F1.de şampiyon artık belli. Geriye iki soru işareti kaldı. Birincisi takımlar şampiyonası ve ikincisi de donanımhaber şampiyonu. Alonso verdiği demeçte artık şampiyn olduğunu ve daha agresif bir Alonso göreceğimizi belirtmişti. Umarım sözünde durur. Usta pilot MS burada kesinlikle podyum için yaışacaktır imkanları doğrultusunda. Geçtiğimiz yarışta tahminde bulunamadım ancak yine de ilk 5.de herkesin şansı var. Herkese başarılar dilerim.
Evet millet yine ayrı heyecan ayrı bir seyif keyfi yaşayavağımız bir pist. Buradaki favorim her yarış olduğu gibi raikkıonen ama mclaren takımı şöylede yapabilirim kimi montayanın arkasında kalda arkadan biri çarpmasın diye. Ama bu yarış teknik bir problem yaşanmazsa mclaren takımı double yapar ve takımlar şampiyonluğunu alır.
Formula-1 gitgide büyük araç firmalarının yarıştığı bir yer haline dönüyor. Bu araç firmalarını bir sayalım.
BMW HONDA TOYOTA FERRARİ MCLAREN-MERCEDES ( ASLINDA BUNLARDA MUHTEŞEM İKİLİ GİBİ YANİ YAPIŞIK İKİZLER O YÜZDEN BUNLARI MERCEDES OLARAK SAYIYIORUM) RENAULT
%100 Honda 04.Ekim.2005, Salı 13:59:52
Japon otomobil üreticisi Honda, bugün yaptığı açıklamada BAR–Honda takımının %100 hissesini aldıklarını ve önümüzdeki sezondan itibaren takımı yalnız yöneteceklerini açıkladı. Honda, British American Tobacco (BAT)’nun %55’lik hissesini aldıklarını kendi ülkelerindeki Japonya GP’sinden hemen önce açıkladı. Suzuka’daki yarış, Honda’nın BAR ile beraber 100. yarışı olma özelliğini de taşıyor.
Hiroshi Oshima, Reuters’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Takımdaki %45’lik payımızı %100’e çıkartma için girişimlere yaz döneminde başladık. Honda olarak yarışmak ve şampiyonluk için mücadele etmek istiyoruz. Takımı daha iyi bir yere taşımak istiyoruz. Takım 2006’dan itibaren %100 Honda olacak. Sene sonuna kadar bu satın alımı tamamlayacağız. Son derece yüksek motivasyona sahip bir ekibimiz var ve daha güçlü olmayı umuyoruz. Takımın ismi konusuna karar vermeden önce sponsorlarla konuşmamız gerekiyor."
1999’da takımı kurmak için gerekli paranın büyük bir bölümünü sağlayan BAT, bir dönem takımın %90 hissesine sahipti. Şirket, yürürlüğe giren sigara kanunu nedeniyle spordan çekilmeye karar verdi. Avrupa Birliği, bu sene 1 Ağustos’tan itibaren yazılı ve sözlü tüm sigara reklamlarını ve sigara şirketlerinin sponsorluğunu yasakladı.
BAR, geçen seneki şampiyonayı, pilotları Jenson Button ve Takuma Sato ile birlikte Ferrari’nin ardından ikinci sırada tamamlamıştı. Takım, bu sene aynı performansı sergileyemedi ve önümüzdeki sezon yeni Honda takımında Sato’nun yerini Rubens Barrichello alacak.
MOTORSPORTURKİYE.COM
Bu adam için bazı söylentiler var. Gerçi formula-1 için çok çalıştı ama yaptığı davranış hiç hoş değil. Federasyon olarak can artama geretkli desteği vermiyorlar. Gereken desteiği verseler belki önümüzdeki sene bir türk pilotu yarışırken görebilirdik.
Tahincioğlu ceza kuruluna sevkedildi 04.Ekim.2005, Salı 13:15:51
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Teftiş Kurulu, Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu'nu, GSGM Merkez Ceza Kurulu'na (MCK) sevk etti. Otomobil Sporları Federasyonu'nun, ralli ve pist yarışçısı Levent Öğel'in, 2005 yılı pist yarışları için lisans başvurusuna olumsuz yanıt vermesi sonrasında, Teftiş Kurulu, sözkonusu sporcunun Nisan 2005 tarihindeki şikayet dilekçesine istinaden soruşturma başlattı.
Soruşturmanın ardından federasyon başkanı Mümtaz Tahincioğlu'nun, 27 Eylül 2005 tarihi itibariyle MCK'ya sevk edilmesine karar verildi.
Teftiş Kurulu, yaptığı inceleme sonrasında, federasyonun kendi yönetmeliğine dayanarak Levent Öğel'e lisans vermediğini, ancak bu yönetmeliğin uluslararası federasyonun yönetmeliklerine aykırı olduğunu saptadı ve değiştirilmesini istedi. Tüm uyarılara karşın bu konuda herhangi bir gelişme olmadı ve başkan Tahincioğlu'nun MCK'ya sevki uygun görüldü.
Teftiş Kurulu, MCK'ya gönderdiği raporda ayrıca, Otomobil Sporları Federasyonu'nun isminde yer alan “motosiklet” ibaresini tüm uyarılara rağmen uzun bir süre kaldırmaması ve resmi yazışmalara hiç cevap vermemesi veya çok geç yanıt verilmesini de gerekçeler arasında gösterdi.
BAŞKANLIK DÜŞEBİLİR
Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu'nun, MCK'dan 6 ay ve üzerinde ceza alması durumunda başkanlığının düşeceği bildirildi.
6 ay ve üzeri ceza alan yöneticiler bir daha eski görevlerine geri dönemiyor.
Hürriyet
alonso nun agresif olması bizimde hoşumuza gider eminim agresif olacaktır zaten onu o agresifliği yüzünden seviyoruz
alonso artık bir şey yapmaz her yer mclaren e kaldı
çok iyi bi haber var seneye ismi sır gibi saklana bi takım daha gelecek ve honda ile motor anlaşmasının şimdiden yapmışlar bile ayrıca bu takımın birinci pilotu ise takumo stao olacak gönül ister ki 2.pilot can artam olsun
alonso nun agresif olması bizimde hoşumuza gider eminim agresif olacaktır zaten onu o agresifliği yüzünden seviyoruz
Hayret nedense biz o agresifliği hiç görmedik biri bana hatırlatsın şu agresifliği. Alarso ve agresiflik ikiside birbirine çok uzak.
quote:
Orjinalden alıntı: TeSLiMaT***TR***
çok iyi bi haber var seneye ismi sır gibi saklana bi takım daha gelecek ve honda ile motor anlaşmasının şimdiden yapmışlar bile ayrıca bu takımın birinci pilotu ise takumo stao olacak gönül ister ki 2.pilot can artam olsun
Şayet bu haber gerçek ise süper olur. Daha çok araç daha çok heyecan anlamına gelir.
takuma sato anthony davidson
ben can artamda yetenek göremişyorum beyler
elbette bir türk olursa iyi olur ama onlar onlar değil
donanım haber şampiyonu ne demak bu site tahmin oyunu mu yaptı açıklarsanız sevinirim.
f1 de geleceğin takımı honda racing ( bu tamamen benim fikrim) honda motor söz konusu olduğunda rakipsizdir bu sene benim beklediğimden çok daha çabuk toparladılar öyleki jenson button bile geçen seneki muhteşem performansa rağmen gitmek istediği williamsa gitmek istemedi (tabii başka etkenlerde var bunda)
honda barichello ya umulmadık bir şampiyonluk verebilir fakat bunu 2007 den önce yapması ultra şaşırtıcı olur button iyi bir pilot ama honda onu ikinci pilot olarak görse iyi olur çünkü ben onda şampiyonluk vizyonu göremiyorum (tabi ki bu onun şampiyon olamıyacağı anlamına gelmez)ama hopnda webber alonso kovalainen davidson gibi pilotları kovalamalı yada yeni bir yetenek keşfetmelidir
tagagi yi özledim ya keşke bu hafta sonu 1 yarışlığına yarışsa neyse, balonsonun risk ve yarış anlayışını son 2 haftada görecez bakalım neymiş
geç kaldık, herif şampiyon oldu artık ama zorlamayıp(ki ne zaman zorladı bilmiyorum) williamslarla savaşmazsa ben neyim
Adamı aşağılamayın seviyeli olun.
diyene de bakın
Baktım bir yamuk göremedim.
daha ne diyeyim o zaman
forever kimi raikkonen
ben bu kimi cileri anlamıyom alonso nun agresif yarışı yokmu kimninin varsa siz gösterin lan kimi kim oluyor boş yolda altındaki hızlı arabayı kendi başına koşturan ve çok sağlam yapılmadıysa nerdeyse moleküllerine ayıran bir traktör şöförü
ama alonso arkasında herkesi tutabilen biri bu herkesin içinde kimi de var ama o önemli değil şumi var şumi üstelik bir şampiyonluğu var yorumla değil koçum bu iş pistte oluyor kimin iyi olduğu belli
kim iyi imiş alonso işte bu kadar kimi leri analamak istemesede bu budur