Riken |
195/65/15 lastik önerisi? (3. sayfa)
-
-
Goodyear 65 bin, Continental 50 bin Falken 41 bin km ömür biçilmiş, haa ben zaten senede 6 bin yapsam yazlıklarla hepsi iş görür bende, tabi birde lastikler durduğu yerde de eskiyor çatlıyor dimi. Continental ağır basmaya başladı bende fren değerleri daha iyi, gürültü bakımından 2 db çok farkedilirmi kullanırken acaba? Falken 2023 bulamıyorum şuan
Continental PremiumContact 6 fiyatı 1410tl
Goodyear Efficient Grip 2 fiyatı 1620 tl daha pahalı
Michelin Primacy 4 fiyatı 1550 tl
Bikaç tavsiye daha alsaydım forumda iyi olacaktı bilhassa lastikci arkadaşlar baksa bu soruya😄
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yok hocam aradaki 200lira fark için değmez, siz alt limitte kalacaksanız 2023 üretim Falken bulmaya çalışın, hee yok üst limite çıkarım derseniz goodyear egp2'den başkasına bakmayın bence. test verileri belki bi tık frenleme konusunda conti daha iyi diyor olabilir ama o da ölçüye göre değişken bir durum, tam sizin ölçüde olan test sonuçlarınu bulmanız lazım kesin emin olmak için. etiket değerleri goodyear tarafı daha iyi, özellikle ses değeri 71'den 68'e düşüyor ki ses olayı için "arasında sadece 2-3 fark var demeyin" çünkü ses ölçüsü logaritmik olarak değişiyor. arada sadece 1 değer kadar fark olsa bile çok rahat hissediyor insan kulağı aradaki farkı.
şimdi bütçenize göre falken tercihine bişey diyemem ama üst lige çıkıyorsanız kesinlikle goodyear egp2. hem ömür hemde konfor olarak parasının karşılığını fazla fazla veriyor. açıkçası bende goodyear egp 2'ye göz dikmistim ama 2023 üretim hankook ile yine aynı yıl üretim goodyear arasında adet başına 750-800 lira gibi bi fark çıkınca vazgeçtim hocam. takım olarak düşününce 7bin liradan 10bin liraya çıkmak mantıklı gelmedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 7 Nisan 2023; 4:55:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam şu anda hangi lastikleri kaç km dir kullanıyorsunuz? Memnun musunuz? Onunla kıyaslayın ama eski lastik sert ve gürültülüdür her zaman.
4db seste baya fark ettirir. Cpc 5, cpc6, michelin energy saver, michelin primacy, cross climate, ps4, kormoran road, riken kış kullandım son zamanlarda.
205 55 16 da özellikle soğuk asfaltta cpc 6 bariz sesli, yuvarlanma direnci yüksek bir lastik ancak her türlü performansı yüksek ve güven veren bir lastik. Lastikler premiumdan çok sportif lastik gibi davranıyor. Frenlemede ve direksiyonda oldukça keskinler. Ciddi bir tutuş var. Birtek yastıklama(aquaplanning) konusunda en iyi değil. Bu keskinlik konfor kaybı ve gürültü olarak geri dönüyor.
Şehir içinde düşük hızda çok farkı hissetmezsiniz ancak uzun yolda hissedilir. O sebeple yakıt ve ıslak tutuş ile beraber dB ibaresi var etiketlerde.
7 sezon yazlıkları kullandım profil var ama çatlaklar oluştu. 8. Sezon kışlıklar üstünde onları bi sezon daha gider diyor tamirci kaynım.
Toplamda 72 bin km yol yaptım 7 buçuk senede.
Goodyear iki takımda. Falken değerleri iyi diye tercih edecektim ama onla 6-7 sezon kullanamazsın dediler. Goodyear Efficient Grip Performance 2 ve Continental PremiumContact 6 tavsiyesi yoğunlukta. Yaz geliyor kararsız kaldım.
Galiba alacağın lastikler goodyear egp ayarında olmayacak. Bende 195-60-15 ebada göre lastik bakıyorum benimki ara ölçü olduğu için pahalı. Arabada goodyear egp var 7 senelik.
Falken gibi lastiklerin 3-4 sene anca gideceğini tahmin ediyorum. Egp2 modeli zaten pahalı.
-
Goodyear Efficient Grip Performance 2 modeli 1620 tl lastikcim.com da. Etiket değerleri B/A/68
Continental PremiumContact 6 ise daha ucuz 1410 tl. Etiket değerleri C/A/71
Michelin Primacy 4 modeli 1550 tl, Etiket değerleri C/A/68
Almanyada mesela Continental ve Michelin en çok tutulan markalardır burda Goodyear daha pahalı şaşırdım.
Goodyear 1620 tl
Michelin 1550 tl
Continental 1410 tl
Lassa 1070 tl
Petlas 990 tl
Listeye Bridgestone Turanza T005' i de ekleyebilirsiniz. Continental PC6 gibi biraz sesli olmasının dışında, oldukça başarılı bir lastik. Lassa'dan az bir şey pahalı sadece.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kendi sayfasında fiyatı 1833 görünce bu ne dedim😄😄
www.bridgestone.com.trT005 OTOMOBİL YAZ Lastiğihttps://www.bridgestone.com.tr/lastik/611054-t005-yaz-19565r15-91v
Lastikcim de 1195 tl
Konu o değil hocam. Bak bende goodyear epg kullanıyorum. Araba yol yapmıyor ama üzerindeki lastik 7 yıllık. İyi kötü gidiyor. O kadar yıl sorun çıkarmadı bunlar. Sen şimdi ucuz birşey alsan ne olur? 1 sene iyi 2. sene sertleşir belki 4. seneyi görmez. Maxxis diye gubidik bir lastik almıştık dediğim gibi oldu.
Saydıklarının hepsi bana göre iyi markalar. Hangisi ucuzsa al. Bir de sanayiyi gez istersen oradan fiyat al. Bende lastik alacaktım sanayiyi dolaştım falken sormuştum ama falken ucuz değildi. Diğer markalar ucuzdu tabi senin yazdığın üst düzeyleri sormadım. Yazdığın fiyatlara bakarsak benim sorduğumdan bu yana 300-400 artmış lastikler. 5 ay geçti.
-
Bende zaten az km yapıyorum ama yine 6-7 sezon gitsin istiyorum. Falken alacaktım tek seçeneğim oydu ama 2-3 sezon gider diye çok yorum okudum. Continental iyi tabi ama sesliymiş. Sanırım en pahalısı olan Goodyear Efficient Grip Performance 2 yi alacağım durum onu gösteriyor.
Falken 2023 üretimi bulamıyorum ilginç Nisan ayında daha piyasada yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sagiroda -- 14 Nisan 2023; 1:44:37 >
Ya falken acayip birşey. Kimisi diyor çok iyi kimi diyor berbat. Lastik üzerinde yazan değerleri tutmuyor diyen var. Erken eridi diyen var. Yanakları sıkıntılı diyen var. Yamuk diyen var. Fabrikasında kalite standardı tutmuyor herhalde.
Fiyatı da ucuz değil. Ucuz lastik takacak olsam geçen sonbahar fiyat alırken laufenn takardım. Falken fiyatına göre pahalı bence üzerine 100-200 versem daha markalı lastik alınırdı.
Sen bana göre şanslısın çünkü 185/65/15 ve 195/65/15 ana ölçü ve ucuz oluyor. Benim alacağım lastik her türlü daha pahalı oluyor. Goodyear için lastikçileri dolaş farklı fiyat veren olur.
-
Uzun omur isteniyorsa lassa greenways tek gecerim. 2016 yilinda aldigim lastikleri tekrar taktiracam haftaya. 120-130 bin km yol yapmistir hala daha guven veriyor. Benimkinin olcusu 175/65/14 ama fark edecegini sanmiyorum
Falken i petlas üretmiyor mu hocam? Yerli üretimde fiyat avantajı oluyor.
Laufenn hankook yan markası sanırım. Kormoran riken fln michelin/euromaster yan markası.
Wikide tablosunu yapmışlar:en.m.wikipedia.orgList of tire companies - Wikipediahttps://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_tire_companies
Hocam fren balatalarını disklerini değiştirdiniz mi peki bu süreçte?
Falken, Japon asıllı Sumitomo Rubber Industries grubuna ait orta seviye bir lastik markasıdır.
2015 yılı içerisinde tamamlanan Çankırı'daki Sumitomo Lastik fabrikasında Dunlop ve Falken marka lastikler üretiliyor.
AKO Grubun yüzde 20 ortağı Japonlar.
Ako grubun içinde petlas var, petlas Kırşehirde üretiliyor.
Aynı ebat, Chevrolet Aveo için falken sn110 aldım. Petlas parasına almıştım. Yumuşak 2 sene boyunca viraj ve frende çok iyi performans aldım.
ziex ile sn arasında 10-15 lira fark vardı normalde ama benim aldığım bayi yüksek fiyat çektiği için sn aldım. Muhtemelen benzer lastiklerdir.
Davlumbaza deli taş atıyor, virajda yatıyor, XL belki yatmıyordur.
Ve en önemlisi 12k km sonra, düz delikler kapanmaya başladı, virajlara sert girdiğim için olaa gerek.
Lastikte diş var ama yüzeyi o delikleri kapatacak şekilde silgi gibi bozuldu. Fotoğraf atabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero-man -- 15 Nisan 2023; 5:12:55 >
Falkeni petlas üretmiyor ama biz yerli üretim avantajı falan göremedik. Laufenn'e gelince parasına göre mal. Beğenen var beğenmeyen var. Yan marka olayı kötü birşey. İsimsiz cisimsiz lastiklerde birilerinin yan ürünü ama kalite yok. Nexen, riken gibi markalardan memnun olan pek görmedim.
-
Arkalar kampana zaten benim, el freni iyi tutmuyor diye ayar yapildi. Diskler bir kere degisti, balatada yanlis olmasin 3 defa degisti
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X