Şimdi Ara

18000 BTU İÇ Üniteye 12000 BTU Dış Ünite Bağlanabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde arçelik marka 12000 btu dış ünite ve 18000 btu iç ünite klima var ikisininde markası arçelik ... 12000 btu lük fayda sağlaması benim için yeterli olacak bu sorunun tam tersi başka bir konuda sorulmuş ama bu konuda bilgi verilmemiş bilen varsa cevaplarsa sevinirim

aslında merak ettiğim birşey daha var markalar farklı olsaydı yine bağlayıp çalıştırabilirmiydik şimdiden teşekkürler

• Btu seviyesine göre dış ünite pompası değişiyor ve zannediyorumki boru çaplarıda değişiyor, o yüzden sıkıntı yaşayabilirsin, olduda boruları bir şekilde uyarlasan bile kompresör iç üniteye yeteri kadar ısı iletemeyeceğinden randıman alamayabilirsin, çok çabuk arıza yapar elektrik faturasınıda duman eder sağlıklı değil.
  • Ekstra olarak işin piri olan @mbirol üstadı da konuya çağıralım, o bize daha teknik kesin bilgi verecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efens123

arkadaşlar elimde arçelik marka 12000 btu dış ünite ve 18000 btu iç ünite klima var ikisininde markası arçelik ... 12000 btu lük fayda sağlaması benim için yeterli olacak bu sorunun tam tersi başka bir konuda sorulmuş ama bu konuda bilgi verilmemiş bilen varsa cevaplarsa sevinirim

aslında merak ettiğim birşey daha var markalar farklı olsaydı yine bağlayıp çalıştırabilirmiydik şimdiden teşekkürler

1- Boru çapları aynı ise (redüksiyon gerekirse verim düşer olmaz),
    2-Üniteler arasındaki elektrik (güç ve kontrol) hatları birebir uyumlu olursa,
    3-Gaz miktarı doğru şekilde ayarlanırsa,

OLUR.

Otomatikman verim düşük olur veya ciddi şekilde düşük veya yüksek olurda demek zordur.

Eğer yukarıdaki 3 şart sağlanıyorsa ben kesin denerdim.

• 18 lik iç ünitenin hava hızı yüksek olduğu ve serpantinlerin de büyük olmasından dolayı özellikle ısıtmada dengeyi tutturamazsınız.Gaz basıncı düşecektir sürekli olarak.Olaki kurdunuz iç fanı özelikle ısıtmada min.devirde kullanın..

Soğutmada idare edrbilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.