Bildirim
19v Laptop Adaptörleri seri bağlanarak 36v yapılabilir mi?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Evet alırsınız ama fan soğutması yapmak gerekecektir.
En garanti çözüm; adaptör çıkış eksi uçlarına en az 10A kapasiteli birer seri diyot bağlamaktır.Büyük ihtimal diyotsuz da bağlanabilir ama adaptör akım çıkışı tek diyotla yarım köprü şeklinde doğrultulduysa diyotsuz problem olabilir.
Vel hasıl,araya diyot bağlantısı ile problemsiz çıkış alırsınız.Hem 19V adaptör çıkışını da 0,7Volt gibi düşürerek power led'e daha uygun hale getirmiş olursunuz. -
Teşekkürler.https://tunaelektronik.net/urun/10-amper-kopru-diyot bu ürün mü bahsettiğiniz ürün? Bağlantı nasıl olacak acaba? -
Bende teşekkür ederim. Bahse konu diyot köprü değil tek diyot olacak. En uygunu 6ampetlik tek diyotlar. Elektronikcilerde tanesi 25 krs gibi satılan tek diyotlardan bahsediyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Bağlantı evet doğru.
Yalnız,2 ad. seri adaptör voltajı 37-38V eder ki led için fazla gelir.Led bozulma riski var,bozulmasa da yüksek voltajdan aşırı ısınır.
Size 2 farklı tavsiyem olacak,,1=Tek adaptör çıkışına 1 ad. step-up(voltaj yükseltici) converter modülü yada devresi ile istenilen net voltajı elde etmek ve 2=2 seri adaptör sonrası step down converter(Voltaj düşürücü) ile yine ideal voltajda stabilite elde etmek.
Yani hocam demek istediğim,ben power led üzerine uzun süre araştırma ve deneme yaptım,deneme için Luxmetre dahi aldım ve gördüm ki;power led uygun voltajda sürülürse yüksek verim,uzun ömür, ideal ışık şiddeti elde ediliyor.Ör;12V-10W bir power ledi 11-11,3V gibi sürdüğümüzde evet ışık şiddeti bir miktar düşüyor ama ısınma olmuyor,ledin bozulması unutuluyor.
Size tavsiye ettiğim 2 şıkta da dikkat ederseniz çıkış voltaj stabilitesi var.Öyle ki siz uygulama esnasında ideal sürümü yakalamak adına voltajı ayarlı direnci ile(converter devresindeki pot ile) daha da istenilen düzeye çekerek şahane sonuç almanız olacaktır.
Ez cümle=Power led=ideal voltaj ayrılmaz ikilidir.Peki hangi ürün derseniz; aliexpress yada sizin bildiğiniz bir pazardan uygun amperajlı step up converter yada 2 seri adaptör sonrası düşünüyorsanız step down converter module şeklinde arayıp uygun olanı satın almanızı tavsiye ederim. Kolay gelsin.
-
Teşekkür ederim. Ben ledi fotoğraftaki fan ile soğutacağım.
Bu linkteki ürün işi,mi görür mü acaba?http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/lm2596-dc-dc-converter-cevirici-step-down-176582199
-
Görmez çünkü 1=akım gücü zayıf kalır 2=Modül giriş voltajı 2 adaptör seri bağlı çıkışa yetersiz gelir,2596 nakavt olur.Olmasa da 35V kondansatörleri yetersiz kalır.Giriş voltajı daha yüksek olanları tercih edin,arayın.
Ama 5-6 amperlik giriş voltajı 10-40V çıkışı 0-35V ayarlı step up converter devreleri uygun olacaktır.Tabi tek adaptör kullanılmalı. -
Eklediğim linkteki ürün tek adaptör için örnek bir modül.Biçilmiş kaftan gibi duruyor.
http://www.aliexpress.com/item/1PCS-LOT-150W-Boost-Converter-DC-to-DC-10-32V-to-12-35V-adjustable-Step-Up/32360064075.html -
Ben adaptorleri seri baglamak icin diyodun gerekli olmadigini dusunuyorum . Cunku o leptop adaptorlerinde cift sarimli trafo oluyor . Cikislarda 2 diyot ile tam dalga dogrultuluyor . Tekrar diyot fazlalik .
Aslinda ucuza kacip o diyotlardan seri baglayarak aradaki voltaj fazlaligini dusurse iyi olmazmi ? 6 amper diyotlardan 7 tane seri baglasa voltaj 5 volt duser 33 volt olur direk
@malisert32
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: 20playback
Ben adaptorleri seri baglamak icin diyodun gerekli olmadigini dusunuyorum . Cunku o leptop adaptorlerinde cift sarimli trafo oluyor . Cikislarda 2 diyot ile tam dalga dogrultuluyor . Tekrar diyot fazlalik .
Aslinda ucuza kacip o diyotlardan seri baglayarak aradaki voltaj fazlaligini dusurse iyi olmazmi ? 6 amper diyotlardan 7 tane seri baglasa voltaj 5 volt duser 33 volt olur direk
@malisert32
Evet ilk yazımda zaten bende gerekli açıklamayı yaptım.Ama diyot garanti olandır.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X