Şimdi Ara

18.01.2016 Kredi Kartı dolandırıcılığı ve sonuç (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
950
Cevap
82
Favori
123.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eşimin finanscard ın ek kartı vardı hiç kullanmadım finansbank ın 0850 222 09 00 nolu numarasından cep tlf arandım 300 tl şüpheli harcama yapıldığını söylendi kartın internet ve tlf işlemlerine kapalı olduğunu,kartı kullanmadığımı söyleyince evet görüyorum dedikten sonra,kartımı sıfırlamak için şifremin gerektiğini söyleyince şifremi istiyorsunuz dediğimde kem küm etmeye başlayınca uyandım sahtekarsınız dedim tlf.kapattım.internet banka hesabından kartı kontrol ettiğimde harcamanın olmadığını gördüm,0850 222 09 00 dan çalıntı kartı arayıp durumu sordum asıl kart sahibi eşimle görüşmek istediler ona biz aramadık,harcamanın olmadığını söyleyip ek kartı iptal ettiler,daha sonra asıl kartıda iptal ederek finansbank la olan çalışmamızı bitirdik

BU OLAYDA ANLAMADIĞIM DOLANDIRICILAR FİNANSBANK IN 0850 222 09 00 TLF BENİ NASIL ARADILAR

ÇAĞRI MERKEZİ BUNA CEVAP VEREMEDİ.

DOLANDIRICILAR BANKANIN NUMARASINDAN ARAMASAYDILAR ONLARA CEVAP VERMEZDİM ŞİFRE İSTENMESEYDİ UYANAMAZDIM,ÇÜNKÜ ŞİFRE İSTENMEYECEĞİNİ BİLİYORUM,KADININ KONUŞMASI,ARKADAN GELEN SESLERDEN BANKADAN ARANDIĞIMA İNANMIŞTIM ÇOK DİKKATLİ OLMAK LAZIM

• bu gece 3 gibi denizbonus kartımı patlattılar

6 ayrı amerika ve kanada işlemi yapılmış

mesaj atarak 3 ünü iptal ettirdim

3 üne de mail attım sonuç bekliyorum kartı iptal ettirdim

toplam meblağ 85 dolardı

30 u gitti kaldı 55 dolar

yoğun mesai harcayarak denizbanka yardımcı oluyorum

banka harcama itiraz formu gönderdi onu doldurup bugün göndereceğim

ilk yüksek melağ denemişler 3d şifresi gelince 1dolar 10 dolar ve 30 dolarlık işlemlerle yetinmişler

utah arts festival den 3 adet bilet alınmış onlar geri geldi

boxed.com ve probiller.com siteleri mail attım bekliyorum
  • bosmann B kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam neyse ki olayı farkedip dolandırıcıları engellemişsiniz.

Caller ID Spoofing denilen telefon numaralarını taklit etmek için maalesef kötü niyetle yazılan programlar ve hatta üzerinden sahte arama yapılabilen siteler uzun süredir var.
    Bunu MH temsilcisi ya da onun eğitimcisi mutlaka bilir ama müşterilerden saklar, panik olmasın diye.

Mesela geçende de beni 4440444 aradı ücretsiz vadesiz mevduat ve ek hesap açmak için, ben şüphelenince ismini ve dahili numarasını vererek doğrulatabileceğimi söyleyince kapatıp 4440444 numarayı ben arayıp doğrulama yaptım, gerçekten doğru numaradan aranmıştım.
    Sanal ortamda şüpheci davranmakta fayda var.

Google play'de Android telefonlar için arayan numaranın gerçekliğini sorgulayan bir program var onu inceleyebilirsiniz, Anti Caller ID:

https://play.google.com/store/apps/details?id=world.telephony.callerid.whoiscalling&hl=tr

• valihalil V kullanıcısına yanıt
    Size de geçmiş olsun, dediğiniz gibi bankayı bekleyene kadar kendiniz harekete geçmekle iyi yapmışsınız.
    Verdiğiniz sitelere baktım, demek ki adamlar boxed.com'dan çerezini cipsini alıp Sanat Galerisi ziyaretine gideceklermiş..
    Diğer site ilginç, kredi kartı işlemlerini kontrol ediyormuş herhalde.

Şimdilik görünen tek çözüm, esas kredi kartını internet - Mail Order - Telefon Bankacılığı işlemlerine kapatıp Sanal Kart kullanmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: valihalil

bu gece 3 gibi denizbonus kartımı patlattılar

toplam meblağ 85 dolardı

ilk yüksek melağ denemişler 3d şifresi gelince 1dolar 10 dolar ve 30 dolarlık işlemlerle yetinmişler

çalışmalarım sonuç vermeye devam ediyor probiller.com 30 dolarlık işlem provizyondan silinmiş
    kaldı 38 dolar
    boxed.com 37 dolar
    probiller.com 1 dolar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: valihalil

bu gece 3 gibi denizbonus kartımı patlattılar

toplam meblağ 85 dolardı

öncelikle geçmiş olsun aynı olay 23 aralık gecesi benimde başıma geldi telenefona mesaj geldi 5030.00 tl turkısh airlines mob işlemi yapılmılştır. diye müşteri hizmetlerini aradım kartı kapattırdım. gece 00.30 gibi oldu sonra direk thy aradım durumu izah ettim sağolsunlar sabah 9 da geri dönüş yaptılar .ödemenin iade işlemi yapıldığına dair .bankaya gittim itiraz dilekçesini verdim sonra aklıma geldi sordum başka harcama varmı diye evet var dediler 1830 tl dısney vacances seyahat acentası adına yapılmış yani sormasak söylemeyecekler .onunda itiraz dilekcesini doldurdum verdim .dısney vacances seyahat acentası hakkında nette bilgi bulamadım yabancı siteler çıkıyor . Artık bankanın insafına kaldık sanki

• Bugün sabah taksitli para denen yerden 1818 tl. Çekim yapılmış.anlamadgim kartım int ve mail Order felan kapalıyken nasıl yapılıyor.garanti bankasını aradım.şubeden harcama itirazinda bulunun diyor.arkadaş kart kapalı halde iken bile bu işlemi yapılıyorsa artık bankalara bişey diyemiyorum taksitli para denen yerden daha önce kartından işlem yapılan var mı arakdaslar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk75

Bugün sabah taksitli para denen yerden 1818 tl. Çekim yapılmış.anlamadgim kartım int ve mail Order felan kapalıyken nasıl yapılıyor.garanti bankasını aradım.şubeden harcama itirazinda bulunun diyor.arkadaş kart kapalı halde iken bile bu işlemi yapılıyorsa artık bankalara bişey diyemiyorum taksitli para denen yerden daha önce kartından işlem yapılan var mı arakdaslar

Geçmiş olsun, kartınız Garanti Bankasından olsa gerek ve bu taksitli para uygulaması da Garanti Bankasının uygulaması:http://www.garanti.com.tr/tr/bireysel/kredi_kartlari/kart_ozellikleri/taksitli_para.page

Eğer durum böyle ise, Kartın İnternet ve Mail Order'a kapanması fayda etmiyor çünkü bu alışveriş değil bildiğimiz taksitli nakit avans.

"Taksitli para’ya başvurmak çok kolay! Garanti İnternet'te, kredi kartları adımının altından dilediğiniz zaman Taksitli Para’ya başvurabilirsiniz. Ayrıca Garanti Paramatiklerinden, 444 0 333 Alo Garanti’den, size en yakın Garanti şubesinden ya da Garanti Cep'ten başvurabilirsiniz."

Akla gelen ihtimaller:
    - Kartınız kopyalanıp Garanti Paramatikten müracaat edilip oradan para çekilmiş olabilir,
    - Bilgileriniz elde edilip Alo Garantiden müracaat edilip yine kopyalanmış kartla paramatikten çekilmiş olabilir,
    - Bilgileriniz elde edilip Garanti internet şubesinden şubeden müracaat edilip yine kopyalanmış kartla paramatikten çekilmiştir desek cep tele şifre gelmesi gerekir sanırım..

Elbette hemen şubeden harcama itirazında bulunun, başka çözüm görünmüyor şu aşamada.
    Ayrıca varsa finansal şifrelerinizi değiştirip, telefon bankacılığı seçeneğini de kapattırmakta fayda olabilir.
    Geçmiş olsun, umarım kısa sürede sorunu çözersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 14 Ocak 2017; 9:26:40 >

• Olay benimde başıma geldi sizce iade alırmıyım. Kart bilgileri kopyalanmış ve 2 tane vodafone fatura ivr istanbul 4 tanede avea iletişim hizmetleri istanbul işlemleri altında 508 lira harcanmış. Benim kart banka kartı itirazda bulundum sizce iade olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre2397

Olay benimde başıma geldi sizce iade alırmıyım. Kart bilgileri kopyalanmış ve 2 tane vodafone fatura ivr istanbul 4 tanede avea iletişim hizmetleri istanbul işlemleri altında 508 lira harcanmış. Benim kart banka kartı itirazda bulundum sizce iade olur mu?

Müsterih olun Bankadan geri alırsınız.
  • mose17 kullanıcısına yanıt
    İade aldınız mı hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: _Discovery_

Azz önce bu mesaj geldi. Bankayı aradım.

handhelditems.com, indiegogo.com ve bir yerden daha çekim denemesi olduğu söylendi.

Kartı kapattık. Teknosadan yakında alışveriş yapmadım diye hatırlıyorum.

18.01.2016 Kredi Kartı dolandırıcılığı ve sonuç

Arkadaşlar, garanti sağolsun zamanında ucuz yırtmıştım. Fakat az önce eşimin kartını kontrol için Akbank internet şubesine girdim. Kullanılabilir limitin düşüklüğü dikkatimi çekti, sonra dönem içi işlemlere baktığımda 11 ve 12 Ocakta yapılmış 3 adet toplam 1532.9TL işlem gördüm, hemen bankayı aradık kart yenileyip, itiraz başvurusunuda yaptık. Umaım sıkıntı çıkmaz.

İşlemler AEROREPUBLIC BOGOT CO (Yeni adı Copa Airlines Colombia) Bogotá - Kolombiyada havayolundan yapılmış.

Uçan uçmuş gitmiş ama firma ile iletişime geçmeme gerek var mı? Yolcu bilgisini vereceklerini pek sanmıyorum??

Not: İşlmin yapıldığı tarihte kendi telefonumu servise gönderdiğim için eşimin telefonunu kullanıyordum, o yüzden uyarı mesajı geldimi tam emin değilim.

• _Discovery_ kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, iş artık tamamen uluslararası hale gelmiş..
    Kartınızı internet / mail order ve telefon bankacılığına kapatıp alışverişleri sanal kartla yapmaktan başka çare görünmüyor şu aşamada ki sanal kartta da hiçbir zaman limit bırakılmamalı..

Kolombiya size büyük ihtimal yolcu ismini vermeyecektir, uçuş gerçekleştiği için para iadesi de yapmazlar herhalde ama ben olsam yine de yazardım elimde bulunsun diye.
    Telefonunuzun serviste olması talihsizlik olmuş yoksa bankalar yurt dışındaki alışverişlerde uyarı mesajı gönderiyorlar artık.

Sonuçta bankanız bu parayı iade edecektir size, tekrar geçmiş olsun.
  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam, Eylül ayında kendi Garanti kartımda yukarıdaki mesaj gelince tamamen sanal karta geçmiştim. O zamana kada geçmememin sebebide Garantinin sanaldan kazanılan bonusları yine sanal kartla harcanması zorunluluğu idi fakat sanırım onu düzelttiler.

Eşimin kartını nadir kullandığımız için onun bilgilerinin ele geçireliceği aklıma gelmemişti fakat eylüldeki eski kartımda, eşimin bu kartıda amazona kayıtlı idi.

Aslında bankalar tüm gelen şikayetlerin ortak noktasından bu bilgilerin nereden çalınmış olduğunu biliyorlardır fakat büyük ihtimal bize bilgi verilmiyor.

Allahtan limiti düşüktü.

Havayolunun iletişim formundan dolandırıcılık yapıldığı bilgisini, işlem tarih, tutar ve işlem referans numaralarını gönderdim. Bakalım cevap gelecekmi.

• _Discovery_ kullanıcısına yanıt
    Az kullanım konusunda haklısınız hocam, hiçbirimizin aklına gelmedi bu işler.
    Oysa kullansak da kullanmasak da KK numaralarımızın ortada gezdiğini bilemezdik elbette.

Kolombiya'daki havayollarına sorununuzu bildirmekle iyi yapmışsınız bence.
  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Şimdi habelerde aratınca gödüm, AKBANK madem bilgileri çaldırdın, kartı niye yenilemiyorsun??

http://www.businessht.com.tr/piyasalar/haber/1336981-akbanktan-siber-saldiri-aciklamasi

https://eksisozluk.com/8-aralik-2016-akbank-siber-saldirisi--5251114

• Konu sahibi arkadaşı gayretinden dolayı tebrik ediyor ve kınadığı yerleri aynen kınıyorum bir yapıkredi müşterisi olarak.

Ek olarak şu sanal kart olayına acilen alışılması gerektiğini düşünüyorum. Asıl kart, internet, telefon ve mail order üzeri alışverişlere kapatılıp, sanal karttan anlık limit belirleyerek alışveriş yapılmalı. Sanal kartınızı ayrıca 3-5 ayda bir iptal edip yenisini açabilirsiniz. Kart numaranızı istediğiniz kadar değiştirebilirsiniz.

Kredi kartı dolandırıcılığının aşamayacağı tek engeldir sanal kart ve limit belirleme. Hiç bir dolandırıcı limiti sıfır olan bir karttan işlem yapamaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neredeyse yazılanların tümünü okudum o yüzden sabah 03:26 oldu. Resmen kanım dondu. Geçen gün birine 1000 TL eft yaptım Enpara üzerinden , banka beni arayıp işlem için onay alması çok hoşuma gitmişti. Hem de büyük bir tutar olmadığı halde aslında belirli tutarların üzerinde 3D şifre kullanılmadan yapılan işlemlerde banka otomatik arayıp sesli yanıt sistemi ile evet , hayır şeklinde onay alabilir. Hem bunun için ayrıca personel olmasına gerek yok.Garanti sesli yanıt sistemi bu iş için giriş olabilir.

Tabi fatura maliye artar ama bunu yapan banka arabada sağlamlık için Volvo ne ise bankada da o şeklinde ismi anılır diye düşünüyorum.

Konuyu başlatan kişiye ayrıca teşekkür ederim farkındalık yarattığı için.

• rLzApex kullanıcısına yanıt
    Stainless Hardness kullanıcısına yanıt
    Konuyu desteklemeniz ve çözüm önerilerinizden dolayı ben de sizlere teşekkür ederim.
  • Dün gece akbank sanal kartımla amerikada harcama yapılmış ama onaylanmamış. Allahtan mail order, internet yurtdışı vs sürekli kapatırım. walmart.com dan 450 dolar harcamaya çalışmış şerefsiz.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.