Şimdi Ara

195/65/15 lastik önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
4.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende 2012 model caddy var, istanbulda yaşıyorum yaz kış lastik değişimi yapıyorum. Toplamda Senede 8-9 bin km anca yol giderim, sıfır aldığım yazlık Goodyear lastikleri 7 sezon kullandım, uzun yol olarak senede iki defa, bi seferi git-gel 900 km uzağa gidiyorum, yolda 130km/h geçmem. Yine 6-7 sene kullanabileceğim güzel lastik arıyorum. 195/65/15 ebatlarında,mayıs ayında alacağım. Falken ve Continental arasında kaldım. Falken Ziex ze310 bu seneninki daha satışta değil geçen seneninki 1118 tl. Continental premium contact 6 modeli bu seneninki 1511 tl tanesi. Etiket değerlerine çok dikkat ederim yakıt ve fren mesafesi değeri aynı, hatta falken 67 db diğeri 71 db ama yorumlarda onlar aldatıcı diye okudum. Sanırım ikiside bu senenin ürünü olunca takımda 1000 tl fark olacak. Hangisini tavsiye edersiniz veya bu ikisinden hariç takımı 5 bin liraya kadar başka marka/model önerirmisiniz?

• Bir lastik seçiminde Continental varsa diğerleri bir tarafa Continental bir tarafa.
  • kartalus kullanıcısına yanıt

Bi arkadaşta Goodyear egp2 tavsiye etti. Başkada yazan olmadı

• Hiç bir konuda markacı bir adam değilimdir ama çok genel çerçevede yukarıdaki arkadaşın yorumuna katılıyorum..

Bir lastik tercihinde Conti modeline bütçeniz yetiyorsa, garanti seçim için onu alın.. ezelden beri çoğu kişi bunu Michelin için söyler ama son yıllarda bence Continental. adamlar yapıyor.

Daha bütçe odaklı bakıyorsanız da bence Falken yerine birşeyler daha atıp Hankook tarafına gitmek.. onlar da işin f/p kısmında son zamanlarda çok iyi.

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim yanıtınız için, hankook baktım etiket değerleri daha kötü falkenden. Bu senenin ürününü alacağım tabiiki, oda 1300 civarında.

https://www.lastikcim.com.tr/hankook-ventus-prime3-k125-195-65-r15-91h-2/?dot=2023

Continental PremiumContact 6 olan 1476 tl.

https://www.lastikcim.com.tr/continental-premiumcontact-6-195-65-r15-91h/?dot=2023

Ultra contact ise 1556 tl,

https://www.lastikcim.com.tr/continental-ultracontact-195-65-r15-91h/?dot=2023

Ben herşeyi bi defa alıp baştan fazla para verip ama uzun ömürlü kaliteli olsun diyenlerdenim. Goodyear lastikleri 7-8 sezon kullandım zaten az yol yapıyorum bunlarda öyle olsun istiyorum açıkçası.

• 185/65/15 turanza t005 kullanıyorum gayet memnunum. Kışlık olarak da blizzaklar var genel olarak bridgestone marka lastikler alıyorum. Biraz gürültüsü dışında yol tutuşu ve kullanım ömrü olarak memnunum.
  • Sagiroda S kullanıcısına yanıt

Etiket değerlerine pek takılmayın.. yağmurda tel tel dökülen bazı çinli lastikler A-B alabiliyor. Çok basit bir frenaj ölçüm standardı var onun, lastikler araç üstüne bile takılmıyor.

hankook-falken özelinde söylemiyorum, genel olarak Eu etiketi sadece lastik pazarda satılabilir mi satılamaz mı onun denetimi gibi bir şey..

Lastik konusunda en iyi bilgi kullanıcı deneyimi 1, bağımsız lastik testleri 2. bunun için de tyrereviews.co.uk bu işte liderdir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Goodyear Efficient Grip Performance 2 modelini tavsiye eden olmuştu Continental göre daha yumuşak daha sessiz diye. Siz ne dersiniz?

Model özelinde bir bilgim yok.

Oldukça popüler lastikler, dediğim siteden kullanıcı deneyimlerini ve testleri takip edin, genel bir izlenim edinirsiniz.. beklentinize ve fiyat düzeyine göre bir tercih yapılır.

• Adac bu sene 205/55/16 yaz lastiklerini test etmiş. Goodyear 1. Continental 2. Michelin 3. Falken 6. Sırada. Goodyear 66 bin km ömür biçilmiş, falken 41 continental 50 bin km. Kuru ve ıslak zeminde continental en iyisi.

@suatcagdas

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sagiroda -- 24 Mart 2023; 2:7:34 >

• Önerisi olan yokmu?

Continental premium contact 6 güzel lastik

normal bir kullanıcı isen ve bir tık ekonomik olsun istersen Ecocontact6 öneririm

Continental 195/65 R15 91H EcoContact 6 Oto Ya - PttAVM.com

• infinite kullanıcısına yanıt

Sene 9-10 bin km bile yapmadım birde yaz kış değişirim lastiklerimi yani. Falken alacaktım çok inceledim oda uzun ömürlü değil dediler vede adac sonucunda da belli yukarıda. 7 sene Goodyear kullandım, kışlıkları 8. Senede takcam. Yine böyle uzun ömürlü olsun istiyorum. Burda birisi Goodyear Efficient Grip 2 tavsiye etti. Dayım az çok anlar oda continental sert lastik caddy için yumuşak lastik olmalı diyor kafamı karıştırıyor. Burdada çok kişi yazmadı konuya ne yapsam bilemedim yaz geliyor 2023 üretimi alcam zaten tabi fiyatlarda önemli.

• Çok araştırdım Ventus Prime 4 aldım. Baya da memnunum. O ölçülerde nasıldır bilmiyorum.

selam bende caddy sahibiyim (2014) continental 4 mevsim aldım. araç rahatladı resmen. bir kez uzun yol yaptım . guzel lastik forum dan da cok arkadaş tavsiye etti.

https://forum.donanimhaber.com/arkadaslar-2-lastik-arasinda-kaldim-lutfen-bir-bakarmisiniz--155210512

• Esnaf_TV kullanıcısına yanıt

Arabayı 2015 kışın aldım üstünde 3 aylık yepyeni 4 mevsim Michelin vardı, bursadan İstanbula geldim bi yokuşu çıkamadım hemen kışlık aldım o zaman Goodyear denk geldi yazında yine Goodyear aldım, dişleri iyi ama çatlak var onun için değiştircem. Toplamda 72 bin km yaptım 8 lastikle

• uzun dönem kullanmayı düşünenler için en iyi seçenek goodyear egp2 olur ama ara ölçüde takımı 5bin liraya bulunmaz hocam.
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt

Artık fiyatlar uçtu da, continental falken Goodyear arasında kaldım, conti değermi diye tartmak lazım az km yapıyorum ya, ben dediğim gibi 6-7 sene gitsin istiyorum.

https://www.lastikcim.com.tr/continental-allseasoncontact-195-65-r15-95h-xl/?dot=2023

bende de michelin vardı hatta aynı sorunları bende yaşadım. pati atıp duruyor araç. conti de hic bir sıkıntı yok. araç da rahatladı.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.