Şimdi Ara

1lt su ile evi ısıtmak mümkün (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
4.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Saygılar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerosen

Eklediğiniz fotoğraf gözükmüyor.

Saygılar....
     1lt su ile evi ısıtmak mümkün

ilk sistemin fotosu arkadaşlar..

yalıtım için tavana köpük etkili olur mu acaba

https://www.viptavankaplama.com/detay/desenli-tavan-kaplama-karain-hasir-desenli-daire-tavan-kaplamasi-94.html

• Bu sistem ile eger hic kapatmazsaniz soguk havalarda 1000 lira civari elektrik odersiniz. Umarim dogalgaz bir an once semtinize ulasir.

Tavandan yalitim kolonlari ve duvar bosluklarini kapsamadigi icin isi koprulerinin olusmasina sebep olur. Verimi dusuktur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blueaslan

taktığım italyan rezinstans 2 kw lık 2tane gerektiği yerde 2.ci devreye girecek bu arada öğrendiğim kadarıyla

testlerim devam ediyor rezinstans çalışması 1 dk 03 saniye durması 33 saniye hesap yaptım tabi doğruysa fatura 360 tl yapıyor bide ev soğuk olduğu için saniyeler değişebilir gibi geliyor.
    benim bina için en önemlisi binanın üstünü kapatmak ama malesef çok masraflı olduğundan yaptıramıyorum.

Tekrar merhaba üstte yazdım fakat dikkate almadınız ben yaptım ve sonuç hüsran diye ama bizde bir Ata sözü var yenilen güreşçi yenilmeye doyamazmış diye size kolay gelsin
  •  1lt su ile evi ısıtmak mümkün

en kurduğum sistem arkadaşlar oda gündüzleri açık bırakıyordum fakat 24 kw enerji tüketmiş suyun sıcaklığı 34 deydi. Burda yalıtımın acayip etkisi oluyor. ben sadece akşamları 5 saat yaksam 4 kw * 5 = 20 kw * 0,4040 =8,08 TL günlük

30*8,08 = 242,40 TL aylık yapar tabi bunun hafta sonları da var:):):)  1lt su ile evi ısıtmak mümkün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueaslan -- 4 Kasım 2016; 15:47:45 >

•  1lt su ile evi ısıtmak mümkün

bu eski sistemim arkadaşlar..
  • blueaslan B kullanıcısına yanıt
    Merhaba dostum bilmem kaç yaşındasın ben 50 devirdim artık , bakıyorum çok bir heyecanla başlamışın bu işe fakat biraz araştır ondan sonra başla böyle işlere , şu an dünyada en ekonomik ısıtma klima ve ısı pompa sistemleridir bunların üstüne daha ekonomik bir sistem yoktur ,ben bulgaristan göçmeniyim ve yenilikleri severim bizim orada derme çatma klimadan ısı pompa sistemi kuruyorlar gittim gördüm ve uygulayacaktım ama ani bir kararla bizim semti de doğal gaz şebekesine dahil ettiler ve vazgeçtim.Sana tavsiyem bu ısı pompa sistemlerini araştır genelde hepsi 50c ile 55c derece su sıcaklığına ulaşıyor ki bu İzmir için yeterli sadece Daikin nin bir modeli var o 80c ulaşabiliyor.
    Özelden bir iki adres göndereceğim incelersiniz.
  • Bu sistemin icindeki isitici hucre nami deger ihlas elektirikli sofbenin parcasi..asa yukari calisma sistemide ayni gozukuyor..akillica.,hem tek fazli oldugu icin butun evlerde rahatlikla kullanilabilir..tabi kullanilabilirlik ve guvenligi saglayarak.

Ben bu sistemi kurmayi dusunurum..ozellikle kontrollu ve dikkatli isinilirsa yillik 1000 ila 1500 lira arasinda tuketim gerceklestirir..ozellikle soba kullanilan evlerde tek oda isinir,,,e zaten bunulada tek odayi isitirsan tuletecegi elektirik miktarida dusecektir..soba ile kul toz ugrasmaktansa tek odada bununla isinmak mantikli gibi..tabi birde işin ufo al tak olsun bitsin tarafi var..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isi pompasinin yillik ortalama COP degeri 3.5 oldugunda dogalgaz ile belki basabas birim/maliyette enerji tuketiyor. Dogalgaza gore yuzde yuzde 50 tasarruflu olmasi icin cop degerinin 6 olmasi gerekir. Piyasadaki isi pompalari 35 derece su gidis sicakliginda ve disarisi 7 dereceyken ancak 4.5 civari COP verebiliyor. Bu sekilde dogalgaza gore bir miktar tasarruflu olur. Ancak 35 dereceyle de isinmak icin cok iyi duzenlenmis yerden isinma sistemi lazim ki bunu dogalgazda kullansaniz yine yuzde 20 civari ekstra bir tasarrufunuz olur,cunku yalitim ve tesisat sartlari isi kaynaklarindan bagimsizdir. Komur kaliloriferi de kullansaniz eski petek sistemine gore yine tasarruf edersiniz. Sonuc olarak isi pompasi ile olan fark yine kapanir.

Simdi gercekci bir hesap yapalim:

Premix yogusmali bir kombide yaklasik metrekup basina 8000 kcal net isi enerjisi elde edilir.(9155 kcal ust isil deger uzerinden %87 yanma verimi 50/40 petek isisinda rahatlikla alinabilir.)yani 1m3 d.gaz 8000 kcal, 9.28 kw'a tekabul ediyor.

1 m3 d.gaz ile 9.28 kw enerji elde edilip 0.92 tl odeniyor (istanbul d. gaz m3 fiyati) biz 1 tl kabul edelim. fiyati 9.28 e boldugumuzde 1kw d.gaz enerjisinin maliyeti 10.7 kurus oluyor.

Isi pompasina gecelim. COP degeri 3.5 oldugunda 1kw elektrik enerjisiyle 3.5 kw isi enerjisi elde ediliyor demektir. 1kw elektrik vergiler dahil 42 kurus olduguna gore 42/3.5 ile toplamda elde ettigimiz 1kw enerji icin 12 kurus odemis oluruz. Cop 4.5 oldugunda ise 9.3 kurusa duser.

Isi kaynagina gore birim basi enerji maliyetlerini hesapladik. Bundan sonra eviniz istenen oda sicakliginda gunluk kac kw enerjiye ihtiyac duyuyorsa tuketiminiz de ona gore olacaktir. Bu ihtiyaci dusurmenin tek yolu da yalitimdir. Enerjiyi ucuza maletmek guzel, enerjiyi korumak ise cok daha guzeldir. Tasarrufun en rasyonel yolu yalitimdir.

Sonuc:

Isi pompasi ile isinmak COP 3.5 ile dogalgazdan %12 pahali, COP 4.5 ile %15 ucuz. Ancak bu deger icin yerden isitma istediginden bir anlami olmuyor. Sartlar esit olmasi gerektiginden; dogalgaz ayni sistemde bu farki yerden isitma dolayisiyla yapacagi tasarrufla rahatlikla kapatir. Yani saticilarin ellerindeki max cop 4.5 cihazlarla iddia ettikleri yuzde 50 tasarruf tamamen hayal urunu. Ustelik korkunc ilk yatirim bedelleri de cabasi. Eger bolgede dogalgaz erisimi varsa isi pompasina para harcamak tamamen israftir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 6 Kasım 2016; 16:23:57 >

• Cirrus- kullanıcısına yanıt
    Hesabinizda yanlislik var gibi.

1m3 dogalgazda 9,5 kw isi enerjisi var.

Isi pompasiyla, 1 kw elektirikte 3,5 kw isi enerjisi var ise,

Isi pompasinin, dogalgazin 1 m3 de 9,5 kw enerjisine yetismesi icin 3kw a yakin elektirik enerjisi yakmasi lazim.

Hal boyle oluncada elektrigin birim fiyati 45 kurusu geciyor su anda..isi pompasi kullaniminda tuketim artacagi icin kdv de artacak..dolayisiyla kw ti ortalama 50 kurus olarak baz alirsak 3 kw elektirik 1 lira 50 kurus yapar..yani dogalgaz ile 1 lira odenen eve elektirik ile 1,5 lira masraf edilir..

Yanlislik varsa duzeltin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, doğalgazı yoğuşma verimi yüksek,yani yoğusmadan tam anlamiyla faydalanarak yakarsanız 9.55 kw hatta biraz daha fazladır. Ancak ben pratikte bir miktar verim kaybı olacağını göz önünde bulundurarak oldugundan düşük gösterdim.

Tekrar gözden geçirdim ama Kw cinsinden yaptığım hesaplamalar yöntem olarak doğru. Elektrik daha yuksek alinirsa fark isi pompasının aleyhine artar tabi.

İsi pompasinda 3.5 kw ısı için 42 kuruş dediğimiz gore. 42/3.5 yapınca doğrudan alınan isinin 1kw birim fiyatı bahsettiğim gibi çıkıyor. Durum her zaman doğalgaz lehine.

Güncel elektrik fiyatları,tüketime ek kdv olaylarına karışık olmasın diye hiç girmedim. Onlar da katılırsa biraz daha geriye düşüyor. Sadece avantajlı olmadığını göstermek yeterli. Üstelik hesaplamaları da doğalgaz aleyhine yaptığım halde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 6 Kasım 2016; 21:05:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mac14

Merhaba dostum bilmem kaç yaşındasın ben 50 devirdim artık , bakıyorum çok bir heyecanla başlamışın bu işe fakat biraz araştır ondan sonra başla böyle işlere , şu an dünyada en ekonomik ısıtma klima ve ısı pompa sistemleridir bunların üstüne daha ekonomik bir sistem yoktur ,ben bulgaristan göçmeniyim ve yenilikleri severim bizim orada derme çatma klimadan ısı pompa sistemi kuruyorlar gittim gördüm ve uygulayacaktım ama ani bir kararla bizim semti de doğal gaz şebekesine dahil ettiler ve vazgeçtim.Sana tavsiyem bu ısı pompa sistemlerini araştır genelde hepsi 50c ile 55c derece su sıcaklığına ulaşıyor ki bu İzmir için yeterli sadece Daikin nin bir modeli var o 80c ulaşabiliyor.
    Özelden bir iki adres göndereceğim incelersiniz.

Merhabalar yaşım 34 bende gördüm ısı pompaları ekonomik ve Onuda güneş enerjisine bağlarsan bizim burda yapanlar var bir tanıdığım tripleks evine yaptı heryer 24 derece aylık 60 tl enerji sarfiyatı var doğalgazla belki ısınsan aylık 500 tl falan gelir dediniz gibi ısı pompalarının maliyetleri yüksek olduğu ve yerden döşendiği için pek girişemedim 2 si dahil sistem 25000 civarı ama doğalgaz maliyet açısından daha uygun olduğu için doğalgaz seneye kışa gelicek doğalgaz a geçicem evet elektrik daha fazla maliyetli aylık olarak ben devamlı yaksam 900 ü bulur fakat akşam eve geldiğimde 2 oda yaktığımda 220 tl falan yapıyor sobanın pisliğinden kurtulmak istediğimden geçtim sistemi daha sonra başkasına verebilirim çok teşekkür ederim herkesten yorumlar çok güzeldi Yen'i birşey denemek sonu hüsran da olsa çok güzeldi çok büyük haz aldım gerçekten...

• Merhaba.
    1,5 katlı binamda toplam 170 m2 de petekler yardımıyla elk.kombi ile isitma yapmak istiyorum.
    Ama elktrik işinide solar olarak güneş panellerinden sistem kurup elk.ihtiyacını güneşten alarak halledeceğim.
    Şimdi benim m2 ye göre hangi elk.kombi yada ısıtıcı yada herneyse cihazınızı almam gerekiyor ve bu cihaza göre ne kadar güçte bir güneş enerjisi sistemine ihtiyaç vardır?
    yani benim ihtiyacıma göre(170m2) kullanacağım cihazınızın elk. sarfiyat çizelgesi nedir?
    Kaç KW liık bir güneş enerji sistemi kurmam yerinde olur.,
    Elk.kombi cihazlarına baktığım zaman Mesela 120 m2 için 12 KW lık bir ısıtıcı yazan satıcılar ama,Ama saatlik tüketim 4,5 kw diyor.
    Ben güneş sistemi kurarken güç olarak 12KW dediğine mi bakacağım,yoksa saatlik tüketim 4,5KW yamı bakacağım.tşk.
    Bu sistemler için max. 40000 tl ödeneğim var.
    herkese tşk.
  • mesela aşağıdaki linkte verdiğim sitedeki paket 6 büyük ev için 12 mt petek boyu olan elk.ısıtıcı sistem için nasıl ve hangi güçte bir güneş enerji sistemi kurmam gerekiyor.Ve bu linkteki sistemlere benzer bir sistemi kullanan varsa tecrübelerini yazabilirmi.Tşk.
    http://www.kombiradyator.com
  • Unutun gitsin. Oyle bir sistem 60000 tlnin uzerinde olur. Yatiriminizi da 7-8 yilda anca geri alirsiniz. Kara gecmeye basladiginizda da bakim masraflari,omurlerini dolduran ya da kirilan panel ve techizatlar basinizi agritir.

• Elektrik enerjisi her halükarda daha pahalıya geliyor bende inat etmiştim fakat öyle çünkü ülkemiz elektrik üretmeyip ithal ediyor hal böyle olunca kW değeri artıyor😭

• Bence evinizi yalıtım yaptırın o parayla doğalgaz dan %70 tasarruf edersiniz

• blueaslan B kullanıcısına yanıt
    Denemekten zarar gelmez. Zarar-ı harcanan paranız olmuş. Olsun bu arada eminim birsürü şey öğrenmişsinizdir. Elektrikle tasarruflu ısınabilmek için yeni bir ısıtıcı rezistans icat etmeniz Lazım. Şu ana kadar yapılmış rezistanslarla bunu yapmak mümkün değil. Verimleri belli, 1 kW elektrikle açığa çıkaracakları Isı belli. Hiçbir şey yoktan var olmaz. Siz verimi icat edilmiş ısıtıcılardan daha yüksek bir ısıtıcı yapmadıkça mümkün değil. Öyle bir ısıtıcı olsaydı elektrikli kombi üreticileri onu kullanıyor olurdu. Siz bence çatınıza yalıtım yaptırın. Yazın da Isı probleminiz oluyorsa klima ALIN. Aynı cihazla hem ısınmış hem serinlemiş olursunuz ek masraf çıkmaz. Tüm odaları ısıtmak istiyorsanız doğalgaz Şart.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayyaatt kullanıcısına yanıt
    Nere yaşadığınızı bilmiyorum ama Ilıman bir iklimde değilseniz ısınmanız Bahsettiğiniz sistemle zor. Daha doğrusu verimsiz. Güneş panelleri yeterli Güneş'i görmediği zaman verimli olmaz. Ilk yatırım maliyetleri çok yüksek ve ısıtıcı gibi yüksek güçlü cihazları çalıştırmak için baya bir panele ihtiyacınız olur.
    Gelelim sorunuza 12 kW cihazın anlık ihtiyaç duyduğu güçtür. 4kwh ise bir saatte toplam tükettiği güçtür. Çünkü 1 saatin 60 dakikasında da çalışmaz. Istenilen ısıya gelince durur Isı düşünce tekrar Çalışır. Sizin bu Bahsettiğiniz cihazı çalıştırabilmeniz için 12kw ilk bir sisteme ihtiyacınız var yani anlık kullanılan için sistem almalısınız.
    Panel sayınız yeterli olmazsa 12 saatte Üretilen elektriği 1 saatte harcarsınız. Sadece panel de yetmiyor bunun inverter i var akülsü var baya masraf yani. Aşağıda sizin ihtiyacınıza benzer bir sistem için hesaplama var. Fiyatlar güncel mi tam emin Değilim. Inceleyin.
    10kw ilk bir enerji üretimi için 70 metre kare panel Lazım ve Antalya gibi bir yerde bu paneller günde 7 saat bu kadar elektrik üretiyor.

http://www.solaruzel.com/10kw.html

• Evet arkadaşlar 1,5 aylık bir sistemi denedim ilk 10 gün kullandım havalar da tam soğumamıştı 170 tl geldi aralık ayında yaktım tüm evi 700 tl geldi belki ara kat evim olsa 400 gelir ama en üst kat olduğu için elektrik çok geldi şimdi klimaya dönüyorum tekrardan Arçelik inverter 15000 lik bakalım şimdi ne kadar gelicek resmen 1 ayda 1 ton kömür parası verdim yani hüsran elektrik mühendislerimizden özür diliyorum onları dinlemeyip birde bilmişlik yaptığım için kusura bakmayın doğalgaz gelene kadar klimaya devam edeceğim elektrik ile suyu ısıtmak iyi birşey değilmiş hımm tabi evimin sıcaklığı 20 derecede 700 tl yaktı makina toplam elektriğim 820 geldi iyi akşamlar...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.