Grafiker, iş için mecburi kullanacakları hariç tutarak söylüyorum Almayın. Ederi 15bin. 4060/ti serisi çıkacağı için fiyat kırılmalar başladı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan45manisa -- 24 Ocak 2023; 23:32:16 > |
19999 TL Galax GeForce RTX4070 Ti 12GB 192Bit GDDR6X RTX 4070Tİ Ekran Kartı (47IOM7MD6TTS) (2. sayfa)
-
-
e var adam 9 aylık mining yapılmış rtx 3080 ile kıyaslıyor 15 mhz lik yani %0,8 lik fark buluyor videoda, zaten bu farktan yola çıkarak tümevarım yapıp gtx 1060 da %10-15 performans kaybı olmalı diyor ama performans kaybı çok düşük çıkıyor aralıksız mining yapmasına rağmen. ayrıca videonun çekildiği zaman miningin pik olduğu zamanlardan. yani adamgtx 1060 ını linusa yollayacağım diye miningsiz bırakacak değil çünkü o dönem 2-3 dolar günlük para bırakıyordu gtx 1060 bile
-
Yahu patates olan var, canavar gibi çıkan var, ayrıca Linus'ın test ettigi 1 2 kart düzgün çıktı diye sen mining piyasasına mı güveniyorsun türkiyede? Belki de Linus sadece hit almak için gitti güzel kart buldu ve videosunu çekti rating için? Bu tech youtuberlar bildiginiz üzere brandlere karşı dramalar çıkararak ekmek yiyorlar bu bilinen birşey zaten redditte.
Karta yeni bios mu atıldı, vidasını söker takarken tornavidayı mı kaçırdı, padleri degişti mi, degiştiyse ne kullandı, thermal macun sürerken taşırdı mı söker takarken çatlattı mı??
Gerçekten Türkiyede mining piyasasında örnek veriyorum gaziantepte kaçak elektrikle çalışan bi depo veya merdiven altında mining rigden sökülen kartı almak aklınıza yatıyorsa alın. Ha mining yapan adam tanıdıktır dener alırsın mesela buna itiraz etmem.
Fakat gidip miningden çıkma 3090lar 13k onları alın diye gözü kapalı bir yorum yapmak abesttir.
-
Teknobiyotik + Galax
Geçmiş olsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
alma aldırtma
-
Hocam sende 1080 ti den örnek vermissin ama dünyada da bir enflasyon oldugunu 6-7 sene önceki 700 usd ile simdiki 700 usd bir olmadıgını atlıyorsun bence.7 sene önce 1080 ti 700 usd ye cıktı smdi 4090 da 700 usd ye cıkmalı, 4070ti de 550 usd olmalı gibi bir yaklaşım pek doğru olmaz...
Abd de suan yıllık %6-7 civarında enflasyon var.
-
geçen gün anakart ram sattım birisine. kasada benim 3070 ti görünce satarsan haber ver alayım temiz kullanmışsın dedi. tabi gaming sistem mining falan yok emin oldu.
benimde kafama girdi sonradan satayım 4070 ti geçeyim dedim.
yazdım adama ertesi gün kaçtan alacaksın satayım diye. nakitim kalmadı geçen gün 1080 ti aldım dedi. mining çıkmasıymış ama çok temizmiş. takaslayalım üstüne para verim dedi.
merak ettim ne teklif edecek diye sordum. 1000 lira vereyim dedi üstüne. dedim hacı çok verdin. bana diyorki performansı aynıymış sadece rtx yokmuş 1080ti kartta. hatta daha fazla rami var falan dedi cevap vermedim bile.
olaydan 2 gün sonra aradı bu yine diyorki anakartı iade vermek istiyorum. dedim noldu arızalandı mı? yok diyor çalışıyor ama yeni aldığı soğutucuya uymamış beyefendinin. 2 hafta oldu bu arada alalı.
dedim keyfi vereceksin yani iade? yok dedi sen yardımcı olurum demiştin bana. dedim evet olurum ama arıza sıkıntı çıkarsa olurum çalışan aleti keyfi geri alamam. bastım engeli.
1 saat sonra başka numaradan aradı bu dediki geliyorum kapının önüne anakartı kapıya bırakırım ister al ister alma paramı geri göndereceksin. dedim buyur gel belki ihtiyacı olan vardır konu komşu alır kullanır sevap işlersin dedim. bastı küfürü bu kapattı. ne gelen var ne giden. uzun uzun whatsapptanda küfür etti bu organizma.
tehtid ve hakaretten gittim şikayetçi oldum. şimdi gelsin uzlaşmaya kuzu kuzu bir üst seviye anakart parası daha alayım.
velhasıl demek istediğim siz bu yazıyı okurken hem zaman geçmiş oldu kafanız dağıldı hemde ulan ne d.allamalar var dediniz.
yaşadığımız memlekette bu tiplerden çok var. bu daha iyisi bundan beterinden daha çok var. hem bireysel hemde şirketi bu kafada yönetenler.
almayın aldırmayın. ya fiyatları düzeltip çakallıklarından vazgeçsinler yada taş yesinler. hem olması gerekenden pahalıya ürün sat hemde destek verme. ne güzel memleket.
-
2016'daki 700 dolar bugünün 865 doları. Fakat bu premium 80 tier bir kart içindi. Dediğim gibi cutdown titan çip kullandılar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam iyi sabretmişsiniz.
Geçmiş olsun.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
19800E 3080ti Tuf alan ben üzgün :( ama böylesi daha iyi ulaşımı kolay olsun yeter ki. isterse yarı fiyatı olsun...
-
Distribütör 600$ gibi bir fiyata alıyor aşağı yukarı ,böyle düşünün . 800$ son tüketicinin aldığı fiyat .
-
4070ti bu fiyatıyla alınacak kart değil. böyle giderse 2 nesil sonra xx60 serisini bu fiyattan sunmaya kalkarlar.
ayrıca teknobiyotikten alınmaz yorumlarına katılmıyorum. sosyal medyaları biraz agresif doğru. satış sonrasında ise problem yok. ben ve arkadaşlarım bugüne kadar sıkıntı yaşamadık. yakın zamanda bir arkadaşım garantiye arızalanan sıvı soğutmasını yolladı. sıfır kapalı kutu değişim yaptılar. sıkıntı yaşayan ne yaşamış anlatabilirse burada öğrenelim faydalanalım.
-
Çok tuhaf birisine denk gelmişsiniz, geçmiş olsun hocam.
Bu arada soğutucu için anakart değiştirmek ;)
Bilgisayarda yan bileşenlerin temel bileşenler kadar öneme sahip olması çok saçma.
İlk bilgisayarımı aldığım zamanlarda klavye ve fare ücretsiz veriliyordu.
Kasa ile psu ise standart idi. İşlemci, anakart, ram, ekran kartı ve HDD de asıl önemli konu idi.
Şuan kullandığım bilgisayarda soğutucu yok, fan sesi yok. Elektrik tüketimi bir bilgisayarın kullandığı fanlar toplamı kadar belki.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mayıs ayında palit dual 3060 aldım 9400e, şu sıralar sanırım 7 kusurlara satılıyor :( severek kullanıyorum oyunlarımı oynuyorum fakat yine de sanssizligim (ya da piyasayayi okuyamamam) üzdü...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Okurken ben sinirlendim. Saçma sapan cins birine denk gelmişsin. Şikayetçi olduğun iyi olmuş uğraşsın şimdi
-
Bence piyasaya göre fiyat iyi , ama rtx 2-3 serisinden geçmeye değer mi bilmiyorum . rtx 2060-2070 varsa 2k veya 4k için geçilebilir ama onun dışında bence çok gerekli değil. 3050 olan kişi zaten yeni almıştır 4070ti ye upgrade için bir isteği yoktur.
-
Bu kart şu an yazdığım zamanki kurla 15-16 bin lira civarında satılmalıdır o da en en fazla olması gerekendir. 800 dolarlık kart, üretici fiyatı da yüksek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X