Şimdi Ara

195/55/16 yerine 205/55/16

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni aldığım aracın üzerinde 2020 tarihli yazlık Good Year Eagle Sport lastik mevcut. Eski sahibi yeni alıp taktığını söyledi. Lastiğin ölçüleri 195/55/16.

Sattığım eski aracıma aldığım ve sadece 1 ay kullandığım yazlık 205/55/16 Continental Premium Contact6 lastik mevcut.

Yeni aldığım araç clio4 sport tourer 1.5 dizel 75 beygir.
    (Araç aile aracı maksimum 3 kişi biniyoruz eşim ve yeni doğan çocuğum ile)
    205/55/16 ebatlarındaki lastiği bu araca taktırsam artıları eksileri ne olur? Taktırmalı mıyım?

• attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değmez takılı lastikler ömrünü tamamlayınca contileri takar onların da ömrü dolasıya kadar devam edersiniz. ya da herhangi bir set lastiği satıp yakıt bakım parası vs. yapın.

• Aracınızın lastiklerini farklı ebatta bir modelle değiştirmek istiyorsanız lastik dönüşüm ve denklik oranlarına dikkat etmenizde fayda vardır. %3 den daha büyük veya daha küçük ebattaki lastikleri yakıt tüketimi, yol tutuşu ve fren güvenliği açısından tavsiye edilmemektedir.

Belirttiğiniz ebatlar arasındaki fark %1.7 olduğu için bu değişikliği yapabilirsiniz. Bir problem yaratmaz.
  • Bisey olmaz çoğunluk Clioya hep öyle takıyor.
    Yalniz aracın üzerindeki lastik daha tazeymis.

Fiziksel durumu da iyiyse daha kullanın.
  • Eagle sport'un markasının Goodyear olması dışında olumlu tek bir özelliği yok, berbat bir lastik, 205/50/16 olsa daha iyi olurdu ama %1,7 fark var hiçbir sıkıntı olmaz 195/55/16 yerine 205/55/16
  • Cpc 6 güzel lastik takın mutlaka
  • Normalde yere basma alanı 10mm daha büyük olduğu için yakıt artabilirdi ama aracınız dizel herhangi bir sorun olmaz, araç da daha güzel görünür
  • Arif kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Açıkçası Eagle sport hakkında pek iyi yorum almadığım için açmıştım konuyu. Değiştiriyorum o zaman.
  • Hiçbir şey olmaz tölerans payları dahilinde kalıyor,takabilirsiniz.
  • Eagle Sport ile CPC 6 arasında ciddi kalite farkı var.

Ben de daha önce Clio'da 205-55-16 kullandım sorun olmuyor. Aksine yol tutuşa ve frenlemeye olumlu katkı sağlıyor.

Hiç düşünmeyin Conti'leri taktırın bence.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.