|
1Password: LastPass şifreleri güvenli değil, 100 dolara kırarız
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bir şirket veya o şirket adına söz alan birisi, rakibi hakkında gerçekten öyle olsa bile bu tarz cümleler sarf etmemeli. Bu tarz açıklama -zaten bitik olan-lastpass itibarını değil, 1Password itibarını zedeler.
-
100 dolara ancak bruteforce ile bulabilirsin. 256 bit sağlam uzun karışık bir şifreyi kırmak quantum bilgisayarlar dahil mümkün değil. Dünyadaki bütün sistemleri paralel bağlasak belki (!) mümkün olabilir ve o da 100 dolara değil 100 milyar dolara mal olur, demek istediğim çok olası dışı bir ihtimal.
Burada 1Password'un açıklamasını etik dışı buluyorum. Reklam amacıyla bu şekilde suyu bulandırmak kabul edilemez ve bence kesinlikle dava konusu olmalı. Yani buyur kır 100 dolara, kıramazsan şu kadar tazminat ödeyeceksin gibi davranmalı Lastpass.
Çok eskiden Lastpass kullandım. Yine bir güvenlik açığı yaşanmıştı o zaman komple kapamıştım. Lastpass'ın kendi bilgisayarınızda güvenle açılıp kapandığı, sunucuya şifreli olarak gittiği defalarca kanıtlansa da haberler rahatsızlık verici. Böyle her olumsuz haber çıktığında sayısız müşteri kaybettiğini tahmin etmek zor değil.
Ve son olarak, tavsiyem mümkün olduğunca açık kaynak sistemlere yönelmek. Şu an online bir sistem isterseniz açık kaynak Bitwarden var ve Bitwarden sunucusuna da güvenmiyorsanız kendi sunucunuzu kurabilirsiniz. Keepass da ideal offline çözüm sağlıyor.
-
100 dolara kirariz dememiski kirmak 100 dolara mal olur demis. Editorun is guzarligi, boyle baslik mi olur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çare Bitwarden.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
12 karakterlik tüm olası şifreleri göz önünde bulundurursanız, yaklaşık 272 olasılık vardır.
272 değil 2 üzeri 72 olacak hocam
-
2⁷²
-
Google translate'den öyle çıktıysa demek.
-
Çoğu sistemin 3-5, hatalı şifreden sonra hesap kitleme veya bekletme süresi var. Bunlar neyi kırıyorlar onu anlamadım?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
LastPass yine parolaları çaldırdı ama sonra "Çalınan parolalar şifreli dosya halinde idi sorun yok." dedi. Bunlar onu diyor. Elinde dosya olarak veri olarak bulunan parolada istediğin kadar deneme yaparsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
LastPass boş yapıyor. Konudaki bazı üyeler bilip bilmeden adamın açıklamasına sallamış. Adamlar e-mail adreslerine bakıp gözüne kestirdikleri kullanıcıların ana parolasını kırıyorlar. Adam $100'a mal oluyor demiş. LP'ın kullanıcılarına diyeceği tek şey bütün şifrelerinizi değiştirin olmalı. Bunu tamamen göz ardı ediyorlar herhalde.
-
Youtube'ta Can Değer diye bir adam var; orada biraz izlemiştim bu şifre kırma ve şifre saklayan hizmetleri. Bana hiçbiri mantıklı gelmiyor. Şifreleri sakladığım 3 tane yer var. iCloud anahtar zinciri, Samsung Pass ve Google. Bu üçü ne kadar güvenli olur bilmiyorum ama tüm şifreler, kullandığım cihaza göre bunlarda duruyor. 1Password gibi yerlere asla güvenmiyorum.
-
iyi olur
-
Bitwarden ve Keepass'tan şaşmamak lazım.
-
lastpass zaten kullanışsız ki...
100 dolara kirariz dememiski kirmak 100 dolara mal olur demis. Editorun is guzarligi, boyle baslik mi olur.
|
Bir şirket veya o şirket adına söz alan birisi, rakibi hakkında gerçekten öyle olsa bile bu tarz cümleler sarf etmemeli. Bu tarz açıklama -zaten bitik olan-lastpass itibarını değil, 1Password itibarını zedeler.
|
Google translate'den öyle çıktıysa demek.
|
272 değil 2 üzeri 72 olacak hocam
|
100 dolara ancak bruteforce ile bulabilirsin. 256 bit sağlam uzun karışık bir şifreyi kırmak quantum bilgisayarlar dahil mümkün değil. Dünyadaki bütün sistemleri paralel bağlasak belki (!) mümkün olabilir ve o da 100 dolara değil 100 milyar dolara mal olur, demek istediğim çok olası dışı bir ihtimal.
Burada 1Password'un açıklamasını etik dışı buluyorum. Reklam amacıyla bu şekilde suyu bulandırmak kabul edilemez ve bence kesinlikle dava konusu olmalı. Yani buyur kır 100 dolara, kıramazsan şu kadar tazminat ödeyeceksin gibi davranmalı Lastpass. Çok eskiden Lastpass kullandım. Yine bir güvenlik açığı yaşanmıştı o zaman komple kapamıştım. Lastpass'ın kendi bilgisayarınızda güvenle açılıp kapandığı, sunucuya şifreli olarak gittiği defalarca kanıtlansa da haberler rahatsızlık verici. Böyle her olumsuz haber çıktığında sayısız müşteri kaybettiğini tahmin etmek zor değil. Ve son olarak, tavsiyem mümkün olduğunca açık kaynak sistemlere yönelmek. Şu an online bir sistem isterseniz açık kaynak Bitwarden var ve Bitwarden sunucusuna da güvenmiyorsanız kendi sunucunuzu kurabilirsiniz. Keepass da ideal offline çözüm sağlıyor. |
Çare Bitwarden.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X