Tek imzandaki sistem senin mi eger p4 ü kendine topluyorsan biraz bekle bence. temmuz gibi yeni soket intel işlemciler çıkıyor. 775 soket bu işlemciler bugunkü işlemci fiyatlarından çıkacagı söyleniyor.
bence de imzandaki sistem iyi en azından kasıma kadar idare eder.niye kasım sadece tahmin onsezi
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by corto</i> <br />Prescott dışında bildiğim 1mb cacheli p4 işlemci yok <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
P4 EE var 2mb L3 cache'li
Sam
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by defector</i> <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by hackeraslan</i> <br />daha iyi bir işlemci demek oluyor. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> puahahahahahaaa güldürme beni... tamam doğru söylüyorsun ama bu ne kadar bilinçsizce söylediğin çok belli oluyor...
arkadaşım baktım da pek cvp bulamamışın.... 128,256,512,1 mb ve ileride daha fazlası olacak bu cachelerin... bu cache yukarıda bir arkadaş ta söyledi nicki aklımda değil... yapacağın işlemleri cache ye atar ondan sonra yapmaya başlar yani türkçede ön bellek denir belki bu şekilde daha ii anlarsın... işlemleri yapmadan önce ön belleğine atar ondan sonra işlemini yapar... işte cache'in kısaca anlatımı... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
hackeraslan yahu kardeşim sen ota bo.a msj atıp duruyorsun kıbrıs türkündür vardı bir zamanlar senin gibi, vallahi korkutuyorsun beni :P
önbellek(cache) işlemcinin herşeyidir, amd'nin daha hızlı sanılmasının tek sebebi önbellektir , p4 daha hızlıdır ancak amd'nin önbelleği daha yüksek olduğundan uygulamalar daha rahat çalışır bu nedenle video edit gibi hızlı işlemci gerektiren uygulamalar için amd değil intel kullanılır,
Önbelleğin önemli olduguna katılıyorum ama her şey değildir. O zaman prescootların northwood lardan hızlı olması gerekirdi.Render ve encoding işemlerinde intelin hızlı olmasını sebebi HT ( Hyper Threading )
Samhughe bir senin yazdığını birde benim yazdığımı okurmusun lütfen? Eminimki aradaki sayı farkını göreceksin: quote: -------------------------------------------------------------------------------- Originally posted by corto
Prescott dışında bildiğim 1mb cacheli p4 işlemci yok --------------------------------------------------------------------------------
P4 EE var 2mb L3 cache'li
Sam
Hayır, işlemci daha yavaşsa 1MB cache daha iyidir denemez.
Prescott'larda pipeline 20 yerine 31 işlem uzunluğunda olduğundan cache artışı olmasaydı Prescott Northwood'ların çok gerisinde kalacaktı. Cache sadece farkı kapatmak için bir gereç. Prescott daha iyi bir işlemci değil. Şöyle düşünün : 1MB önbellekli P4 2.4 mü hızlıdır, 512KB önbellekli P4 3.0 mı?
heralde 3.0 hizlidir ama ben ztn 3.0 alcam ama prescott mi yoksa northwood mu diye kararsiz kaldim?
northwood alman daha iyi olur. Hem daha performasnlı hemde az ısınıyor :)
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Helper</i> <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by defector</i> <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by hackeraslan</i> <br />daha iyi bir işlemci demek oluyor. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> puahahahahahaaa güldürme beni... tamam doğru söylüyorsun ama bu ne kadar bilinçsizce söylediğin çok belli oluyor...
arkadaşım baktım da pek cvp bulamamışın.... 128,256,512,1 mb ve ileride daha fazlası olacak bu cachelerin... bu cache yukarıda bir arkadaş ta söyledi nicki aklımda değil... yapacağın işlemleri cache ye atar ondan sonra yapmaya başlar yani türkçede ön bellek denir belki bu şekilde daha ii anlarsın... işlemleri yapmadan önce ön belleğine atar ondan sonra işlemini yapar... işte cache'in kısaca anlatımı... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
hackeraslan yahu kardeşim sen ota bo.a msj atıp duruyorsun kıbrıs türkündür vardı bir zamanlar senin gibi, vallahi korkutuyorsun beni :P <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> kardeş onun amacı post yükseltmek ben çözdüm onu anla işte rütbeleri seviyor arkadaş... ama dikkat etsin benim gibi ceza yerde 100 postu silinirse o kafayı yer sanırım... artık bir topice 3-4-5 post atar... [ngt][ngt]
512 l2 den sonrasını kullanan fazla yazılım da yok ayrıca yani 512 fazlası cokda bir fark attırmaz.dedigim gibi yukarda sadece cache artısı onemli degil aynızaman fsb gbi bazı etmenlerinde paralel artması lazım.evet prescottlara artı getirmistir fakat cok degil.asıl soket 775 lerde 512 falsıznın avantajı gorulecek cunku 1066 mhz fsb olacak.
yazılımlar ne kadar l2 var diye bakıyor mu ? allah allah ilginçmiş bende sanıyodumki 200mb l2 olsa bile dibine kadar kullanır yazılımlar sanıyordum
bende oyle sanıyordum ama bu forumda amd nin yeni cıkardıgı islemciler hakkında simdi hangi topic hatırlamıyorum orda pclabs siteside yorumuna link vermislerdi orayı okursan anlarsın.hatta bu yuzden adamlar yeni islemcilerinde bile 512l2 kullanıyor boylece daha kucuk cekirdek daha az maliyet
amd nin hızlı olmasının sebebi bildiğim kadarıyla 3 fpu ünitesine sahip olması. p4 lerde ise 1+1 yani 2 fpu ünitesi var. bunlardan 1 tanesi aktif diğeri ise sse, sse2 gibi kısayol komutları destekleniyorsa aktif oluyor. amd de ise 3 fpu üniteside aktif. bu yüzden amd daha avantajlı. kısaca kas kuvveti fazla diyebiliriz. intel daha teknik.
bunu biraz daha acarmısın bide varsa ayrıntılı bilgi veren bir yer link verirmisin bu konu hakkında
Ben yazın alıcam ve 1 mblık düşünüyorum.
ama bu cpu ıcın o cpuyu surucek board alamanda lazım o modellerde bırazpahalı ama yenı bısey alıcaksan kesınle bunu almanı tavsıye ederım ozxellıkle grafık ve oyunda cok yukenıceksen
1 mb cache 1 men black cache Keş siyah bir adam sonuç -> 1 mb cache = keş zenci [:P][:P]