|
195/55/R16 yerine 205/55/R16 takılırsa ne olur
-
-
Ucuz lastik almış olursunuz.
-
tire expert diye bir app var orada çok güzel bir seçenek var, mevcut lastik ebatını seçip, değişim yapmak istediğiniz ebatı seçiyorsunuz. ne fark olur onları yazıyor. tavsiye edip etmeyeceğini de yazıyor. bir bakın oraya.
-
mantıklı bir hareket olur
-
yere basma'da alan yüzeyi %5'lik bir artış gösteriyor...
yakıt artacak mutlaka + karşılığında yol tutuş + artışı olur...
yaz lastiği 205 kış lastiği 185 olarak kullanılabilir
-
Benim kafama takılanda şu; örneğin 100km yol yaptık diyelim (ekranda görülen), aslında 102 km mi yol yapmış olunur?
-
Hiç bir şey olmaz... -
Corsa da şu an 205 kullanıyorum, fabrika çıkışı 195 ti..
Hiçbir sorun yaşamadığım gibi yakıt tüketiminde de bir artış gözlemlemedim.
Aracın yol tutuşu zaten iyiydi şimdi çok iyi oldu ve yanal rüzgar direnci arttı.
Genişlik artınca yanakta artıyor her ne kadar her lastik ölçüsünde de 55 olsa da bu sebeple konforu da yükseldi.
-
185 55 15 yerine 185 60 55 taksak nolur peki?
-
195 55 16 lastik takılı araca arkadaşın gazı ile 205 55 16 takmıştık. Lastiğin dış kısımları direksiyonu tam döndürünce çamurluğun içindeki davlumbazlara sürtüyordu. Tekeri tam döndürüp bir bak istersen, arada 1 cm den fazla boşluk varsa sorun olmaz diye düşünüyorum. Kesinlikle tavsiye değildir sadece fikirdir.
-
Aracın alt paketinde 185/65/15 var ise büyütmeyin. Yok araç alt paket ise ve üst paketlerde 205 tabanlı lastik varsa önerilmemekle birlikte ciddi problem yaratmaz. -
Hocam 55 yanak yüksekliği yerine 60 yanak yüksekliğinde taksak sıkıntı olurmu
-
Davlumbaza sürtebilir çukurlar da tümsekler de falan... -
Kışlık lastiklerde daha geniş değil, daha dar lastik takılmasını öneriyorlar. Karda ve buzda dar lastiklerin daha iyi tuttuğu söyleniyor.
"Hocam 55 yanak yüksekliği yerine 60 yanak yüksekliğinde taksak sıkıntı olurmu"
Yanak yüksekliği bir oranı belirtir. 205/55 ise örneğin yanak yüksekliği 205mm x 0.55= 112.75mm olacaktır. Zaten bu yüzden aynı çapta lastiklerde genişlik arttıkça yanak yüksekliği oranı düşer.
K. -
Yanak biraz yükselir davlumbaza sürter. 205 50 16 takın aşağı yukarı aynı yüksekliğe gelir. -
konfor artar,yakıt pek artacağını sanmam hatta hiç artmayabilir,çok yaylanan bir araba ise çukurda tümsekte lastik davlumbaza sürter
-
Benim yaptığım gibi 205 takmak yerine
4 Adet sac janta 185 65 15 kış lastiği takıp gönül rahatlığıyla kullanın
Orjinal ebatlarından şaşmayın.
-
Lastik orjinal ebada oranla 1.1 cm büyür. Davlumbaza sadece 0.55 cm yani yarım santimden çok az daha yaklaşacaktır. Yarım santimle sürtecekse zaten kasis geçişlerinde orjinal ebadındaki lastikte sürekli davlumbaza çarpması gerekir. Kısaca hiçbir sıkıntı olmayacaktır. Kendi aracımda (fabia 3) lastikleri 1.85 cm kadar büyüttüm ve hiçbir sıkıntı olmadı. Tabanında yakıta etkisi belli belirsiz olacaktır. Kendi aracımda km göstergesi %2 kadar sapma gösterdi. -
Dur kalk trafikte yakıt artar, sabit hız ve devir sürüste orijinalden daha az tüketir.
Benzer içerikler
- otomatik arabayı manuel kullanmak zararlımı
- araç yedek su deposundan neden su atar
- 1.4 tsi sandık motor fiyat
- ford focus 1.5 tdci trend x yorumları
- bakımdan sonra yakıt tüketimi arttı
- 2021 dacia duster
- toyota hilux 2025
- toyota corolla 2022 fiyat listesi
- amperino resimleri
- opel corsa 2024 özellikleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X