Şimdi Ara

2.0 dizel 177 hp 3 serisi triger zinciri. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
24.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaslar avrupa mali her araba 2 yil 60 bin km garantili bazilari 100 bine garanti veriyor. Sorun suki avrupada 10 yasinda araclar hurdaya ayrilabiliyorlar yani araclar hep buna uygun yapilmistir. AdamlardKi teknolojide buvarabayi yapalim 1 milyon km kulkansinlar degil bu araclari yapalim 10 sene sonra geri donusume girsin mantigiyladir. Dolayisiyla zinvir vs firma onerisine gore hanhi km isteniyorsa dogruddur sonucta adamalr refah icinde yasiyor 100 binde zincir degisimi onkarda cerez parssi yani ustyne birde servis cslisanina bahsis atarlar ama bizde bir ailenin bir yillik mutfak masrafi gidebiliyor mlsf.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onzy

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

E90'dan bahsediyorsak kronik sorunu yok.

Türkiye'de kullananlar kronik sorunlu.

BMW açık açık kullanıma bağlı her 90.000-110.000km bandında zincir değişimi öneriyor. Bu arabayı zar zor borç harç alıp 6000TL'ye telefon alan tipler ise, Borusan'a soruyor, Borusan 6000-8000TL arası fiyat veriyor + bakım ile birlikte. Bunu duyan şahıs, sanayiye uçuyor, sanayide ilkokul terk ustamsı dürüst esnaf şahsiyetler; ''zincir mi değişir bu km'de araban sıfır gibi, dur ben biraz zinciri gerdireyim bi 100.000km daha gidersin'' diyor. Ticari zekası olan da; ''hemen değişmeli aynen 3000-3500TL'ye hallederiz diyor, araç sahibi şahsiyet; ''gerdireyim gitsin'' diyor ve 120.000-140.000km'de motoru kucağına alıyor.

Zincir değişmezse, kırılıyor ve çalışırken motor parçalarını kırıyor, silindir ve başlarını kırıyor, bloğa zarar veriyor işin özeti.

Yağ pompası sorunu da, motor ve motor soğutma sıvısı+yağ ısınmadan dip gaz yapıp 177hp 300 küsür nm torkun tadına doyamayan, 70 litre deposu olan araçta sürekli 5-15 litre arası mazotla gezip, 20-30tl mazot atıp, yağ pompasını yakan veya bozanlar.

Kronik sorunlar arabadan çok Türkiye'de ki araba sahiplerindedir.

Türkiye'de 100 kişiden 5 tanesi ancak bilinçli ve düzgün BMW kullanıyor zaten, o yüzden ikinci el BMW almak ikinci el iç çamaşırı almak gibi bir şey.

E90 ile çok tecrübem var, bilinç bir araç sahibi E90 ile sorun yaşamaz.

peki 2012 model ve sonrası f10 520d ile 2013 sonrası f30 320d araçlarda zincir problemi var mı?

Alıntıları Göster
    Var hocam bizzat yaşayanı gördüm
    Hem de adam zincir değişimi fiyatı almış borusandan,sonra yaptırırım diyip çıkmış gitmiş 1 hafta içinde de zincir koptu
    N47 F10 hem de makyajlı

• golgeoyunlari kullanıcısına yanıt
    184hp vesiyon model ve sonrasında, 2013'ten sonra servise girip işlem yapılmış araçlarda bu işin çözüldüğü söyleniyor. Yeni motorda da zincir sorunu yaşayanı görmüştüm bir yerde ama münferit denebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: byhackermstf

Renault DCI motor 60 binde bır triger kayısı değiştiriyor servis
    O hangi dci araçmış bende kadjar var triger 100bin km bir değişiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: byhackermstf

Renault DCI motor 60 binde bır triger kayısı değiştiriyor servis
    Yanlışın olmasın? Hiçbir araç markası 60 binde triger değiştirmez, normali genel olarak 120 bin dir, bazı markalar 100 bin diyor, bazıları 140 bin, ortalaması 120 bin.
  • Videoyu dinlerseniz , zincir sesi bariz fark ediliyor. Bu şekilde ses gelmeye başlayınca değiştirmekte fayda var.

• D-Assault kullanıcısına yanıt
    bu video çok faydalı oldu bende ki ses başka bir şeyden ötürü demek ki en azından onu anladım.

• eski aracım renault kayışını 90.000 km de bir
    şimdiki aracımın (aveo) zincirini 240.000 km de bir
    değiştirdim / değiştiriyorum.

madem 90.000 kmde değişecek neden zincir koydun?
    kayış koy hem daha ucuz, daha hafif.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.