Şimdi Ara

19' LCD Monitor Secimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar , emektar 19" samsung u sattiktan sonra 19" LCD monitor almayı dusunuyorum Hyundai ile Viewsonic arasinda biraz kararsiz kaldim (Aslında baya bi viewsonic fanatigi iken bilgisayarci aklımda bir soru isareti olusturdu hyundai diyerek. Bende biraz arastirinca olay ya sundadir , ya bunda durumuna geldi , neyse fazla uzatmadan). Sizlerin gorus ve onerilerinizi bekliyorum. Baska bir markada onerilebilir ama verebilecegim en yuksek fiyat 600$+KDV ayrıca DVI ve 8ms veya altı tepki suresi olmali. Almayı dusundugum modellerin ve benim icin olumlu ve olumsuz yanları ;

Viewsonic VX924
    + 4 ms tepki suresi
    + Markanın ve bu modelin almis oldugu bircok odulun verdigi guven
    - Hyundai a gore dusuk contrast ve brigtness degerleri.
    - Birde aslında fiyat karsilastirmasi olarak cok da onemli olmamakla birlikte, fiyatının biraz daha yuksek olusu.(4ms ye gore normal denebilecek bir fiyat farkı var gibi)

Viewsonic Vx924 Web sitesi

Hyundai L90D+
    + Viewsonic e gore daha yuksek kontrast ve brigt. degerleri
    - 8 ms tepki suresi
    - Markanın monitorlerine pek ilgili degil(d)im , o yuzden pek sıcak bakamıyorum.

Hyundai L90D+ Web sitesi

Birde 2 sorum olucak
    1- Brigtness ile contrast degerleri yanındaki typical ifadesi neyi belirtir?
    2- 4 ms lik monitorlerin max. gosterebilecegi fps degeri 1000/4 den dolayı 250 degil midir? Yoksa bu oran birde 2 ilemi bolunuyor viewsonic in sitesinde 125fps gibi bi deger yazıyordu aklıma takıldı bir bilen cevaplarsa iyi olur.(gidis-gelis suresi gibi bisi vardi galibao sebeple 2 ye bolunebilir diye dusundum)

Gorusleriniz benim icin onemli , yardımlarınız icin simdiden tesekkurler.

P.S. : Viewsonic in internette cesitli web sitelerinde yazan fiyatları aldigim fiyatın yaklasik %10 gibi ustunde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thundox -- 8 Kasım 2005, 5:46:46 >

• Açıkcası ben olsam iki monitörüde çalışır durumdayken karşıma alır iyice incelerdim, mesela Teknosa veya Bimex gibi mağazalarda yanyana görme imkanın varsa veya ikisini ayrı ayrı da görseniz olur, o şekilde değerlendirmeye almanızda fayda var o contrast değerleri konusunda.

Örneğin o çok övülen SONY'nin geçen yıl çıkardığı bir modeli vardı, dün akşam Teknosa'da onu inceledim ve gördüm ki benim gözümde beş para etmez bir görüntü kalitesi var, net bile değil! Contrast değerlerini kataloglara ya da yazanlara göre değil, kendi gözlemlerine göre değerlendir.
    Bakarsın Wievsonic'in contrast oranı daha düşüktür ancak bu farkedilemeyecek düzeydedir, işte o zaman 4 ms tepki süresi daha önem kazanır gözünde!

Dediğim gibi bence iki monitörü de karşına alıp incelemelisin...

• Uzun süredir Hyundai L90D+ almayı düşünen ben, dün kendime bir Ag Neovo 19" F-419 Dvi aldım.
    Bu ürün Türkiye'ye yeni girdi ve 320$+kdv fiyatıyla çok cazip görünüyor.
    Ürün 12ms ama araştırmalarımda sorun yaşayana rastlamadım.
    Hyundai L72s kullanan biri olarak Hyundai'ye göre kontrast ve parlaklık değerleri biraz düşük ama fiyat farkı da bunu açıklar ama göz hemen alışıyor.
    Fiyat-performans açısından şu an piyasadaki en iyi Lcd diyebilirim, dikkate al derim.
  • evet sana katılıyorum.Lakin arıza yaptığın zaman yedek parça olayı yok.Kaldiki lcd nin tamiri crt ye göre daha zor.Zamanında viemsonic 17' crt vardı arıza yaptı hiç kimse yapamadı.Nerelere gönderdiğimi neler yaptığımı bir ben bilirim.Ayrıca teknosanın sitesinde 19'filips lcd 600 gayme peşin fiyatına 12 taksit.Bir incele istersen!!
    quote:

Orjinalden alıntı: TaVa

Uzun süredir Hyundai L90D+ almayı düşünen ben, dün kendime bir Ag Neovo 19" F-419 Dvi aldım.
    Hyundai L72s kullanan biri olarak Hyundai'ye göre kontrast ve parlaklık değerleri biraz düşük ama fiyat farkı da bunu açıklar ama göz hemen alışıyor.
    Fiyat-performans açısından şu an piyasadaki en iyi Lcd diyebilirim, dikkate al derim.

• valla kardeşim bende 2si arasında kararsızım bu konuyu dikattle incelicem ama philips demeyin yeter hepsine baktım hiç biri n tip n görüntü açısından hoşuma gitmedi...
  • quote:

Uzun süredir Hyundai L90D+ almayı düşünen ben, dün kendime bir Ag Neovo 19" F-419 Dvi aldım.

öncelikle hayırlı olsuni iyi günlerde kullan.

o lcd benimde dikkatimi çekti. dvi olması ve 12 ms tepki süresi fiyatına göre gayet güzel özellikleri. bende almayı düşünüyorum. aklıma soru geldikçe sana sorabilir miyim?

• Ben Vx924 almayı düşünüyorum, 1 gün süreyle kullanmıştım öp çıktı öp garantisi ile iade ettim.. Monitörü ilk bakışta beğendim fakat kontrast değeri düşük gibi.. Ama 4ms inanılmaz bir değer açıkçası oyunlarda gerçekten süper... Gördüğüm tek kusur Counter strike : source oyununda dust bölümlerindeki tünellerin karanlık kısımlarında ghosting gözüme çarptı ama pek dikkat çekmiyor diyebilirim... Bence güzel bir monitör gibi, imkanın varsa rafta 2sini ayrı ayrı incele gözünle gör derim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    34 inc monitör tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • birde su sorulari bi cevaplayabilicek birisi varsa iyi olur.
    2- 4 ms lik monitorlerin max. gosterebilecegi fps degeri 1000/4 den dolayı 250 degil midir? Yoksa bu oran birde 2 ilemi bolunuyor viewsonic in sitesinde 125fps gibi bi deger yazıyordu aklıma takıldı bir bilen cevaplarsa iyi olur.(gidis-gelis suresi gibi bisi vardi galiba o sebeple 2 ye bolunebilir diye dusundum)
    3- 8ms lik montirodeki fps orani max. kac olur.?
  • en başta kural 1 - Hiç bir zaman teknosa, gold, vatan yada bunun gibi yerlerde yan yana duran lcd lerin, görüntü kalitesini, o lcd nin asıl görüntü kalitesiyle bağdaştırmayın !... onlar dağıtıcı ile çoğaltılmış irenç ötesi görüntülerdir, hiç bir anlam ifade etmezler..

verdigin 2 monitor arasında tercih yapmam gerekirse sanirim tercihim öp siz bi Hyundai den yana olurdu ..
    vx924 un iyi bir testini nerdeyse hiç göremedim ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: thundox

birde su sorulari bi cevaplayabilicek birisi varsa iyi olur.
    2- 4 ms lik monitorlerin max. gosterebilecegi fps degeri 1000/4 den dolayı 250 degil midir? Yoksa bu oran birde 2 ilemi bolunuyor viewsonic in sitesinde 125fps gibi bi deger yazıyordu aklıma takıldı bir bilen cevaplarsa iyi olur.(gidis-gelis suresi gibi bisi vardi galiba o sebeple 2 ye bolunebilir diye dusundum)
    3- 8ms lik montirodeki fps orani max. kac olur.?

1 - typical, o paelin verdigi normal degerlerdir.. yani minimum yada maximum gibi degelrden daha farklı olarak ortalama bi deger diye adlandırılabilir..

2- bu tarz bi hesaplama yanlış olur kanaatindeyim .. çünki piksellerin renk deiştirme süreleri, değiştirdikleri renklere göre oldukça deişkendir..
    bunun sonucunda ortalama bi deger almakta zordur.. 4ms lik bi monitor en iyi kosullarda bu degere erişebilir.. oyleki viewsonicin sitesinde ki 125fps lik hesap biraz fazla iyimser geldi bana...

3- maximum 125 olur.... :) ama bu degeri görmen cok zordur.. .

• quote:

Orjinalden alıntı: csb

quote:

o lcd benimde dikkatimi çekti. dvi olması ve 12 ms tepki süresi fiyatına göre gayet güzel özellikleri. bende almayı düşünüyorum. aklıma soru geldikçe sana sorabilir miyim?

Teşekkürler, tabi sorabilirsin.
    Türkçe bilgipek bulunamayabilir bu monitör hakkında ama yabancı sitelerde bayaa bi bilgi var.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: csb

quote:

Teşekkürler, tabi sorabilirsin.
    Türkçe bilgipek bulunamayabilir bu monitör hakkında ama yabancı sitelerde bayaa bi bilgi var.

yardımların için şimdiden teşekkür ederim. aklıma ilk etapta gelen sorular şunlar:

1-dvi kablosu kutu içinde var mı?
    2-oyun performansı nasıl? (hani şu ghosting falan var ya)
    3-filmlerde görüntü bozulmaları oluyor mu? (özellikle karanlık film sahnelerinde)
    4-ölü piksel garantisi var mı?
    5-birde şu adresteki lcd ile kıyas yapabilir misin? (teknik özelliklerine bakarak tabii) :http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=89199&productid=bD60696

• Merhabalar

Yeni bir konu basligi acmiyim dedim, asagidaki monitoru alan/test eden varmi ?

http://www.benq.com.tr/fp91e_teknik_ozellikleri.html

Alttakide UK sitesinden alinma ozellikler

http://www.benq.co.uk/products/LCD/?product=487&page=specifications

hepsiorada.com da fp91e gelmis gozukuyor ama onemli olan kullanici testleri :=)
    sıkı oyuncu degilim, agirlik web, xterm, kodlama, oracle ama oyun oynadigim zaman duzgun olsun isterim :=)

Saygılar

• Benq Fp91E"AMA",bellinea 10 19 20 modeliyle beraber ViewSonic vp930 da kullanılan paneli kullanmaktadır.Ama Fp91E adlı 2 tane modeli var; biri overdriveli "AMA"(8ms GTG)modeli biri overdrivesiz 25ms.
    Eğer 8ms gtg 1:1000 kontraslı bu Auoptronics panelini taşıyan monitorlerden bulamazsan,gönül rahatlığıyla Hyundai L90D+ alabilirsin;hız olarak 4ms samsung panelinden daha yavaş;ama renk doğrulugu harika;açı olarakta cok sorunlu değil.(8 aydır kullanıyorum)
  • Merhabalar

acikcasi
    16.7 milyon renk,
    8-10 msn response, arada sirada oyun oynarim onuda duzgun oynayayim diyorum hep, esasinda dusununce oynadigim oyunlari 12 msn bile yeter ama 8 olsa iyi olur
    duzgun renk kalitesi derdim var,
    cok dvd, vcd seyretmem, ancak bulamadigim, kacirdigim filmleri
    geri kalan zamanda internet, linux, gibi isler

celebdae yi devamli mesgul ediyorum, o da sagolsun anlatiyor devamli, sayesinde ogrendik birseyler, cunku cogu marka 8 msn ve altina inmis durumda, ekraninda karsisinda oturdugum icin gorus acilarida belli degerlerde olsa yeter, bu yuzden geriye renk, contrast, aydinlatma degerleri kaldi, onda da 16.7 milyon rakamina taktim sanki, anladigim kadari ile 600 ve ustu contrast yetiyor, 250-300 aydinlatma da yeterli

1.5 sene boyunca 19 inch lcd dell kullandim ama ekranin tamami securecrt ve XWindow client ile kapli olunca bir sey anlamiyor insan :=)

esasinda secenekler belli olmaya basladi ama en onemlisi kullanici testleri, yalniz philipsin siyah 19 inchleri de beni paklar sanki gibi bir durum sozkonusu, onda da 16.2 milyon renk var, su 16.2 ve 16.7 lik monitorleri yanyana test edebilirsem rahatlarim :=), hyundai l90 i herkes soyluyorda, hyundai monitoru var kardesimin o cok cekti distrubutorun servisinden o yuzden hoslanmiyorum

• bence biraz daha bekle 2ms tepki süreli BenQ monitörler geliyo 19" onlardan alırısın. haberde Kasım'da piyasaya çıkacağı yazıyor.

http://www.donanimhaber.com/arama.asp?arama=2ms

en üstteki haber
  • hundai 3ms 19" çıkardı
    489$

inceleyin derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.