Şimdi Ara

195/50/15 yerine 195/55.60/15 taksam ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
12.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ford fiesta nın 195/50/15 normal ebatlı kış lastikleri yok denicek kadar az ve olanıda çok pahalı.Bunun yeri 50 değilde 55,60,65 gibi yükseklikte lastik taksak ne gibi problemler olabilir.Jantlar aşağıdakinden.

• Bişey farketmez 195-55-15 alınabilir , o 50 değeri lastiğin yanak kısmından yüksekliğini belirtir ne kadar yükselirse lastiğin yanakları o kadar büyür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 10 Ocak 2013; 4:48:36 >
  • O araca en iyi 175/65/14 olur. Hem lastik çok ucuz olur, hem ince lastik kışın daha performanslı olur, hem aracın konforu artar, hem de jantın üstündeki lastiği devamlı sök-tak yapmak zorunda kalmazsınız. 100-150TL arası bir fiyata dört tane sac jant alın. Ve 175/65/14'e geçin.

Örnek ilan.www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-lastik-takimlari-ford-fiesta-4x108-sac-jant-lastik-takimi-108965546/detay

• 195/55/15 takarsan bir sorun olacagini sanmiyorum ama daha buyuklerinde belki biraz yuk altinda veya tumsekten gecis sirasinda esnemeyle birlikte camurluga surtme olabilir.(lastik-camurluk arasi mesafeyi bilemedigim icin bir tahminde bulunuyorum sadece) bir de yakit tuketiminde cok ufak bir artis cekiste de ufacik bir dusus olur ama cok da onemli bir fark olmaz diye dusunuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: optiarc

O araca en iyi 175/65/14 olur. Hem lastik çok ucuz olur, hem ince lastik kışın daha performanslı olur, hem aracın konforu artar, hem de jantın üstündeki lastiği devamlı sök-tak yapmak zorunda kalmazsınız. 100-150TL arası bir fiyata dört tane sac jant alın. Ve 175/65/14'e geçin.

Örnek ilan.www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-lastik-takimlari-ford-fiesta-4x108-sac-jant-lastik-takimi-108965546/detay

Araç şirket aracı , çelik jant a geçme durumu o yüzden zor.Yanak kalınlaştıkça yere basan lastik veya genişliği düşürülen lastik , jant kesitine daha fazla baskı yapıp hava kaçırma gibi bir durumu olabiliyor.Aklıma bu takıldı , zaten sağ ön jant eğrilmişti jantçıda düzelttirdik ama gene aynı şekilde hava kaçırmaya devam etti bir süre sonra.Bu gibi sıkıntılar mevcutken bu jant a kış lastiği nasıl olucak kafamda soru işaretleri mevcut.

• Dediğiniz ebatlar uygun değil. Uygun olan ebat ;

185/55/R15

Fakat bu ebat daha maliyetli olabilir. Orjinal ebatı kullanmanızı tavsiye ederim. Sakıncalarını bu konuda yazdım daha önce. Ebat değişimi %2,5'u geçmemesi gerekiyor.

www.lastiknet.com
    404 - File or directory not found.
    http://www.lastiknet.com/icerik.asp?inf=25

http://resim.donanimhaber.com/m_64226732/mpage_1/f_/key_//tm.htm#64226732

• quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

Dediğiniz ebatlar uygun değil. Uygun olan ebat ;

185/55/R15

Fakat bu ebat daha maliyetli olabilir. Orjinal ebatı kullanmanızı tavsiye ederim. Sakıncalarını bu konuda yazdım daha önce. Ebat değişimi %2,5'u geçmemesi gerekiyor.

www.lastiknet.com

O ölçü daha zor bulunuyor heralde.205 te 15 zaten yok denir sanırım.185 te hiç yok neredeyse.Nasıl bir ebattır bu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacksea533

quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

Dediğiniz ebatlar uygun değil. Uygun olan ebat ;

185/55/R15

www.lastiknet.com

O ölçü daha zor bulunuyor heralde.205 te 15 zaten yok denir sanırım.185 te hiç yok neredeyse.Nasıl bir ebattır bu.

Alternatif ebatı bu, fakat daha zor bulunduğu için fiyatı yüksek. Dediğim gibi orjinal ebat (195/50/R15) daha ucuz olur.

• quote:

quote:

O araca en iyi 175/65/14 olur. Hem lastik çok ucuz olur, hem ince lastik kışın daha performanslı olur, hem aracın konforu artar, hem de jantın üstündeki lastiği devamlı sök-tak yapmak zorunda kalmazsınız. 100-150TL arası bir fiyata dört tane sac jant alın. Ve 175/65/14'e geçin.

Araç şirket aracı , çelik jant a geçme durumu o yüzden zor.Yanak kalınlaştıkça yere basan lastik veya genişliği düşürülen lastik , jant kesitine daha fazla baskı yapıp hava kaçırma gibi bir durumu olabiliyor.Aklıma bu takıldı , zaten sağ ön jant eğrilmişti jantçıda düzelttirdik ama gene aynı şekilde hava kaçırmaya devam etti bir süre sonra.Bu gibi sıkıntılar mevcutken bu jant a kış lastiği nasıl olucak kafamda soru işaretleri mevcut.

lastiğin kalınlığında bi değişim olmaz sadece boyu uzar , buda yanakları daha geniş olacağı anlamına gelir , 15 demek 15 jant için demek bu yüzden 65 de taksan sadece yanaklar genişler hava kaçırma diye bişey olmaz ,arabanın amortisörleri daha yumuşar çunki yanak bir nevi amortisör görevi yapıyor onun dışında çok yanağı büyütmedikçe sorun olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

quote:

quote:

lastiğin kalınlığında bi değişim olmaz sadece boyu uzar , buda yanakları daha geniş olacağı anlamına gelir , 15 demek 15 jant için demek bu yüzden 65 de taksan sadece yanaklar genişler hava kaçırma diye bişey olmaz ,arabanın amortisörleri daha yumuşar çunki yanak bir nevi amortisör görevi yapıyor onun dışında çok yanağı büyütmedikçe sorun olmaz

60/65 gibi seçeneklerde sizce bir sıkıntı çıkmazmı?

@LionTech16

Sizinde fikrinizi ve bu konuda tecrübeniz varsa paylaşmanızı isterim.

Dediğim gibi 195/50 nin fiyatları çok yüksek , 60/65 lerin ise makül.195/60.65 gibi seçenekler ileride veya şuanda bir aksilik getirirmi

• 195/60-15 takın. Piyasada en çok seçenek o var ve sanırım değişim de o kadar aşırı abartı olmaz. Zaten kışlık kullanacakmışsınız..
  • merhaba, bu durum biraz geç oldu ama ben de fiesta kullanıcısıyım. gidip geldiğim yollar çok çukurlu olduğundan kullandığım 195 50 15 jantlarım sürekli yamuluyor ve lastiklerim balon yapıyor. ben de 195 60 lastik kullansam yerine sığar mı? çıkurlu kasisli yollarda çok sürtme yapar mı?
  • merhaba, bu durum biraz geç oldu ama ben de fiesta kullanıcısıyım. gidip geldiğim yollar çok çukurlu olduğundan kullandığım 195 50 15 jantlarım sürekli yamuluyor ve lastiklerim balon yapıyor. ben de 195 60 lastik kullansam yerine sığar mı? çıkurlu kasisli yollarda çok sürtme yapar mı? balon ve yamulma azalır mı?
  • merhaba, bu durum biraz geç oldu ama ben de fiesta kullanıcısıyım. gidip geldiğim yollar çok çukurlu olduğundan kullandığım 195 50 15 jantlarım sürekli yamuluyor ve lastiklerim balon yapıyor. ben de 195 60 lastik kullansam yerine sığar mı? çıkurlu kasisli yollarda çok sürtme yapar mı? balon ve yamulma azalır mı?
  • Görüntü olarak yanakları kalın oldugundan buyuk durmaktadır fakat daha önce 195 50 15 kullanmaktaydım ve sureklı balon oluyordu ıkı aydır kullanıyorum bence 60 olması daha konforlu ve ekonomik ben cok memnunum ama görüntü dersenız cok zarif değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.