Şimdi Ara

Dedemin ayağı kangren oldu (+18 foto)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar konu çok ciddi dedemin ayağı şeker hastalığı yüzünden kangren oldu. Doktorlar pazartesi günü ameliyat edecek ama yüzde 50 ameliyattan çıkma şansı var dedi. Ayak diz kapağı altından kesilecek. Bir akıl verin çaresiz kaldık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ahanda şu an kolayı şekeri falan bıraktım. Cook geçmiş olsun hocam cidden çok üzüldüm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam birşey sorcam. Kangren bir anda mı oluyor, aylar içinde mi? Geçmiş olsun bu arada.

• Allah şifa versin.

• Ayak sağlam gibi çok anlamam ama parmaklar gitmiş. Ayak sağlama benziyor.

• üzüldüm hocam inşallah iyi olur
  • Omisis046 kullanıcısına yanıt
    Bundan iki ay önce tırnak altında iltihap oluşmuştu. Doktor antibiyotik verdi ancak çare etmedi. Daha sonra cerrahi operasyonla iltihabı temizlediler. Bir hafta önce bu durumu aldı ayağı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu kadar genişleyene kadar bi doktora gitseydi keşke, en fazla bir parmağını keserlerdi. Eğer çaresi yoksa ayağın en az yarısı gider.
  • bizim iş yerinde bir abinin abisi böyle oldu ayak parmaklarından başladılar meret yine durmadı ilerledi . en son dizin altından gitti hatta anlatırken ameliyat devam ederken beni çağırdılar ayağı kucağıma verdiler öylece kaldım falan diyor bacak kucağımda hareket ediyordu falan dedi sallıyor mu bilmiyorum biraz kolpacı bir abimiz.. ama abisi ayak kestikten sonra yine durmadı ve öldü.. kesmeye başladın mı gerisi geliyor allah düşürmesin anlattığına göre abisi fena sigara içiyormuş parmaklardan sonra bile devam etmiş anlatması o yönde.. birde böyle uzuv kesilince dolaşım bozuluyor kangren olmasa bile kalpten falan gidiyorlar allah kurtarsın üstüne şeker hastası olması daha kötü.. bizim iş yerinde bir abimiz daha var şeker hastası adam uyuz köpek gibi yaralansanız tek onun kanı uysa istemem dersiniz o derece .. kolları falan yara ayakları bacakları yara ben işe girdiğimden beri yaraları duruyor iyileşmiyor ama domuz gibi hala tatlı yiyor üstüne yoğurt yiyince dengeliyor diyor boru gibi de sigara içiyor... millet kafayı yemiş kimse canının kıymetini bilmiyor allah halkımıza akıl fikir versin

• Ayak diz kapak altından kesilecek çünkü morarlamar başlamış ve hızla yayiliyormus

• Bunu iyi demedin ya çünkü kalbinde pil var

• hocam ne lanet birşeymiş bu allah yardım etsin

• Çok zor bir durum yaşlılık zor hayat zor.

Geçmiş olsun.

• Geçmiş olsun ya valla üzüldüm , Allah yardımcısı olsun.

Fazla abur cubur yiyen birisi değilim , sadece Icetea içiyodum onuda bıraktım.
  • hepiniz sağolun arkadaşlar ancak doktor ameliyat olmazsa 1 ay içerisinde ölür dedi. Olursa da yüzde 10 ihtimal yaşar dedi. Arada derede kaldık.
  • Benim anaannem kangren olmustu banyoda dusup parmagını vurmustu parmağı kestiler ama diğer parmaklarada sıçramıstı onlarıda kestiler ama yayılma durmadı sonra ayağına ulaştı ayağınıda kestiler ama buda yeterli olmayıp bacağına ulaştı kadın ben bacağımı vermicem diyerek ağlamıştı hiç bir zaman aklımdan çıkmaz bu durumlarda herhalde en önemlisi doğru yerden kesip temizlenmesi. Acil şifalar dilerim umarım durumu iyileşir gerçekten çok kötü birşey.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayy bende diyabet hastasiyim korktum :(

• Hocam , yani bilgilerime göre nekroze olmuş alan önce medikal sağaltım uygulanır ki yapmışlar , hatta sıcak kompresler uygularlar .

Tabii antibiyotik tedavisi de devam eder . Sonra cerrahi sağaltıma geçilir . Amputasyon yapılması gerekir ki sebebi intoksikasyondur . Yani oradaki parmakların öyle kalması , git gide ilerleyip , en sonunda kana karışıp dolaşımda olacaktır .

Sonrası malum . Ama bunlar benim düşüncelerim . Tabii doktorunuz ne diyorsa onu uygulayınız .

• Geçmiş olsun. Herkese şekeri bırakmalarını tavsiye ediyorum.

• kangren sebebi ne
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.