Şimdi Ara

18.01.2016 Kredi Kartı dolandırıcılığı ve sonuç (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
950
Cevap
82
Favori
123.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Neyse ki tedbirli imişsiniz, buradan çıkartacağımız sonuç sanal kartları da zaman zaman, belki de her alışverişten sonra değiştirmekte fayda varmış demek ki.
    Çünkü bu sanal sanal kart numaraları ya bankadan ya da alışveriş yaptığımız sitelerden çalınıyor anlaşılan.

Sorununuzu paylaşıp bizi de uyardığınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 12 Şubat 2017; 17:19:23 >
  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    her alışverişten sonra nasıl değiştireceğiz ?
    misal iş bankasında böyle bir imkan var mı ?
  • Hocam İş Bankası KK sorunlu, şöyle ki: Bu bankada sanal kart oluşturmak, limit aktarmak gibi işlemler için esas kredi kartının internet alışverişine açık olması gerekiyor.
    Esas kredi kartını internet alışverişine açıp kapamak ise ancak merkez müşteri hizmetlerini arayıp talep etmekle sağlanabiliyor, bunu internet bankacılığından kendimiz yapamıyoruz.
    Dolayısıyla iş bankasında sanal kart kullanmak pratik değil.

Mesela YKB'da esas kart internete kapalı iken sanal kart oluşturmak, sanal karta limit aktarmak, alışverişten vazgeçince limiti sıfırlamak, sanal kartı iptal edip yenisini oluşturmak mümkün.
    anladım o zaman bunu iş bankasında uygulayamayız ,çünkü internetten alışverişe ana kartı kapattım
    lakin internet alışverişine kapalı olsa dahi sanal kart üzerinden limit aktarma ,limit sıfırlama gibi işlemleri yapabiliyorum ,tek sıkıntı sanal kartı kaldırıp yeniden oluşturamıyorum
  • İş bankası kartınızla bir sorun mu yaşadınız yoksa bunları önlem olarak mı yapıyorsunuz? Çünkü ben de önlem almak için internete kapattıracaktım fakat 3dsiz işleme izin verilmediğinin garantisini verdiler.
  • batubay B kullanıcısına yanıt
    hayır yaşamadım ama çok sayıda örnek gördüğüm için korkup kapattım :)
    3d siz işleme izin vermiyoruz diyen resmen yalan söylemiş
    adamlar bilgilerini ele geçirdikleri an hesabını boşaltıyorlar
    sonra her firmada 3d yok ki ,o zaman olmayan yerden almaya kalktığında alım yapamazsın

ben uzun süre önce kapattırdım ve sadece bir iki defa sorun çıktı (sanal kartta)
    böyle bir durumla karşılaşırsam ve almak zorunda olduğum durumlar çıktığında enpara ya bir miktar para aktarıyorum ve oradan alıyorum

internetten kullanıma ve mail order kullanımına internet bankacılığından mail göndererek kapattırdım (telefon şart değil ,hemde elimde yazılı belge oluyor)
    müracaat nedeniyle kapatılmıştır maili geldi ve işin ilginci "bunları yaptığınızda yine de tam koruma altında değilsiniz" gibisinden bir şeyler yazmışlardı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

anladım o zaman bunu iş bankasında uygulayamayız ,çünkü internetten alışverişe ana kartı kapattım
    lakin internet alışverişine kapalı olsa dahi sanal kart üzerinden limit aktarma ,limit sıfırlama gibi işlemleri yapabiliyorum ,tek sıkıntı sanal kartı kaldırıp yeniden oluşturamıyorum

Evet, biraz önce kontrol ettiğimde sanal karta limit aktarma ve sıfırlama işlemlerini tekrar koymuşlar.
    Aylar önce bu işlemleri yapamadığımda MH'ne sormuş ve "Ana kart nete kapalıyken sanal kart işlemleri yapamazsınız" denmişti.
    Tabi hemen her gün reklam sms ve maili gönderen banka bu durumu haber vermemiş ve ben de size eski bilgiyle cevap yazmışım.

Bu arada sanal kart iptali ve başvuru butonları da var, ben sanal kartı iptal etmeden (Ki denesem iptal edecek) başvuru butonunu kullandığımda hata mesajı verdi, MH'ni arayın diye.
    Herhalde zaten bir sanal kart olduğundan bu hata mesajını verdi, mevcudu iptal etsem belki yenisini verecekti ama bu saatte uğraşmayım, yorgunum dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 15 Şubat 2017; 2:55:40 >

ben asıl kartı kapatalı epey oldu ve sürekli sanal kart ile alım yapıyorum
    limit aktarma ve sıfırlama olayı ta baştan beri vardı
    sanal kartı iptal edebiliriz bunu biliyorum ama bir daha açmak için onayları gerekiyor diye hatırlıyorum (denemediğim için tam bilemiyorum)

bu mh. sanki insanlar asıl kartı kullanalım mı istiyor nedir, anlayamadım :)
    yani dolandırılın mı istiyor ?

diğer konu ise satış siteleri niye bizim kart bilgilerini sistemlerine kaydedilmesini istiyor (kayıt edersen 20 tl. gibi bir para veriyor) ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 15 Şubat 2017; 3:30:37 >
  • Diğer konuya yarın, yani gündüz cevap vereyim
    Aslında ben de emekliyim (Sizin, emekli maaşları sıcak fırsatlar'dan emekli olduğunuzu öğrenmiştim) sabahlara kadar DH filan takılırım ama bu gün erken kalktığım için uykum geldi.
  • vay anasını banka çalışanı sızdırmış bilgilerihttp://mobil.hurriyet.com.tr/1-milyon-kisinin-bilgilerini-caldilar-40368864

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valihalil V kullanıcısına yanıt
    Evet, tabi ki iş artık sanal kartların bile çalınmasına gelmişse, bu Amerikalıların deyişiyle "İçerden iş" demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

ben asıl kartı kapatalı epey oldu ve sürekli sanal kart ile alım yapıyorum
    limit aktarma ve sıfırlama olayı ta baştan beri vardı
    sanal kartı iptal edebiliriz bunu biliyorum ama bir daha açmak için onayları gerekiyor diye hatırlıyorum (denemediğim için tam bilemiyorum)

bu mh. sanki insanlar asıl kartı kullanalım mı istiyor nedir, anlayamadım :)
    yani dolandırılın mı istiyor ?

diğer konu ise satış siteleri niye bizim kart bilgilerini sistemlerine kaydedilmesini istiyor (kayıt edersen 20 tl. gibi bir para veriyor) ?

Hocam, cevabımı az çok siz de tahmin edersiniz: Ülkemizdeki Kapitalizm görünümlü "Vahşi Kapitalizm"'dir, yani kalite önemi olmaksızın çok üretip çok satalım, para kazanalım.

Aslında Kapitalizm'in masum tanımı: "İnsanların yararına bir şey üretip satalım" dır.

Ancak kapitalizm'in Teknoloji üretimi ülkelerinin içinde kaldıkça tıkanmaya başladı, 24 saat üretim yapan fabrikalar: Teknoloji üretiminde ileri giden ülkelerin nüfusu fazla artmıyordu, ömürlük üretilen ürünler bir müddet sonra o ülkelerde doyuma ulaştı: Öyle ya, 30 yıl arıza yapmayan buzdolabının yenisini kim niye alsın?

İşte o zaman "Küreselleşme" jargonu ileri sürüldü, SSCB'nin de yıkılmasıyla, artık tek güç ABD ve onun para birimi USD idi.

"Türkiye çağ atladı" diyordu rahmetli Turgut Özal.

İşte, 1980 ihtilalinden sonra başlayan bu ortamda Amerika'dan Asım Can Gündüz isimli Gitarist geldi, kırık Türkçesi ile 1-2 yıl popüler oldu ve sonra artık tüketim toplumuna geçince ABD'ne gitmek zorunda kaldı ama giderken havaalanında sorulan soruya verdiği cevap efsane idi:

- Sayın Asım Can Gündüz, Amerika'dan geldiniz ve gidiyorsunuz, "Türkiye çağ atladı" görüşüne ne diyorsunuz
    - Ne çağı atlamış, herkes birbirine atlamış!

Evet, aslında bizim gibi ülkelerde kapitalizm bu.

aynı fikirdeyim
  • valihalil V kullanıcısına yanıt
    bu iş sadece bir banka çalışanının yapabileceği iş değil
    hemen her bankadan bilgisi dışında harcama yapıldığına dair şikayetler okuduk
    birde anlayamadığım bir banka çalışanı nasıl oluyor da milyonu bulan müşterinin kart bilgilerine ulaşabiliyor ?
    hadi çalıştığı bankanın müşteri bilgilerine ulaşıyor ama diğer banka müşteri kart bilgilerine nasıl ulaşmış ?

ben tam ikna olmadım ,bu işin içinde daha büyük olaylar var gibi geliyor :)
  • bu günde benim başıma geldi. çok enterasandır hiç interntten alışveriş yapmadığım kartıma oldu bu. o kartla sadece bmkexpress den akaryakıt ve bitaksiye binmiştim
  • Geçmiş olsun hocam, paranızı geri alırsınız da problem, bankaların müşterilerinin ihbarı üzerine üzerine hemen o alışverişi bloke etmemeleri.
    Evet sonradan banka o parayı iade ediyor ama çoğunlukla da o harcamanın son ödeme günü gelince önce müşteri ödeme yapmak zorunda kalıyor.

Böyle bir bloke imkanı yok demesin bankacılar, o halde karttan çekilen miktar neden eylem saatine göre 2 güne kadar provizyonda bekliyor?
    Mesela başlıkta anlattığım gibi tüm itirazlarıma rağmen provizyonda bekleyen meblağ tam 1,5 gün sonra gece 00.00'da karşının hesabına geçince nasıl da canım sıkılmıştı..

Bu arada, sizin kartınızı internet'te hiç kullanmamış olmamızın da bir önemi yok, bilgilerimiz zaten birilerinin ellerine bir şekilde geçiyor.

Günümüzde KK dolandırıcılığına karşı alınabilecek tek önlem bunları internet, mail-order ve telefon bankacılığı işlemlerine kapattırıp gerektiğinde sanal kart kullanmak ve bu sanal kartta da asla para bırakmamak olarak görünüyor maalesef.

• beyler bugunde benim basima geldi ttnet 4298 vodafone 198 thy 445 tl cekilmis yapikrediye dilekce yazacagiz yarin faxlayacagiz savicilik icin ne yapmak gerekiyor elim ayagam titriyor.
  • Wingsaber kullanıcısına yanıt
    Endişelenme hocam, banka iade edecektir o tutarları.

Bu arada para çekilen kurumlar gerçekten TTnet, Vodafone ve THY ise o kurumlara da mesaj atıp olayı anlatıp para iadesi istemekte fayda var.
    (Gerçekten derken yanlış anlama, bu şirketlerin adı kullanılarak sahteleri de olabiliyor sanal pos üzerinden, nasıl yapıyorlarsa artık)

Savcılık içinse yapacağın, şubeden bu tutarların çekildiğine ya da çekilmek üzere provizyonda beklediğine dair imzalı ekstre alıp, savcılığa başına gelenleri anlattığın dilekçenin ekine eklemek.
    Savcılığa yazacağın dilekçede olayın "Nitelikli dolandırıcılık" suçu olduğunu belirtirsen cezası daha ağır olacaktır.

Yeri gelmişken ekleyelim ki acilen tüm K.Kartlarını internet, mail order ve telefon bankacılığına kapattırıp gerekirse sadece sanal kullanmak ve bu sanal kartta da kesinlikle limit bırakmamak gerekiyor.

Geçmiş olsun, umarım kısa sürede sorununuz çözülür.

• wolkien kullanıcısına yanıt
    merhabalar hocam. geri alabildiniz mi paranızı? sanırım aynı kişi tarafından dolandırıldık. harcamalar aynı şekilde
  • miracho kullanıcısına yanıt
    Yanlış kişiye cevaptan dolayı edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 14 Mart 2017; 0:26:11 >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.