Şimdi Ara

18.01.2016 Kredi Kartı dolandırıcılığı ve sonuç (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
950
Cevap
82
Favori
123.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Meraklanma, GG parayı hafta içleri iade eder.İlk iş günü yani yarın saat 17:00 a kadar yansır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi economist52 -- 25 Eylül 2016; 13:54:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeviSahsiMunhasir

quote:

Orijinalden alıntı: havacı27

Öncelikle geçmiş olsun, bir şeyi merak ettim acaba kartımızı 3d secure sistemi olmayan alışverişlere kapatamıyor muyuz? (iş bankası maxımum ve ziraat genç kart var) Herkesin başına gelebilecek bir durum...

Ziraate işlem kısıtlama var, ben hepsini kısıtlıyorum, ihtiyaç oldukça açıyorum

18.01.2016 Kredi Kartı dolandırıcılığı ve sonuç

kısıtlıyken posta ile provizyon deneyin çalışıyor :)
    görünüşde kısıtlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: baron1111

Herkese merhaba bu ayın 19 u pazar günü sipariş ettigim lg uh850v aradan 5 iş günü geçmesine ragmen bugun sabah itibari ile iptal ettim gitti gidiyor media markt dan almıştım nasip olmadı şimdi benim sorunum bugün yarım saat içinde iptalden sonra param kredi kartıma iade oldu mesajı gelmesine ragmen hesabımda para bu saate kadar yok paramın geri ödenmeme gibi bir ihtimali varmıdır ne yapmalıyım?ayrıca gg deki başka bir satıcıdan laptop siparişim var ertesi gün kargo yazıyordu bu saat oldu dün akşamdan beri kargo bilgisi girilmedi çok tedirginim param iade konusunda gg den ilk alışverişimdi n11 den cok alışveriş yaptım hiç böyle bişiy yaşamadım yardımcı olurmusunuz teşekkürler!

sıkıntı yok yarın itibariyle karta gelir. gg iadede çok güvenlidir..

• Allah razı olsun bir cevap veren çıktınız ! inşallah dediginiz gibi olur !birde bu iptal et 3 günde çıkıyor hemen iptal etmelimiyim satıcıya soru sorup. cvp.mı bekleyeyim kargo çıkmadan satıcıya para ödemesi olurmu siz iptal etmediniz diyerek .
  • Merhabalar. Akbank'da kartı online alışverişe nasıl kapatıyoruz? Akbank direkte baktım da bulamadım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Final Getsuga Tenshou -- 25 Eylül 2016; 14:21:22 >
  • geçenlerde hepsiburada.com üzerinden alışveriş yaptıktan sonra kart bilgileri çalınan üyelerin yazılarını okumuştum. Pek itibar etmemiştim. Herkes kendi güvenlik tedbirini almali diyordum. Ancak dün gece bankamdan beni arayarak kartimdan işlem yapılmaya çalışıldığı bilgisini verdiler. Zaten sms ile de bilgiler gelmişti. Kart bilgilerimin hepsiburada.com'dan dün akşam yaptığım alışveriş sonrası kopyalandigini ve Amerika merkezli bir siteden alışveriş yapılmaya çalışıldığını söylediler. Bireysel İnternet bankaciligindan kontrol ettiğimde doğru söylediklerini anladım. AMERIBESTINN #13601860 firmasinda ve garip isimli bir firmada da USD olarak islem denenmis. Kısıtlı limite sahip sanal kart kullandığım için, bankam farkında olmasa bile çok fazla dolandirilmayacaktim ama burda önemli olan hepsiburada dan alışveriş yapmanın tehlikeli olmaya başlaması. Son 2 alışverişimde satın aldığım ürünler henüz gelmedi. Onlar geldikten sonra ve bu işe tedbir almadiklari sürece bu siteden alışveriş yapmayacam.. Bu tarz dolandırıcılık olaylarını okudukça tedbirlerimi artırmıştım. İyi ki artırmışım.

İşin tuhaf yanı bankanın güvenlik biriminden aradığını söyleyen adam dedi ki, bu alışverişi şüpheli gördüğümden onay vermiyorum, sizin bilginiz var mı, onay vereyim mi? Nasıl bi sistemleri var bu elemanların, helal olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tenshou

Merhabalar. Akbank'da kartı online alışverişe nasıl kapatıyoruz? Akbank direkte baktım da bulamadım?

• maximum kartta internet alış verişine kapatma yok galiba bulamadım. Bonus kartı kapat aç yapıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeviSahsiMunhasir

quote:

Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tenshou

Merhabalar. Akbank'da kartı online alışverişe nasıl kapatıyoruz? Akbank direkte baktım da bulamadım?

Teşekkürler hocam.

• Öncelikle geçmiş olsun başka bir benzer durum garanti bankası ile benim aramda geçmişti baktım bir faydaları yok ceza savcısı olan dayımıza boyun büktük işimizi gordürdük paramızı aldık birde garanti bankası utanmadan beni arayıp efendim paranız geriye yatırilmıştır dendiğinde çıldırdım sanki kendileri birseyler yapıp paramı kurtarmışlar gibi birde havalı havali konuşunca bende ipler koptu tabi maaş kartımdan kredi kartıma kadar hepsini kapattırdım

• az önce paraf kredi kartımdan 242 tl lik vodafone fatura ödemesi yapılmış bilgim dışında hemen bankayı aradım ve kartı kapattırdım
    bana harcama itirazı için fax numarası verdi buraya harcama itirazı dilekçesi gönderin dedi
    1- bu sms şifre işini ne diye getirdiler anlamadım şifresiz işleme onay veriyor
    2- fax mı kaldı arkadaş mail ile bu itiraz dilekçesi neden gönderilmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valihalil -- 26 Eylül 2016; 12:38:52 >
  • 20 Eylül günü Maximum Kartımdan 72 ve 50 tl lik ttnet .com.tr tarafından iki kez bilgim olmadan para çekilmiş.Üstelik bankad haber bile verilmedi.Tesadüfen bugün İnternet şubesinden kredi kartı kullanım hareketlerine bakarken gördüm. Bankaya aradım kartı iptal ettiler.Fax çektim sonuç bekliyorum.N11.com ve Hepsiburada.com dışında interneten alışveriş yapmam.Onlarda da sanal kart kullanırım.küçük esnafa asla kredi kartı vermem.Paramı sadece şube önündeki bankamatikten çekerim.Sadee Mİgros .Boyner .Kipa gibi büyük mağazalarda kart kullanırım.Buna rağmen dolandırıldım gerisini siz düşünün.Taksitlerim bitince kartlarımı kapatcam.Nasıl olsa tüm alışveriş sitelernin i havale ile alışverişi var.Biraz bekelrsin o kadar sonucunu yazacağım.İşin kötü tarafı 100 tl yi geçince bölelelim mi diye mesaj atan banka hiç mesj atamamış.İnternet şubesine girmeseydim ,kredi kartı hareketlerine bakmasaydım hiç haberim bile olmayacaktı Yazıklar olsun.

• Arkadaşlar bu milletin kredi kartı bilgilerini çalan dolandırıcılar kartı kullanırken masum vatandaşların kimlik bilgileri ile alışveriş yapıyorlar benim başıma geldi adam internetten sipariş vermiş faturayıda benim adıma kestirmiş kargocularda kimlik sormadan teslim ettiği için ürünü sanki ben almışım gibi görünüyorum halbuki ben o tarihlerde başka şehirdeyim mahkemelerle savcılıklarla uğraşıyorum Allah hepsinin belasını versin Allahtan devlet memuruyum o günlerde nerede olduğumu ıspatlayabiliyorum ama bir sürü baş ağrısı ve uğraş oluyor benim için bu devirde benim başıma gelmez dememek gerekiyor
  • Arkadaslar tum kartlarımı ınternet, mail order harcamalarına kapattım fakat halkbank ve odeabank için internet bankacılığından kapatamadım nasıl kapatırım bilgisi olan arkadas yardımcı olabilir mi.(bildiğim kadarıyla halkbank ve odeabank için çağrı merkezi tarafından kapatılıyor.)

• quote:

Orijinalden alıntı: KARACABEYY

Arkadaslar tum kartlarımı ınternet, mail order harcamalarına kapattım fakat halkbank ve odeabank için internet bankacılığından kapatamadım nasıl kapatırım bilgisi olan arkadas yardımcı olabilir mi.(bildiğim kadarıyla halkbank ve odeabank için çağrı merkezi tarafından kapatılıyor.)

ben hep internetten alışveriş yapan biriyim
    alışveriş yapacağın zaman mı açıp kapatıyorsun
    yoksa sanal kartlarla mı internetten alışveriş yapıyorsun

• valihalil V kullanıcısına yanıt
    Hocam sanal kart kullanmıyorum, ihtiyaç anında kullanıma açıp alışverişimi yapıp anında kartları internet, mail order kullanımına kapatıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARACABEYY -- 26 Eylül 2016; 16:55:17 >
  • arkadaşlar 10 dakika önce eşimin kartından art arda
    defacto 703,94
    morhipo 274,70
    de facto 103,97
    morhipo 369
    de facto 232,97
    morhipo 708
    tutarlar çekildi. hemen kartı kapttırdık. dilekçe verin itiraz dilekçesi diyor. ne yapmamız lazım sizce nasıl bir yol izleyeyim.
    şu an acil yapılacak şeyler neler morhipo ve de factoyu aradım hemen inceleyeceğiz dediler.
  • hakanmbe kullanıcısına yanıt
    önce firmalara yüklenenin en kısa yoldan çözüm olur
  • halilcc kullanıcısına yanıt
    hocam firmalar talep oluşturduk şu an gerekli birimler çalışmıyor diyor morhipo. en kısa sürede dönülecek dediler. de facto iade 2-3 günde kartınıza olur dedi
  • Bu sabah saat 05 te yakın arkadaşımın denizbank bonus kartından yabancı sitelerden 6 işlemde toplamda 1000 usd yani 3 bin tl çekim yapılmış arkadaşımda bankaya harcama itiraz dilekçesi faxladı sonucu bekleyecek artık, alışveriş yaptığı yerler ise migros sanal market ve turk telekom online işlemlerden faturasını ödemiş demek ki bu iki sitenin birinde de güvenlik açığı mevcut.

NOT:Arkadaşlar bu aralar çok kişinin kartında limitler boşaltıldı ve bu dolandırıcılık girişimleri her geçen gün dahada artıyor sorun yaşamamak için lütfen kartlarınızı internet, telefon ve mail order harcamalarına kapatın, alışveriş yapacağınız zaman ya sanal kartla alışveriş yaparsınız ya da kartınızı internet bankacılığından, internet harcamalarına açar hemen alışveriş yaparsınız sonra yine kartınızı bu tür işlemlere kapatırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARACABEYY -- 26 Eylül 2016; 20:28:47 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.