malı din üzerinden elde ettikleri için ateşe körükle tabiri tam oturdu velhasılı evet toplumun gözünde değerimi arttırmak için elimden alınan şirketlerimi yeniden alıp iş yapardım hukukun işlediği, adaletin tarafsız olduğu ve demokrasinin yaşadığı bir ülkede yaşıyor olsaydım

Esen Kalın,

Abonelerin borcunu tahsile devam eder zaten doğru olanda borç varsa ödemek bence.

Uzan grubunun maddi durumunu bilmiyorum ama A Haber kanalında Cem Uzan'ın birkaç konuşmasını dinledim ve hükumete inanılmaz bir destek verdiğini gördüm. Birçok konuşmasınında da Paralel Yapı bana kumpas kurdu diyor ve hükumete birçok konuda teşekkür ediyor. Bu sebeple Telsim'i şirket olarak geri satın almak istese ve yeni lisans anlaşması yapmak istese bence verirler.

A Haber'deki Yapboz programından bir kesit :https://www.youtube.com/watch?v=NhNFdeldQOM

Diğer siyasi konularda bu forum konusu yeri olmadığı için bir şey diyemiyorum. Doğru olan işlerde var yalnış olan işlerde var ve maalesef bir taraf tutma durumu söz konusu. İnşallah gelecekte bu işler rayına oturur ve daha adaletli, daha güzel bir ülke oluruz.

Sanırım sizi ve konuya girip mesajları diğer insanları yazdığım gereksiz ve konu dışı mesajlarımla meşgul ettim ama yine de siz bilgi bilgidir deyip beni ve diğer insanları bilgilendirdiniz bunu için size çok teşekkür ediyorum

her ne kadar siyasi içerikli mesajlar yazsamda aslında ben siyasetten nefret eden birisiydim ama yaşadıklarım yüzünden artık heryerde siyasi içerikli mesajlar yazar hale geldim yapan kendisine yapar diyede hiç düşünemedim bu akşama kadar ama artık düşünmekten ziyade bunu net bir şekilde görebiliyorum

neyse yine siyasiye doğru kaymaya başlamadan mesajımı bitireyim çünkü burada konuyu saptıran malesef benim mesajlarım herneyse

Esen Kalın,

Estağfurullah. Ben gereksiz bir şey görmedim her işte olduğu gibi hayatta siyasetin içinde olduğu için bazen konular karışabiliyor. Siyaseten bir şey söylemek gerekirse sadece şu kadar bir yorum yapayım, siyasiler ve zenginler kendi aralarında tepişir onların çıkarttığı gürültüdense sadece sade vatandaş etkilenir.

Bu iş benim 5-6 sene kadar önce başıma geldiği ve rahmetli dedemden kalma borç var dendiği için bildiğim kadarıyla konuda paylaşmaya çalışıyorum. Bunu yaparken de hukuki konularda yeteri kadar bilgim olmadığı için yalnış yönlendirme yapmamak için azami özen göstermeye çalışıyorum. Bunun dışında benimde diğer arkadaşlardan daha fazla bildiğim bir şey yok.

Olsun siz yine de konuyu saptırmdan izlenebilecek veya olası durumlarda izlenilmesi gereken yolları gösteriyorsunuz ve bu da önemli bir durum bu arada bende bir bilgiden bahsetmek istiyorum belki @virtualdjcubase kullanıcı adlı arkadaşa bir faydam dokunur neyse şimdi @virtualdjcubase hocam benim d-smart'a borcum vardı ödememiştim avukat aramış ve beni bilgilendirmişti tabi eve neredeyse 3 ay'da bir tebligat ve ödeme emri gelirdi neyse avukatla yaptığım görüşmede avukat bey borcumun yarısını ödeyerek borcu tamamen kapatabilirsiniz diye bir teklifte bulunmuştu bende kabul etmiştim avukat beyin bürosu yaşadığım yere yakındı kendisine elden ödeme yapma teklifinde bulundum kabul etmedi bana bir banka hesap numarası ve ödemem gereken miktarı sms ile gönderdi mesaj geldikten sonra tekrar avukatı aradım ve dedim ki avukat bey ben bu ödemeyi falanca gün yapacağım bu sorun olurmu dedim avukat beyde bu hafta içinde ödemeniz gerekir demişti neyse abi eşten dosttan gidip borç alıp ödedim sonra tekrar avukatı aradım ve dedimki avukat bey ben borcu ödedim şimdi sizden borcumun ödendiğine dair sizin imzanızın ve kaşenizin bulunduğu bir borç kapandı belgesi almak istiyorum avukat olduğunuz için ne demek istediğimi anladınız sanırım dedim avukat beyde tabi ofisimiz falanca yerde dilediğiniz zaman gelip alabilirsini borç kapandı belgesini dedi bende tamam deyip hemen gidip belgeyi aldım ve bu ödeme kolaylığının aslını öğrendim eve gelen borç ile ana borç arasında ana borcun 4te biri oranında faiz ve avukatlık ücretleri yansıtılıyormuş işte avukatta bende kendi ücreti olan avukatlık ücretini almamış yani sizin borcunuzu düşürmelerinin sebebide bu olabilir çünkü avukat o dosyayı kapatamadığında alacaklı tarafla işi fesh ediliyormuş yani eğer ben o borcu kapatmasaydım o dosya başka bir avukata devredilecekti ve borç daha da artacaktı şimdi bu tamamen benim kendi düşüncem gerçekte nasıl oluyor bilmiyorum ama avukatların dosyayı kapatmak için bu tür feragatlarda bulunmasını ben buna bağlıyorum şimdi eğer avukat dosyayı kapatamazsa bir prestij kaybı yaşıyor ve büyük firmala tarafından karalisteye falan alınıyor işte bunun olmaması içinde bu tür indirimlere falan gidiyorlar ama dediğim gibi bu benim kendi düşüncem gerçekte durum nedir bilmiyorum avukata sorucaktım ama çekindim keşke sorsaydım,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• zamanaşımı olmuş ödemeyin! hiç bir şey yapamazlar
  • İşin komik tarafı ne biliyor musun?

1997'de şirket hattı olarak aldığımız Telsim hattın ve

Babamın 2003'te Telsim'den aldığı şahsi hattının borçları var ama hala bize 2 hat için gelen giden olmadı..

Babamı bu 2 hat için bir kaç defa uyardım ama babam bir şey yapmayınca uyarmak dışında bende bir şey yapamıyorum.. Ve beklemedeyim.

Bu arada babam avukat..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

17 senedir akılları neredeymiş bence ödemeyin eğer mahkemelik olursanız itiraz edin ya da tanıdığınız avukata bir danışın aradan 17 sene geçmiş daha yeni icra takibi başlatıyorlar bu işte bir bit yeniği vardır mutlaka 17 sene direk zaman aşımından itiraz sebebi zaten. Ayrıca ortada telsim bile yok. Bu arada konuyu yanlış yere açmışsınız.

Hocam bir düzeltme yapmam gerekiyor.

Ortada Telsim yok demişsiniz ama Telsim hala yaşıyor ve personeli de var. Firma hala ayakta TMSF firmayı kapatmadı. Firmanın ismi "Telsim Mobil Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş."

Vodafone Telsim'in borcunu almadı bunun yerine lisansını, müşterilerini, numara kodlarını, binalarını, baz istasyonlarını ve personelini satın aldı. Telsim'den kalma borçlar ve alacaklar ise Telsim Mobil Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş. isimli firmada kaldı.

Kısaca 19 Mayıs 1994 ile 24 Mayıs 2006 arasındaki tüm borçlar ve alacaklardan Telsim Mobil Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş. isimli telekomünikasyon firması sorumlu. Bu aralıktaki borç, alacak gibi işlerle Vodafone'un bir alakası bulunmuyor.

Telsim'e borcunuz varsa dolandırıcılara inanmayın. Telsim borcunu tahsil eden etmeye yetkili tek firma Telsim Mobil Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş. ve bu firmanında borç tahsili için resmi bir web sitesi (ssl bağlantılı) ve müşteri hizmetleri var. Başka kişilere inanmayın ve para vermeyin hatta sizi arayan avukatlara da inanmayın aşağıdaki sitede bulunan Telsim müşteri hizmetleri ile görüşün ve oradan bilgi alın.

www.telsimborcumbitsin.com
    TELSİM BORCUM BİTSİN !
    https://www.telsimborcumbitsin.com

0212 288 78 57
    0212 288 78 58
    0212 288 78 59

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim gerçekten şirketin hala ayakta olduğunu bilmiyordum benim telsime borcum yok çünkü telsim hattım olmamıştı babamın vardı o da kontörlüydü neyse ben yazdıklarınızı okuyunca şu kanıya vardım ortada abonesi olan bir şirket var bir süre sonra işler bozuluyor ya da bozduruluyor ve şirkete devlet el koyuyor ondan sonra ihaleyle şirketi satıyorlar ama şirketi satın alan taraf söz konusu şirkete borçlu olan abonelerin borçlarının tahsilini şirkete bırakıyor yani telsime borcu olan abonelerin borçlarının peşine yine telsim düşüyor burada büyük bir yolsuzluk söz konusu ve bu yolsuzluğu yapanda devletin ta kendisi devlet telsimden alacağı parayı şirkete el koyup bazı haklarını satışa çıkarıp diğerlerini telsime bırakıyor peki diğerleri ne tabiki eski abonelerin borçları devlet telsimin bazı haklarını satarak şirketin kendilerine olan borcunu tahsil etmiş ve üstüne ilaveten eski abonelerin borçlarının peşine düşmüş devlet burada telsimin sahiplerini yolsuzluk yaparak dolandırmış bulunuyor hemde nitelikli dolandırıcılık suçuyla yapıyor keşke telsim hattı kullansaydım ve borcum olsaydı ve benim peşime düşselerdi izleyeceğim yolun sonu uluslarası suç mahkemesinde biterdi burdan telsimin eski sahiplerine bir önerim var (tabi eğer onlarda bu nitelikli dolandırıcılık aracılığıyla yapılan yolsuzluğun içinde değillerse) hakkınızı arayın bu aç gözlü mahluklara paranızı yedirmeyin keza bu önerim telsime borcu olduğuna dair bildirim veya tebligat alanlar içinde geçerlidir hakkınızı arayın,

Rica ederim. Bende şirketin ayakta olduğunu rahmetli dedeme ait 17 TL borcu 5 sene önce tarafımıza bildirilmesi sayesinde öğrendim. TMSF, o zaman ki adı ile TK (BTK) kim varsa başvurdum ve bu durumu sordum. Geri döndüklerinde şirketin hala yaşadığını ve borçları tahsil etmeye devam ettiğini söylediler. Kısaca 17 TL için 5 sene kadar önce bunlara işimiz düştü ve rahmetli dedemin hattından kalma 17 TL'yi 5 sene önce bunlara ödedim.

Bu iş kanuni olduğu yani Telsim'in kendisi resmi olarak borç tahsil ettiği için sizi gibi düşünmemiştim. Devlet Telsim'in haklarını Vodafone'a satıp borcunu tahsil ettikten sonra eğer tüm borç tahsil edildiyse Telsim'i kapatması lazımdı ve bir daha borç peşine düşmemesi lazımdı ama eğer Telsim'in haklarının satışı tüm borçları kapatmadıysa ve şirket hala zararda ise bence borçların peşine düşmesi doğal. Satıştan gelen para tüm borcu kapatmıyorsa o zaman Telsim'de borç kalmış oluyor ve o borç dolaylıda olsa yine vatandaşın sırtından çıkacak.

Ben Uzan grubunun yerinde olsam hazır Telsim'in şirketi ayakta iken ve borç tahsili de yapıyorken şirketi bana geri satın derim. Devletle anlaşıp şirketi geri alırım sonra da yeniden GSM sözleşmesi için devletle masaya otururum. Yeniden GSM sözleşmesi diyorum çünkü Telsim'in GSM sözleşmesi 2019 yılında bitiyordu ve yeniden para ödeyip masaya oturması gerekiyordu. Bunu öne sürerim sözleşmem zaten 2019 yılında bitiyordu yenileme gibi düşünelim yeniden GSM sözleşmesi yapalım derim ve tekrar GSM operatörü olarak faaliyete geçerim. Tabi buna gönüllü bir Uzan grubu olduğunu sanmıyorum ama ben olsam ve paramda olsa bu şekilde yapmaya çalışırdım.

Ben o şekilde düşünmemiştim ama gayet mantıklı bir düşünce yani şimdi telsim gibi bir gsm şirketinin devlete olan borcu illaki çok yüksek olacaktır ve ihalelerde en yüksek fiyatı veren şirketin borçsuz haline sahip oluyorlar ya da bazı haklarına sahip oluyorlar eğer geriye borç kalırsa da bunuda bir şekilde tahsil etmek zorunda kalıyor tmsf bu borç abonelerin borcu ya da telsimin diğer hukuki borcu olabilir abonelerin borcunu tabiki abonelerden alması gerekir ama eğer varsa diğer hukuki borçlar ? Neyse

gelellm Uzan gurubuna Uzan gurubunun elinden herşeyleri alındı tv kanallarıda dahil.

Bende Uzan gurubunun yerinde olsam aynen dediğinizi yapardım ama tabi Uzan gurubunun maddi durumuda önemli.

Ama birde şöyle bir durum var bu ülkede artık o da şu; eğer bu ülkede devletin istediği gibi değilsen yok olmaya mahkumsun

şimdi bu durumuda göz önünde bulunduracak olursam asla bu ülkede yeni bir şirket kurmam ya da satın almam

Devlet otoritesi bu ülkenin ve vatandaşlarının en azından yarısının canını çok yaktı bu yüzden devlet otoritesinin bu para ve mal aşkına destek olmak ateşe körükle hatta benzinle gitmek demektir ki bu para ve malı din üzerinden elde ettikleri için ateşe körükle tabiri tam oturdu velhasılı evet toplumun gözünde değerimi arttırmak için elimden alınan şirketlerimi yeniden alıp iş yapardım hukukun işlediği, adaletin tarafsız olduğu ve demokrasinin yaşadığı bir ülkede yaşıyor olsaydım

Esen Kalın,

Abonelerin borcunu tahsile devam eder zaten doğru olanda borç varsa ödemek bence.

Uzan grubunun maddi durumunu bilmiyorum ama A Haber kanalında Cem Uzan'ın birkaç konuşmasını dinledim ve hükumete inanılmaz bir destek verdiğini gördüm. Birçok konuşmasınında da Paralel Yapı bana kumpas kurdu diyor ve hükumete birçok konuda teşekkür ediyor. Bu sebeple Telsim'i şirket olarak geri satın almak istese ve yeni lisans anlaşması yapmak istese bence verirler.

A Haber'deki Yapboz programından bir kesit :https://www.youtube.com/watch?v=NhNFdeldQOM

Diğer siyasi konularda bu forum konusu yeri olmadığı için bir şey diyemiyorum. Doğru olan işlerde var yalnış olan işlerde var ve maalesef bir taraf tutma durumu söz konusu. İnşallah gelecekte bu işler rayına oturur ve daha adaletli, daha güzel bir ülke oluruz.

e-devlettende baktım haciz durumu var.şimdi tek dayanagım var süre aşımı..
    2000 yılın borcu için gerçekten haciz gelcek mi ? sizce bu olabilir mi ?
    avukata sordum ben itiraz etcem dedim edemessiniz tebliğ olunmuş dedi direk haciz dedi.yada bugun ödeyin dedi ki o olayda bitti..

soyleyebileceğim net şeyler : evet borç var.ödemiş kapatmıştım ama dekontum yok.
    borç gerçek haciz işlemi gerçek.avukatlar gerçek.
    anlamıyorum 20 yıl olsada zaman aşımı olmuyormu bilen varmı acaba?
    keşke bilseydim 64tl 1250tl olarak ödemezdim.bilmekle yükümlüymüşüm ordanda bişe olmuyor...kağıt gelseydi öderdim tebliğ olnumş diyor bunlar nedir ne tuaf.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: virtualdjcubase

quote:

ya bende öle dusundumde konustum ve muhtara tebliğ olmus dediler.arkadasa danıstım tebliğ olmussa direk gelirler dio anlamıyorum bi türlü.evet itiraz eidcem ama ortada kagıt yok :( direk hacize gelirler mi die korkuyorum

Hocam Borçlar kanunu madde 125'te 10 yıllık zaman aşımından bahsediliyor isterseniz bir araştırın ayrıca geçen senenin bi haberine rastladım telsim 10 yıl önceki alacaklarını topluyor diye 2006 yılında telsim tmsf tarafından vodafone'a devredilmiş ama telsimin borçları devredilmemiş yani şuan size gelen tebligat bir zamanlar cem uzan'ın şirketi olan telsim tarafından gönderilmekte ancak artık ortada telsim şirketi ya da kurumu bulunmamakta bu da onların nitelikli dolandırıcılık yaptığı anlamına geliyor tabi bu benim şahsi düşüncem yanlış düşünüyor olabilirim ama aradan 17 yıl geçmiş ister istemez aklıma bu geldi neyse hocam isterseniz borçlar kanununu bir inceleyin sonra da bir avukata veya tüketici hakem heyetine başvurun bilgi edinin direk hacize gelirlerse gönderdiğiniz tebligat bana ulaşmadı diye söyleyin ayrıca eğer sizden bir kağıda imza atmanızı isterlese sakın imzalamayın önce okuyun muhtemelen yapılandırma tahhüddü olabilir eğer onu imzalarsanız ne kadar borcunuz varsa o zaman ödemeniz gerekir imzaladıktan sonra borca itiraz etseniz bile muhtemelen itirazınız reddedilir. Çünkü siz ödeyeceğim diye tahhütte bulunmuş olursunuz o imza ile ve son olarak artık öyle kolay kolay haciz yapılamıyor diye biliyorum ama yanlış biliyor olabilirim sanırım şöyle yapıyorlar önce evdeki eşyaları sayıp sonra o eşyaları ya size ya da evinizdeki bir başka bireye zimmetliyorlar imza attırarak ama eğer imza atarsanız onalara ödeme yapmak zorunda kalabilirsiniz şuan sizin yapmanız ya tüketici hakem heyetine ya da avukata başvurmanız 2 sene önce bir avukat beni aradı hakkınızda dava açıldı dedi bende ne için dedim aveaya olan borcunuzdan dolayı nitelikli dolandırıcılı suçundan dolayı dedi bende ne kadarlık bir borç takarak dolandırmışım ben aveayı diye sordum kadın 750 tl dedi bende vay be ben neymişim be koskoca aveaya 750 tl borcum var diye dolandırıcı olmuşum hemde niteliklisinden ee nolcak şimdi dedim kadına kadında polisler gelip sizi tutklayacak dedi bende hemen gönderin bekliyorum hemen bugün gönderin dedim hala gelecekler sözde beni tutuklayacaklar :)

Bende bunu yazmaya geldim. 6098 sayılı Borçlar Kanunu 146. Madde de 10 yıllık zamanaşımı var. Ayrıca borç takibi için zamanaşımını zorlaştıran hallerin varlığı da olması lazım. Ve bu borcun dökümü yani faturası da gerekiyor. Avukata sorun bence de. Bu arada yeni Borçlar Kanunu'nda zamanaşımı hükümleri değişti ama sizin için geriye yürümez tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

quote:

quote:

ya bende öle dusundumde konustum ve muhtara tebliğ olmus dediler.arkadasa danıstım tebliğ olmussa direk gelirler dio anlamıyorum bi türlü.evet itiraz eidcem ama ortada kagıt yok :( direk hacize gelirler mi die korkuyorum

Hocam Borçlar kanunu madde 125'te 10 yıllık zaman aşımından bahsediliyor isterseniz bir araştırın ayrıca geçen senenin bi haberine rastladım telsim 10 yıl önceki alacaklarını topluyor diye 2006 yılında telsim tmsf tarafından vodafone'a devredilmiş ama telsimin borçları devredilmemiş yani şuan size gelen tebligat bir zamanlar cem uzan'ın şirketi olan telsim tarafından gönderilmekte ancak artık ortada telsim şirketi ya da kurumu bulunmamakta bu da onların nitelikli dolandırıcılık yaptığı anlamına geliyor tabi bu benim şahsi düşüncem yanlış düşünüyor olabilirim ama aradan 17 yıl geçmiş ister istemez aklıma bu geldi neyse hocam isterseniz borçlar kanununu bir inceleyin sonra da bir avukata veya tüketici hakem heyetine başvurun bilgi edinin direk hacize gelirlerse gönderdiğiniz tebligat bana ulaşmadı diye söyleyin ayrıca eğer sizden bir kağıda imza atmanızı isterlese sakın imzalamayın önce okuyun muhtemelen yapılandırma tahhüddü olabilir eğer onu imzalarsanız ne kadar borcunuz varsa o zaman ödemeniz gerekir imzaladıktan sonra borca itiraz etseniz bile muhtemelen itirazınız reddedilir. Çünkü siz ödeyeceğim diye tahhütte bulunmuş olursunuz o imza ile ve son olarak artık öyle kolay kolay haciz yapılamıyor diye biliyorum ama yanlış biliyor olabilirim sanırım şöyle yapıyorlar önce evdeki eşyaları sayıp sonra o eşyaları ya size ya da evinizdeki bir başka bireye zimmetliyorlar imza attırarak ama eğer imza atarsanız onalara ödeme yapmak zorunda kalabilirsiniz şuan sizin yapmanız ya tüketici hakem heyetine ya da avukata başvurmanız 2 sene önce bir avukat beni aradı hakkınızda dava açıldı dedi bende ne için dedim aveaya olan borcunuzdan dolayı nitelikli dolandırıcılı suçundan dolayı dedi bende ne kadarlık bir borç takarak dolandırmışım ben aveayı diye sordum kadın 750 tl dedi bende vay be ben neymişim be koskoca aveaya 750 tl borcum var diye dolandırıcı olmuşum hemde niteliklisinden ee nolcak şimdi dedim kadına kadında polisler gelip sizi tutklayacak dedi bende hemen gönderin bekliyorum hemen bugün gönderin dedim hala gelecekler sözde beni tutuklayacaklar :)

Bende bunu yazmaya geldim. 6098 sayılı Borçlar Kanunu 146. Madde de 10 yıllık zamanaşımı var. Ayrıca borç takibi için zamanaşımını zorlaştıran hallerin varlığı da olması lazım. Ve bu borcun dökümü yani faturası da gerekiyor. Avukata sorun bence de. Bu arada yeni Borçlar Kanunu'nda zamanaşımı hükümleri değişti ama sizin için geriye yürümez tabi.

borcun dokumu yani faturası var.
    hiç bilmiyorum bende 10 yıl benim için geçerlimi bilmiyorum avukata tutmak ta istemiyorum.
    64 tl 1250 falan olmuş.

birine soruyorum diyorki borçlu kendi borcunu takip etmelidir haksızsın diyor.
    diğeri diyorki mersise gelmiş evrakların acra baslamıs haksızsın diyor.
    avukatlar zaten haksızsın dyor icra baslamış zaten yasal olarak.

bende son care buraya yazayım dedim.1 adet evrak goremedim 17 yıl boyunca.itiraz hakkımda yok.zaman aşımı benim için gerçerli olmamış anlaşılan ki icra başlamış. :((

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hiç bilmiyorum bende 10 yıl benim için geçerlimi bilmiyorum avukata tutmak ta istemiyorum.
    64 tl 1250 falan olmuş.

bende son care buraya yazayım dedim.1 adet evrak goremedim 17 yıl boyunca.itiraz hakkımda yok.zaman aşımı benim için gerçerli olmamış anlaşılan ki icra başlamış. :((

@comnet adlı arkadaş çok detaylı yardımcı olmuş ama bende haber linkini atayım tekrar size hatırlatma amacıyla.

www.hurriyet.com.tr
    Telsim'de 10 yıl sonra borç krizi
    http://www.hurriyet.com.tr/telsimde-10-yil-sonra-borc-krizi-40280026

Son paragrafta hukuk bürolarının bu uygulamasının dayanaksız ve dikkate alınmaması gereken bir uygulama olduğu vurgulanıyor.

İcra dairsine gidip durumu bir görüşün bence. İtiraz hakkınız var. Avukata sormaktan da geri kalmamanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 23 Haziran 2017; 20:33:58 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

64 tl 1250 falan olmuş.

@comnet adlı arkadaş çok detaylı yardımcı olmuş ama bende haber linkini atayım tekrar size hatırlatma amacıyla.

www.hurriyet.com.tr
    Telsim'de 10 yıl sonra borç krizi
    http://www.hurriyet.com.tr/telsimde-10-yil-sonra-borc-krizi-40280026

Son paragrafta hukuk bürolarının bu uygulamasının dayanaksız ve dikkate alınmaması gereken bir uygulama olduğu vurgulanıyor.

İcra dairsine gidip durumu bir görüşün bence. İtiraz hakkınız var. Avukata sormaktan da geri kalmamanızı öneririm.

herkese çok teşekkür ederim.

bayramdan sonra icra dairesine gidicem.itiraz edicem durumu buraya yazıcam bakalım ne dicekler ne olcak :) kimlikten başka evrağımda yok umarım şunu getir falan demezler :) avuaktsız zor bu işler biraz :)

• icra ile korkuturla bişey yapamazlar, eskiden eve gelip mal haczedilirdi ama simdi haciz edemiyorlar. Benim de yiginla borcum var icralık avea, akbank hemde 4 sene oldu halen eve gelen giden yok :)

• Devlete borcunuz isterse 20 yılı geçsin, devlet yine sizden borcu alır.. Ayrıca konu sahibi arkadaş, sen olayı telsim ile çözeceksin vodafone ile değil.. Yani bosuna Vodafone mh arama, telsimi arayıp avukatlık bürosunun numarasını iste birde kayıtlı numarayı mutlaka öğren, belki senin adına 17 sene önce faturalı hat açılmıştır. Benimde başıma geldi telsim döneminde ben yurt dışındayken adıma faturalı hat açılmış benim haberim yok tabi, ama adıma kayıtlı 2000 den beri kullandığım telsim zamanında kalan hattım da aktif neyse 2010 mesaj geldi ve fatura baya kabarik dedim benim böyle bir hattım olmadı tek hattım var dedim itiraz ettim.. Gerekli incelemer yapıldı ve adıma sahte evrakla hat açıldığı anlaşıldı ve ödemedim

• Türbülans Havayolları A.Ş T kullanıcısına yanıt
    Adına sahte evrakLa hat açıldığı için savcılığa başvurdun mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

Adına sahte evrakLa hat açıldığı için savcılığa başvurdun mu?

Açan bayi kapatmış işyerini, açıkçası pek ugrasmadım..

• Hukuk danışmanıyım sana yardımcı olabilirim

Sorun devam ediyorsa

05075330124

• niht1903 N kullanıcısına yanıt
    Arayınca da danışma ücreti istersiniz şimdi

• 05075330124 ararsanız detaylı bilgi verebilirim

• Benim bildiğim kadarıyla Nisan/1998’de Turkcell ve Telsim 25 senelik lisans sözleşmesi imzaladılar. Lisans sözleşmesi 2023’te bitiyor diye biliyorum.

Kuruluş tarihleri 1994 ama lisans sözleşmesi imzalama tarihleri 1998. 1994-1998 arası her iki kuruluş Türk Telekom’un yan kuruluşu gibi çalıştılar..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.