Şimdi Ara

17 yaşında dişim çekildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
3.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 17 yaşındayım ve üstteki ön azı dişim çekildi . Küçük yaşta dış fırçalama alışkanlığı edinmediğim için başlarda dişlerimi fırçalamazdım . Aklım ermeye başladığından beri dişlerimi fırçalarım fakat nafile . Konumuza gelirsek gittiğim özel doktor çürüğü diş etine indiğini ve kanalın her zaman yanıt vermediğini söyleyerek dişimi çekti . film çekilmeden sadece çıplak gözle bakarak . Dişim çok sağlam çıktı hatta normalde tek köklü olması gereken dış bende 2 köklü çıktı . Tabiki doktor doğrusunu bilir demiştim onun yanindayken . internetteki bazı okuduğum yazılara göre diş çekilmesi için iltihap vb gerekiyormuş . Bu yaşımda 1 dişimi kaybettim . Sizce dişimi boş yeremi kaybettim ? Kanal olmazmı dediğimde her zaman yanıt vermiyor dedi bana .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhanp5 -- 15 Ekim 2020; 13:53:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Çürük , diş köküne kadar inmişse yapılacak bişey yok . Diş çeken doktordan değil inatla kanal yapan doktordan korkun . Bazı doktorlar çekilecek dişe kanal yapıp yok zirkonyum dolgu yok şu dolgu diyip 1000 tl nizi alır 6 ay sonrada diş yine sorun yarattığında çekmemiz lazım der bide ordan 300-400 kakalar . Olursunuz 1400 lük .
  • Çürük , diş köküne kadar inmişse yapılacak bişey yok . Diş çeken doktordan değil inatla kanal yapan doktordan korkun . Bazı doktorlar çekilecek dişe kanal yapıp yok zirkonyum dolgu yok şu dolgu diyip 1000 tl nizi alır 6 ay sonrada diş yine sorun yarattığında çekmemiz lazım der bide ordan 300-400 kakalar . Olursunuz 1400 lük .

• Benim de 18 yaşında geçen sene çekildi 1 tanesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirici yorumunuz için çok teşekkürler

Diş köküne kadar inmemiş hatta diş köküm çok sağlammış film çekilmemiş bir şey yapılmamış .

Keşke 1000tl mi alsada dişimi çekmeseydi şimdi dişsiz kaldım diş köküm çok sağlam çıktı . Film çekmeden sadece dış gözle bakarak çekti dişimi ben film çekilmedi ? Kanal olmazmı ? Dediğim de bana yanıt vermeyebilir dedi . Keşke hiç gitmeseydim .

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhanp5

Keşke 1000tl mi alsada dişimi çekmeseydi şimdi dişsiz kaldım diş köküm çok sağlam çıktı . Film çekmeden sadece dış gözle bakarak çekti dişimi ben film çekilmedi ? Kanal olmazmı ? Dediğim de bana yanıt vermeyebilir dedi . Keşke hiç gitmeseydim .

3 yıl sonra arkalarda hafif ağrılar başlayacak tuzlu su gargara yapıcaksın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kunglao K kullanıcısına yanıt
    ne zaman tuzlu su ile gargara yapmaya başlayayım ?

• quote:

ne zaman tuzlu su ile gargara yapmaya başlayayım ?

20 yaş dişin çıkıcak 19-20 yaşlarında çıkıyor ilerde sorun yaratıyor en arkada olduğu için zor çekiliyor yanlardan kesiyorr köklüyse benimkinde baya zorlandı doktor 45 dk falan uğraştı

20 yaş dişlerim 17 yaşında olmama rağmen çıkmış durumda zaten :D

• quote:

alt çenede en arka yarım gibi diş,benim 19 da çıkmıştı sizinki erken çıkmış garip bir durum

20 yaş dişleriyle ilgili şuanlık bi sıkıntı yok ön azı dişlerimden bir tanesi film çekilmeden çıplak gözle bakılıp çekildi doktora sadece verdiğim bilgi birkaç gündür ağrı olmasaydı . Diş çekildikten sonra farkettik ki normalde tek kökü olması gerekirken 2 kök var birde üstüne üstlük kök çok sağlam yani boşuna çekmişiz gibime geliyor tabi bu durumlar eve gelince anlaşıldı. Keşke hiç gitmeseydim.

• quote:

18-20 yaş aralığında çıkıyormuş siz 18 e girdiniz mi 

Hayır girmedim 18 e hatta 16 doldurdum 17 içindeyim şuan

• quote:

20 yaş dişleriyle ilgili şuanlık bi sıkıntı yok ön azı dişlerimden bir tanesi film çekilmeden çıplak gözle bakılıp çekildi doktora sadece verdiğim bilgi birkaç gündür ağrı olmasaydı . Diş çekildikten sonra farkettik ki normalde tek kökü olması gerekirken 2 kök var birde üstüne üstlük kök çok sağlam yani boşuna çekmişiz gibime geliyor tabi bu durumlar eve gelince anlaşıldı. Keşke hiç gitmeseydim.

benim biraz ağrı vardı alt arka çenemde doktora gittik o demişti dişin çıkıcak o biraz ağrı yapar diye herkesde olmuyormuş demekki

• quote:

Hayır girmedim 18 e hatta 16 doldurdum 17 içindeyim şuan

belki bünyeyle alakalıdır ama sizde erken çıkmış sordunz mu doktora

Sordum 20lik dişlerin erken çıkması normal miş böyle durumlar yaşanıyormuş o konuda endişelenmesi gerekilen bir şey yok . Benim sinirimi bozan durum dişimin boş yere çekilmesi .

• Acıdı mı

• Çekerken iğne yapmasına rağmen acıdı evet

• gg

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.