Şimdi Ara

19 yaşında kitap okumaya başlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
3
Favori
3.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet çok geç kaldım biliyorum ancak artık kitap okumaya başlıcam kendime Holmes serileri ve Kumarbaz kitabını aldım bir yandan polisiye bir yandan klasikleri okumayı düşünüyorum sizlere sorum şu olacak kitap gerçekten insanı geliştirir mi yani bakış açısı olarak konuşma kabiliyeti olarak veya aklınıza gelebilecek her yönden birde kumarbazı okuduktan sonra suç ve ceza, sefiller gibi klasiklere başlıcam ağır kaçmaz dimi yani onlardan önce başka klasik okumamı önerecek olan var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esoes12 -- 19 Ağustos 2017; 13:13:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesinlikle geç değil ve kitap okumanın yazdıklarınızla beraber daha birçok faydası da var. Ben yine klasik olarak en çok zevk aldığım ve okurken hiç sıkılmadığım kitaplardan birkaçını önereyim size ve tavsiyem okuduğunuz ama anlamadığınız veya okurken sıkıldığınız bir kitaba denk gelirseniz okumak için kendinizi zorlamayın çünkü;birçok kişi bu hevesle başlıyor ve belli süre sonra sıkılıp okuduğu kitabı bırakıyor ve bir daha da eline kitap almıyor.

Benim tavsiyelerim şunlar:

John steinbeck-Fareler ve insanlar
    Tolstoy-İnsan ne ile yaşar
    Balzac-Goriot Baba
    Orhan Kemal-Murtaza
    Jack London-Martin eden
    İvan Gonçarov-Oblomov
    Charles Dickens-Oliver Twist
    Dostoyevski-Budala

yazdığım sırayla okumanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68F639DEB -- 19 Ağustos 2017; 13:47:47 >
  • geç diye bir şey yok. türklere göre erken bile davrandın.
  • Senin yaşında başlamak isterdim okumaya ama bu kadar bilinçli değildim.Oku!

• quote:

Orijinalden alıntı: MichealCorleone

Kesinlikle geç değil ve kitap okumanın yazdıklarınızla beraber daha birçok faydası da var. Ben yine klasik olarak en çok zevk aldığım ve okurken hiç sıkılmadığım kitaplardan birkaçını önereyim size ve tavsiyem okuduğunuz ama anlamadığınız veya okurken sıkıldığınız bir kitaba denk gelirseniz okumak için kendinizi zorlamayın çünkü;birçok kişi bu hevesle başlıyor ve belli süre sonra sıkılıp okuduğu kitabı bırakıyor ve bir daha da eline kitap almıyor.

Benim tavsiyelerim şunlar:

John steinbeck-Fareler ve insanlar
    Tolstoy-İnsan ne ile yaşar
    Balzac-Goriot Baba
    Orhan Kemal-Murtaza
    Jack London-Martin eden
    İvan Gonçarov-Oblomov
    Charles Dickens-Oliver Twist
    Dostoyevski-Budala

yazdığım sırayla okumanızı tavsiye ederim.

Çok teşekkürler hocam

• Hocam geç değil . Klasiklere hemen başlamana gerek yok (Ağır eserlere ). Kendini şunu okumam lazım sorarlar diye sıkma . Hoşlandığını kitap türlerini oku gerisi gelir.

• Eğer klasik okumak istiyorum ama ağır gelir diyorsan modern klasiklere bak. İş Bankası'nın "modern klasikler" serisine bakabilirsin. Kanımca dilleri daha hafif.

http://metinyilmaz.me/is-bankasi-yayinlari-modern-klasikler/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mnrl89

Eğer klasik okumak istiyorum ama ağır gelir diyorsan modern klasiklere bak. İş Bankası'nın "modern klasikler" serisine bakabilirsin. Kanımca dilleri daha hafif.

http://metinyilmaz.me/is-bankasi-yayinlari-modern-klasikler/

Sağ olasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şehitkamil

Hocam geç değil . Klasiklere hemen başlamana gerek yok (Ağır eserlere ). Kendini şunu okumam lazım sorarlar diye sıkma . Hoşlandığını kitap türlerini oku gerisi gelir.

Aynen hocam kitaba alışmak için şuanlık holmes okuyorum
  • Önce kısa kitaplardan başla. Direkt 500-600 sayfalık klasiklere girişmeni önermem. Stefan Zweig ve Agatha Christie kitaplarını tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark is the Sunlight

Önce kısa kitaplardan başla. Direkt 500-600 sayfalık klasiklere girişmeni önermem. Stefan Zweig ve Agatha Christie kitaplarını tavsiye ederim.

Bakacam sağ olasın :)

• Ayni senin gibi 19 yasima kadar dogru duzgun kitap okuma aliskanligim yoktu . Universitede yurttaki oda arkadasim sayesinde kitap okuma aliskanligi kazandim . Iki senedir de araliksiz okuyorum. Zararin neresinden donersen kardir. Kitap tavsiyesi edebilirim . Martin Eden

Ucurtma avcisi

Malcolm x-Alex Halley yazarli olan . (Biyografi)

Alamut kalesi

Kolay gelsin:)

• quote:

Orijinalden alıntı: kegend

Ayni senin gibi 19 yasima kadar dogru duzgun kitap okuma aliskanligim yoktu . Universitede yurttaki oda arkadasim sayesinde kitap okuma aliskanligi kazandim . Iki senedir de araliksiz okuyorum. Zararin neresinden donersen kardir. Kitap tavsiyesi edebilirim . Martin Eden

Ucurtma avcisi

Malcolm x-Alex Halley yazarli olan . (Biyografi)

Alamut kalesi

Kolay gelsin:)

Eyv. Hocam

• üniversite sınavından sonra bende devamlı kitap okumaya başlıcam
  • hiç geç değil. ben 26-27 yaşlarında düzenli kitap okumaya başladım.
    ne hoşuna gidiyorsa onunla başlamanı tavsiye ederim. sadece okuma zevki olarak değil, hobin ya da sevdiğin film türleri de olabilir.
    mesela ben içinde satranç geçen kitapları çok severim ve onlarla başladım. sonra ekonomi ve tarih içerikli kitaplara devam ettim. oradan modern klasikler Türk yazarlar derken şu an her türden kitabı severek okuyorum.
  • Kitap okumak için hiçbir yaş geç değildir.
  • Geç kalmışsın ama başlamak için güzel bir fırsatın var. Başla bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zegerezen

hiç geç değil. ben 26-27 yaşlarında düzenli kitap okumaya başladım.
    ne hoşuna gidiyorsa onunla başlamanı tavsiye ederim. sadece okuma zevki olarak değil, hobin ya da sevdiğin film türleri de olabilir.
    mesela ben içinde satranç geçen kitapları çok severim ve onlarla başladım. sonra ekonomi ve tarih içerikli kitaplara devam ettim. oradan modern klasikler Türk yazarlar derken şu an her türden kitabı severek okuyorum.

Bende polisiye ile başladım klasikler felan derken açılacam daha sonra
  • Ben de 19 yaşında okumaya başladım şuan 21 yaşındayım. 63 tane kitap okudum ve okumaya devam ediyorum. Aslında daha çok okunabilirdi ancak üniversitedeki bölüm sebebiyle okuyamıyorum, bazı dönemler çok yoğun oluyorum. Geç ama çok geç değil telafi edilebilir. Okunması gereken o kadar çok kitap var ki ömür yetmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bi tylol hot içer miyiz

Ben de 19 yaşında okumaya başladım şuan 21 yaşındayım. 63 tane kitap okudum ve okumaya devam ediyorum. Aslında daha çok okunabilirdi ancak üniversitedeki bölüm sebebiyle okuyamıyorum, bazı dönemler çok yoğun oluyorum. Geç ama çok geç değil telafi edilebilir. Okunması gereken o kadar çok kitap var ki ömür yetmez.

Haklısın üstad o kadar çok boş vakit yaratabiliriz ki kitap okumak için...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.