Şimdi Ara

191.000 km'de 2006 model Toyota Corolla Dizel aldım.Herkes motor yakında ölür diyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
122
Cevap
2
Favori
5.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önceki araçlarım hep benzinli idi, ilk aracım 250 binde, ikincisi 120 binde, üçüncüsü 145 binde idi. Şimdi denk geldi temiz diye Toyota Corolla aldım. Ancak herkes 191 binde dizel almak hata diye başımın etini yemeye başladı. Hata mı yaptım diye düşünmeye başladım açıkçası. Eşim bile ekper olmuş, 191 binde dizel araç alınır mı delirdin mi dedi. Bu işin teknik yanını bilenler yardımcı olabilir mi?

• Nesi varmış benim dizelde 183 binde.300 binde dizelde kullandım problem yaşamadım.temiz kullanılmışsa hiçbir problem olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ticari 1.3 albeamiz 650 binde rektefiyeye girdi desem yeterli olur sanirim

Edit: Araba ticariden cikacak yakinda, 650 binde ki dizel arabamizi biraz toparlayip kendimiz kullanicagiz. 190 bindeki dizele ölü diyenlere duyurulur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U.C.Y -- 4 Kasım 2015; 11:51:39 >
  • Bu motor bitme efsanesi sadece bizim ülkemizde var. bakımları yapılmış bir motor niye biter? nasıl biter? bir de ben anlasam Bende 140 bine yaklaşmış bir multijet kullanıcısıyım. bırak motorun kondisyonunun azalmasını daha kendine yeni geldiğini hissediyorum. İnsan gibi kullanıldıktan sonra her motor ve araba uzun yıllar dayanır ve gitmeye devam eder.

periyodik bakımı geç yapılan, bakımda yan sanayi parçalar kullanılan, zevkine bağırtılan, eşek gibi kullanılan araba mercedes olsa dayanamaz. benzinli-dizel farketmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: U.C.Y

Ticari 1.3 albeamiz 650 binde rektefiyeye girdi desem yeterli olur sanirim

rektefiye ücreti ne kadar tuttu acaba?
  • Bakımları düzgün yapılmışsa hiç bir problem yaşamazsınız.Servis geçmişini biliyosanız içiniz rahat olsun.Sağlam motorlar bunlar,bi 191 bin daha görür.

• Daha olmesine 400 bin var ama duzgun kullanimda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Hocam fiyatini bilmiyorum, sorayim bizimkilere size geri donerim.

• Benim araba 173.000 de.Enjektörler sıkıntılı ama taş gibi gidiyor 3.8 yakıyo uzun yolda.
  • 200.000'de ölen motor kaldı mı?
  • 191.000 Nedir? Millet gürcistanda 691.000 Km'de benzinli mondeolar,Cdı mercedes'leri kullanıyor.Eşinize o araçları gösterip asıl sen delirdinmi deyin
  • 2007 sıfır grande punto 1,3 mj dizel araç almıştım.
    şu anda 145,000 km oldu. periyodik bakımlar haricinde pek masraf çıkarmadı.
  • buradan ne desek boş,

adam aracına en iyi yağı koymuştur bakımlarını tam zamanında yaptırmıştır, arabanız sizi asla üzmez bu şekilde devam ederseniz,

ancak bakımları aksatılarak kötü yağlar ve kötü yakıtlar ile kullanıldı ise hor kullanıldı ise araç sizi muhakkak üzer...
  • Kac liraya aldiniz hocam

• bu motor olme nedir ya ortadan ikiyemi bolunecek cok hor kullanilmissa bi rektefe edilir ayni sekil devam edilir temizse zaten bi o kadar km daha rahat yapar

• Dizel araçlar 100 binde biter, hatta benim dizel Yaris 100 binde bitti ama yeniden canlandı ve şimdi 130 bin oldu.
    Ah şu galericiler yok mu... Boyalıysa fiyatı düşürürler, 100 bin olduysa fiyatı düşürürler vs vs.
    Merak etmeyin, normal kullanımda o motorun bittiğini göremezsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hhhhh99

Kac liraya aldiniz hocam

27.750 TL'ye aldım. 2006 model 191 binde Toyota Corolla D-4D Terra HB. kaza yok, boya yok, sorunu, yırtığı pırtığı vb. yok.

Yorum yapanlara teşekkür ederim , içimi rahatlattınız, yoksa haftaya satılığa koyacaktım tepkiler yüzünden. Aracı 3 motor ustasına götürdüm pimpirikli olduğum için, hepsi motor iyi, saat gibi dedi, 2 kaportacıya götürdüm ikisi de boyasız dedi. yetmedi expertize soktum, boyasız değişensiz dediler. Motor % 71 çıktı.
  • Bitip bitmemesini bilmem ama 100.000 km bir psikolojik sınırdır...

Km arttıkça veya daha da ilerledikçe aracın gücünde ister istemez azalmalar meydana geliyor ve gelecektir.

İlk banttan inen aracınız diyelim ki 90hp.
    İse 150.000de bu verim azalır ve 83 hp.düşebilir bu motorun bittiği anlamına gelmese de km arttıkça fayda verim oranı gitgide düşecektir.kaliteli motorlarda bu süreç daha uzun olacaktır.
    100.000'km veya üstü bu aracın nasıl şartlarda kullanıldığı nasıl bir yakıt alındığı bakımları vs. Ömrünü etkiler.
    Bence standart arabalar 100.000-200.000 arasında artık bana bak demeye az az başlayacaktır gibime geliyor.

• Doğru söylemişler. Aracınızın motoru ömrünün sonuna yaklaşmış. Siz kullandıkça da yaklaşmaya başlıyor. Malum geçen her kilometre sizi 600.000'li rakamlara yaklaştırıyor.
  • bu km olayı motordan ziyade, arabadaki diğer mekanik ve elektronik parçaların ömürleriyle bağlantılı. km nekadar çoksa değişmek için arabanın birçok parçası kapınızı çalacaktır. tüm bunlar cebinizin her defasında sıklıkla aşındırmasını getirecektir. parça ve arıza sorunlarıyla boğuşurken motor taş gibi kalmış neye yarar..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.