Şimdi Ara

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUZ.(sitem:az ilgi.daha fazlası lazım.) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
6.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mekanları cennet olsun.
  • Selamlar.
    "Anıyoruz" derken ne yapılıyor.Boş boş durmayalım sakın...

İyi bir şey yapılmak isteniyorsa-ki anladığım kadarıyla isteniyor- 3 ihlas,1 fatiha suresi okuyun önce Peygamber efendimizin(S.A.V) sonra getirdiği din için savaşmış tüm şehitlerin ve özelllikle tarihin önemi sebebiyle Çanakkale şehitlerinin ve son olarak imanla göçmüş tüm insanların ruhlarına bağışlayın...

Bunu aklına gelmeyenler için hatırlatmak maksadıyla yazayım dedim.Darılan gücenen olmasın sadece iyi ve güzel bir şey tavsiye ettim.Yapan da yapmayan da sağolsun.

Şehitlerimizden ALLAH(C.C) razı olsun.Onlar kendi rahatlarını,canlarının istediklerini ayaklarının altına aldılar.Kanlarını akıttılar.Sıcacık yuvalarında aileleriyle büyüyen çocukların,evinde ekmeğini bölüp ailesiyle yiyen babanın,onun bunun rejimi baskısı altında kalmadan hür bir şekilde yaşayan gençlerin,rahatça evinden camiye camiden evine giden dedelerin, özetle herkesin sonsuz teşekkür borcu var onlara...
    Lafta değil tam manasıyla ; Şehitlerimiz Ölmedi!!! Vatanımız,Devletimiz Bölünmedi!!!

• quote:

Mekanları cennet olsun.
  • Saygıyla ve rahmetle anıyoruz tüm şehitlerimizi.
  • quote:

Çanakkale muharebelerinde Müstahkem Mevki Komutanı olan Cevat Bey boğazın kıyı savunmasında sorumluydu. Deniz savaşlarındaki yeri tartışmasız olan Cevat Bey 18 Mart Çanakkale Deniz Savaşındaki başarılarından dolayı 18 Mart Kahramanı ünvanını aldı. Zaferin ertesi günü ise Albay olan Cevat Bey artık Cevat Paşa olmuştur.

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUZ.(sitem:az ilgi.daha fazlası lazım.)

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0smail_Cevat_%C3%87obanl%C4%B1

quote:

18 Mart gününü bizzat Albay Cevat Paşa şöyle anlatmaktadır: İlk gün Mustafa Kemal’ile beraberdik. O kara yönüne bende deniz yönüne bağlıydım. Seddülbahir’e gittik. Oradaki kıtaları teftiş edecektik. Yolda kıtaların teftiş için hazırlanmış olmalarını anladık. Uzakta düşman donanmasının ciddi bir savaş kararıyla ilerlemekte olduğunu görünce geriye dönüp Alçıtepe yolunu tuttuk. O sırada ilk düşman mermisi başımızın üstünden geçerek Alçıtepe’ye düştü. İşte 18 Mart böyle başlamıştı. Bu saldırı sırasında bizim çok işimize yarayan bir mayın hattı vardır ki anlatmaya değer: 18’e kadar elimizde bulunan mayınları denize atarak mayın hatlarını düzenli olarak korumuştuk. Her iki tarafı bu hatların korunması için bataryalara erleştirmiştik. 17 Mart’ta kala kala elimizde 8 mayın kalmıştı. Bu mayınları da karanlık limana paralel yerleştirme emrini verdim. Düşman donanması karanlık limanda böyle bir mayın hattının kıyıya paralel olarak bulunmasına ihtimal vermeyerek manevralarını çoğunlukla ateşten bir derece korunmuş olan o alanda yapardı. Yine öyle yaptı. Ve son sekiz mayınımızın 18 Mart günü pek büyük yardımını gördük.

http://www.cevatpasa.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d0sT -- 18 Mart 2011; 5:01:26 >

• Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Peygamberimiz (S.A.V)' e komşu eylesin hepsini. ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!
  • quote:

Özellikle Conkbayırı savaşlarında büyük kahramanlık gösteren Esat Paşa, Mustafa Kemal Atatürk'ün de bu bölgede Anafartalar Cephesi'nde zafer kazanmasında büyük paya sahiptir. Çünkü Mustafa Kemal'in Anafartalar Kumandanlığına atanmasını sağlamış ve onun burada yeteneğinin görülmesi ve dünyaca tanınan bir asker olması bu sayede mümkün olmuştur. Esat Paşa, İtilaf Kuvvetlerinin Çanakkale Boğazını geçerek İstanbul'a gelmesini önleyen üç önemli kumandandan biri olarak ortaya çıkmaktadır. Diğer iki kişi, Çanakkale Müstahkem Mevki komutanı Cevat Paşa ve Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Paşa'dır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Mehmet_Esat_B%C3%BClkat
     18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUZ.(sitem:az ilgi.daha fazlası lazım.)

Yukarıdaki resimde ayakta sağ başta Korgeneral Esat Paşa ve hemen yanında, ayakta ortada Yarbay Mustafa Kemal! Bir Yanyalı olarak onlarla gurur duyuyorum.

Allah o savaştaki tüm şehit ve gazilerimize rahmet eylesin.

• az önce denizaltılarla ilgili bi belgesel ziledim..franszılar ,ingilizler anzaklar denizaltıyla marmarayı geçmeyi planlıyorlarmıs...ama dönemdek yetersiz teknoloji ve boğzaın akıntısı yüzünden hezimete uğramıslar... zaten dar ve sığ olan bölgede karaya oturunca türk topcuları tarafında ateşe tutulmuslar..coğu teslim olmus..ama ilgin tarfı denizaltıları ele gecmesin diye batırmışlar...
  • ALLAH RAHMET EYLESİN TÜMM ŞEHİTLERİMİZE
    mekanları cennet olsun
    onlar olmasaydı şuan bizde olmazdık...
  • Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber,
    Sana âğûşunu açmış duruyor Peygamber.

Mehmet Akif Ersoy

18 Mart Çanakkale Zaferimiz Kutlu Olsun
  • yukari.
    vay be 96 yil... hepsinin ruhu sad olsun
  • Tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin.
  • Mekanları cennet olsun rahmetle anıyoruz hepsini. Aynı konuyu dün ben açmıştım ama 2 kişiden başka teşrif eden olmamıştı. Ama bu konu yerine bi kız konusu açsaydım eminim sayfalar dolusu yazılar olurdu. Ne yaziikki millet olarak nerelerden nerelere gelmişiz yazık
  • Allah rahmet eylesin, ruhları şaad olsun.
  • bu vatan onlara minnettardır... şimdiye kadar 3 kez gittim oralara, öğrencilerimi götürdüm. bu 19 mayısda yine gideceğiz!.. her Türk evladının illa ki ziyaret etmesi gereken bir mekan Çanakkale...
  • Tüm şehitlerimizden ALLAH RAZI OLSUN
    Umarım ahirette onlarda bizden razı olur...
  • Vatanımıza sahip çıkmıyoruz bakalım öbür tarafta ne diyeceğiz onlara siz bu vatan için hayatlarınızı feda ettiniz ama biz bu vatanı yabancılara sattık mı diyeceğiz?
    Hepsine Allah rahmet eylesin onlar olmasaydı babamız kim onu bile bilemezdik muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgoisTe91 -- 18 Mart 2011; 8:54:26 >
  • Allah hepsinin mekanını cennet eylesin. Bu devirde kıymetleri bilinmiyor ne yazıkki.
  • Yerleri cennet olsun.O dönem hangi cephe olursa olsun yaşamını yitirmiş hepsiyle birliklte.
  • Onlara layık birer birey olmak istiyorsak, "Bu vatan için ne yaparsınız?" sorusuna "Ölürüm!" yanıtını vermemek gerekiyor.Çünkü bu vatan için herkes ölür.Cevabımız "Bu vatan için okur, bu vatan için çalışır, bu vatanın menfaatlerini herşeyin üstünde tutarım." olmalı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.