Şimdi Ara

18' Kadro boyu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar 18" benim icin olur mu bu konuda hic bir bilgim yok lutfen yardim edin

Boy 186 Kilo 64

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Biraz küçük kalır 19 ve ya 20 olsa daha iyi olur.
  • 1,88 boyunda 78 kiloyum. 18'' kadro kullanıyorum.
  • 1.71 im 50 kiloyum 18" kullanıyorum. Havada uçuyo gibiyim. Müthiş bişey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler kızmayın gücenmeyin yazımı okuyun, tavsiye verirken acaba yazdığım doğru mu diye 2 kez düşünün adam para verecek bisiklet alacak size güveniyor , ya yazmayın yada kadro boyu nedir nasıl seçilir diye bir düşünün . Normalde insalara yardım etmek isterken farkında olmadan zarar veriyorsunuz.

kadro boyu seçerken kişinin boyu kilosundan önce hangi marka ve hangi tür bisiklet alacak ona bakılır . dağ bisikleti kadrosuyla yol bisikledi kadrosu bir olmaz. ayrıca alman malı ile fransızda bir olmaz hepsini geçtim amortisörlü ile amortisörsüz bisiklet kadrosu bile farklı seçilir, amartisörlü tur bisikleti kadroya +2" ekler. siz adam 20 alacakken 22 kadro aldırır 2 farktan birşey olmaz derseniz ve amartisörlü bir tur bisikleti alırsa 24" e çıkar ölçü bisiklette normal dururken üst kadro borusu cinsel organları zedeler, hatta çocuklarda kısır kalmasına bile neden olur.

quote:

Arkadaslar 18" benim icin olur mu bu konuda hic bir bilgim yok lutfen yardim edin

Boy 186 Kilo 64

Görüldüğü üzere hiç bir bilgi yok, ayrıca boya kiloya göre kadro seçilmez kadro seçilirken bisiklete binilir bu uygun bu değil şeklinde karar verilir. ancak insalar bisikleti görmeden aldıklarından internette kadro boyu seçim tabloları oluşmuştur ancak bu tamamen hatalıdır. Çünkü eskiden yol dağ şehir şeklinde 3 tür bisiklet varken günümüzde 7-8 çeşit ve hepsinin kendi alt türleri vardır. Bisiklet geometrisi amotisörle birlikte mi tasarlanmış yoksa sonradan amortisör mü eklenmiş bu bile kadro seçimini direk etkiler. yani kadronun üst borusu sele altı ile gidon yatağı arasında yukarı doğru mu gidiyor yoksa yere parelel mi? buna bakılmalıdır.

Örneğin bu modelde kadro sabit maşa için tasarlanmış amortisör sonradan takılmıştır yani boyu 186 olan birisi için 18-20" kadro idealdir. (genelde forumdaki sorunlar nedeniyle resimler gözükmüyor o nedenle model olarak google a merida crossway 20 yazın.)
    [simage]

http://d112e54l47d6r7.cloudfront.net/runtime/p3media/large-bike-picture-359371bc5f8f0fc11ab7dcd6f757b1ef.jpg[/simage]

Resimdeki bisiklette kadro boyu sele altından ölçülür ancak gidonun oraya bakarsanız sele altından en az 4cm yukarda olduğu apaçık görülür. Sert bir frende o boru yumurtalarınıza öyle bir çarparki gözünüzden yaş gelir.

Gezinti/ Tur Bisikleti - Trekking

Boy Kadro Boyu (cm)
    155 - 165 47 - 50 cm
    165 - 170 50 - 52 cm
    170 - 175 52 - 55 cm
    175 - 180 55 - 58 cm
    180 - 185 58 - 61 cm
    185 - 190 61 - 63 cm
    190 - 195 63 - 66 cm
    195 - 200 66 - 999 cm

Tur bisikleti için eğer nette çarşaf çarşaf yayınlanan bu tabloyu bakarsanız 186 boya 61-63 cm metre yani 24" kadro al derler bir büyük bir küçük fark etmez deyip 22-26" alır bu kişide, e mortisör de +2 koydu oldu sana 28" kadro geometrisi sonra yumurtalar arada kalıp zarar görür. UNUTMAYIN KADRO BOYU ÜST BORU İLE ZEMİN ARASINI DEĞİL SADECE VE SADECE PEDAL GÖBEĞİ İLE SELE KELEPÇESİ ARASINI İFADE EDER. BU NEDENLE teker boyutuda kadro seçimini etkiler. 26 jantla 28 jantın kadrosuda bir olmaz. Hepsini geçtim 28 jant (29er) dağ bisikleti ile 28" yol bisikletinin kadrosu bile farklı seçilir.

Kadro boyu elbise seçer gibi seçilir alır denersin sorun olursa bir üst kadroya geçersin veya bir alt kadroya düşersin. AYNI MARKA AYNI MODEL kadro boyu anlam ifade eder , ancak fason üretim nedeniyle farklı markalarda aynı firmadan çıkar yani vw audi seat skoda vs. hepsi nasıl aynı marka ise bisiklettede bu durum olur. O nedenlede a markası alırsın 18 kadro sonra gidip b markası alırsın 18 kadro ikiside uyar çünkü ikiside aynı fabrikan çıkmıştır üzerindeki etiket farklıdır. zaten toplamda 4-5 firmada üretiliyor tüm marka bisikletler. Elbette yüzlerce üretici var ancak nam yapmış 4-5 firma var.

Peki uyup uymadığı nasıl anlaşılır.
    SONUÇ: üst boru ile bacak arası mesafeye bakacaksın yol bisikletinde EN AZ 2 parmak dağda ise en az 4 parmak fark olacak. turda ise en yüksek noktası ile bacak arası arasında en az 1 parmak boşluk kalacak.

Nette bir ilan (ikinci el ) gördüm 18" kadrosu var fiyatı ucuz alıyım mı? şeklinde ise aynı markanın aynı tür bir bisikletine git bak uyar uymaz mı ona göre karar ver zaten her 2 km de bir bisikletçi var 10 dk sürer gidip denemek ve emin ol o netteki ilandan daha güzel daha ucuz bisiklet bulursun o bisikletçilerden sadece pazarlık yapacaksın. Ha sıfır alacaksan yine git dene başka markalarada bakıyım düşünüyüm biraz de çık dükkandan. Kadronun küçük olması ssadece dışardan bakılınca kötü gözükür geriye kalan her açıdan daha iyidir. Ama büyük olması çok zararlıdır.
    Elbetteki kadronun büyük olması küçük olması denge - bel ağrısı - ön tekerde kayma - ön kaldırma, kaldıramama - bilek ağrısı- sele acıtması- abartılı örneklerde diz kapağının gidona değmesi , bebelerde ayakların bedal alt ölü noktaya yetişememesi ve kısırlık , yetişkinlerde büyük kadroda boyun ağrısı (çünkü öne doğru eğilip ileri bakarsanız , boynunuz bir süre sonra ağrır ve kendinizi ileri değilde yere doğru bakar halde bulursunuz ve kaza)

Bisiklet seçerken 3 unsur çok önemli hangi tür , kadro seçimi , düzgün ilk kurulum, salcanoda aynı acerayı altusu takar bisiklete x markası da , ama salcanoda sorun hiç bitmez sürekli yok pedal titriyor yok vites geçmiyor yok orta göbek (pedal yatağı) ses yapıyor vs duyarsınız aynı donanım aynı bisiklet ama ilk kurulum hatalı olursa bisiklet sürekli masraf açar, 100 tl ucuza aldım dersiniz bir zincir kopartır 150 tlye zincir aldırır size veya bir aktarıcı kırılır 80 tl çıkar cebinizden.. yada kadro kulağı bükülür 3-4 gün gelmesini beklersiniz. Sonra yanlış gelir tekrar beklersiniz..... Ha birde türü yanlış seçip sonra dağ bisikletine ince teker takma merakı var memlekette onlara hiç girmeyelim. Yada giriyim her gün aynı mevzu nasıl olsa,

b: bisiklet alacam, dağ alıyım mı?
    a: Dağ bisikleti sağlam olur atlarsın otlarsın ovvv piiyuuu piyuuuu , ucuz kaliteli olur al tabi Al al..
    b: hacı ben dağda sürmeyecem yolda sürecem ama nette dağ bisikleti tavsiye etmiyorlar.
    a: Türkiyedeki yollar köstebek tarlası dağ sağlam olur dağ al, ben şimdi profesyonelim biliyosun anlarım bu işlerden .
    b: dağ daha ucuz alıyım ben bunu.
    ............................

b:(asfalt yolda giderken) tttııııııııııııııııııırrrrrr, bune yav soruyum şunu bi,
    a:teker dişliya ondan yere sürtüyor oda ses yapıyor, eeee hızıda keser o şimdi,
    b:Bende diyorum millet 40-50 basıyor bu niye 25-30u geçmiyor, tekerden mi bu şimdi
    a: Tabi ağa teker ince ve dişsizse hız artar silik alacan.
    b: tamam ben buna 22lik teker takıyım uçsun
    a: o teker o janta olmaz hacı , jantıda değiş iç lastik değiş masraf 200 tl .

.............................Şılak tak tuk paaattttt,
    b:Ağa bisikletin önü kaydı düştüm, her yerim yara oldu annem kızdı hızlı sürmiycem bir daha tövbe... e ne olcak böyle bu seferde yol tutmuyor bu bisiklet.
    a: kaliteli lastik takacan 30 liraya lastik aldın ondan
    b:en kalitelisi hangisi ,
    a: schwalbe marathon diyolar hacı fiyat 150-200tl
    b: çok pahalı ama alıyım düşüyorum ben yav, rezil oluyorum. 200 tl biriktiriyim.
    a: teki 200 olum 400 tl verecen.
    b:abov oldu mu 600 tl masraf.
    b: bisiklet bu benzin yakmaz ama masraf çıkarır
    a: haklısın sonuçta benzin parası yok. kiiihhhh kih kiiihhhhhh kooohhh koh.

Sonuç: tek yaptığı doğru şey, kaliteli lastik almak oldu, schwalbe marathon plus.... Onuda ucuz olsun diye netten alır akıllandı ya, 5 senelik lastiği kitlerler ohhhh sen sağ ben selamet.

• Beyler 181 cm bıy 80-81 cm bacak içi
    Sehir bisikleti olan bianchi discovery man almayı düşünüyorum. Sizce kaçlık kadro almalıyım cm olarak?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CZN Burak Boyu 1.96 Olması
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.