Şimdi Ara

18. JAPONYA GP (09.10.2005) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
0
Favori
2.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki

18. JAPONYA GP (09.10.2005)

(En Son Oy Tarihi: 13.10.2005)
Giriş
  • 3.5 SAATLİGİNE AYRILDIM NELER NELER OLMUŞ BE _ETUSCH_ SANA BİR SORUM VAR ALONSO TOYOTAYA GİDERSE ÖYLEDEMİŞSİNYA YAZINDA TOYOTAYIMI TUTACAN BUNDANSONRA ACABA
  • quote:

Orjinalden alıntı: specops

walla ben tarafsız bakıyorum olaya yıllanmış bir ferrarici olarak

Raikkonen herkese gösterdi hem kendi kalitesini hem arabasının kalitesini

ama sezona çok geç açıldı bu mclaren, bi de bu motor sorunlarını düzeltmediler, ona rağmen takır takır nerelerden gelip yarış kazanıyorlar

bu arada alonso yarış kazandıktan sonra sağa sola gösterdiği parmaklarını neresine saklıyor çok merak ediyorum , çünkü pistlerde bir pilot var ki yüzsüzlük yapacak kadar onursuz ve görmemiş olsa neler neler gösterir

ha bir de şu var mevcut puanlama sisteminin pilotları yarışmaktan çok tın tın sürmeye sevkettiği alonso tarafından açıkça beyan edildi hala bu puanlama sisteminde ısrar ediyorlarsa yuh artık F1 in bütün yöneticilerine

1sn daha zayıf bir paket ile hiçbir iddiası kalmayan ferrari pilotu schumacherin de gösterdiği direnişi ayakta alkışlıyorum,
    yorumcu kardeşimizin dediği gibi sen ki 7 kez şampiyon olmuş pilotların kralısın ve hala 1 puan için hemde eninde sonunda geçileceğini bile bile savunma yap direksiyon kır, risk al, diren !

toyotaya gelince, bu kadar da olmaz be kardeşim ayıptır ya, diyecek hiçbişey bulamıyorum, ralf bir sorun yaşadıda ekranlara mı yansımadı ne oldu ben anlamadım, bu adam birden bire nasıl bu kadar gerilere düştü ?

sato ya gelince, kovun bu adamı, seven kaldı mı bu adamı ???

hocam çok iyi söylemişsin
    ralf konusunda 3 pitstop yaptılar hangi akla hizmet bende anlamadım

• quote:

Orjinalden alıntı: muzoline61

_ETUSCH_

geçen sezon 2 puan geride kaldığı doğrudur tabi yanlış hatırlamıyosam

tamam alonso da iyi bir pilot ama adam balonso kardeşim napalım kızmayın hiç, zorlamamışmış bu sezon hep temkinliymiş zorlasa 1 yarış bile bitiremezdi emin olun yarışda farketdinizmi bilmiyorum yavaşladı sanırım vides kutusu sorunu oldu 3 sıra geri düştü, hep böyle yarışsa ne olurdu acaba 2 kez şumiyi geçti 1 kez weberi onların durumu belli be sengel kimiyi geç öylebir durumda
    YOK ABİ YİĞİDİ ÖLDÜRÜN HAKKINI VERİN, ALONSO BU SENE ŞANSINA ŞAMPİYON OLMUŞTUR TABİ MCLAREİNİN TETİKLEMESİYLE ÇÜNKÜ ONLAR DEDİ Kİ BİZ BU SENE İSTEMİYORUZ SİZ OLUN ŞAMPİYON AMA ŞUDA BİR GERÇEK ALONSO ÇOK GENÇ GELECEĞİ VAR AMA Bİ ADAMI DA BU KADAR ŞİŞİRMEYİN CANIM PATLAR SONRA

abi satosuz bi sezon olmaz zevi çıkmıyo adam resmen kamikazeydi bu günn

sen herhalde basın toplantısını seyretmedin o sırada Alonso'ya telsizden yavaşlaması emri geldi .Alonso'nun geçtiği zamanın 3-4katı fazla bir zamanda kimi Schumacher'i geçebildi kimi webber'i bile geçmek için webber'in pit'e girmesini bekledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cncrd -- 10 Ekim 2005, 16:05:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: specops

walla ben tarafsız bakıyorum olaya yıllanmış bir ferrarici olarak

Raikkonen herkese gösterdi hem kendi kalitesini hem arabasının kalitesini

ama sezona çok geç açıldı bu mclaren, bi de bu motor sorunlarını düzeltmediler, ona rağmen takır takır nerelerden gelip yarış kazanıyorlar

bu arada alonso yarış kazandıktan sonra sağa sola gösterdiği parmaklarını neresine saklıyor çok merak ediyorum , çünkü pistlerde bir pilot var ki yüzsüzlük yapacak kadar onursuz ve görmemiş olsa neler neler gösterir

ha bir de şu var mevcut puanlama sisteminin pilotları yarışmaktan çok tın tın sürmeye sevkettiği alonso tarafından açıkça beyan edildi hala bu puanlama sisteminde ısrar ediyorlarsa yuh artık F1 in bütün yöneticilerine

1sn daha zayıf bir paket ile hiçbir iddiası kalmayan ferrari pilotu schumacherin de gösterdiği direnişi ayakta alkışlıyorum,
    yorumcu kardeşimizin dediği gibi sen ki 7 kez şampiyon olmuş pilotların kralısın ve hala 1 puan için hemde eninde sonunda geçileceğini bile bile savunma yap direksiyon kır, risk al, diren !

toyotaya gelince, bu kadar da olmaz be kardeşim ayıptır ya, diyecek hiçbişey bulamıyorum, ralf bir sorun yaşadıda ekranlara mı yansımadı ne oldu ben anlamadım, bu adam birden bire nasıl bu kadar gerilere düştü ?

sato ya gelince, kovun bu adamı, seven kaldı mı bu adamı ???

herhalde Alonso schumacher'i 2 kez geçtiği için böyle konuşuyorsun. nede olsa kimi Schumacher'i çok daha fazla zamanda geçebilmişti.
    yani kuyruk meselesi

• Alonso bence çok iyiydi hızlı tur zamanı bile mclaren'den yavaş olan arabasına rağmen kimi'den sadece 0.059 daha yavaştı yanlış pit stop seçmeseydi belkide birinci olacaktı çünkü her pit stop çıkışında geçtiği rakipleri bir defa daha geçmek zorunda kaldı.Tabi renault takımınında arada 7 sn fark varken klien'a yol ver demeside başka bir aptallık.

tam schumacher'i geçecek derken birden yavaşladı bende bir sorun olduğunu düşündüm.ama basın toplantısında gerçeği öğrendik.

Bu performansla ve çin'de takılacak olan e tipi motorla çin'de banko alonso diyorum.(Renault yeni motorla hız olarak -bu sezon-mc laren'i geçemiyecek ama yine de Alonso'nun aradaki farkı kapatıp birinci olacağını düşünüyorum)

kimi herzamanki gibi geçiş için pit stopları bekledi.

schumacher'i geçmek için bile alonso'nun 2-3 katı zaman harcadı.yakıt yükü diyenlere schumacher ile raikkonen'nin aynı anda pit'e girdiğini hatırlatırım.Mc laren aynı yakıt yüküyle bu seneki ferrariden çok çok hızlı

webber'i bile geçemedi.ama fisi'yi geçiş anı iyiydi tabi bunda fisi'nin savunma özürlü olmasınında payı çok büyük fisi aynı hatayı barichello'ya karşıda yapmıştı ve son turda barichello'ya da geçilmişti.

• quote:

Orjinalden alıntı: sarman61

quote:

Orjinalden alıntı: _ETUSCH_

alonso nun agresif olması bizimde hoşumuza gider eminim agresif olacaktır zaten onu o agresifliği yüzünden seviyoruz

Hayret nedense biz o agresifliği hiç görmedik biri bana hatırlatsın şu agresifliği. Alarso ve agresiflik ikiside birbirine çok uzak.

Agresif = SATO bu adama dikkat ediceksiniz abi

• 1-start anında alonso ve sumi gerçekten muhteşem bir çıkışla 7 ve 8 oluyorlar kimi nerdemi? 14 sırada riske girmiyor ve önündekileri kolluyor eyvallah olabilir...

2-Alonso 3 deneyişinde şumiyi geçiyor start düzlüğünün sonunda ve çok iyi bir savunmaya rağmen (yiğidi öldür hakkını ver çok iyi savunmuaydı geçilebilecek tek kapı var içerdeki kapı onu çok güzel kapatabildi bu arada suminin pakedinin çok yavaş olduğunu birkez daha gördük) kimi ne zamanmı geçti tam 7 tur sonra geçebildi riske girmedi... Zaten ilk turlardaki yavaş arabalar hariç iki tane araba geçti kimi sumi ve fisichella!(hatta alonso bayağı riskli bir şekilde dışdan geçti büyük riskti sumi frenlemese kesin çarpışırlardı)

3-yarışın sonlarına doğru botton weber arkada kimi alonso arkada kalmış ama yetişti ve hata yaptı geçmeyi denemeden pite girdi yada artık ne kadar benzini kaldıysa zorunluda olabilir bunu bilemiyoruz weber ve botton geçene kadar kimi arkalarında kalıyor yani gene risk yok onlar girdikten sonra uçuyor eyvallah ama ne kadar keyif veriyor pite gir sonra boş turda arabana güven geçsin kimse idda etmiyor renault mclarenden iyi diye ben sadece aynı şartlarda kimiden daha iyi olduğunu iddidda ediyorum alonsonun!!!
    seneye de Renault'un daha hızlı olacağını düşünüyorum
    çünkü Renault'un şampiyonluk hedefi 2006 idi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cncrd -- 10 Ekim 2005, 12:43:01 >

• alonso çinde birinci olur ama bunlar umutsuz vaka
    alonsoyu hep kötü olarak görecekler ama olsun çok eğlenceli yazılar yazıyorlar
  • senin mesajların tüm dünyayı güldürür o başka

sen çok fanatik olduğundan ve f1 i futbol zanneden gerilerden olduğun için f1 i doğru anlayamıyorsun neyse f klavyede ve okuldan yazıyorum şimdilik bu kadar
  • Dostlar
    japonya yarışı için bazı noktalar dikkat çekmek lazım nasıl toplayacağız?

Sıralama turunda Şumi in sağnakta ki derecesi ile arkasındakilerin derecesine dikkat ettiniz mi?

Ralf Schumacher nasıl arkalara düştü anlamış değilim. Mclaren akıllı pit-stop(macaristan 2005 örneği) ve hızıyla iyi bir yarış kazandı.

Bu yarışta Micahel Schumacher tebrik etmek lazım. Ferrari F2005 giderek kağnı gibi olmuş. Seneye kamyon gibi güçlü(paket); Ferrari gibi hızlı araba yapmaları lazım.

Yalnız yağmur yağsa idi ne mclaren ne renault; o yağmur da toz yutardı.Ben tifosiyim abarttığımıda düşünebilirsiniz.Haksızlık etmem. Önce ki topiclerde Şumi düştü vs. falan diyordu.Esamesi yok. Ben Şumi in bırakmasını istemiyorum. Varsın 4.5.ci olsun Challenger ın dediği 2010 kadara yarışsın. Bırakırsa Formula 1 oyuncak olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cncrd
    webber'i bile geçemedi.ama fisi'yi geçiş anı iyiydi tabi bunda fisi'nin savunma özürlü olmasınında payı çok büyük fisi aynı hatayı barichello'ya karşıda yapmıştı ve son turda barichello'ya da geçilmişti.

Trulli olmasın.? Geçen yıl ki yarış.

Hem bu sene ki reno ya Trulli versen çok daha iyi işler başarırdı. Fakat Trulli de nedense istikrasızlık yani yarış bitirememe gibi izlenmim var.yanılıyom belki de.

EDIT:imla hatası düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 10 Ekim 2005, 14:28:15 >
  • evet turulli gecen yılki yarışta rubens'e geçilmişti sanırım podyum kaybetmişti. ama benim fisi için hatırladığın benetton dönemindeydi sanırım.
    ama aynı hatayı busene yarışın başlarında da yapmıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cncrd -- 10 Ekim 2005, 16:06:34 >
  • eğer mesajlarıma tüm dünya gülerse demekki tüm dünya f1 cahili işte bu kadar iddialıyım
    ben beşiktaşı tutarım digitürkten maç yayınıda yapılan bir iş yerinde çalışıyorum ve diğer takımların taraftarlarınıda görüyorum fanatikliğide ve benim yaptığım değil senin yaptığın fanatiklik bu aşikar tabiki sana değil gibi gelecek ben kimi nin hakkını kimi ye veriyorum ama alonso nun kinide alonso ya

bana göre en iyi pilot alonso dur zaten bu yüzden onu tutuyorum sana göre en iyi pilot kimi dir sende onun için kimi yi tutuyorsun ama sen f1 de kimi den başka pilot yokmuş gibi konuşuyorsun ve başka bir kaç kimi taraftarıda öyle konuşuyor

ben iyi geçişler yaptığı zaman en sevmediğim pilotları bile takdir ederim mesela barichello button bunları hiç sevmem ben takım olarakda ferrari en sevmediğim takımdır
    gecen sene her yarışa bu sefer alonso diye baktım ama olmadı tıpkı bu sene şumi cilerin yaptığı gibi
    ama hiç birzaman haketmediler demedim geçen sene trullinin ve kimi nin zaferleriyle avunduk
    yine kimi ye kızdığım yarışlar oldu çinde buttona ve barichello ya geçildi britanyada pole den kalktığı halde şumiye geçildi brezilyadada montoyaya geçildi

aynı durumlar alonso içinde geçerli brezilyada öne geçtiği halde zafer kazanamadı fransa şumiye geçilmesi ve monzada buttonun ardına takılıp kalması

aynı şeyler mika için de geçerliydi
    david sürekli finiş görürken aynı takımın yaptığı aynı araca sahip mika sürekli yarış dışı kalıyordu

söylemek istediğim şu tuttuğum pilotun da ne yaptığını biliyorum diğerlerininde ama siz
    siz benle bu kaonuda yarışamazsınız tarafsız düşünebilme konusundada yarışamazsınız
    kendinizi bişey sanmanız yaratılışın doğal sonucu ama sizi cebimden çıkarırım

• Bizde bu sene ferrari gibiyiz durgun bi sene gecirdik seneye zimba gibi olucam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JoS -- 10 Ekim 2005, 17:50:19 >
  • raikkonen ve tabi ki mclaren farkı gene kiseyi dinlemedi
    takımlarda şampiyonluk umutlarını kimi canlı tuttu
    son 6 yarışı mclaren kazandı
    bence şampiyon olmayı hak ediyorlar
    eğer çin_i de alırlarsa şampiyon olacaklardır
  • gerçekler acıdır .
    benim kişisel görüşüm
    alonso nun montoya dan bile kötü olduğudur
    her ne kadar kimi fanı olsam da şu anda en büyük pilot Schumacher dir
    bunu kimse inkar edemez
    ama bence onla eşit sayılabilecek tek adam Kimi dir
    alonsodan önce de montoya gelir.
    ve bu sene bar honda nın başına gelenler seneye renoya olursa hiç şaşırmam
    ferrari toparlanıp mclaren a rakip olacaktır diye düşünüyorum
  • bu söylediklerin olabilir

ama istatistik çoğu zaman haklı çıkar

bu yüzden şunu söylemek daha mantıklı

bu sene ferrari mücadele gücü olmayan bir takımdı ama bir şeye hala sahiptiler dayanıklılık
    bu sene renault ilk yarışları domine etti sonrakilerde en iyi ikinci takım oldu
    sahip oldukları şeylere yine sahiptiler dayanıklılık(ferrari kadar değil ama var) sürat(mclaren kadar değil ama var) ve mükemmel istatistik

renaultun f1 e girdiğinden beri en iyi yaptığüı şey düzenli olarak ileri adım atmak oldu

yani seneye yine ileriye doğru adım atacaklar

mclaren en iyi mühendisler tasarımcılar reklamcılar adrian newey neil oatley ama olmayan bir şey var dayanıklılık bu sadece mercedes motoru için geçerli değil o komple bir otomobilş ve asla motruyla barışık olmadı amortisörler şanzıman ve motor kesinlikle diğerinden direkt etkilenen parçalar mclaren eğer seneye bu kadar çok yarış bitirebilir ve rekabetçi bir takım olabilirse gerçekten büyük iş başarmış olacaklar ve ben şöyle düşüneceğim mc laren 2007 de şampiyonluğu kazanabilir (pilotlarda ve takımlarda)

seneye benim favoorim ferrari ve renault takımlarıdır ayrıca bar özellikle takımlar şampiyonasında iddialı olacaktır david de seneye zafer kazanabilir nick heidfeld de bence çok heyecanlı bir sezon bizi bekliyor umarım hepsi iyi işler çıkarır ve bizleri çok heyecanlandırırlar

• Sadece şunu söyleyeceğim. Arkadaşımız istediği takımı, pilotu tutabilir. Kimi Minardi'ye geçerse onu tutacakmısınız ki böyle konuşuyorsunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: horcrux_07

gerçekler acıdır .
    benim kişisel görüşüm
    alonso nun montoya dan bile kötü olduğudur
    her ne kadar kimi fanı olsam da şu anda en büyük pilot Schumacher dir
    bunu kimse inkar edemez
    ama bence onla eşit sayılabilecek tek adam Kimi dir
    alonsodan önce de montoya gelir.
    ve bu sene bar honda nın başına gelenler seneye renoya olursa hiç şaşırmam
    ferrari toparlanıp mclaren a rakip olacaktır diye düşünüyorum

Alonso kimi'den iyi olduğuna göre Alonso'dan sonra da kimi gelir yani bu durumda sıralama
    1-montoya
    2-Alonso
    3-Kimi mi oluyor.

Schumacher'i ayrı kefede tutuyorum her ne kadar sevmesem de takdir ederim.
    ferrari toparlanırsa Renault'a rakip olur. çünkü ferrari toparlanırsa 3.lük için değil 1.lik için yarışır.
    Schumacher'e eşit sayılabilecek biri aranırsa bence bu kimi değil Alonso'dur.
    Schumacher istikrarlı bir pilot.Altındaki arabayla en iyisini yapmaya çalışıyor ve yarış bitiriyor.
    Kimi arabanın limitlerine bakmadan kullanıp yarış dışı kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cncrd -- 11 Ekim 2005, 11:57:27 >

• şumide alonsonun kaşiflerince keşfedildi
    aralarında bir çok benzerlik var bunu şumi bnile görüyordur

şumi bir röpörtajında şöyle demişti bir biri çıkıp beni geçecek biliyorum ama ozamana kadar en iyi benim
    işte o adam şuminin geldiği yerden geldi
    tahtının varissi ona son yarışta geçtiğimiz sene fransada önceki senede macaristanda sinyalini verdiği şeyi haber verdi

micheal schumacher tahtının varisi Fernando alonso kimi de şampiyon olacaktır ama o mikanın varisi ve ondan ileri gitse bile şumi ilede onun varisi ilede kıyaslanamayacaktır

eğer kimi ferrariye gecerse o zaman belki herşey değişir ama şu durumda şampiyon olması çok zor olsa vile iki en fazla üç kez olur
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.