Şimdi Ara

18.000 BTU en az elektrik yakan klima tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
43.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • soru açık arkadaşlar fiat çokta önemli değil ne tavsiye edersiniz ??? birde yaktığı kilowattları söylerseniniz sevinirim teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TwiNChiL -- 27 Temmuz 2009; 20:54:44 >

• 18.000 likte fiyat önemli değilse Mitsubishi Heavy tavsiye ederim sabit hızlı cihazlarda en az elektrik sarfiyatı onlarda 1.56 kw A+ olarak geçiyo çok mükemmel cihaz inverter da mitsubishi heavy nin 1.62 kw başlangıç demeraj akımı SRK35ZG-S modeli Mitsubishi electric de yanılmıyom oda 1.67 civarı başlangıç demeraj akımı MSZ-GE serisi cihazlarda HC serisini tavsye etmem daikin iyi cihaz ama pahalı çünkü tek disbiritör le gelemiyr ısısan buderus grubu ufak bi grup olduğu için arad belçika para yediğinden dolayı daha pahalı gerek yok.Toshiba çok uçuk rakamları var bu klimanın değerlerine ykaın olan cihazlarda tavsiyelerim bunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: eina

18.000 likte fiyat önemli değilse Mitsubishi Heavy tavsiye ederim sabit hızlı cihazlarda en az elektrik sarfiyatı onlarda 1.56 kw A+ olarak geçiyo çok mükemmel cihaz inverter da mitsubishi heavy nin 1.62 kw başlangıç demeraj akımı SRK35ZG-S modeli Mitsubishi electric de yanılmıyom oda 1.67 civarı başlangıç demeraj akımı MSZ-GE serisi cihazlarda HC serisini tavsye etmem daikin iyi cihaz ama pahalı çünkü tek disbiritör le gelemiyr ısısan buderus grubu ufak bi grup olduğu için arad belçika para yediğinden dolayı daha pahalı gerek yok.Toshiba çok uçuk rakamları var bu klimanın değerlerine ykaın olan cihazlarda tavsiyelerim bunlar
    70W ile Toshiba pkvp tabiiki. Elektrik parasını peşin klimaya verip az fatura öderim diyenlere..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ailhan -- 1 Ağustos 2009; 10:09:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ailhan

70W ile Toshiba pkvp tabiiki. Elektrik parasını peşin klimaya verip az fatura öderim diyenlere..

Alıntıları Göster
    70 w mı muahauh o inverter klima olcak 9.000 btu olacak izalasyon mükemmel hiç ısı kaybı olmayacak min 5 6 saat durdurmadan çalışcak belki belki çok düşük ihtimal 70 w a düşer oda 9 lukla 12 likte anca 18.000 likte ort metrekare 24 ila 40 metrekare dir orayı da soğutup ısıtana kadr 70 w a düşmesi imkansızdır ortalama başlangıç demeraj aımı 1.60 1.70 dir daha sonra kısarak gider tabi buda sizin kullanıımınıza bağlı olarak değişir ki o dediğiniz cihaz sizin 6129 TL dir şaka gibi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eina -- 1 Ağustos 2009; 12:56:18 >

• quote:

70 w mı muahauh o inverter klima olcak 9.000 btu olacak izalasyon mükemmel hiç ısı kaybı olmayacak min 5 6 saat durdurmadan çalışcak belki belki çok düşük ihtimal 70 w a düşer oda 9 lukla 12 likte anca 18.000 likte ort metrekare 24 ila 40 metrekare dir orayı da soğutup ısıtana kadr 70 w a düşmesi imkansızdır ortalama başlangıç demeraj aımı 1.60 1.70 dir daha sonra kısarak gider tabi buda sizin kullanıımınıza bağlı olarak değişir ki o dediğiniz cihaz sizin 6129 TL dir şaka gibi :)

Alıntıları Göster
    Fiyat önemli değil diyor arkadaş değilmi, o parayı verecek varki o klimayı satışa koymuş adamlar. 70 w tüm kapasitelerinde minimum tüketimidir. Bak minimum diyorum. Sadece fan değil ama hem ısıtma hemde soğutma modunda bu tüketim. Ve tüm kapasitelerde. Aç kataloğu bak bi yazmadan önce.
    www.alarko-carrier.com.tr
    404 - File or directory not found.
    http://www.alarko-carrier.com.tr/Urun/Brosur/ToshibaKlima_brs.pdf

• quote:

Fiyat önemli değil diyor arkadaş değilmi, o parayı verecek varki o klimayı satışa koymuş adamlar. 70 w tüm kapasitelerinde minimum tüketimidir. Bak minimum diyorum. Sadece fan değil ama hem ısıtma hemde soğutma modunda bu tüketim. Ve tüm kapasitelerde. Aç kataloğu bak bi yazmadan önce.

eheh dert etme sen onu ben hergün bakıyorum o kataloglara neyin ne kadar ne kadara indiğini biliyorum ki fan konumunda değil yazmışsın zaten bi inverter hiç fan konumuna geçmez çünkü hiç termostat yapmaz bu 1. onun 70 w a düşebilmesi için içerdeki izalasyonun mükemmel hiçbi şekilde ısı kaybı olmaması min 6 saat çalışması ve son kat olmaması gibi gibi bir sürü durum mevcut çle bu cihaz 70 w yakıyo demeyle olmuyo o :) ki inverter klimalar zaten kendini 100 waat 200 waat a kadar kısıyo hemen hepsi yarısındanda ucuz olan klimalar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eina -- 1 Ağustos 2009; 16:30:56 >

• quote:

quote:

eheh dert etme sen onu ben hergün bakıyorum o kataloglara neyin ne kadar ne kadara indiğini biliyorum ki fan konumunda değil yazmışsın zaten bi inverter hiç fan konumuna geçmez çünkü hiç termostat yapmaz bu 1. onun 70 w a düşebilmesi için içerdeki izalasyonun mükemmel hiçbi şekilde ısı kaybı olmaması min 6 saat çalışması ve son kat olmaması gibi gibi bir sürü durum mevcut çle bu cihaz 70 w yakıyo demeyle olmuyo o :) ki inverter klimalar zaten kendini 100 waat 200 waat a kadar kısıyo hemen hepsi yarısındanda ucuz olan klimalar :)

Alıntıları Göster
    La havle ya, sen neyin tartışmasına giriyosun benimle anlamadım arkadaş. En az yakan klima diyor gayet açık ve net. Fiyat ta önemli değil demiş. Varsa daha az yakanı onu söylüceksin burda. Ne martaval anlatıyosun kem küm biliyorum bilmem ne. Daha ucuzu heryerde var zaten. 500 liraya da var. En az yakanı arıyosak bakarsın COP ye min. tüketime. Bide tereciye tere satmaz mı. Senin mesleğin ne, kaç tane kompresör açıp baktın, inverter denilen hadise hiç durmayan klima mı sadece. Hayret bişey ya. Ağzı olan konuşuyo ona kıl oluyorum burda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım eğerki sizin mesleğiniz klima ise ve siz 70 Watt hikayesine inanıyorsanız asıl size "La havle ya" iki tane fan motoru ne kadar Watt harcar geriye ne kalır kompresör denen aleti gördüyseniz o nasıl döner o enerji ile,diyelimki döndü ne kadar iş yapar.yada durmasına saniseler kala harcadığımı acaba!!

Eger siz bu meslekten ekmek yiyorsanız siz böyle şeylere pirim vermeyin bence.Toshiba nın kalitesini tartışmak değildir bu ,Toshiba dan ekmek yiyiyor olabilirsiniz,kalitesini de savunabilirsiniz ama eger teknik biraz biliğniz varsa böyle bir söyleme ilk siz karşı çıkmalısınız.
    quote:

La havle ya, sen neyin tartışmasına giriyosun benimle anlamadım arkadaş. En az yakan klima diyor gayet açık ve net. Fiyat ta önemli değil demiş. Varsa daha az yakanı onu söylüceksin burda. Ne martaval anlatıyosun kem küm biliyorum bilmem ne. Daha ucuzu heryerde var zaten. 500 liraya da var. En az yakanı arıyosak bakarsın COP ye min. tüketime. Bide tereciye tere satmaz mı. Senin mesleğin ne, kaç tane kompresör açıp baktın, inverter denilen hadise hiç durmayan klima mı sadece. Hayret bişey ya. Ağzı olan konuşuyo ona kıl oluyorum burda.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Arkadaşım eğerki sizin mesleğiniz klima ise ve siz 70 Watt hikayesine inanıyorsanız asıl size "La havle ya" iki tane fan motoru ne kadar Watt harcar geriye ne kalır kompresör denen aleti gördüyseniz o nasıl döner o enerji ile,diyelimki döndü ne kadar iş yapar.yada durmasına saniseler kala harcadığımı acaba!!

Eger siz bu meslekten ekmek yiyorsanız siz böyle şeylere pirim vermeyin bence.Toshiba nın kalitesini tartışmak değildir bu ,Toshiba dan ekmek yiyiyor olabilirsiniz,kalitesini de savunabilirsiniz ama eger teknik biraz biliğniz varsa böyle bir söyleme ilk siz karşı çıkmalısınız.
    quote:

Alıntıları Göster
    Defalarca bu forumda tartışıldı ampül kadar elektrik tükettigi,bunun mümkün olmadıgı sonucunada varıldı.Reklamlarda her söylenen şeye inanmayın.

• quote:

madem sordun söyleyeyim iklimlendirme -soğutma teknikeriyim akdeniz üniversitesi vestelde teknik serviste 3 farklı otelde daikin da vrv teknolojisini kudum birebir şu an mitsubishi de bölgede satış proje sorumlusu olarak görev alıyorum bu dmeke oluyormu herşeyin en iyisi alakaı yok ama senin dediğin klimanın 70 w a düşmeyeceğini her koşulda kanıtlarım sen hiç okurmusunki altındaki ufacık yazıları herşeyin altında yazı yazar atıyorum COP değeri 5.4 bunu hangi koşullarda nasıl nerde yapıyolardır açtım çok kompresör açtım sanırım inverter teknolojisinide birebir nasıl çalıştığına şahit oldum böle her duyduğunuzza inanmayın arkadaşlar yapmayın az araştırın.

• quote:

quote:

madem sordun söyleyeyim iklimlendirme -soğutma teknikeriyim akdeniz üniversitesi vestelde teknik serviste 3 farklı otelde daikin da vrv teknolojisini kudum birebir şu an mitsubishi de bölgede satış proje sorumlusu olarak görev alıyorum bu dmeke oluyormu herşeyin en iyisi alakaı yok ama senin dediğin klimanın 70 w a düşmeyeceğini her koşulda kanıtlarım sen hiç okurmusunki altındaki ufacık yazıları herşeyin altında yazı yazar atıyorum COP değeri 5.4 bunu hangi koşullarda nasıl nerde yapıyolardır açtım çok kompresör açtım sanırım inverter teknolojisinide birebir nasıl çalıştığına şahit oldum böle her duyduğunuzza inanmayın arkadaşlar yapmayın az araştırın.

Alıntıları Göster
    Reklamlar işe yarıyor demekki. keşke reklam kanunlarınada uyulsa da, her firma kafasına göre haksız rekabete yol açabilecek iddialarda bulunmasa.

• quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

Reklamlar işe yarıyor demekki. keşke reklam kanunlarınada uyulsa da, her firma kafasına göre haksız rekabete yol açabilecek iddialarda bulunmasa.

yaramazmı birader bu sayede arçelik beko bu kadar çok satıyor arçelik bi klima çıkarmış invertech die 12 lik cihazı 3.000 lira la mitsubishi daikin ın son sistemleri yok o kadar.Hoş o klimayı açıp bakmak nasip olmadı ama bi mitsubishi bi daikin kadar olamayacağı her halukarda garanti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eina -- 4 Ağustos 2009; 13:13:20 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

yaramazmı birader bu sayede arçelik beko bu kadar çok satıyor arçelik bi klima çıkarmış invertech die 12 lik cihazı 3.000 lira la mitsubishi daikin ın son sistemleri yok o kadar.Hoş o klimayı açıp bakmak nasip olmadı ama bi mitsubishi bi daikin kadar olamayacağı her halukarda garanti.

Alıntıları Göster
    Bi dakka büyük bi cephe görüyorum karşımda. Şimdi olayın iç yüzü anlaşılmıyor. Bu cihazı yapmış adamlar. Ve farklı bir kompresör olduğunda hemfikiriz heralde. Buyrun burdan animasyonu görüp çalışma şekline bi göz atın. Bu kompresörle daha önce karşılaşmadık. İki cam kullanılmış, bu ikinci cam hem balans bozukluğunu dolayısıyla ses ve titreşimi önlemiş, hem de gerekli şartlara ulaşıldığında devre dışı kalarak (diğerlerinde sadece hız azalırken) tüketimi minimuma düşürebilmiş. 1000 btu verebilcek kapasiteye.
    http://www.toshiba-aircon.jp/products/daiseikai/index.htm
    Şimdi gelelim 70 W kargaşasına. Bu cihaz ampül kadarmı yakar diyoruz. Yakmaz diyerek önce bi sakinliği sağlayım. 70W yakmaz. Gerçi nominal kapasitede de en düşük değere sahiptir ve eurovent sertifikasına sahip tek katalogdur. O nedir diyenlerde araştırsın bizahmet. Evet yakmaz. Daha fazla yakar. Diyelim set sıcaklığımız 24 derece. Oda geldi 24e. Nolcak şimdi. 2 saat fazla yaktı cihaz. İnverter hiç durmaz diye büyük bi alimlik gösterdi arkadaşımız. EE durmadan para mı yakcak bu cihaz. 24ü nasıl korucak. Isı kaybı çok büyükse problem değil. Yaktığı heba olmaz ama ya yalıtım iyise. Kapatcazmı cihazı. İşte fark burda. Bu set sıcaklığında min. tüketim değeri ön plandadır. Diğer kompresör tipleri en fazla yarı kapasiteye düşebilir. Daha altına fiziksel olarak düşmesi mümkün değildir. Zaten düşebilse onlar da bas bas bağırıp yapar reklamını. HA şimdi diceksinizki nekadar düşerse düşsün 70w olmaz hacım. Bunu da ölçmek lazım tabi. Fırçasız motorlar çift kat batarya ve vektörel inverter kartı neler yapabilir bilmiyorum. Bildiğim japonlar dürüst adamlardır. Arçelik dese inanın bende inanmam. Bu eurovent te es geçilcek bi belge değil zaten. Fiyatına gelince. Benim param olsada bi klimaya okadar vermem. Ama o cihazı ben yapsam daha aşağısına da satmam. NE konuda anlaşamadık şimdi soruyorum.

• quote:

Bi dakka büyük bi cephe görüyorum karşımda. Şimdi olayın iç yüzü anlaşılmıyor. Bu cihazı yapmış adamlar. Ve farklı bir kompresör olduğunda hemfikiriz heralde. Buyrun burdan animasyonu görüp çalışma şekline bi göz atın. Bu kompresörle daha önce karşılaşmadık. İki cam kullanılmış, bu ikinci cam hem balans bozukluğunu dolayısıyla ses ve titreşimi önlemiş, hem de gerekli şartlara ulaşıldığında devre dışı kalarak (diğerlerinde sadece hız azalırken) tüketimi minimuma düşürebilmiş. 1000 btu verebilcek kapasiteye.
    Şimdi gelelim 70 W kargaşasına. Bu cihaz ampül kadarmı yakar diyoruz. Yakmaz diyerek önce bi sakinliği sağlayım. 70W yakmaz. Gerçi nominal kapasitede de en düşük değere sahiptir ve eurovent sertifikasına sahip tek katalogdur. O nedir diyenlerde araştırsın bizahmet. Evet yakmaz. Daha fazla yakar. Diyelim set sıcaklığımız 24 derece. Oda geldi 24e. Nolcak şimdi. 2 saat fazla yaktı cihaz. İnverter hiç durmaz diye büyük bi alimlik gösterdi arkadaşımız. EE durmadan para mı yakcak bu cihaz. 24ü nasıl korucak. Isı kaybı çok büyükse problem değil. Yaktığı heba olmaz ama ya yalıtım iyise. Kapatcazmı cihazı. İşte fark burda. Bu set sıcaklığında min. tüketim değeri ön plandadır. Diğer kompresör tipleri en fazla yarı kapasiteye düşebilir. Daha altına fiziksel olarak düşmesi mümkün değildir. Zaten düşebilse onlar da bas bas bağırıp yapar reklamını. HA şimdi diceksinizki nekadar düşerse düşsün 70w olmaz hacım. Bunu da ölçmek lazım tabi. Fırçasız motorlar çift kat batarya ve vektörel inverter kartı neler yapabilir bilmiyorum. Bildiğim japonlar dürüst adamlardır. Arçelik dese inanın bende inanmam. Bu eurovent te es geçilcek bi belge değil zaten. Fiyatına gelince. Benim param olsada bi klimaya okadar vermem. Ama o cihazı ben yapsam daha aşağısına da satmam. NE konuda anlaşamadık şimdi soruyorum.

Alıntıları Göster
    eheh google baya iş görmüş yine neyse burdaki amaç soran insanın kafasını kaıştırmak için google dan copy/paste yapmak değil mantıklı olan cihazı insanları önerip mağdur etmemektir yok cammış bilmem farklıymış oymuş buymuş hikaye bu ne cihaza bu kadar para verilir kendininde dediği gibi nede 70 watt yakar min kapasitede sanırım dahası olmaz bunun.

• quote:

Alıntıları Göster
    şu kadar yakar bunu yapar falan filan artık bunlar tamamen reklamdır. kendinizi yormayın. inanın klima alıp kullanabilecek seviyede insanlar için şukadar yakar bukadar yakar meselelerindeki yakıt farkları devede kulak kalır. bendeki buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesinin enerji sınıfı bile yok belkide Ğ, 10 senelik eski mallar. klima ise b sınıfı klima 7000 lik küçük bir odada. hani şu 'bunlar elektrik idaresine çalışıyor kızım, torunumu düşünüyorum' diyen reklamdan etkilenip oturup bu saydığım aletlerin hepsinin yeni modellerden yani a sınıflarından olan elektrik sarfiyatlarının günümüz koşullarındaki aylık ederini hesapladım. toplamda aylık 25-30 tl çıktı. 60 ta çıksaydı birini bile değiştirmezdim şu an için. düşünün bi evdeki büyük elektrikli aletlerden bahsediyorum. piyasada zaaten A sınıfı klimalar çoğaldı fiyatlarda makul. marka kavgası yapmayın milletin reklamlarına alet olmayın. çin malı da olsa üzerinde A sınıfı yazıyosa A sınıfıdır. inverterin düzlerden verim farkı nedir. 0,1 gibi şeylere takmayın kafayı önemli olan kimin kimden ne kadar az yaktığı değil laboratuvar koşullarında minimumda ne kadar az yaktığı değil sizin gerçek dünyanızda alırken ve kullanırken sizden neler götürdüğü ve sizin buna ne kadar razı olduğunuzdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbbilici -- 4 Ağustos 2009; 15:04:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mbbilici

şu kadar yakar bunu yapar falan filan artık bunlar tamamen reklamdır. kendinizi yormayın. inanın klima alıp kullanabilecek seviyede insanlar için şukadar yakar bukadar yakar meselelerindeki yakıt farkları devede kulak kalır. bendeki buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesinin enerji sınıfı bile yok belkide Ğ, 10 senelik eski mallar. klima ise b sınıfı klima 7000 lik küçük bir odada. hani şu 'bunlar elektrik idaresine çalışıyor kızım, torunumu düşünüyorum' diyen reklamdan etkilenip oturup bu saydığım aletlerin hepsinin yeni modellerden yani a sınıflarından olan elektrik sarfiyatlarının günümüz koşullarındaki aylık ederini hesapladım. toplamda aylık 25-30 tl çıktı. 60 ta çıksaydı birini bile değiştirmezdim şu an için. düşünün bi evdeki büyük elektrikli aletlerden bahsediyorum. piyasada zaaten A sınıfı klimalar çoğaldı fiyatlarda makul. marka kavgası yapmayın milletin reklamlarına alet olmayın. çin malı da olsa üzerinde A sınıfı yazıyosa A sınıfıdır. inverterin düzlerden verim farkı nedir. 0,1 gibi şeylere takmayın kafayı önemli olan kimin kimden ne kadar az yaktığı değil laboratuvar koşullarında minimumda ne kadar az yaktığı değil sizin gerçek dünyanızda alırken ve kullanırken sizden neler götürdüğü ve sizin buna ne kadar razı olduğunuzdur.

Alıntıları Göster
    birader naptın sen öle ahirete falan bağlamışsın olayı A sınıfı faln kiimn umrunda hepsi gelip geçici eheh :)

• Ben sana cvp veriyorum arkadaş. Teknik elemansın ya. Hikaye falan diyosan kendi mesleğine bilemem tabi. Bak bende mühendisim. Olayın parası yakıtı beni ne ilgilendirir. Burda teknoloji icat kavramı var. İlgini bile çekmiyosa sen git bas gazı gel. İşin bukadardır. Burdan öteye gidemeyişimizin sebebi de budur zaten. Arge kavramını da yaşadım vestelde. Ordan burdan toplanan cihazların şeklini değiştirmek ne yazıkki yaptığımız. Teknikerim diyen adam cammış bilmem neymiş demez zaten.Ne olduğunu bilir herşeyden önce. Ben pazarlamacı falan değilim, toshibayla alakam da yok. Fuarlara giderim. Sen de git arasıra. Gör neler var neler yok yeni. Ezbere konuşuluyo burda. Copy pastel'e adam aldatılmazmış bide. O animasyondan ve sayfadan sen dahi anlamıyosunki vatandaş anlasın. Neyse sizler yapın pazarlamanızı. ehuhe bilmem ne diye nece olduğu belirsiz dille sizinle tartışmak hata.
    quote:

eheh google baya iş görmüş yine neyse burdaki amaç soran insanın kafasını kaıştırmak için google dan copy/paste yapmak değil mantıklı olan cihazı insanları önerip mağdur etmemektir yok cammış bilmem farklıymış oymuş buymuş hikaye bu ne cihaza bu kadar para verilir kendininde dediği gibi nede 70 watt yakar min kapasitede sanırım dahası olmaz bunun.

• quote:

Ben sana cvp veriyorum arkadaş. Teknik elemansın ya. Hikaye falan diyosan kendi mesleğine bilemem tabi. Bak bende mühendisim. Olayın parası yakıtı beni ne ilgilendirir. Burda teknoloji icat kavramı var. İlgini bile çekmiyosa sen git bas gazı gel. İşin bukadardır. Burdan öteye gidemeyişimizin sebebi de budur zaten. Arge kavramını da yaşadım vestelde. Ordan burdan toplanan cihazların şeklini değiştirmek ne yazıkki yaptığımız. Teknikerim diyen adam cammış bilmem neymiş demez zaten.Ne olduğunu bilir herşeyden önce. Ben pazarlamacı falan değilim, toshibayla alakam da yok. Fuarlara giderim. Sen de git arasıra. Gör neler var neler yok yeni. Ezbere konuşuluyo burda. Copy pastel'e adam aldatılmazmış bide. O animasyondan ve sayfadan sen dahi anlamıyosunki vatandaş anlasın. Neyse sizler yapın pazarlamanızı. ehuhe bilmem ne diye nece olduğu belirsiz dille sizinle tartışmak hata.
    quote:

Alıntıları Göster
    benm amacım burda oturup seninle bilgi yarıştırmak değilki burdan kopya pastayla herkes yarışır arkadaşım burda cam mam hikaye olayını arkadaşın sorduğu soru için söylüyorum kendini ispatlama çabasınıa girmişin sen kim daha iyi ben iyiyim yok öyleyim yok böyleyim gördüm manisada vestelin fabrikasında bende gördüm 5 para etmez bi klima teknolojisi mevcut vrv sinide gördüm onun kompresörünüde chillerinide gördüm o ufak kompresörü değil vidalılarınıda benm amacım burda kendimi ispatlamak değilki arkadaşa yardımcı olmak bu çaba niye çözemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eina -- 4 Ağustos 2009; 15:33:00 >

• quote:

birader naptın sen öle ahirete falan bağlamışsın olayı A sınıfı faln kiimn umrunda hepsi gelip geçici eheh :)

Ahirete gitmeden A sınıfı merasim isterim
    Arkadaşlar fazla uzatmayın işte.
  • Arkadaşım bu iki cam dediğniz nedir anlayamadın.Twing rotarydenmi bahsediyorsunuz.Yani çift dönel sistemden bahsediyorsanız,bundan 5 sene öncede vardı zaten.Hiç kimse teknolojiye karşı değil.Teknolojinin günlük yaşamda kullanılabilirliği çok daha önemli.Yani halk dilinde iyisi-ucuzu ve güzeli her zaman makuldur.Bu sayfadaki animasyonlardan çok var zaten,kaldıki artık birçok inverter dış ünite neredeyse dış ünitelerdende sessiz.
    quote:

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.