Şimdi Ara

18-200mm lensle macro çekmek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nikon D90 kullanıyorum ve elimde 18-200 vr II lens var macro cekim yapmak istiyorum ama focal length'i ne kadar ayarlasam da photoshopta fotoğrafı büyütmem gerekiyor bu da keskinliği yok ediyor. Bu tarz bir lensle macro cekim yapmak için macro tüp gibi bir şey mi almam lazım herhangi 1 öneriniz var mı ? alternatif olarak Tamron 90 mm 2.8f baktım fotoğrafları oldukça başarılı yardımcı olursanız sevinirim..

• Evet tüp alman gerekiyor - çok iyi işler olabiliyor tüple. Fakat kullanmak biraz zor ve zahmetli (bana göre). Af falan çalışmıyor(orijinal değilse zaten lensle dijital veri akışını yapamıyor makine)
    Paraya kıyıp objektif almak daha mantıklı bence.. (hem içine siner - hem daha zevkli)
  • 18-200 ile macro ne kadar başarılı olur tartışılır.İmkanınız varsa tamron 90mm harika lenstir
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Önceliklemacro derken ne kastettiğinizi belirtirseniz daha iyi olabilir.Herkesi macro dediği şey farklı.kimileri(@sharks) sineğin kılıni çeker.Kimileri sadece sineği,kelebeği,çiçeği falan.

Ama ne olursa olsun asıl amacınız macro olacaksa Tamron olabilir sizin için.
    Veya o kadar ince ayrıntı istemem.Yakın çekim olsun yeter derseniz sigma 17-70 de olabilir belki.Hem günlük lenste olur.

Tabi bunlar benden öneri asıl işi kullananlara sormak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

18-200 ile macro ne kadar başarılı olur tartışılır.İmkanınız varsa tamron 90mm harika lenstir

228,00 $
  • Makro çekim zahmetlidir ancak çok güzel ve zevkli istir . Güzel çekimleriiçin makro tüp yada ters lens adaptörü olursa mükemmel çekimler elde edilebiliyor.özelliklede böcek ve göz retinasi çekimleri mükemmel.. Ama sunuda söylemek gerekiyor ters lens adaptorunuz kaliteli yada kaliteli demeyelimde özellikli değilse lensi sadece MF olarak kullanabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eins Tankado -- 10 Mart 2014; 19:00:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18-200 de uzatma tüpü çok iyi sonuç vermez, verir de kullanması zor olur. Tavsiyem,elinizde 50mm prime lens ya da en güzeli diyafram bilezikten ayarlanabilen manuel lenslerden varsa onlarla uzatma tüpü kullanmanızdan yana olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 14 Mart 2014; 16:32:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.