Şimdi Ara

18.000 BTU en az elektrik yakan klima tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
43.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sanırım arkadaş içindeki bıçaklardan söz etmeye çalışmış eğer öyleyse yeni tip kompresörlerde 3 bıçak teknolojisi çıktı
  • Slm,

salon ve hol dahil toplam 40 metrekare evime daha çok ısıtma amaçlı mitsubishi elect.MSH-GA60VB model klima taktırdım.

Bu model klimayı kışın kullanmış olan var ise (istanbulda 4 katlı bina üst kat) görüşlerini rica edicem.

Ayrıca klimada ortalama fatura hesaplaması yaparken nominal toplam tükettim değerini mi kullanıcaz ( bu klima da ısıtmada 2.48) ayrıca ısıtmada cop değerri 2.9.

Soğutmada çok iyi. kullanmaya başlayalı 3 gün oldu, salon ve hol dahil 40 metrekarelik alanı ve ayrıca kapıları açık olduğunda holdeki diğer 3 odayı 23-24 derecede çok fazla soğutuyo.

Bu performansı ısıtmada da sağlar umarım. Ayrıca kışın klimayı kaç derecede sabitlemek uygundur.

Görüşleriniz rica
  • o cihaz 20.000 lik bi cihaz elektrik sarfiyatı 2.4 kw/sa C sınıfı elektrik sarfiyatında mitsubishi electric in katalog da baz aldığı değerlere göre ısıtmadada iyi performans alırsın fazlasıyla yeterli olur o cihaz oraya.
  • Gelecek olan elektrik faturasınıda bizim paylaşırsınız umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: loko

Gelecek olan elektrik faturasınıda bizim paylaşırsınız umarım.

tabi 1 günde 10 saat kullanım için hesaplayalım 10 saatin 4 saati ortalama termostatla geçer 6 saat çalışmaya tekabül eder buda
    2.4 kw x 0.285 x 6 dediğimiz zaman 10 saat boyunca son kapasitede çalışan bi cihaz için 4 TL dir elektrik sarfiyatı bu yüzden yüksek kapasiteli cihazlarda ve uzun kullanımlarda inverter teknolojisi devreye girer C sınıfı bi cihaz için ama atıyorum cihaz A sınıfı olsa ve günde 4 5 saat kullanılcaksa kendini amortismanı 3 4 eneyi buluyor açıkçası ama günde 9 10 saat kullanılcaksa o zaman inverter teknolojisi 1 seneye kalmaz amorti eder vereceğiniz parayı elektrikte.

• quote:

Orijinalden alıntı: ailhan

Bi dakka büyük bi cephe görüyorum karşımda. Şimdi olayın iç yüzü anlaşılmıyor. Bu cihazı yapmış adamlar. Ve farklı bir kompresör olduğunda hemfikiriz heralde. Buyrun burdan animasyonu görüp çalışma şekline bi göz atın. Bu kompresörle daha önce karşılaşmadık. İki cam kullanılmış, bu ikinci cam hem balans bozukluğunu dolayısıyla ses ve titreşimi önlemiş, hem de gerekli şartlara ulaşıldığında devre dışı kalarak (diğerlerinde sadece hız azalırken) tüketimi minimuma düşürebilmiş. 1000 btu verebilcek kapasiteye.
    http://www.toshiba-aircon.jp/products/daiseikai/index.htm
    Şimdi gelelim 70 W kargaşasına. Bu cihaz ampül kadarmı yakar diyoruz. Yakmaz diyerek önce bi sakinliği sağlayım. 70W yakmaz. Gerçi nominal kapasitede de en düşük değere sahiptir ve eurovent sertifikasına sahip tek katalogdur. O nedir diyenlerde araştırsın bizahmet. Evet yakmaz. Daha fazla yakar. Diyelim set sıcaklığımız 24 derece. Oda geldi 24e. Nolcak şimdi. 2 saat fazla yaktı cihaz. İnverter hiç durmaz diye büyük bi alimlik gösterdi arkadaşımız. EE durmadan para mı yakcak bu cihaz. 24ü nasıl korucak. Isı kaybı çok büyükse problem değil. Yaktığı heba olmaz ama ya yalıtım iyise. Kapatcazmı cihazı. İşte fark burda. Bu set sıcaklığında min. tüketim değeri ön plandadır. Diğer kompresör tipleri en fazla yarı kapasiteye düşebilir. Daha altına fiziksel olarak düşmesi mümkün değildir. Zaten düşebilse onlar da bas bas bağırıp yapar reklamını. HA şimdi diceksinizki nekadar düşerse düşsün 70w olmaz hacım. Bunu da ölçmek lazım tabi. Fırçasız motorlar çift kat batarya ve vektörel inverter kartı neler yapabilir bilmiyorum. Bildiğim japonlar dürüst adamlardır. Arçelik dese inanın bende inanmam. Bu eurovent te es geçilcek bi belge değil zaten. Fiyatına gelince. Benim param olsada bi klimaya okadar vermem. Ama o cihazı ben yapsam daha aşağısına da satmam. NE konuda anlaşamadık şimdi soruyorum.

yazmaya gerek duyar bir şey görmüorum herşeyi açıklamış ailhan kardeş. :) birol dostumuzun zibro fabrikası ve me bölgede satış sorumlusu olarak çalışan dostlarımızın fabrikaları ne zaman 1000 btu ya inen bir klima üretir o zaman çıkarlar piyasaya Alarko nun şu anda söylediği şeyleri söylerler.. yorma kendini şu anda toshiba teknoloji olarak üstlerinde olduğunu japonyadan karsa herkes bilior...

Saygılarımla.

• görüşleriniz için teşekkürler. ısıtma aylarına geldiğimizde ilk faturamızı paylaşacağım. umarım doğalgaz ile ısınmadan yüksek fatura ile geçirdiğimiz bu yılı, daha düşük maliyetle ve ısınarak geçiririz.

Bi sorum daha olmuştu kışın kaç derece de sabitlemek lazım cihazı 26-27 gibi mi ??
  • ideal olanı odur ama o tabi senin cihazın veerimi yere göre dğeişsede ideal olan odur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ITL

quote:

Orijinalden alıntı: ailhan

Bi dakka büyük bi cephe görüyorum karşımda. Şimdi olayın iç yüzü anlaşılmıyor. Bu cihazı yapmış adamlar. Ve farklı bir kompresör olduğunda hemfikiriz heralde. Buyrun burdan animasyonu görüp çalışma şekline bi göz atın. Bu kompresörle daha önce karşılaşmadık. İki cam kullanılmış, bu ikinci cam hem balans bozukluğunu dolayısıyla ses ve titreşimi önlemiş, hem de gerekli şartlara ulaşıldığında devre dışı kalarak (diğerlerinde sadece hız azalırken) tüketimi minimuma düşürebilmiş. 1000 btu verebilcek kapasiteye.
    http://www.toshiba-aircon.jp/products/daiseikai/index.htm
    Şimdi gelelim 70 W kargaşasına. Bu cihaz ampül kadarmı yakar diyoruz. Yakmaz diyerek önce bi sakinliği sağlayım. 70W yakmaz. Gerçi nominal kapasitede de en düşük değere sahiptir ve eurovent sertifikasına sahip tek katalogdur. O nedir diyenlerde araştırsın bizahmet. Evet yakmaz. Daha fazla yakar. Diyelim set sıcaklığımız 24 derece. Oda geldi 24e. Nolcak şimdi. 2 saat fazla yaktı cihaz. İnverter hiç durmaz diye büyük bi alimlik gösterdi arkadaşımız. EE durmadan para mı yakcak bu cihaz. 24ü nasıl korucak. Isı kaybı çok büyükse problem değil. Yaktığı heba olmaz ama ya yalıtım iyise. Kapatcazmı cihazı. İşte fark burda. Bu set sıcaklığında min. tüketim değeri ön plandadır. Diğer kompresör tipleri en fazla yarı kapasiteye düşebilir. Daha altına fiziksel olarak düşmesi mümkün değildir. Zaten düşebilse onlar da bas bas bağırıp yapar reklamını. HA şimdi diceksinizki nekadar düşerse düşsün 70w olmaz hacım. Bunu da ölçmek lazım tabi. Fırçasız motorlar çift kat batarya ve vektörel inverter kartı neler yapabilir bilmiyorum. Bildiğim japonlar dürüst adamlardır. Arçelik dese inanın bende inanmam. Bu eurovent te es geçilcek bi belge değil zaten. Fiyatına gelince. Benim param olsada bi klimaya okadar vermem. Ama o cihazı ben yapsam daha aşağısına da satmam. NE konuda anlaşamadık şimdi soruyorum.

yazmaya gerek duyar bir şey görmüorum herşeyi açıklamış ailhan kardeş. :) birol dostumuzun zibro fabrikası ve me bölgede satış sorumlusu olarak çalışan dostlarımızın fabrikaları ne zaman 1000 btu ya inen bir klima üretir o zaman çıkarlar piyasaya Alarko nun şu anda söylediği şeyleri söylerler.. yorma kendini şu anda toshiba teknoloji olarak üstlerinde olduğunu japonyadan karsa herkes bilior...

Saygılarımla.

senin burda neden açıklama ihtiyacı hissettiğini anlayamadım açıkçası hiçkimse toshibanın kalitesini konuşmuyorki burda yada toshibayı kötülemedi olay 18.000 btu ya alınmaya ve parasına değecek bi klima almaktı olay bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: eina

senin burda neden açıklama ihtiyacı hissettiğini anlayamadım açıkçası hiçkimse toshibanın kalitesini konuşmuyorki burda yada toshibayı kötülemedi olay 18.000 btu ya alınmaya ve parasına değecek bi klima almaktı olay bu.

Senin derken ? tanışıyormuyuz ?...

Sayfanın üst bölümlerinde yazdıklarınızı okudum buna istinaden toshiba SKVP kullanıcısı olarak yazmaya gerek duydum siz ve diğer arkadaşlar yazarken ben yazamıormuyum nedir yani problem ?

eğer kişinin ihtiyacı 18.000 btu luk klima almak ise twin rotary , 2 cam ve 70w muhabbetleri açılmış bende 100w lık kullanıorum param olsada 70 ini alsam die de söyleniorum... ve yineliorum 1000 btu nun altına inen bir klima olursa onu alayım üretin alalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ITL -- 6 Ağustos 2009; 13:50:25 >
  • tabikide herkese açık forum nede olsa tnaışmak tanışmamak mesele değil önemli olan insanları yanlış yönlendirmemektir o cihazın 70 w a düşemeyeceğini japonyadan karsa herkes bilir ben her insana saygılıyımdır 6000 lira verip cihaz alanada.kolay gelsin.
  • quote:

tabikide herkese açık forum nede olsa tnaışmak tanışmamak mesele değil önemli olan insanları yanlış yönlendirmemektir o cihazın 70 w a düşemeyeceğini japonyadan karsa herkes bilir ben her insana saygılıyımdır 6000 lira verip cihaz alanada.kolay gelsin.

burda benim konuştuğum şey şu ; diorsunuzki 70w reklamı yanlış ben diorumki cihazınızı eleştirmiorum bi kullanıcı olarak ME de süper cihaz ama toshiba teknolojik olarak şu anda önde ben bunu görüorum ve bunu söylüorum acaba sizinde cihazınız minumum çalışma koşullarında bu kadar düşük tüketim göstermiş olsa idi reklamlarda neler yapardınız ?

Yanlış yönlendirme yok reklam RÖK tarafından uygun bulundu + 1000 btu minumum çalışması + yanlış yönlendirmeler aranıorsa bi zahmet eurovent onayı olan katalog gösterirmisin bana türkiyede ? ME dahil.

madem Toshibaya bu kadar kızgınsın 70w lık cihazından ötürü yapsın işte ME de 1000 btu ya minumum da inen bir cihaz vereyim 5000 lira ? neden 6000 lira vermiorsun die sorarsanız diğer ++ (filtre + self cleaning vs vs.. ) özelliklerinden dolayı 1000 lira fazlası olur.

Ras 16 PKVP
    1000 - 17.100soğutma
    1000 - 22.200 ısıtma.
    HYBRİD inverter Var
    Vektör Kontrol Var
    PAM güç modülü Var
    PWM verim modülü Var
    Plazma Filtre Var
    İyonizer Var
    Koku Filtresi Var
    Bakteri Virüs Filtresi Var
    Preset Fonksiyonu Var
    Kendi Kendini Temizleme Özelliği (self cleaning) Var
    ses Seviyesi 20 db
    -15/46 derecede çalışma özelliği..

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ITL -- 6 Ağustos 2009; 16:08:14 >

• quote:

quote:

tabikide herkese açık forum nede olsa tnaışmak tanışmamak mesele değil önemli olan insanları yanlış yönlendirmemektir o cihazın 70 w a düşemeyeceğini japonyadan karsa herkes bilir ben her insana saygılıyımdır 6000 lira verip cihaz alanada.kolay gelsin.

Yanlış yönlendirme yok reklam RÖK tarafından uygun bulundu + 1000 btu minumum çalışması + yanlış yönlendirmeler aranıorsa bi zahmet eurovent onayı olan katalog gösterirmisin bana türkiyede ? ME dahil.

madem Toshibaya bu kadar kızgınsın 70w lık cihazından ötürü yapsın işte ME de 1000 btu ya minumum da inen bir cihaz vereyim 5000 lira ? neden 6000 lira vermiorsun die sorarsanız diğer ++ (filtre + self cleaning vs vs.. ) özelliklerinden dolayı 1000 lira fazlası olur.

Saygılar.

ben hiçbiyazımda toshibayı kötülemedim bunu kanıtlayamazsın sadece bence etmez dedim mantıken açıklıyorumki reklamlar işe yaradığı bi gerçek bi ampul kadar yakar ama alttan yazılar hiç okunmaz neyse arkadaşım aldıysan hayırlı olsun güzel cihaz güle güle kullan.

• quote:

quote:

quote:

Saygılar.

ben hiçbiyazımda toshibayı kötülemedim bunu kanıtlayamazsın sadece bence etmez dedim mantıken açıklıyorumki reklamlar işe yaradığı bi gerçek bi ampul kadar yakar ama alttan yazılar hiç okunmaz neyse arkadaşım aldıysan hayırlı olsun güzel cihaz güle güle kullan.

burda benim konuştuğum şey şu ; diorsunuzki 70w reklamı yanlış ben diorumki cihazınızı eleştirmiorum bi kullanıcı olarak ME de süper cihaz ama toshiba teknolojik olarak şu anda önde ben bunu görüorum ve bunu söylüorum acaba sizinde cihazınız minumum çalışma koşullarında bu kadar düşük tüketim göstermiş olsa idi reklamlarda neler yapardınız ?

kalkıp demirdöküm firması her btu için A sınıfı dior 1 allahın kulu çıkıpda bu adamlara dur diemior arçelik çıkar başka başka işler yapar vs vs... Alarko Toshiba için bu kadar elinde imkan varken bence az bile yapıor biraz daha agresif olsa yapsa peşine % 30 kampanya o zaman neler olurdu düşünemiorum bile..

Yaparsa bu kampanyayı alırım PKVP yi..

• ben haksızsın demiyorumki olayda tabiki toshiba iyi kaliteli cihaz min kapasitesi gözle görülecek değerde iyi tabiki faakt fiyatı çok fazla o kadar değermii o muamma bu tabi değişir ben açıkçası vermezdim dedim.O demirdöküm arçelik vestel bunların A sınıfı olaya gelirsek şimdi türke göre A sınıfı farklı japona göre A sınıfı farklı açıkçası ne kadar da heps i tek standart denilsede hesaplamaya gleince kw değerleri ve güç değerleri ile hiçde A sınıf ıolmadıkları açık ama bu tamamiyle reklam başka bişey değil.
  • 25m2 salonum için az yakan kaliteli bir cihaz önerisi istiyorum arkadaşlar.günde 4\5 saat çalışcak ısıtma ağırlıklı zemin kat evim.
  • hort
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.