Şimdi Ara

2.0TDI 102ps ve 1.6TDI 102 ps ARASINDAKİ FARK NEDİR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
14.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: haktan.528

Önemli olan boyu değil işlevi..!

• bu olay araç alırken tercihimizi etkiledi
    mpv alacaktık dizel
    30000 e kadar bütçe vardı
    dizel olunca km ler 80-100000 lerde olacaktı
    fazla km yapacağım için
    1.5 scenic ve 1.6 cmax yerine 1.9 altea tercih etmiştim
    rampa olsun alt devir olsun baya iyi
    dokundumu gideninden
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfsaneFocus

turbosu varmı oda meçhul, bence 2.0 lık TDI de turbo yoktur.
    Yoksa 2000 cc bi motor o kadar düşük beygir olmaz.

turbo var zaten turbo olmasa TDI yazamazlar aracın arkasına
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfsaneFocus

turbosu varmı oda meçhul, bence 2.0 lık TDI de turbo yoktur.
    Yoksa 2000 cc bi motor o kadar düşük beygir olmaz.

ne 2 ler 3 ler kaç beygir ...
    rakamlara takılmayın bu kadar
  • Ürettikleri max PS ve max torkları aynı olabilir fakat bunların eğrileri ve zaman aralıkları farklı olacaktır demin baktım ve vites aralıklarının da farklı olduğunu gördüm o yüzden bu iki motorun yürürünün bütün karakteristiklerinin farklı olduğu söylenebilir.

Kaldıki 2.0 TDI 'ı daha ağır ticaride kullanmış ve bu motorun daha uzun soluk almasına ve daha az yıpranmasınıda bi nebze sağlar..
  • 1.8 TSI 160 HP ile 1.4 TSI 160 HP arasında tork farkı vardı bunda da olması lazım şaşırdım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beelzebub_be

Ürettikleri max PS ve max torkları aynı olabilir fakat bunların eğrileri ve zaman aralıkları farklı olacaktır demin baktım ve vites aralıklarının da farklı olduğunu gördüm o yüzden bu iki motorun yürürünün bütün karakteristiklerinin farklı olduğu söylenebilir.

Kaldıki 2.0 TDI 'ı daha ağır ticaride kullanmış ve bu motorun daha uzun soluk almasına ve daha az yıpranmasınıda bi nebze sağlar..

1.6 TDI kullanma şansım olmadı ama kuzenimde var 1.6 tdı passat yakıt ortalamamız 2 aracında aynı hatta bazen benim ortalama passattan düşük oluyor tabi birazda kullanım ile alakalı
  • Max. tork ve max. güçleri aynı olsa da, tork ve güç eğrileri farklıdır. Demek istediğim 2.0 alt devirlerde daha isteklidir. Genellikle aynı teknolojiyle aynı gücü veren iki motordan yüksek hacimli olan daha az yorulur daha uzun ömürlü olur..
  • vardır bir bildikleri belki yüksek hacim ticari kullanım için daha uygun diye diye 2.0 tdi kulanıyorlar
    ama şu da var 2.0 bitd 180 ps yi t5.5 da kullanırken neden golf passat ve jettada kullanılmıyor o da ayrı bir konu
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

quote:

Ürettikleri max PS ve max torkları aynı olabilir fakat bunların eğrileri ve zaman aralıkları farklı olacaktır demin baktım ve vites aralıklarının da farklı olduğunu gördüm o yüzden bu iki motorun yürürünün bütün karakteristiklerinin farklı olduğu söylenebilir.

1.6 TDI kullanma şansım olmadı ama kuzenimde var 1.6 tdı passat yakıt ortalamamız 2 aracında aynı hatta bazen benim ortalama passattan düşük oluyor tabi birazda kullanım ile alakalı

Şöyle gösterirsem daha iyi anlaşılacaktır.

2.0 TDI
     2.0TDI 102ps ve 1.6TDI 102 ps ARASINDAKİ FARK NEDİR?

1.6 TDI

• quote:

quote:

quote:

2.0 TDI

1.6 TDI

bu tablodan anladığım kadarıyla 2.0TDI alk devirde daha canlı ama üst devirlerde 1.6 TDI ya göre daha cansız

• quote:

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

1.8 TSI 160 HP ile 1.4 TSI 160 HP arasında tork farkı vardı bunda da olması lazım şaşırdım

1.8 tsi 250
    1.4 240 nm torku var ama motor açısından fark var 1.4 çift besleme varken 1.8 de sadece turbo mevcut
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikum

yaniii boyu önemlidir

bu kisim beni cok etkileti
  • quote:

quote:

quote:

quote:

2.0 TDI

1.6 TDI

bu tablodan anladığım kadarıyla 2.0TDI alk devirde daha canlı ama üst devirlerde 1.6 TDI ya göre daha cansız

Hocam zaten dizel bir motoru 4000 d/dk 'da kullanmak ne kadar mantıklıdır tartışılır. 2.0 TDI geniş bi aralıkta (dizel motora göre) max ps ürettiğinden 4000 d/dk dan sonra çabuk sönüyor (çoğu dizel motor gibi) 1.6 TDI ise max ps ürettiği 4500 d/dk dan sonra devir bandını neredeyse kayıpsız tamamlamasını ise tahminimce turbocharger' la hallediliyor.

Edit : İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi postgres -- 4 Ocak 2012; 23:22:46 >

• Biraz yüzeysel bir bilgi ama benim bildiğim, yüksek hacimli motor, aynı güçte düşük hacimli motordan daha az yıpranıyor. Transporter zaten, Caddy'e oranla daha ağır işler yapmak üzere tasarlanan bir araç, ondan dolayı motoru da daha büyük zorlanmalara daha rahat dayanabilsin diye, 2.0 TDI yapmış olabilirler.
  • quote:

Sen 1901-10000 cc den vergi ödüyosun dimi?
  • düşük devirde yüksek güç veriri 2.0 motor buda arcın 1.6 ya oranşa herzaman daha az yorulmasıdır.
  • motor ömrüyle bağlantıyı ben pek kuramadım?
    yani 0.4 cc den dolayı 2.0 daha uzun ömürlüyse 5.0 cc baya bi uzun ömürlüdür diyebilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

motor ömrüyle bağlantıyı ben pek kuramadım?
    yani 0.4 cc den dolayı 2.0 daha uzun ömürlüyse 5.0 cc baya bi uzun ömürlüdür diyebilir miyiz?

Kesinlikle diyebiliriz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.