Şimdi Ara

18.01.2016 Kredi Kartı dolandırıcılığı ve sonuç (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
950
Cevap
82
Favori
123.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkür ederim hocam. Dediğim gibi dostlardan uzak olsun.

Yapı kredi de olduğunu bilmiyordum artık hep yeniden sanal kart oluştururum.

Aslında dün akşam ufak bir marketten süt aldım.Buradan ilk alışverişimdi. hatta bir abi tavsiye etti. Bilindik de bir yer onun dışında alışverişlerimi genelde migros vb. marketlerden yapıyorum bakkal gibi yerlerden hiç yapmam.

Şimdi bu süt aldığım yerden kıllandım.

Çünkü internetten en son bir hafta önce alışveriş yapmıştım, niye bir hafta beklesinler çekmek için bu da aklıma takılıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doc.dr -- 18 Mart 2017; 23:16:29 >
  • doc.dr D kullanıcısına yanıt
    EDİT: Gereksiz cümlenin iptali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 26 Mart 2017; 4:38:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: doc.dr

Arkadaşlar bugün art arda 3 çekim yapıldı yapı kredi kartımdan. Türk telekom mobil web istanbul yazıyor. Hemen kartı kapattırdım. Dilekçe yazıp fax çektim. Pazartesi bankayada vereceğim. Tam paramın olmadığı bir zamanda çok kötü oldu.

hocam az öncede benden 160 tl cektiler. yapı krediyi aradım iptal ettirdim sizin son durumda geri iade alabildiniz mi?02626471900 a faks cekin dilekcenizi dediler bana..

• Geçmiş olsun. Evet fax çektim şubeyede dilekçe verdim. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Haftaiçi parayı iade ettiler.

Peki bundan önce internetten alışveriş yapmışmıydın veya fatura felan ödemişmiydin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doc.dr D kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam, dediğiniz gibi ben de bir iki yerden şüphelenmiştim ama bunu ispatlamamız imkansıza yakın. Bu kart kopyala cihazları maalesef yabancı internet sitelerinden temin edilebiliyor hatırladığım kadarıyla, bir zamanlar okumuştum.

Hatta, eskiden sliplerin üzerinde kredi kartı numaraları tam olarak yazardı. Bir gün belediye temizlik işçisinin çöpe atılan bu slipleri teker teker çıkarıp yırtılmamış olanları yanına aldığını görünce o günden sonra slipleri iyice yırtmadan çöpe atmamaya başlamıştım ki o zamanlar bu tür dolandırıcılıklar bilinmiyordu bile.

Hocam, dolandırıcı benim olayda da bir hafta beklemişti: Önce telefonuma 3D şifresi gönderdi ve arayıp istedi, vermedim elbette. Yani o anda adamlarda hem KK hem de cep tel bilgisi varmış. Ama insanın daha önce başına gelmeyince aklına o an gelmiyor işte.
    Nitekim, bir hafta sonra ise 3D şifresiz alışveriş yapıldığını ancak bankadan gelen "taksit ister misiniz?" mesajı üzerine farkettim.

Beni yanıltan ise YKB oldu çünkü hemen arayıp MH'lerine sorduğumda kartınızda bir hareket görünmüyor dedi, ben de rahatladım. Halbuki, bir alışveriş yapılmak istenmiş ve telefonuma 3D şifresi gelmiş, nasıl olurda bankada buna dair bir iz bulunmaz?
    Görünmese bile, diğer bankanın dediği gibi "Kartınızda hareket görünmüyor ama isterseniz iptal edip yenisini gönderelim" dese bu olay olmayacaktı.

Dün esnafta rastladığım bir usta anlattı: Oğlu internet işlerinden anlıyormuş, kendisinden habersiz internetten alışveriş yapmasın diye yatarken kartı yanına alıyormuş
    Ona da söyledim, kartını İnternet/Mail order ve telefon bankacılığına kapattır. Baba, oğluna güvenmez hale gelmiş. Böyle örnek de var yani.

Ne yazık ki bütün bilgilerimiz kriminal kişilerin eline bir şekilde geçmiş veya geçiyor, kendimizi korumamız lazım.

Bu arada neyse ki parayı çabuk ödemiş banka, gözünüz aydın

• quote:

Geçmiş olsun. Evet fax çektim şubeyede dilekçe verdim. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Haftaiçi parayı iade ettiler.

Peki bundan önce internetten alışveriş yapmışmıydın veya fatura felan ödemişmiydin?

Hayır hocam hiç fatura ödemedim netten sadece otomatik ödeme talimatlarım var. Geçen ayda n11 sen aldım acaba inkarları alakalı . Suçduyurusu için dilekçe ekine çekilen tutar ekran resmîni mi eklediniz bende mi yapsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakLEE -- 26 Mart 2017; 10:10:24 >
  • BurakLEE kullanıcısına yanıt
    Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam iyiki erken oldu durumumda yoktu bu ara. En iyisi dediğin gibi yeni kartı mail order ve internete kapattım. Birde sanal kart oluşturdum. Artık netten alışveriş yapsam dahi bunu kullanacağım. Yeni kartımın numarasını kendime bile söylemeyeceğim

Buraklee hocam sende böyle yaparsan bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Ama savcılığa vermeyide ihmal etmeki başı boş olmasınlar

• BurakLEE kullanıcısına yanıt
    Yok eklemedim. Dilekçeye tarih ve saatleri birde karşısına tutarları yazdım. Banka müşteri nosunuda yazınca onlar bulurlar diye düşünüyorum. Ayrıca savcı beyede mesajları gösterdim. Geçmiş olsun dedi.

• quote:

Yok eklemedim. Dilekçeye tarih ve saatleri birde karşısına tutarları yazdım. Banka müşteri nosunuda yazınca onlar bulurlar diye düşünüyorum. Ayrıca savcı beyede mesajları gösterdim. Geçmiş olsun dedi.

Aynı şekilde bedende 4 parçada çektiler 3000 tl ye yakin turktelekom mobil fatura adı altında Yapıkredi kartimdan sizinle ortak nokta bende n11 den alışveriş yapmıştım. ayrica turktelekom cep tel faturalarım oto ödeme talimatına bağlı.

Banka şubesine fax cektiginiz aynı dilekçeyi mi verdiniz?

sizinde çekilen tutar yuksekmiydi benim gibi ?

turktelekom a başvurdunuz mu iade vs için?

• riccardofree R kullanıcısına yanıt
    Merhaba riccardofree,

Konu ile ilgili sizinle görüşmek ve yardımcı olmak isteriz. İrtibat bilginizi, PM olarak iletmeniz halinde ilgili ekibimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.

n11.com
    Ben hemen müdahale edip kapattığım için tutar az oldu 400 tl civarıydı.

Fax çektiğim dilekçeyi bankayada verdim. Telekomla uğraşmadım banka alır sanırım gerekli yerlerden.

3 gün içinde iade oldu zaten.

N11 den alışveriş yapmam artık. Çünkü hepsi burada ve gittigidiyor dan çok yapmıştım bir problem olmamıştı. Ama n11 den 2-3 ay önce alışveriş yapmaya başladım ve sorun ortada.

• ben de bu türden konuları okuyunca kıllandım ve kredi kartimi internete kapattim. iyiki de kapatmisim
    gecen gun bir mesaj geldi 90 liralik vadofone faturaniz odenemedi diye. hemen finansbanki aradim acar acmaz
    kredi karti bilgileriniz kopyalanmis dedi teldeki kisi. eger kartimi internete kapatmasaydim sabaha kadar butun limit gidecekti.
  • quote:

N11 den alışveriş yapmam artık. Çünkü hepsi burada ve gittigidiyor dan çok yapmıştım bir problem olmamıştı. Ama n11 den 2-3 ay önce alışveriş yapmaya başladım ve sorun ortada.

N11 den olduğunu sanmıyorum yukarıda ki mesajima istinaden bana dönüş yaptılar ayrıntı vs sorup kendilerinden kaynaklanan bir durum olup olmadığını araştıracaklarni söylediler.

sonrasında 2 defa tel ile aradılar kendilerinden kaynaklanan bir açık bulamadıklarını gerekli tedbirleri düzenli olarak aldıklarını vs bahsettiler guvenlik konusunda hassas oldukları belli..

kendi kararım, açık olsada zaten evet güvenlik açığımız var diyeceklerini sanmıyorum.

• Benimde bugün iade edilmiş kartıma aradım işlemler sonuclanincaya kadar geçici olarak iade edilmistir dediler 6 ay sürüyormuş inceleme vs umarım sonradan bir sorun çıkarmazlar tekrardan..

• yapı kredi kartıma 4 gün sonra param bankaca iade edilip yeni kart basıldı. ayrıca kartın arkasında bulunan son 3 haneyi keçeli kalemle karaladım.
  • hocam benimde dün 500 tl lik bonus kartımdan 3 çekim yapılmış ve haberim olmadan ne bi mesaj geldi ne bi uyarı taaki daha yeni hesap özetime bakana kadar bankayı aradım kartı iptal ettiler ama ben vodafone veya telekom çekim yapanların ödediği cep tel ve internet numarası belli değilmi hangi hat üzerinden hat sahibinin adını soyadını öğrenmemiz mümkün değilmi bu konu hakkında bilgisi olan varmı bunu yapanın peşine düşmek istiyorum nasıl bir yol izleebilirim.
     18.01.2016 Kredi Kartı dolandırıcılığı ve sonuç

• kitreliyer6 K kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, Banka tazmin edecektir bunu. Ancak, dolandırıcının numarasını vermiyorlar, bu bilgiyi ancak sen olayı Savcıya intikal ettirdiğinde ve bunun üzerine Savcılık Bankadan talep ettiğinde Savcıya veriyorlar.

Bu arada, yeni kartın gelir gelmez Yurt içi-Yurtdışı İnternet / Mail Order ve Telefon Bankacılığına kapattırıp gerektiğinde Sanal Kart kullanıp ayrıca Sanal Kartında da limit bırakmamak dışında başka çare görünmüyor bu tür dolandırıcılıklara karşı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sabit Fikir

Geçmiş olsun, Banka tazmin edecektir bunu. Ancak, dolandırıcının numarasını vermiyorlar, bu bilgiyi ancak sen olayı Savcıya intikal ettirdiğinde ve bunun üzerine Savcılık Bankadan talep ettiğinde Savcıya veriyorlar.

Bu arada, yeni kartın gelir gelmez Yurt içi-Yurtdışı İnternet / Mail Order ve Telefon Bankacılığına kapattırıp gerektiğinde Sanal Kart kullanıp ayrıca Sanal Kartında da limit bırakmamak dışında başka çare görünmüyor bu tür dolandırıcılıklara karşı.

Bilgilendirmen için Teşşekkür ederim üstad.
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.