Şimdi Ara

4 çıkışlı anfiyi 1 woofer'a bağlama YArdım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende 4x150 watt çıkışlı bir anfi var. Bide 700 watt woofer.

Bu wooferi 1 çıkıştan (+) 1çıkıştan (-) alarak kullanıyorum. Yani anfinin 2 kanalını kullanıyorum.

Peki 4 çıkışı 1 woofer a nasıl bağlamalıyım... Bunun için kablo falan bişe mi gerekli?

Yardımcı olan arkadaşklara cok tşkr.

anladığım kadarıyla konu donanımda açılmış buraya taşınmış.

ama bu burada kilitlenmemesini sağlamaz.üstkonularda kısayollarda ilgili topikte sorabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .AnasoN. -- 6 Temmuz 2006; 4:06:57 >

• ne anfisi bu .. ?

ne wooferi.. hiç bi bilgi vermemişsin ..
    anladıgım kadarıyla şu anda yaptıgın syde zaten tek bir çıkış... biraz bilgi vermelisin..
  • nasıl amfi? bu bir.
    ikincisi üst soruyu es geçiyorum 4 çıkışı bağlıyamazsın.
  • araba anfisi ve arac woofer i ama ben evde kullanıyorum
  • anfin köprülenebiliyorsa (yani o senin yaptıgın gibi diil, kullanım klavuzunda nasıl yapılacagı yazar), bu mumkun .. bu sayede 4 kanallı bi anfiyi ilk önce 2 kanala, sonrada tek kanala düşürebilirsin...
  • anfinin çıkışlarının olduğu yerde bridge yada bridgeable yazar mantık şudur mesela 1.kanalın artısını 4.kanalın eksisini alırsın ama mutlaka anfinin kitapçığına falan bak birde tahminimce sendeki wooferın max powerı 700 watt marka model belirtirsen daha iyi olur yani senin wooferının rmsi 350 watt falan eğer anfin gerçekten 4x150 watt verebiliyorsa toplamda 600watt rms olması gerek ama eğer anfinin max powerı 150 ise iş gene değişir sen en iyisi elindekilerin marka ve modelini yaz
  • 4 çıkışlı ampliler genelde 2 kanallı olurlar ve sadece 2'şerli olarak köprülenirler diye biliyorum.
    Bugüne kadar 4'ünün de köprülendiği bir ampli görmedim.

1.nin -sinden 2.'nin artısına bağlıycan.(Eğer köprü desteği varsa)
    Ampliye zarar verme ihtimalin var,dikkatli ol.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu konuyu elektronik bölümünde açarsan daha çok yardım alacağına eminim.bu konuların uzmanı onlar...

SAYGILAR...
  • 4 çıkışlı ampliye bağlamak için 2 kanalını köprüleyebilirsin sadece. 4 çıkış da tek woofer'a bağlanmaz. 700 watt'lık woofer'a amplin o özelliklerdeyse güzü az gelebilir, tam performans alamazsın.
  • Eğer arkadaşın wooferı dvc bir woofersa yani dual voice coil ise türkçesi çift bobin ise 2 çıkışı köprüleyip bir bobine diğer ikisini köprüleyip öteki bobine bağlayabilir
  • evet olur öyle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.