Şimdi Ara

2.1 AMFİ DEVRESİNE FARKLI OHMLARDA HOP. BAĞLAMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba. Yeni bir amfi devresi (TPA3116D2 2.1 2X50W+100W) aldım fakat rlimde imkanlardan dolayı uygun hoparlörüm yoktu bende elimde olanlarla birşeyler yapmaya karar verdim. Elimde 2 adet 8 ohm ve 4 adet 4 ohmluk hoparlör var bunları kanal başı 3 hop. olacak şekilde bağlamak istiyorum. 2 adet 4ohmlukları seri diğer 8 ohmluğu da paralel bağlamam gerektiğini öğrendim fakat bağladığım da amfi ısındı (max. 3dk.da) nasıl bir bağlantı yapmam gerekiyor bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çom sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Aldığınız devre 4 ohm da ısınabilir normaldir. Fakat eli anında yakacak veya ses kalitesini bozacak kadar ısınıyorsa devrede bir sorun olabilir. Bir de amfinin ısınmaya devam edip etmediği de önemlidir. Sıcak olsa da denge konumuna ulaşmış olabilir. İçiniz rahat etmiyorsa soğutucuyu daha büyüğü ile de değiştirebilirsiniz. Alüminyum soğutucu lar (heatsink) uygun fiyatlı oluyor.

• Belli bir sıcaklığa çıktıktan sonra duruyor seste bozma yok bağlantı da bir sorun yok değil mi o şekilde bağlayabilirim. Birde bu amfi için en uygun adaptör kaç volt ve kaç amperdir bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Altunay0 -- 30 Temmuz 2020; 16:55:55 >
  • Altunay0 A kullanıcısına yanıt
    Ben şu an bu devrenin mono versiyonunu kullanıyorum ve elimde hazır olan 24v 10A lik bir trafo kullandım fakat ben 2 ohm da sürüyorum. 4 ohm da 24v 7A yeterli olur. Fakat subwoofer çıkışını da kullanacaksanız 12v da kullanmanız hem sıcaklık hem de güç kaynağının fiyatı açısından avantajlı olacaktır. Subwoofer ın empedansına göre de 12voltta yaklaşık bir değer önerebilirim.

• Sub da 8ohm. Bağlantımda bir sorum yok değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Altunay0 -- 30 Temmuz 2020; 17:14:32 >
    Hoparlör bağlantı yönteminde bir sorun yok. En dengeli şekilde böyle bağlanır. Trafolar en az 12v 6A , 18v 9A veya 24v 12A şeklinde olabilir. Fakat sesin yüksek olmasını istiyorsanız 12v yetmeyebilir. Ayrıca 24voltta kulanacaksanız soğutucunun değişmesi gerekir.

Ayrıca aklıma geldi hali hazırda güç kaynağınız yoksa led trafosu ALMAMANIZ önemli. Led trafosuyla çalıştığında amfiden gürültü geliyor. Onun yerine switching mode power supply (anahtarlamalı) almalısınız. Görünüşleri benzerdir dikkat edin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 12v 5a trafom var onu kullanıyorum ama öyle bir sorunum yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Altunay0 -- 30 Temmuz 2020; 20:35:11 >
  • Ses kalitesi cok onemliyse toroidal trafoda kullanilabilir ayrica iyi bir regulasyon devresi yuksek sigali bir filtre kondansatorleri iyi bir regulasyon saglanmali

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.