Şimdi Ara

18.01.2016 Kredi Kartı dolandırıcılığı ve sonuç (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
950
Cevap
82
Favori
123.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Harcama itirazi yaptik ama kesin birsey soylemediler bakalim insallaah aloriz parayi. Birde esnek hesap oldugu icin adamin cektigi parayi yatirmak zorunda kaldik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kart kopyalandığında bankalar şifre kullanıldığı için bize ne deyip işin içinden çıkıyorlar demek.
    Kart kopyalandıysa şifre de içinde zaten, o ATM'nin güvenliğini sağlamak da vatandaşın görevi mi?

Kart yuvasına dışarıdan bir şey sokulduğunda bunun üzerine kartın da gireceği kadar boşluk kalmasını önlemek çok mu zor teknik olarak?
    Ya da kart dışı nesneyi algılayacak bir sensör koymak imkansız mı?
    Hiç sanmıyorum, bizim oraya yeni açılan şubenin önündeki ATM'ye kart bile zar zor giriyor demek ki imkansız değil..

Ayrıca bir ATM görüntüsü filan için 6-12 ay süre vermek neyin nesi?
    İzleyenler bilir, Discovery'de California Özel Dedektifi diye reality program var, adamın takip ettiği şahsın tüm Sosyal medya, Mali bilgileri, tapu kayıtları, adresi vs. hatta yüz tanıma programına bile yardımcısı anında ulaşabiliyor. Bu film değil, gerçek.

Yani bizde bir savcının bu tür imkanları yok mu, yoksa niye yok?
    Anladığım kadarıyla bizde aynı konuda çok sayıda şikayet ve yüksek meblağ olmadıkça o dosya sümen altında kalıyor sanki.
    Yoksa siber polis çok iyi çalışıyor; İşte 7 nisanda okuduğumda haberde İstanbul Anadolu yakasında 200 şikayet üzerine Kart kopyalayan çete yakalanmış:

18.01.2016 Kredi Kartı dolandırıcılığı ve sonuç

Ancak, bu kişilerin yakalanıp tutuklanması dolandırılan mağdurların sorununu çözmüyor, o paraları bu şahıslar çoktan iç etmiş oluyor, biraz yatıp çıkıyorlar sonra devam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sabit Fikir

Düzeltme için teşekkür ederim. "Pos Türktelekommobilweb" ifadesi beni oraya yönlendirmiş anlaşılan, mesajı yazdığım saat itibariyle

Buna göre bu dolandırıcılığı ancak savcılık / Siber Polis işbirliği çözebilir görünüyor.
    Yine de ekstrede işlemin yapıldığı gerçek pos firması görülebiliyorsa oraya mesajla olayı anlatmak da çözüm olabilir kısa vadede.
    Yoksa YKB'den cevap beklemek gerekecek ve son iki olayda olduğu gibi umarım banka çabuk aksiyon alarak arkadaşın mağduriyetini giderir.

hocam bugun itibariyle paramın buyuk bir kısmını iade aldım,293 tl bir işlem gorunuyor onu da inceleyip geri dönecekler. bankaya giderek dilekçe doldurduk eşimle beraber tüm işlemleri inceleyip donus yapacağız dediler.sadece tek işlem kaldı onu bekliyoruz.Banka savcılıga sonra gidin dedi gerci savcılıktan bir sey cıkmıyormus ama yine de gitmeyi dusunuyorum.ayrıca tüm internet alış verislerine 3d li işlem yapılması konusunda talimat verdik.

• gmyo31 G kullanıcısına yanıt
    Sevindirici bir gelişme olmuş sizin açınızdan, gözünüz aydın

Tüm internet alışverişinizin 3D secure ile yapılması için talimat vermenizin yanı sıra siz yine de Sanal Kart kullanmayı tercih edin.
    Taksit ve 3 d secure imkanı sanal kartta da var nasıl olsa.
  • Merhaba, benim kartımdan da Vodafone adı altında 80 60 ve 6,89 lira para çekildi kartı iptal ettirdim en kısa zamanda geri bildirim alacağımı öğrendim.Benim sorum ise şu şimdi benim eski karttan taksitle aldığım yapmam ödemelerim var ben bunları yeni karta nasıl tanımlayacagim? Yeni kartımdan geri kalan ödemelerim nasıl çekilecek?

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alparslan UluTürk

Merhaba, benim kartımdan da Vodafone adı altında 80 60 ve 6,89 lira para çekildi kartı iptal ettirdim en kısa zamanda geri bildirim alacağımı öğrendim.Benim sorum ise şu şimdi benim eski karttan taksitle aldığım yapmam ödemelerim var ben bunları yeni karta nasıl tanımlayacagim? Yeni kartımdan geri kalan ödemelerim nasıl çekilecek?

Teşekkürler.

Önce geçmiş olsun.

Eski karttan kalan borçlar için yeni kartına bir tanımlama yapman gerekmiyor, o konuyu Bankan hallediyor.
    Yani eski ve yeni kartlarını bankan ilişkilendiriyor, sen eski borçlarını yeni kartın üzerinden ödemeye devam edeceksin.

Tabi bundan sonra yeni kartını internet/ mail order ve telefon bankacılığı işlemlerine kapattırıp, internet alışverişi yapman gerektiğinde mutlaka Sanal Kart kullanıp, ayrıca alışverişin bittikten sonra Sanal Kartında limit kalmamasına dikkat etmende büyük fayda var.

• quote:

quote:

Merhaba, benim kartımdan da Vodafone adı altında 80 60 ve 6,89 lira para çekildi kartı iptal ettirdim en kısa zamanda geri bildirim alacağımı öğrendim.Benim sorum ise şu şimdi benim eski karttan taksitle aldığım yapmam ödemelerim var ben bunları yeni karta nasıl tanımlayacagim? Yeni kartımdan geri kalan ödemelerim nasıl çekilecek?

Teşekkürler.

Önce geçmiş olsun.

Eski karttan kalan borçlar için yeni kartına bir tanımlama yapman gerekmiyor, o konuyu Bankan hallediyor.
    Yani eski ve yeni kartlarını bankan ilişkilendiriyor, sen eski borçlarını yeni kartın üzerinden ödemeye devam edeceksin.

Tabi bundan sonra yeni kartını internet/ mail order ve telefon bankacılığı işlemlerine kapattırıp, internet alışverişi yapman gerektiğinde mutlaka Sanal Kart kullanıp, ayrıca alışverişin bittikten sonra Sanal Kartında limit kalmamasına dikkat etmende büyük fayda var.

Bilgilendirme ve temennileriniz için teşekkürler.
    Ana kartı mail order ve telefon bankacılığı işlemlerine kapattırdıktan sonra sanal kartı etkilemiyor öyle değil mi?Yani ana kartın kısıtlamaları sanal kart için bir şey ifade etmiyor doğru mu anladım?Gerek internet/ mail order işlemleri gerekse telefon bankacılığı işlemlerini kastediyorum.

• quote:

quote:

Teşekkürler.

Önce geçmiş olsun.

Ek olarak şunu da sormak istiyorum şuan iş bankası kullanıyorum ama değiştirebilirim size göre en güvenli ve korumalı olan banka hangisidir?

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.

Önce geçmiş olsun.

Bilgilendirme ve temennileriniz için teşekkürler.
    Ana kartı mail order ve telefon bankacılığı işlemlerine kapattırdıktan sonra sanal kartı etkilemiyor öyle değil mi?Yani ana kartın kısıtlamaları sanal kart için bir şey ifade etmiyor doğru mu anladım?Gerek internet/ mail order işlemleri gerekse telefon bankacılığı işlemlerini kastediyorum.

Tabi, ana kartın kısıtlanması sanal kartı etkilemez, doğru anlıyorsun.
    İş bankasında bir ara etkiliyordu, yani esas kartı kısıtladığında sanal kartı da kullanamıyordun ama sonra bu uygulama kaldırıldı çünkü çok anlamsızdı.

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.

Önce geçmiş olsun.

Ek olarak şunu da sormak istiyorum şuan iş bankası kullanıyorum ama değiştirebilirim size göre en güvenli ve korumalı olan banka hangisidir?

Bu sorun için de, Sanal Kart kullandıktan sonra tüm bankalar aynıdır diye düşünüyorum.

• Dün gece bu cevabı yazdıktan sonra bu gün okuduğum şu habere bakınız: Siber polis, 20 Milyon kişinin kimlik ve banka hesap numaraları ile birlikte dolandırıcıları ele geçirmiş !
    20.000.000 Kişi !

Bu kadar sayıda bilgi tek bir bankaya ait olamaz. BU kadar çeşitli bankaların veritabanları göçertilmiş olması da zayıf ihtimal.
    İçerden sızdırma olayları da ciddi ihtimal. Zaten yakalanan iki kadın, banka çağrı merkezinin eski elemanları imiş.
    Bir de geçen sene yakalanan bir banka genel müdür muavini vardı o da iki eski çalışanıyla çağrı merkezi kurmuştu, ne oldu ona?
    Bunlar medyanın yazdıkları, ya bilinmeyenler? Yakalanmayanlar?

Velhasılı kelam, sanal ortam hayatı çok kolaylaştırıyor ama bir o kadar da tehlikeli.
    Mümkün olduğu kadar kendi tedbirlerimizi almaya çalışacağız.

Mesela Facebook vs. gibi gerçek isimle yer alınan sosyal medyada dayımızı takip etmeyeceğiz ya da biz dayı isek yeğenimizi uyaracağız:
    Malum, dayımızın soyadı = annemizin kızlık soyadı

Bu da bir tedbir.

• quote:

Dün gece bu cevabı yazdıktan sonra bu gün okuduğum şu habere bakınız: Siber polis, 20 Milyon kişinin kimlik ve banka hesap numaraları ile birlikte dolandırıcıları ele geçirmiş !
    20.000.000 Kişi !

Bu kadar sayıda bilgi tek bir bankaya ait olamaz. BU kadar çeşitli bankaların veritabanları göçertilmiş olması da zayıf ihtimal.
    İçerden sızdırma olayları da ciddi ihtimal. Zaten yakalanan iki kadın, banka çağrı merkezinin eski elemanları imiş.
    Bir de geçen sene yakalanan bir banka genel müdür muavini vardı o da iki eski çalışanıyla çağrı merkezi kurmuştu, ne oldu ona?
    Bunlar medyanın yazdıkları, ya bilinmeyenler? Yakalanmayanlar?

Velhasılı kelam, sanal ortam hayatı çok kolaylaştırıyor ama bir o kadar da tehlikeli.
    Mümkün olduğu kadar kendi tedbirlerimizi almaya çalışacağız.

Mesela Facebook vs. gibi gerçek isimle yer alınan sosyal medyada dayımızı takip etmeyeceğiz ya da biz dayı isek yeğenimizi uyaracağız:
    Malum, dayımızın soyadı = annemizin kızlık soyadı

Bu da bir tedbir.

Büyük ihtimal o kişiden biri de benim son günlerde benim başıma geldi bu olay maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: kartal_.1987

Benimde yapıkredi nuvo kartımdan para çekmişer. Galiba kartımı kopyalamışlar 1300 esnek hesap vardı 1250 tl çekmişler ama ziraat atmsinden çekmişler nedense şimdi uğraş dur bakalım parayı alabilcezmi. yarın bankaya harcama itirazı yapacam.

Benim parayı yapıkredi geri yatırmış bütün masraflarla beraber çok iyi oldu bu rahatladım
  • Evet, maalesef öyle görünüyor. Neyse ki bankanız zararınızı karşılayacaktır.
  • kartal_.1987 kullanıcısına yanıt
    Gözünüz aydın

Bankaların, son dönemde çabuk aksiyon aldıkları görülüyor ki olması gereken de bu zaten.
  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    hocam hain içerdeyken kendi tedbirimizi nasıl alacağız ?
    eğer bunları banka çalışanları sızdırıyorsa zaten her türlü bilgi ellerinde demektir
    Allah razi olsun hocam

Hic beklemiyordum internetdede bazi arkadaslr yazmis geri vermedi diye bende umidi kesmistim hesaba bi bakiy8m dedim para hesapda.

• Hocam bizim alabileceğimiz tedbirler belli, biliyorsunuz: Kredi kartımızı korumak için Sanal kart kullanmak. Anne kızlık soyadını kaptırmamak için sanal alemde öz dayıdan uzak durmak

İnternet bankacılığını korumak için halka açık bilgisayarlardan işlem yapmamak,

İmkanımız varsa, bu tür işlemler için ucuz tarafından bir dizüstü alıp onu sadece interaktif işlemlere tahsis etmek ve bu bilgisayarda bile korumalı tarayıcısı olan Kaspersky, Bitdefender, Norton gibi ücretli internet security programı kullanmak.

Ayrıca forumun güvenlik programları bölümünde " Antifirüz neymiş yeaa, ben kullanmıyorum ve başıma da bişi gelmiyor, bunları kullanmak bilgisayarı yavaşlatıyor beaa" diyen dolandırıcı yancılarını anında bloklamak. Evet, bu kadar net: Bunları yazanlar ya dolandırıcı yancıları ya da dünyadan haberi olmayan ergenler.

Bu işlemleri evden yapıyorsak sabit ip no alıp bu numarayı bankanın online işlemlerindeki "Erişim kısıtlaması" bölümüne yazıp böylece şifremiz tahmin edilse,bilinse bile dışardan müdahaleye kalkanların bu kısıtlamaya takılmasını sağlamaya çalışmak ve ayrıca işlemlerimizi evdeki wi-fi bağlantıdan değil ethernet bağlantısı üzerinden yapmak.

Evdeki modemin standart şifresini değiştirmek, güçlü bir wi-fi şifresi kullanmak.

Genel olarak; İnteraktif işlerimiz, maillerimiz, sosyal medya vs. üyeliklerimizin şifreleri için ayrı ayrı güçlü şifre kullanabilmek üzere KeePass vs. gibi bir şifre programı kullanmak;

Cep telefonumuzu, hele Android ise gözümüz gibi korumak, orijinal sistemini kıran uygulamalardan, Google play'den istediği izinlere bakmadan bir sürü uygulama yüklememek, çünkü bu uygulamalardan biri bile sms'lerize erişip yönlendirebiliyorsa yukardaki aldığımız bütün tedbirler boşa gidecek demektir;

Akla gelen belli başlı tedbirler şimdilik bunlar.

Cep telefonu bankacılığı daha bir tehlikeli sanki, çünkü istenen izinlere bakmadan insanlar çok sayıda uygulama yüklüyorlar ve ayrıca artık resmi uygulamaların bile sahteleri çıkmaya ve denetimsizce google play'de yayınlanabilmeye başladı. İşte geçenlerde bir arkadaşın ikaz ettiği HGS uygulaması olayı gibi:https://forum.donanimhaber.com/dikkatttt-cok-buyuk-bir-acik-var-tum-kisisel-verileriniz-sizabilir--125636141

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 27 Nisan 2017; 20:44:42 >

sizinle tamamen aynı düşüncedeyim
    yalnız bu şifre olayları beni zorluyor ,malum yaş ilerliyor ve artık çoğu şeyi kafada tutmak zorlaşıyor :)
    dayı tarafı olmadığı için o konuda rahatım :)

bugün ilginç bir olay oldu ,telefonuma bir sms geldi ,ptt ... barkot nolu Tc. kimlik kart başvurunuz kabul edildi ve en kısa sürede tarafınıza teslim edilecektir ,diyor

iyi de ben kimlik kartı başvurusu yapmadım ki ?
    ptt.yi aradım yanlış telefon girilmiştir ,zaten isim sizin değil dedi
    buradaki nüfus müdürlüğü ile görüştüm ,sizin başvurunuz görülmüyor dedi
    her ihtimale karşı barkot takibinde yazan nüfus müdürlüğü ile de görüşeyim dedim ama olmadı ,santrale bağlanıyorum ama memurlar telefonu açmıyor (devlet işleri böyle işte)
    birde kimlik kartı başvuru ve takip bölümünden girip adıma başvuru yapılmış mı diye baktım ,başvuru görülmüyor

bu işi aklım almadı ,başvuran kişi benim telefonumu vermez ama nasıl oldu da ptt. beni kargo sahibinin telefonu olarak gördü ?

artık iyice paranoyak mı olduk ,yoksa normal mi yapıyoruz anlamaz oldum :)

eskiden ücretsiz antivirüs kullanırdım ama bu olaylar ayyuka çıktıktan sonra artık ücretli kullanıyorum
    işin ilginci norton a4 tech maus driverini dahi orta derece tehlikeli görüp siliyor (kendi sitesinin verdiği)
    akıllı telefon olayı ise çok sıkıntılı ,o nedenle asla güvenmiyorum ama bankalar ve firmalar ne hikmetse hep oraya gidelim diye uğraşıyor (misal maximum kampanya katılımlarda akıllı telefonlara yönelik kampanya yaptırıyor)

internetle birlikte hayatımız çok kolaylaştı ama bir o kadar da tehlikeli oldu
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.