Bulunduğunuz yerde satış ve servisi mevcutsa Japonların kendine has modellerinden Subaru Forester veya Mazda CX-5'e de bir göz atabilirsiniz. Ben CX-5'in 2021 modelini kullanıyorum. 2023'de hafif bir makyajla kablosuz carplay, android auto, kablosuz şarj vs. eklendi. Onun dışında zaten en üst paket ülkemize geldiğinden çok dolu bir araç. Tüm güvenlik donanımları her modelide standart. Nappa deri ve elektrikli koltuklar, 4 koltuk ısıtma, ön koltuklarda soğutma, 11 hoparlörlü BOSE, 360 derece kamera vs standart. Ancak cam tavan yok, standart bir sunroof var. Benim önceliklerim arasında cam tavan yer almıyordu, açılanı ses yapıyor, kapatsanız da trim sesleri bir süre sonra sinir bozucu oluyor. Araç içi yazın gereksiz ısınıyor vs. vs. Aracın şu an 2.250.000 gibi bir satış rakamı var. Forestar da benzer bir rakamda sanırım. Evet yüksek ancak 2.0 ve %150 ötv yükü olan araçlar için adaletli bir fiyat diyebiliriz. Zira benzer donanımdaki Tiguan 1.5 Rline, %80 ötv'ye rağmen 2.200.000'e satılıyor! Hem Subaru hem de Mazda atmosferik 2.0 motor ve 4x4. Subaru cvt şanzıman, Mazda da 6 ileri kendi üretimi tork konvertorlü klasik bir şanzımana sahip. Ömürlük bir sorunsuzluğa sahip diyebiliriz iki araç için de. İç mekan kalitesinde Honda ve Toyota'dan fersah fersah ilerideler. Mazdanın kasası 2017'de çıkmasına rağmen halen en kaliteli iç mekan sunan SUV'lerden biri. Kapı içi döşemeleri, konsol malzeme kalitesi vs gerçekten üst düzey. Tek dezavantajı işte saçma mtv sisteminden dolayı yıllık 12.000 tl MTV'si denilebilir. Artık kasko fiyatı MTV'yi katladığı için ben çok dert etmiyorum, kasko daha büyük bir sorun şu anda:) Şehir içinde 9-10 litre arası tüketiyorum. Uzun yolda da 110-120 arasında 7 litre, 90-100 arasında da 6 litre civarı yakıyor. Sessizlik konusunda da sınıfının en başarılı araçlarından biri CX-5. Üçlü kapı fitilleri, ekstra yalıtım malzemeleri, akustik cam vs. ile gerçekten iyi bir seviyeye gelmiş. Uzun yıllar sorunsuz bir kullanım önceliğiniz varsa bu modellere de bir göz atabilirsiniz. |
2.000.000 TL altı SUV / Crossover tavsiyesi (2. sayfa)
-
-
O kadar uğraşmış yazmışsıniz . Arkadaş cevap olarak teşekkür edecek bakacagım diyecektir ama Mazda veya Subaru alacağına imkan bile vermiyorum . Bizim ülkemiz de aracın piyasasının olması da çok önemlidir. Diğer türlü araç aylarca ilanda bekler
-
Tüketimden vazgeçmiş değilim, ama alırken de dolu bir araç olmasını önemsiyorum :) Sportage iç ve dış tasarım olarak daha cezbedici geldi bana ama benim baktığım dolu versiyonu da 2 milyon üzerine çıkıyor maalesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 20 Ağustos 2023; 17:39:51 > -
Sizin alacağınız araç aircross dizel, hem dolu hem ekonomik
Diğerleri uymaz
-
hani chery tavsiyeleri nerede? :)
-
Az yakan suv istiyor, gerçi spoya falan kaydı sonra da bak chery alabilir
-
Kia ile test sürüşü yaptım. Farklı sürüş modlarına da denedim. Tam ifade edemiyorum ama aracın ve direksiyonun tepkisi dönüşlerde iyi bir his oluşturmadı bende. Teknolojik olarak gayet güzel, sinyal verince önünüze yan şerit kameralarının açılması gayet iyi.
Bu arada öğrendiğim bir bilgiyi de paylaşayım bilmeyenler için. Nedense araçların dolu üst sürümlerinde android auto sadece kablolu. Kablosuz android auto bazı markalarda sadece daha küçük ekranlı modellere konmuş. Şimdiye kadar tek istisna renault austral. Android autoyu önemsememim nedeni, gerçek zamanlı trafik yoğınluk bilgisi verebilen navigasyon ihtiyacı. Onun için de sürekli kablo tak çıkar yapamam.
Renault australin yakıt ekonomisi kötü gibi düşünüyordum ama aslında benzinli mild hibrid için fena olmadığını anladım. Australin full hibrid verisyonu gelecek ama çok pahalı. Australin iç yan genişliği (omuz mesafesi) benim şu an kullandığım Kadjardan bile daha az. Arkaya üç iri çocuk oturacak, çocuk ebatlarında değil erişkin ebatlarında. Bir de ortadaki yüksek şaft tüneli arka ortada oturmayı işkenceye dönüştürebilir.
Muhtemelen ben araca karar verip alana kadar tekrar zam gelir, bu konu başlığı da anlamını yitirir zaten :-)
Deneyim ve önerilerini paylaşan herkese teşekkür ediyorum.
Düzeltme: Austral'in arka sıra toplam koltuk genişliğinin Kadjar'dan bile dar olduğu bilgisi resmi belgelerdeki ölçülere dayanıyordu, ama gidip ölçtüm, yok öyle bir şey.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 21 Eylül 2023; 21:23:56 >
-
hocam ben de kablosuz carplay konusunda takıntılıyım ama beğendiğim araç/modellerde yüksek oranla yok bu. o nedenle carplay olsun yeter diyorum ben.
hyundai/kia özelinde, eğer navigasyon varsa kablosuz carplay/android auto yok, çünkü tam olarak bilmesem de bunun entegrasyonu yapılmış navigasyonla ilgili bir kısıtlama olduğunu okumuştum.
bir iki ay önceki bir habere göre, hyundai 2023 son çeyrekte üreteceği araçların tümüne kablosuz carplay/android auto ekleyebilecekti artık. önceki modellere de güncelleme ile bunun aktifleştirilmesi gündemde ama hangi modellere olacağı açıklanmamıştı.
-
Yeni kona ve SUV değil ama crossover'a daha yakın olan 408'e bakmanız iyi olabilir. Kona çok da küçük değil, 408 de hacim olarak güzel bir araç. Üstelik dolu paketi gayet şık.
-
Sportage kendi navigasyonu üzerinde trafik bilgisi veriyor ancak telefondan internet vermeniz gerekiyor. Ben aracı yeni aldım henüz 1 haftalık gayet memnunnum. Varsa sorunuz bildiğim kadar cevaplamaya çalışırım.
-
Hayırlı olsun, bu benim için yeterli olur aslında. Hayırlı olsun, güle güle kullanın, hangi model ve donanımı kaça aldınız? İlk izlenimleriniz neler. Bana sanki virajlara hızlı girdiğimde aracın ve direksiyonun tepkisi iyi değil gibi gelmişti, sizin deneyiminiz nedir?
-
Prestige paket 4x4 liste fiyatından aldım. Viraj konusunda bundan önce sürdüğüm astra ile kıyaslayabilirim astra kesinlikle daha iyiydi ama yerden yüksek bir Suv için bence gayet yeterli bir araç. Yol tutuyor ama sert hareketlerde yatıyor buda içerdekileri korkutuyor. 2 çocuklu bir aile babası için virajdan viraja atlamıyorum artık. Ben şuan tatildeyim. Uzun yol, dağ yolları tırmanış, plaj, şehir içi her türlü ortamda sürme şansım oldu. 1000 kmyi bu gün geçtim. Adaptif farlar çok iyi. Sürüş asistanları çok başarılı. Araç çok sessiz. Yalıtımda başarılı Yarım gaz yapıp 3 4 bin deviri geçmediğiniz sürece içerde hiç ses yok.
-
Selamlar,
Aynı bütçeye sahibim. Bir kaç aydır araç bakıyorum. Sanırım 3-4 ay daha bekleyeceğim. Benim baktığım ve size de bakmanızı önereceğim bir kaç araba söylemek isterim.
Yeni kasa gla200'lere bakabilirsiniz, gerçekten konforlu görünüyor. Bazen 2m civarı temiz araçlar olabiliyor. Formentor 1.5tsi bağımsız süspansiyon ve ıslak kavrama şanzıman var. Genel olarak çoğu insan memnun sadece yakıt tüketimi biraz yukarı gidiyor. Benim de ilk tercihlerim arasında. 2024te bi makyaj olacak araçta. Onu bekleme kararı aldım şimdilik. 3008, sportage ve tucson nedense sıcak gelmiyor bana. Hiç bakmadım bile. Toyota rav4 baktım. hacim ve motor olarak tatmin edici duruyor bakabilirsiniz. Biraz çok inceliyorum her yerini araçların. Durum çok kararsız oluyor böyle olunca. Bence hoşunuza giden içinize hoş geleni alın geçin derim. Yoksa gerçekten manyak oluyor insan. :) Araç aldığınız zaman buraya da yazarsanız sevinirim
-
Ben şimdiye kadar hiç ikinci el araç satın almadım, hep yeni araç alıp uzun süre kullandım. Sizin önerdikleriniz bu fiyatlara ikinci ek araçlar. Dediğiniz gibi baktıkça araştırdıkça kararsızlık artıyor. Ben 3008'in 2024 modelini bekleyip görüp sonra araç almaya karar verdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 31 Ağustos 2023; 20:10:44 > -
Şu an peugoet rifter full donanım kullanıyorum. 1.5 standart motor gerçekten verimli. Ticari kasada dahi o ani hızlanması ve uzun yoldaki performansı başarılı. 3008 yeni kasası gerçekten beklemeye değer bence de. 408 torsiyon olmasaydı, motor da biraz daha verimli olsaydı hiç düşünmeden alacaktım :’) inşallah hayırlısı olur hakkınızda. Şimdiden iyi günlerde kullanmalar. -
Valla içine sineni almak en güzeli ama maalesef memlekette nerdeyse 2 yıldır istediğini değil bulduğunu alıyorsun. Maalesef Q3 GLA GLB gibi araçlar yok ortalıkta. Liste fiyatı artı 300 400 binler isteniyor. Egeaya binerim ama ben vermem bu şekilde kimseye para.
-
Ford kuga
Tank gibi arabadir. 3008 felan oyuncak yaninda -
Araç arayışım sona ermiştir. Renault Austral Mild Hybrid modeli satın aldım. Fiyatı başta olmak üzere artıları ve eksileriyle alternatifleri değerlendirip bunda karar kaldım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X