Şimdi Ara

18650 Pil Kapasite Testleri ve Detaylı İncelemeler (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
124
Cevap
16
Favori
16.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam ben de bir gittigidiyor ilanında görmüştüm. Adam yazmış 3600 mah üzerinde 18650 yoktur sattığım ürün 5000mah ancak sahtedir diye. Dürüst bir satıcıdan öğrenmiştim sonra araştırdım cidden öyleymiş. Zaten daha fazla mah isteniyorsa 1den fazla 18650 veya 21xxx serileri kullanılmalı.

Hatta daha bu sabah pillerini hazırladığım kendi kulaklığım. Logitech g930. Daha önce telefon bataryası yapmıştım fena olmadı kaç senedir kullanıyorum. Ama artık batarya öldü sanırım çabuk bitiyor. şimdi iki adet 3000mah orion 18650 yi paralel puntaladım. Eski orijinal bataryanın şarj devresini de putaladım. Tertemiz oldu kaç saattir şarj oluyor. Sanırım tek şarjla 1 ay filan kullanırım. Orijinal bataryası 500 mah idi. Bu kulaklığın içine sığmayacak mecburen dış kapağı delip dışına 3d yazıcıdan basacağim bir yuvayla kullanacağım.

18650 Pil Kapasite Testleri ve Detaylı İncelemeler

• 3-4 senedir orijinal imax b6 mini sahibiyim. Ve sürekli kapasite test cihazı arayışındaydım. bugün öğrendim ki imax'i kabloyla pc'ye bağlayıp detaylı grafikli kapasite testi yapabiliyor muşuz.

şu an orion 3000 mah 18650 li-ion batarya test ediyorum.

• piladam kullanıcısına yanıt

Hocam mesajınızı gördüm, çok teşekkürler inceleme için. Bu markanın lifepo4 pilleri de var. Onlar hakkında fikriniz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arceligin eski bir elektrikli supurgesini 18650 ile canlandırmak istedim.

Standart 3.6 volt motorlu bir cihaz.

3 hücre 40a BMS'ye 3 tane 18650 bağladım ama motor ilk kalkışa bile gecemiyor.

Pillerden toplam 11.1 volt alıyorum ama ilk kalkışta motor çok mu enerji çekiyor, yoksa pillerin ömrü mü doldu nedir?

• robotica R kullanıcısına yanıt
    3.6 volt motorlu cihaza nasıl 3s batarya bağlıyorsun ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

Çalışıyor ilginç bir sekilde 18650 Pil Kapasite Testleri ve Detaylı İncelemeler 

Motoru da değiştirecegim daha yüksek voltajlı motor buldum

• robotica R kullanıcısına yanıt
    Çalışır ama biraz uzun süre kullanımda mosfet yanması çok olası.

Pil kapasitesini ölçerken kesme gerilimini kaç alıyoruz? Sen 2 volt belirlemişsin ama minimum gerilim çoğu yerde 2,5 volt diyor.

• the_maske kullanıcısına yanıt

Ben sadece Sony pillerde 2 volt olarak belirttim. Hepsinin minimum deşarj voltajı farklıdır. 2.5 veya 2.75 alabilirsiniz bir standart belirlemek isterseniz.

• Arkadaşlar konuyuburaya yazdığım için üzgünüm ama şarj voltajı ile ilgili bir yardıma ihtiyacım var.

Ben 18650 3.7 V Pillerle bir powerbank yaptım. Yaklaşık 14 tane bu pilden kullanarak hazır bir devre üzerine montajladım.

Şuan testlerini yaptım şarj ediyor ve şarj oluyor

Ama çok yavaş bu konu ilgili instagram sayfamda bir video var.

Eğer bu konu hakkında bilginiz varsa bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Instagram Hesabım @unomec.tr

Link : https://www.instagram.com/unomec.tr

Sorularım Şuanlardır :

1.Normalde 2.1 A cikis vermesine ragmen neden bir telefon 0.5 A ile sarj olur ?

2. Bu kadar fazla 18650 pilleri 3.7 voltları bir birine paralel baglamak dolum acisindan problem yaratır mı ? (Suanlik hepsi doluyor gozukuyor)

3. Daha hızlı doldurmak icin ne yapmam lazım ?

4. Geliştirme ve İzolasyon icin bir öneriniz var mı ?

Cevaplarınız için şimdiden tesekkurler.

• unomec U kullanıcısına yanıt

BMS kullanmadın mı? paralel bağladım derken?

cevap için teşekkürler.

bir "piladam" olmasam da ben de uzun süredir şarjlı pillerle uğraşan biriyim. sebebini hala çözemediğim bir şekilde şarj edilebilir bir pili deşarj edip sonra yeniden şarj etmek bana keyif veriyor. 18650 Pil Kapasite Testleri ve Detaylı İncelemeler 

DL24P cihazından aldım geçenlerde ve piyasada farklı tiplerde 18650 piller aldım. Şuanda onların testleri ile meşgulüm.

Sana sormak istediğim şunlar; grafikleri elde etmek için ve "deşarj et, bekle, devam et" gibi otomasyonları ne ile sağlıyorsun?

bu dl24p kapasite test cihazında 4 telli ve 2 telli kullanım senaryoları var. hangisini tercih etmek gerek? arada bir fark var mı?

bu maksimum akım değeri sabit bir şekilde çekebileceğimiz akımı mı belirtiyor yoksa "anlık" yükselebileceği değer mi?

bunlar da benim tertibat 18650 Pil Kapasite Testleri ve Detaylı İncelemeler 

TESTLER BİTTİĞİNDE TABLO OLARAK PAYLAŞICAM SONUÇLARI.

Grafiği cihazın uygulamasını kullanarak elde edersiniz. Bende de var Dl24

4 kablo çıkışı var 2 tanesi voltaj ölçümü 2 tanesi akım için. Doğru sonuç için voltaj ölçüm uçlarından 2 tane kablo cikarin ve pile ayrı olarak bağlayın.

en sağdaki aspilsan. kullandığım en iyi pillerden biri. hatta şu ara açık ara f/p ürünü

• hocam konun altında soru sormuştum. gördün mü bilmiyorum. yanıtlarsan sevinirim.

• dfk24 kullanıcısına yanıt

onun kullandığı yazılım ile cihazın yazılımı farklı gibi geldi bana.

• 14500 tipi 3.7V 650mah lion pil arıyorum ama abuk subuk markalar çıkıyor. Tıraş makinesi için alacağım. Emin olamıyorum pillerden. Hatta makinenin kullanım süresi uzun gitsin diye yüksek mah değerli almayı da düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokomoko -- 23 Ocak 2025; 15:0:35 >
  • cokomoko kullanıcısına yanıt

Orion var 900mah.

• kangroo kullanıcısına yanıt

hocam bir sürü sahtesi var. Orion çok iyi bir pil mi bilmiyorum. alanların bazıları memnun bazıları kötü demiş. Ayrıca puntalı olması daha iyi ama onu bulamadım.

• Elimde muhtelif 18650 piller, Nitecore UM4 şarj cihazı ve USB Tester var.

Şarj kapasitesini ölçmek için eski bir pilde deneme yaptım. Bu pile ait şarj ve deşarj sonuçları resimde. Bu sonuçlardan hangisini daha doğrudur?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.