Şimdi Ara

1TB Seagate HDD'ye ulaşamama sorunu (Model: ST31000340AS)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bundan 1-2 yıl önce Seagate Freeagent Pro 1 TB Hdd aldım, almaz olaydım...

Dün gece yıllardır biriktirdiğim datalarımın olduğu HDD'ye ulaşamaz oldum. Sinirimden HDD kutusunu kırarak HDD'ye zarar vermeden çıkardım. Masaüstü PC ye taktım yine çalışmadı... HDD Kasesi ile USB'den farklı pclerde deneme yaptım yine çalışmıyor :(

Sorun HDD yi takıyorum motor dönüyor kafa vurma yok ama hiç bir şekilde sistem HDD yi görmüyor. Sanırım Firmware güncellemedim ondan oldu... İçindeki datalarımı nasıl kurtarabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

HDD Bilgileri:

Barracuda 7200.11
    ST31000340AS
    Firmware: SD81

• Öncelikle büyük geçmiş olsun...
    Bundan altı ay önce ben de 7200.11 serisi 500 gb lık hdd mi kaybetmiştim. Ancak forumda aşağıdaki konuyu iyice okudum. Bahsedilen malzemeleri temin ettim. Bıkmadan usanmadan defalarca deneme yaptım ve sonunda hdd e ulaşarak içindeki bilgilerimi yedekledim. Yedekledikten sonra garanti kapsamında hdd değişime gönderdim.

Size tavsiyem aşağıdaki konu başlığını başından itibaren dikkatlice okumanız. Bir başka konu daha vardı ama şimdi bulamadım. Zaten aşağıdaki konu da, sözünü ettiğim ikinci konudan da bahsedilmiş..

http://forum.donanimhaber.com/m_30691201/tm.htm

Kolay gelsin. Uğraşırsanız verilerinizi kurtarırsınız. Buna emin olun.
    Sonra da benim gibi Seagate e bir daha tövbe dersiniz. ;)

• Merhabalar

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim HDD Freeagentti içini açıp HDD yi çıkardım garanti kapsamında olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilisim06

Merhabalar

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim HDD Freeagentti içini açıp HDD yi çıkardım garanti kapsamında olur mu?

Kesin bilmemekle birlikte, kutuyu açtığınız için garanti kapsamı dışı diyebilirler.

Benimkisi dahili HDD idi.

Konuda aynı işlevi gören 3 farklı kablodan bahsediliyor. En kolay işlem CA-53 kod isimli kablo ile yapılabiliyor. Gittigidiyor da satanlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertop -- 9 Mayıs 2010; 8:55:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung 1TB HDD MBR SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.