Şimdi Ara

19'WİDE SCREEN KANDIRMACASI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
3.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Valla ben de akşam verebilirsem bir resim vereceğim.

4:3 kullanıyorum ve memnunum. Sevdiğim bazı oyunlar WS destekli değildi, ayrıca açıkçası 932B+ görüntü olarak hoşuma gitti.

Bunun dışında WS de kandırmaca falan yok. Kenardan kenara boyut aynı.

Ayrıca WS ve 4:3 te film boyutlarını bir karşılaştırın bakalım asıl boyut kandırmacası var mı yok mu anlarsınız.

19" WS deki film 22" 4:3 tekinden bile büyük görünür. Tabi WS formatta ise. Kaldı ki DVD devri bile kapanıyor şimdi filmlerde 4:3 ten bahsetmek abesle iştigal olur.

Ayrıca gene aynı anda bir çok uygulama çalıştırırken çok yardımcı oluyor. Ben nasipse bir ekran daha alırım ya da direk büyük ekran.

valla bir niternet kullanıcısının sürekli film izlemeyeceğini düşüneceksek 4:3 diyorum ben.Her gün film izlyen biri için ws onerilebilir.Bu ws nin internet uygulamalarında kotu olduğu anlamına gelmez ama bence 4:3 daha iyi.Oyunlar ise saten 4:3 ün tartışmasını yapmamak gerekir.

• quote:

Daha kötü;Backlighti da tatmak hoş oluyor mu bari yanlardan.Ayrıca 4:3 monitoler saten yatayda boydan biraz daha uzundur hafif ws dir yani ama bir ws nin olduğu kadar wide değil.

Cep telefonuyla zayıf ışıkta ayaküstü çekilmiş bir resimde backlight bulabildin bravo. Kartal gözü var sende sanırım.

Senin o backlight sandıkların yansımalar. İyi bak. Senin dediğine göre monitörün kasasında bile backlight var. Ayrıca artık 4:3 videolar ancak bunun gibi tv den çekme videolar oluyor. Bu monitörü aldığımdan beri yaklaşık 10-15 bölüm divx yabancı dizi seyrettim ve hepsi ekrana cuk oturdular. İyiki widescreen almışım diyorum. 4:3 monitörde ufacık film izlemekten bıkmıştım.

Görüyorsunuzki bu ihtiyaç meselesidir. Örneğin çok film izlediğim için bana en uygun monitör widescreendir. Senin ihtiyaçların farklıdır değişik monitör alırsın. Bunu tartışmayın artık.

Başkalarının fikirlerinede saygı duyun. Sizden farklı fikirleri olduğu zaman sen hiç konuşma istersen aynaya bak kendine gül gibisinden ifadeler donanımhaber'e yakışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [dodo] -- 21 Eylül 2007; 19:48:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: doukan__

quote:

Daha kötü;Backlighti da tatmak hoş oluyor mu bari yanlardan.Ayrıca 4:3 monitoler saten yatayda boydan biraz daha uzundur hafif ws dir yani ama bir ws nin olduğu kadar wide değil.

Cep telefonuyla zayıf ışıkta ayaküstü çekilmiş bir resimde backlight bulabildin bravo. Kartal gözü var sende sanırım.

Senin o backlight sandıkların yansımalar. İyi bak. Senin dediğine göre monitörün kasasında bile backlight var. Ayrıca artık 4:3 videolar ancak bunun gibi tv den çekme videolar oluyor. Bu monitörü aldığımdan beri yaklaşık 10-15 bölüm divx yabancı dizi seyrettim ve hepsi ekrana cuk oturdular. İyiki widescreen almışım diyorum. 4:3 monitörde ufacık film izlemekten bıkmıştım.

Görüyorsunuzki bu ihtiyaç meselesidir. Örneğin çok film izlediğim için bana en uygun monitör widescreendir. Senin ihtiyaçların farklıdır değişik monitör alırsın. Bunu tartışmayın artık.

Başkalarının fikirlerinede saygı duyun. Sizden farklı fikirleri olduğu zaman sen hiç konuşma istersen aynaya bak kendine gül gibisinden ifadeler donanımhaber'e yakışmıyor.

kardeş ben backlight goremedim ama sonuçta samsung oldugu için mutlaka vardır ve ekrana tam otumayınca backlightı kolayca hissedersin.Ayrıca ben ws olanlara karşı değilim sadece bana gore 4:^3 o kadar

• Bunu diyorum işte sana 4:3 bana 16:10. Anlayın bunu artık. Uzatmanın alemi yok. İsteyen kendi ihtiyacına göre gider alır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: doukan__

Bunu diyorum işte sana 4:3 bana 16:10. Anlayın bunu artık. Uzatmanın alemi yok. İsteyen kendi ihtiyacına göre gider alır.

isteyen isteğini alır.ben 4:3 se n 16:9 ..son nokta bu.
  • Sen bu gazla romayı da yakarsın be, Wide screen'e hayır kampanyası yapalım anca tatmin olursun :D

Wide Screen'de fotoların genişlediğini yazmış ya, komedi...

Bu arada 19inc Samsung BW modelini bayağı kullandım çok hoşuma gitti. En azından şu an kullandığım 17inc CRT LG F700B monitörümden kat kat daha hoş göründü gözüme. Yani 19 wide'ım bile yok arkadaşlar, kötüdür demeyin Olsa öpüp başıma koyucam :D

Bu arada 19inc alacağıma 22inc wide alırım diyenlerin parası bol kanımca, felaket fiyat farkı var aralarında, yani herkes 22 wide alamayacağına göre 19inc de ekonomik bir seçenek bence...

• Konuşmalarınıza Dikkat Edin. Bize Yakışmayacak Argo sözcük Kullanımı,Başkalarını Rahatsız edici Mesaj Atılması Kesinlikle YASAKTIR.
    Anlayışınız için Teşekkürler.
  • 1-WS artık bir olgu oldu!üstelik hemen herkesinde işine yarıyor

2-Ben profesyonel birisi değilim ve geçen hafta HP2207 aldım ve anında alıştım ve hiç
    bir görme/görüntü sorunu yaşamadım ve üstelik 17" 4:3 ten sonra gözlerim "Bayram" etti!

3-Film,Oyun v.s kısaca Multimedia dediğimiz olay artık neredeyse herkesin "Standartı" olmuştur!!

4-Öyleki çoğu insan böyle ebatlar/ekranlar/WS v.s derken zamanının büyük çoğunluğunu
    PC başındayken bu multimedia görüntülerine harcıyor+birde buna HD kaynaklı görüntüler
    eklenince işte asıl o zaman zevki çıkıyor!!

Dolayısıyla salt 19" WS olmaz yada 20" olmaz demek hem iddialı hemde yanlış olur,ki bu olay
    zaten oldukçada görecelidir....

Selamlar
  • Ben de bir 19' WS kullaniyorum ve gayet memnunum..Yani oyle kandirildigimi filan dusundurecek birsey henuz olmadi cok sukur..
    Monitorum de BENQ 19' HDMI
  • Valla arkadaşlar denildiği gibi isteyen Wide alı isteyen almaz.

Arkadaş şimdi ben öyle dedim diyor ama konu malum yani giriş yanlış en başında. Direk kandırmaca diye girmiş.

Benim sevdiğim bir iki oyun WS desteklemiyor ve 932B+ hoşuma gittiği için aldım.

Ama yeni oyunlarda WS desteği var ayrıca oyun oynamak WS de bile daha avantajlı olur. Neden derseniz.

Çok basit 4:3 ekranın yüksekliği oyunlarda siz ne gösterecek? Gökyüzünü.

WS ne gösterecek. Sağdan soldan bilgiyi yani en çok ihtiyacımız olanları. Görüş açımızı genişletecek yani.

Neyse uzatmaya gerek yok.

19'WİDE SCREEN KANDIRMACASI

19'WİDE SCREEN KANDIRMACASI

Ki aslında 4:3 te film daha da küçük görünür. Ve daha yüksek çözünürlük alırsın filmlerde.

• valla ben 19 inch ws kullanıyorum benq fp92w idi sanırım. anlayacağınız profesyonel bir user değilim. ama monitörden gayet memnunum. oyunlarda olsun, filmlerde olsun. ayrıca ws de 2 3 pencereyi bir arada kullanmak daha elverişli ws de. tamam boy olarak kısa ama. kısa dediysekte öyle şikayet edilecek bir kötülüğü yok. ben tavsiye ederim 19 inch ws yi. tabi benim gibi kullanıcılar için. burdanda millete bilinçsiz bilmem ne demeye gerekte yoq. sen bu işte master sındır. ince eleyip sık dokursun bu senin hakkın. ama sen beğenmedin diye millete de yok bilnçsiz millet yoq bilmem ne demeye ahkkın yoq. eleştirini yaparsın, başkasının kafasına yatarsa yatar, yatmazsa ne ala.
  • bende ws 19" lcd kullanıyorum ve herkese öneririm birdaha kesinlikle normal moniterede dönmem
    yeni alacağım tv ve monitörde mutlaka ws olacak
    herkese tavisye ederim ws monitörü
    çalışma alanı kesinlikle daha rahat bence
  • İnsan gözü yatayda 5,5, dikeyde sadece 2,5 derece görebilir. Bu durumda yatayda uzun bir monitörün insanlara sunduğu görüş açısı daha fazladır (kullanım alanından bahsetmiyorum, algılayabileceğimiz alandan bahsediyorum).

Ayrıca resimler genişliyor demiş birileri. Sen 4:3 çözünürlüğü 16:9-10 monitöre uygularsan herhalde yani monitör o görüntüyü yayacağı için genişleyecektir. Bu tamamen kullanıcıdan kaynaklanan bir sorun.

Saçma sapan tartışmalara gerek yok bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: lavro

Wide screen monitörler normal 4:3 monitörlerden daha küçük.daha yüksek çözünürlüğe çıkmasına rağmen görünüşte öyle 1440x900 = 129.6000 piksel

ama 4:3 normal 19" monitö ise 1280x1024 = 131.0720 piksel. yani 4:3 monitörlerde piksel daha fazla ve daha büyük bir monitör.

bence sadece filim izleyecekseniz wide screen alın. 4:3 monitörler bence en iyisi.

zaten bzaı 19" wide scrreen ile 17 iç 4:3 arasında fiyat farkının olmamasının nedeni bu.milleti kandırıyorlar. eskiden wide screen mi vardı.

zaten masaüstü anormal bi çözünürlükte 1440 x900 çok saçma en boy oranı .ben sadece film izlemeyeceğimki. resimler bile geniş gösteriyor. çlışma ortamı 4:3 teki gibi rahat değil. bsplayerda bile video izlerken mecbur ekranı 16:9 yapmak lazım. yapmadınmı filmin üstü ve alta bölgesini göremiyorsun.

yani sorun üstüne sorun. zaten almanyada wide screen monitörlerin satışı çok düşükmüş. ama türkiyede wide oldumu illet manyak monitör olduğunu zannediyor.

+1

sonuna kadar dewstekliyorum

(bence sadece filim izleyecekseniz wide screen alın. 4:3 monitörler bence en iyisi)

• wide screen kadar sacma bişi olmaz tabi 4/3 de 22 yapsalar panel büyüyecek pixel coğalacak maliyet artıcak ölü pixel durum işi coğalacak kalite yapmak lazım vs..vs.. 22 diye yatay ölcüp 16/9 da değil 16/10 :) mümkün olan en yatayda ölcüp 22 monitör laın işte diolar daha tartışması olabilirmi
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaan84

wide screen kadar sacma bişi olmaz tabi 4/3 de 22 yapsalar panel büyüyecek pixel coğalacak maliyet artıcak ölü pixel durum işi coğalacak kalite yapmak lazım vs..vs.. 22 diye yatay ölcüp 16/9 da değil 16/10 :) mümkün olan en yatayda ölcüp 22 monitör laın işte diolar daha tartışması olabilirmi

önce bi düzgün cümle yazmayı öğren, ondan sonra wide eleştirirsin yine
  • quote:

Orjinalden alıntı: lone_star

22'' viewsonci sahibiyim ve film izlemek dışında oyunlarda da harika bir deneyim oluyor (orn: c&c 3, wow, need for speed)
    ayrıca masa üstününde geniş olması bence güsel cünkü daha cok alan var ve iconlarınızı rahat rahat yayabiliyorsunuz.
    ayrıca ekranı 2 ye ayırıp sol tarafta internette dolaşırken sagda photoshopta tasarım yapmaya yeticek kadar alan oluyor. yada word de 2 sayfa rahat rahat tek bir ekrana sıgıyor.

ben 19'' 4:3 te kullandım ve sonra bu 22 wide ı aldım su an cok memnunum

unutmayınki insan gözü yatay objeleri daha iyi algılar...(filmlerinde geniş ekran olmaları sanırım bu nedenden)

wiewsonicde bir başka hani....
  • insan gözünün enine görebildiği alan dikey olarak görebildiği alandan daha büyük olduğu ve bu boyutu daha rahat gördüğü icin widescreen monitörler üretildi ve mantıklı olan budur bence. 5 sene önce wide olmaya bilir bu çok saçma bi kıyaslama 5 sene önce core 2 duo da yoktu mesela eskiden sende yoktun.

herneyse artık monitör üretmek konusunda uzman firmaların 4:3 üretim kapasitelerini ciddi oranda azaltarak wide monitörlere ağırlık verdiğini eminimki araştırmacı forum sakinleri benden daha iyi biliyolardır. 4:3 monitörlerin ucuz olmasının sebebide stok tüketmektir.
    saygılarımla...
  • 19" monitorler için konusuyorum ,monitör almadan önce iyice inceledim ,arkadaslarımdaki monitörlerede gittim baktım bazılarında WS bazılarındada 4:3 monitör vardı ve 4:3 almaya karar verdim.
    Nedense 19" wslerde bir gariplik var ,masaüstü bir garip ,oyunlardan keyif alamadım.
    Gidip 932b aldım gayet memnunum.
  • basligi acan arkadasda heralde benim gibi 2lemde kalmis butcem kisitli oldugu icin cok fazla irdeledim teknosalarda arkadaslardaki lcdleri gunlerce inceledim .bilmiyorum belkide hic lcd kullanmamistim bu ilk deneyim oldugu icin belkide gercekten dandikdirler ama banada bi garip geldi wide screenler.
    oyun ve filmlerde gercekten ws ler cok dddaha iyi buna bi itirazim yok .olamazda cunki mantik burda goz zevkide burda.
    yanniz ofis calisanlari icin kesinlikle 4:3 lerin yerini tutamazlar.buda bi gercek .

benim bu yazida takildigim ise bu sanki sadece 19 inc lerde oluyormus gibi soylenmis ama ben 19 yada 22 hepsi icin ayni seyi hissettim kullanirken ws multimedia icin super ama ofis icin 4:3
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.