Şimdi Ara

1TB'ı Raidlemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

NVIDIA nForce® 680i SLI™ chipsetli Asus P5N32-E anakart alıyorum. Yanında 4 tane de 250GB WD harddisk.
    Toplamda 1TB yerim war ama bunu kompleks bir şekilde Raidlemek istiyorum.

Şöyleki;

Her diskten 50GB olmak üzere 200GB'ı Raid0
    Geriye kalan 200x4'ü de şöyle raidleyecem. 2 HD Kendi arasında Raid0 ve geri kalan 2 HD de bunların Mirroru yani Raid1

Efektif kullanılan boyut 600GB olmuş olacak. 400GB Raid1 200Gb Raid0 olmak üzere.

Sizce bu chipsetle bu ayarı yapabilirmiyim ?
    Anakartın sayfasında şöyle yazıyor.
    quote:

South bridge supports:
    * 1 x Ultra DMA 133/100/66/33
    * 6 x Serial ATA 3.0Gb/s
    * NVIDIA MediaShield™ RAID supports RAID 0, 1, 0+1, 5 and JBOD span cross Serial ATA drives

İlk defa Raid yapacağım için ne olacağını bilmiyorum. Teşekkürler :)

• o dediğin olmaz

2x250 gb raid 0 yaparsın performans alırsın

2x250 gb raid 1 yaparsın veri güvenliği alırsın ama kapasiten 250 gb'a düşer.

ama en güzeli raid 5 yapmak! hem performans hem veri güvenliği elde edersin toplam kapasiten 750 gb olur
  • 0+ 1 yapabilirsin 250 x 2 + 250 x 2 hem veri güvenliğin olur hem performansın biraz artar ancak paran bolca boşa gitmiş olur. Şöyle de olur 3 x 250 yaparsın 1 tane HDD de yedekleme için kullanırsın. (Mesela Ghost gibi bir yazılımla) Paran gene gitmiş olur ama hızın artar.
    O kadar büyük HDD ne gerek var RAID istiyorsan git 45 dolara 4 tane 80 GBlık SATA2 HDD al, bir tane de 250 GBlik 120 doların cebinde kalsın, 2 sene sonra HDDlerin teknolojisi ilerleyip hızları 2 katına çıktığında elinde 4 tane hurda 250 lilik HDD olmaz . Daha kolay değiştirebilirsin
  • 4hdd raid5 en mantikli secenek..ben gerci raid0ciyim
  • raid 5 yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VipLimE -- 27 Kasım 2006; 14:40:17 >
  • Raid0 için en az2 raid 5 için en az 3 hdd(aynı boyut hdd) ihtiyacın var..Raid5 te perf.+güvenlik söz konusu ancak bunu karşılığında eğer 4 hdd ile raid5 yapmışsan kullanılabilir toplam boyutun 3 hddnin boyutu kadar olmakta.Raid0 da ise boyuttan herhangi bir kayıp yok ancak hddlerden biri giderse bütün veriler gider..Raid 5 te ise bozuan hddyi değiştirmen yeterli..Raid perf. için yapılır günümüzde bilindiği gibi pc bileşenleri içinde en yavaş parça hddler..

Benim raid sonuçlarımı paylaşayım 4*250gb hdd max perf. için raid0 uygulandı

1TB'ı Raidlemek

• quote:

Orjinalden alıntı: fenomenhaa

Raid0 için en az2 raid 5 için en az 3 hdd(aynı boyut hdd) ihtiyacın var..Raid5 te perf.+güvenlik söz konusu ancak bunu karşılığında eğer 4 hdd ile raid5 yapmışsan kullanılabilir toplam boyutun 3 hddnin boyutu kadar olmakta.Raid0 da ise boyuttan herhangi bir kayıp yok ancak hddlerden biri giderse bütün veriler gider..Raid 5 te ise bozuan hddyi değiştirmen yeterli..Raid perf. için yapılır günümüzde bilindiği gibi pc bileşenleri içinde en yavaş parça hddler..

1TB'ı Raidlemek

çok güzel anlatmışsın bravo

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seagate Game Drive PS5 2 TB
    4 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Değerler süper olmuş. Kasada yer olsa 2 tane daha 80gb seagate alıp raid 0 çekeceğim 4 tanesine ama bu kez 250 gb lardan birini takacak yer kalmayacak
  • quote:

Raid0 için en az2 raid 5 için en az 3 hdd(aynı boyut hdd) ihtiyacın var..Raid5 te perf.+güvenlik söz konusu ancak bunu karşılığında eğer 4 hdd ile raid5 yapmışsan kullanılabilir toplam boyutun 3 hddnin boyutu kadar olmakta.Raid0 da ise boyuttan herhangi bir kayıp yok ancak hddlerden biri giderse bütün veriler gider..Raid 5 te ise bozuan hddyi değiştirmen yeterli..Raid perf. için yapılır günümüzde bilindiği gibi pc bileşenleri içinde en yavaş parça hddler..

4HD de Raid0 ve Raid5 in performans farkı nedir ?
  • salla güvenliği 4'üyle birlikte raid 0 yap paşalar gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: ShoCkwave

quote:

4HD de Raid0 ve Raid5 in performans farkı nedir ?

raid5 te 4 hhd var ise 2 tanesi yedekleme yani raid dilinde aynalama diğer ikisi de normal kullanım için diyelim...örnek: 10mb veri var veri bir hdd 10 mb veriyi 10 dakikada yazıyor.bunu ikiye böl ve 10 mb iki hdd yazılsın. 5mb birine 5mb diğerine..ne oldu? 5dk. biri 5dk. diğeri işlem yapmış oldu.hdd lerin yazma hızı aynı ama sana o yapılan iş 5 dakika olarak geri döndü. raid0 da ise 4hdd nin hepsi ana kullanım olduğu için 10 mb veri 4 hdd yazılıyor..hesap ortada değilmi.. he 2,5 dakika değil belki 5 dakikadan aşağıda işlem bitmiş oluyor. ben 4x120gb sata2 ile 9 dakikada windows kurup masaüstünü gördüğümü biliyorum...

feno biraz daha detaylı anlatacaktır.umarım yardımcı olmuştur..

• Bu arada F/P olayına gelin 80GB HD alırım diyen arkadaşlara cevaben;

250GB Sata2 16MB Cache NCQ'lu WD HD'yi 90$'a aldım.

80GB HD'ler yaklaşık 60-70$ arası değişiyor ve 16MB Cache'ye sahip değiller.

(20-30)*4$ fark'a değer bence. Kalkıpta 140-150$ vermiyorum bir HD'ye.

İnternetteki Performans yazılarını okudum.

Raid 0+1 yaparsam 500GB efektif alan, hepsi güvenli 2Disk Raid0 performansı
    Raid 5 yaparsam 750GB efektif alan, hepsi güvenlik lakin scrach yazma sırasında parity hesaplıcam diye sistemi kasıyor (bu mantıken CPU'ya ek yük bindirir)

HD'nin bozulmayacağını bilsem Raid0 yapıcam 4 diskide.
    Sizce yapayımmı ne diyorsunuz ? Daha hiç HD'm bozulmadı hayatımda. Başıma gelirmi böyle bir olay ? Alacağım HD WD2500KS modeli.

Teşekkürler
  • Ehh kimseden ses çıkmadı walla :(
  • valla kardeş bence yap ben pek anlamam bu raid olaylarından nasıl performansı arttırırmı.Bende 200 gb sata var şimdi ben bi tane daha hardisk düşünüyom onuda 200 gb mı almam lazım 250 olursa ne olur bide 2 tane disk le raid yapabilirmiyim yardımlarınızı bekliyom arkadaşlar değermi yani
  • 120gb*4 samsung sata2 den 250gb seagate 16mb 7200/10*4 serisine geçtim..5 yıldır raid kullanırım 1 kere raidim göçtü sanılanın aksine raid kolay göçmez..250gb seagate için fiyat farkına kesinlikle deer bu 1.4hdd raid0 gayet sorunsuz güvenli yapılabilir buda 2Lakin ben bizzatkullanmaktayım..
  • quote:

120gb*4 samsung sata2 den 250gb seagate 16mb 7200/10*4 serisine geçtim..5 yıldır raid kullanırım 1 kere raidim göçtü sanılanın aksine raid kolay göçmez..250gb seagate için fiyat farkına kesinlikle deer bu 1.4hdd raid0 gayet sorunsuz güvenli yapılabilir buda 2Lakin ben bizzatkullanmaktayım..

hocam maşallah ya sen raid olayında aşmışsın 250küsür avaraj süper valla bastınmıda açılıyordur programlar herhalde.
  • quote:

120gb*4 samsung sata2 den 250gb seagate 16mb 7200/10*4 serisine geçtim..5 yıldır raid kullanırım 1 kere raidim göçtü sanılanın aksine raid kolay göçmez..250gb seagate için fiyat farkına kesinlikle deer bu 1.4hdd raid0 gayet sorunsuz güvenli yapılabilir buda 2Lakin ben bizzatkullanmaktayım..

Fiyat farkına değerden kastın 90$ yerine 140$ verip Seagate almakmıdır ?
    www.storagereview.com daki testlere bakarak söyleyebilirimki WD açık ara ile Seagate den iyi. Neden daha kötü bir ürün için daha fazla para vereyim heleki bu fark 4 üründe 200$+Kdv ye tırmanıcaksa ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.