18650 Pil Kapasite Testleri ve Detaylı İncelemeler (6. sayfa)

-
-
-
Hocam mesajınızı gördüm, çok teşekkürler inceleme için. Bu markanın lifepo4 pilleri de var. Onlar hakkında fikriniz var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arceligin eski bir elektrikli supurgesini 18650 ile canlandırmak istedim.
Standart 3.6 volt motorlu bir cihaz.
3 hücre 40a BMS'ye 3 tane 18650 bağladım ama motor ilk kalkışa bile gecemiyor.
Pillerden toplam 11.1 volt alıyorum ama ilk kalkışta motor çok mu enerji çekiyor, yoksa pillerin ömrü mü doldu nedir?
3.6 volt motorlu cihaza nasıl 3s batarya bağlıyorsun ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çalışıyor ilginç bir sekilde
Motoru da değiştirecegim daha yüksek voltajlı motor buldum
Çalışır ama biraz uzun süre kullanımda mosfet yanması çok olası.
Pil kapasitesini ölçerken kesme gerilimini kaç alıyoruz? Sen 2 volt belirlemişsin ama minimum gerilim çoğu yerde 2,5 volt diyor.
Ben sadece Sony pillerde 2 volt olarak belirttim. Hepsinin minimum deşarj voltajı farklıdır. 2.5 veya 2.75 alabilirsiniz bir standart belirlemek isterseniz.
-
Arkadaşlar konuyuburaya yazdığım için üzgünüm ama şarj voltajı ile ilgili bir yardıma ihtiyacım var.
Ben 18650 3.7 V Pillerle bir powerbank yaptım. Yaklaşık 14 tane bu pilden kullanarak hazır bir devre üzerine montajladım.
Şuan testlerini yaptım şarj ediyor ve şarj oluyor
Ama çok yavaş bu konu ilgili instagram sayfamda bir video var.
Eğer bu konu hakkında bilginiz varsa bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Instagram Hesabım @unomec.tr
Link : https://www.instagram.com/unomec.tr
Sorularım Şuanlardır :
1.Normalde 2.1 A cikis vermesine ragmen neden bir telefon 0.5 A ile sarj olur ?
2. Bu kadar fazla 18650 pilleri 3.7 voltları bir birine paralel baglamak dolum acisindan problem yaratır mı ? (Suanlik hepsi doluyor gozukuyor)
3. Daha hızlı doldurmak icin ne yapmam lazım ?
4. Geliştirme ve İzolasyon icin bir öneriniz var mı ?
Cevaplarınız için şimdiden tesekkurler.
-
BMS kullanmadın mı? paralel bağladım derken?
-
-
Grafiği cihazın uygulamasını kullanarak elde edersiniz. Bende de var Dl24
4 kablo çıkışı var 2 tanesi voltaj ölçümü 2 tanesi akım için. Doğru sonuç için voltaj ölçüm uçlarından 2 tane kablo cikarin ve pile ayrı olarak bağlayın.
en sağdaki aspilsan. kullandığım en iyi pillerden biri. hatta şu ara açık ara f/p ürünü
-
hocam konun altında soru sormuştum. gördün mü bilmiyorum. yanıtlarsan sevinirim.
-
onun kullandığı yazılım ile cihazın yazılımı farklı gibi geldi bana.
-
14500 tipi 3.7V 650mah lion pil arıyorum ama abuk subuk markalar çıkıyor. Tıraş makinesi için alacağım. Emin olamıyorum pillerden. Hatta makinenin kullanım süresi uzun gitsin diye yüksek mah değerli almayı da düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokomoko -- 23 Ocak 2025; 15:0:35 > -
Orion var 900mah.
-
hocam bir sürü sahtesi var. Orion çok iyi bir pil mi bilmiyorum. alanların bazıları memnun bazıları kötü demiş. Ayrıca puntalı olması daha iyi ama onu bulamadım.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X