Şimdi Ara

19'WİDE SCREEN KANDIRMACASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
3.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Wide screen monitörler normal 4:3 monitörlerden daha küçük.daha yüksek çözünürlüğe çıkmasına rağmen görünüşte öyle 1440x900 = 129.6000 piksel

ama 4:3 normal 19" monitö ise 1280x1024 = 131.0720 piksel. yani 4:3 monitörlerde piksel daha fazla ve daha büyük bir monitör.

bence sadece filim izleyecekseniz wide screen alın. 4:3 monitörler bence en iyisi.

zaten bzaı 19" wide scrreen ile 17 iç 4:3 arasında fiyat farkının olmamasının nedeni bu.milleti kandırıyorlar. eskiden wide screen mi vardı.

zaten masaüstü anormal bi çözünürlükte 1440 x900 çok saçma en boy oranı .ben sadece film izlemeyeceğimki. resimler bile geniş gösteriyor. çlışma ortamı 4:3 teki gibi rahat değil. bsplayerda bile video izlerken mecbur ekranı 16:9 yapmak lazım. yapmadınmı filmin üstü ve alta bölgesini göremiyorsun.

yani sorun üstüne sorun. zaten almanyada wide screen monitörlerin satışı çok düşükmüş. ama türkiyede wide oldumu illet manyak monitör olduğunu zannediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lavro -- 16 Eylül 2007; 14:29:33 >

• Başkalarının yorumlarını da alalım
  • bu kisden kisiye farklılık gosterir arkadasım. bende basıklık konusundan sikayet ediyordum ama 20' lcd iyi gibi geliyor simdilik yarında almaya gidecegim. dedigim gibi forumda cok sayıda wide kullanan var kimsede sikayetci degil.
  • kimse para ödediği şeyden sikayetçi olmaz tabii. buda benim görüşüm wide screen film izlemekten başka bi halta yaramıyor aksini kimsede ispat edemez bana. 4:3 monitörler en iyisi 20 ve 22 inç 4:3 bulursam almayı düşünüyorum.
  • haklısın bende senın gıbı aradım ama duz kare olan 20 bulamadım
  • Son derece mantıksız şeyler yazmışsın.Kimsenin zorla 19" ws sattığı yok sana.Yani tüketici bilinçli olursa kimse kimseyi kandıramaz.Ayrıca ws'nin özelliği sadece yüksek piksel olması değildir.İnsan gözünün daha rahat algılayabileceği boyutlar için ws monitör üretilmiştir.Ayrıca sen 19" monitörde 1920x1080 görüntü alsan ne kadar verimli olarak farkedebilirsin ki? Monitörün boyutları küçüldükçe çözünürlüğün de küçülmesi gayet normaldir.22" monitörler 1680*1050 24"ler ise 1920*1080'dir.Ayrıca fotoğraf makinalarında bile artık ws olarak çekme modu var ws'de tam ekran görüntülensin diye.

Ancak evet yurtdışında 19" ws'ler hiç tutulmamıştır nedeni ise tüketicinin bilinçli olmasıdır,Türkiye'de oldukça sattı bu modeller nedense(!).Hatta üretici firmalardan biri bunu itiraf etmişti... Ancak sadece 19" olan modelleri kötü diye bütün ws'lere kötü demek büyük hata olur.Özellikle 22"ler şu an çok kullanışlı ve uygun fiyatlılar...

• monitörler hakkında ordan burdan duyduğunuz bilgilerle yorum yapmayın, açıkçası yukarıda doğru yazdığınız hiçbirşey yok. Öncelikle 19" widescreen yada 20" widescreen aynı boyutun 4:3'ünden daha ufak değildir. Widescreen film harici, oyun, masaüstü, web design, grafik işleri için de en uygunudur. Widescreenlerin fiyatı aynjı teknolojiyi kullanan 4:3 lüsünden ucuz olmak zorundadır çünkü panel maliyeti daha ucuzdur widescreenlerin. 1440x900 çözünürlüğün saçma olduğuna kim inandırdı seni bilmiyorum ama, hem 17" hem de 19" 4:3 ekranlarda aynı çözünürlüğü kullanmak daha mı mantıklı? Widescreen monitörde hiçbirşey olduğundan geniş ya da dar gözükmez. Bu onu kullanamayanın beceriksizliğidir. Bsplayerda yada başka bir playerda film izlerkende filmin orasının burasının gözükmemesi gibi bir durum söz konusu değildir. Ama herkesin kendi tercihi wide kullanmazsın 4:3 kullanırsın. Ama birşey bilmeden atıp tutmayın. Önce doğrusunu öğrenin. Madem widescren film izlemekten başka bir işe yaramıyor. Peki neden grafikerler, tasarımcılar vs. widescreen tercih ediyor? Film izlemek içinmi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadasim valla bula bilirsen hemen al cunku sanirim piyasayi hic arastirmamisin.ws ler hizla yayiliyor ve artik budur monitor.simdi ciksan tv ws alirsin .monitoru w s alirsin.yapcak bisi yok.24 inc veya 22 inc normal lcd yok artik piyasada.1 2 yil sonra normal boyyutlardaki lcd ler komik gorukecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esnaf_TV -- 16 Eylül 2007; 14:13:03 >
  • mantıksız konuşn sen olmayasın. ben burda piksel ve daha fazla görünen alan yönünden yaklaşıyorum olaya.bence 19" wide çok saçma bir olay. ben bilgiayarla sedece film izlemiycemki . 4:3 den 16:9 a atlamanın sebebi ne şimdi masaüstünde.
    resimler bile geniş gösteriyor hiç bir orjinallik alamıyorum. ben şimdi fotograf makinamı değişrim wide çeken alırım şimdi . yav bırakın bu wide muhabbetini. tüketici bilinçsiz işte buyuk diye alıyorlar halbuki çıktığı çözünürlük 1440x900. 17" lcd bile 1280x1024 e çıkıyor..
  • herneyse hepinize cevap verirdim ama çolk çocuğa anlat isterdiğin kadar anlat karşındaki seni anlayabileceği kadar anlar

20.1 inç var mesela

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=986&productid=bd48068 fiyatı 900 ytl

19'WİDE SCREEN KANDIRMACASI

valla ben profesyonel tasarım yapanlarda lcd görmedim 20 üzeri crt monitör gördüm. hangi tasarımcıdır o merak ettim. çaylak biri olmasın güldürdün beni yaa.

• quote:

Orjinalden alıntı: lavro

mantıksız konuşn sen olmayasın. ben burda piksel ve daha fazla görünen alan yönünden yaklaşıyorum olaya.bence 19" wide çok saçma bir olay. ben bilgiayarla sedece film izlemiycemki . 4:3 den 16:9 a atlamanın sebebi ne şimdi masaüstünde.
    resimler bile geniş gösteriyor hiç bir orjinallik alamıyorum. ben şimdi fotograf makinamı değişrim wide çeken alırım şimdi . yav bırakın bu wide muhabbetini. tüketici bilinçsiz işte buyuk diye alıyorlar halbuki çıktığı çözünürlük 1440x900. 17" lcd bile 1280x1024 e çıkıyor..

Öncelikle 19" ws'ler ara modellerdir yukarıda da yazdım alınmaması gerekir bilinçli tüketici tarafından.Yerine biraz daha eklenip 22" alınmalıdır.Ama ws alınmamalıdır dersen sana sadece gülerim...

Olaya istediğin yönden yaklaşabilirsin ama ws monitörler,sen ister beğen,ister beğenme standart olmak üzeredirler ve normal monitörlere göre çok daha fazla görünen alan sunarlar.Özellikle insan gözüyle uyumları açısından sen o alanı 4:3'ten çok daha rahat bir şekilde görürsün.Fotoğraf makinesini örnek olarak verdim,sen resimleri tam ekran göremiyorum deyince.E teknoloji gelişiyor ayak uydurmak da masraf ister tabii sana kalmış...

Son mesajın için düzenleme: Profesyonel kullanıcıların hepsi yavaş yavaş 24" 1080p monitörlere geçiyor sen bilsen de bilmesen de.Bu forumda bile birçok örneği var bunun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mens Rea -- 16 Eylül 2007; 14:23:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hsngencer

arkadasim valla bula bilirsen hemen al cunku sanirim piyasayi hic arastirmamisin.ws ler hizla yayiliyor ve artik budur monitor.simdi ciksan tv ws alirsin .monitoru w s alirsin.yapcak bisi yok.24 inc veya 22 inc normal lcd yok artik piyasada.1 2 yil sonra normal boyyutlardaki lcd ler komik gorukecek.

vay bee kahinmisin sen yaaa.. güldürdün benii. sen iyisi hiç konuşma.. işte türk milleti olarak farkımız brda bizim wide diy hemen atlıyor sazan gibi... herneyse alan alsın ben aldım gördüm inceledim.satıyorum. 4:3 philips paraya kıyıp bi tane alayım. başka biri kapmadan nede olsa milletteki bu kafayla iraz zor ithall ederler 4:3 20.1 monitör. bulunmaz nimet.
  • "normal monitörlere göre çok daha fazla görünen alan sunarlar"

nasıl sunuyorlar yaa hesap ediyorum yukarda görmüyormusun 22 inç tamam yüksek çöznürlük snuyor ben ona bişey demiyorumda. sen şimdi 1440x900 çözünürlükmü daha yülksek yoksa 1280x1024 mü. ben ws alınmasın demiyorum.verdiğim örnek hep 19" üzeine örnektir. zaten 19" lerinde ucuz olması yüksek çözünürlüğe çıkamamasıdır.
  • açıkçası ilk başta bende düz monitörlerden yanaydım, Ws ler kandırmaca gibi geliyordu, 19" alıyosun ama yükseklği 15" kadar diyordum(ki öylede zaten). Hatta iki arkadaşıma neovo'nun 19 inç 4:3 lük monitörlerinden aldırdım. Bi arkadaşıma daha bu monitörü tavsiye ettim, oda gitmiş almış fakat ws olanından almış.. oturdum inceledim biraz, baktım daha işlevsel bir monitör, bi yanına internet aç bir yanına word sayfası bir yanına msn aç.. epeyce mukayese ettim ve wslerin daha işlevsel olduğunu ve 4:3 monitörlere göre çok daha kullanışlı olduğunu anladım..
  • özellikle grafik veya benim gibi cad/cam programlarını kullanan arkadaşlar bilirler ki araç çubuklarını ekrana yerleştirdiğinizde çalışma alanınız çok daralmakta.(normal ekrnlar için)işte burada monitörünüzün wide olması size çalışma alanını oldukça genişletiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmak -- 16 Eylül 2007; 14:26:11 >
  • aslına bakarsan konu başlığını açarken 19" yazmayı unutmuşum herneyse..
  • quote:

Orjinalden alıntı: lavro

"normal monitörlere göre çok daha fazla görünen alan sunarlar"

nasıl sunuyorlar yaa hesap ediyorum yukarda görmüyormusun 22 inç tamam yüksek çöznürlük snuyor ben ona bişey demiyorumda. sen şimdi 1440x900 çözünürlükmü daha yülksek yoksa 1280x1024 mü. ben ws alınmasın demiyorum.verdiğim örnek hep 19" üzeine örnektir. zaten 19" lerinde ucuz olması yüksek çözünürlüğe çıkamamasıdır.

Madem sadece 19"'ten bahsediyorsun o zaman başlığı değiştir. Dikkatli okursan 2 mesajımda 19"'lerin alımaması gerektiğini yazdım.

Ayrıca profesyonel kullanıcılar da 19" ws alacak değil tabii ki 24" ve üzeri WS alıyorlar

• Şuan birçok grafiker gazeteci tasarımcı vs. geniş ekran büyük lcdler alıyor. 20" ve üzeri crt monitör ? 20" crt monitörün görülen alanı kaç inch biliyomusun Ama daha fazla anlatmama gerek yok otur araştır internetten. Crt wide ekranlarda var ama çok büyükler ve kullanışsızlar. Crt monitör devrinde wide yapılmamasının nedeni buydu. Ayrıca çoğu laptop da wide ekran kullanır (film izlemek için değil tabiki). Okuyun biraz insanlara çoluk çocuk demeden önce.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lui9i

Şuan birçok grafiker gazeteci tasarımcı vs. geniş ekran büyük lcdler alıyor. 20" ve üzeri crt monitör ? 20" crt monitörün görülen alanı kaç inch biliyomusun Ama daha fazla anlatmama gerek yok otur araştır internetten. Crt wide ekranlarda var ama çok büyükler ve kullanışsızlar. Crt monitör devrinde wide yapılmamasının nedeni buydu. Ayrıca çoğu laptop da wide ekran kullanır (film izlemek için değil tabiki). Okuyun biraz insanlara çoluk çocuk demeden önce.

kardeş bana bişey öğretme kitp yazarım bu konu hakkında. hangi lcd crt nin renk derinliğini veriyor. bi söylesene bana. gazaete dergi(profesyonel) hepsi crt 20 inç ve üzeri kullnıyor. çünkü lcd nin verdiği renk derinliği düşüktür.

crt ölmemiştir ve lcd teknolojisi crt yi geçemez.tabi şimdilik..

• bakın benq nun fp75g modeli bile normal çözünürlüğü 1280x1024 ama o monitör 1360x1024 e bile sorunsuz net bi şekilde çıkabiliyor.hemde 17" boyutu olmasına rğmen. hangi 19" lcd 1440x900 dan yukarı çıkabiliyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.