Şimdi Ara

Evdeki Bu Amfi'ye Z5500 Sub'ı Nasıl Bağlanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eve Sony marka anfi ve bağlı 2 tane stereo kule var. Ben bu kulelere ek olarak Z5500'ın sadece sub'ını bağlamak istiyorum. Bu yüzden Z5500'ın uydularını söktüm. Anfinin ve Z5500'ın giriş-çıkışlarını aşağıda paylaşıyorum. Z5500'ın kontrol ünitesi'de bağlı. Anfi'de sub woofer çıkışı var ancak Z5500'a bağladığımda bu sinyali almadı.

Evdeki Bu Amfi'ye Z5500 Sub'ı Nasıl Bağlanır? Evdeki Bu Amfi'ye Z5500 Sub'ı Nasıl Bağlanır? Evdeki Bu Amfi'ye Z5500 Sub'ı Nasıl Bağlanır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnspnky -- 25 Mart 2016; 10:54:25 >

• Kullandığınız kablodan kaynaklanıyordur. Onun üzerinde hem center hem de subwoofer sinyalini taşıyan RCA-3,5 Jack olmalı ...
  • Konu guncel. Rca-Rca kablo isimi gorur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cnspnky kullanıcısına yanıt
    Size alttaki gibi 3,5mm kulaklık - rca kablo lazım.
    http://www.vatanbilgisayar.com/slx-857-35mm-erkek-den-2-rca-erkek-ses-kablo-15m.html

3,5mm stereo kulaklık jakını Logitech kontrol paneli üstündeki 3 nolu sarı yuvaya takacaksınız. Bu durumda rca uçlardan bir tanesi sub diğeri de orta hoparlör bağlantısı olacak.

O rca uçları sırayla avr'nin sub woofer pre Out çıkışına bağlayarak hangisinin sub olduğunu bulabilirsiniz.

Doğru ucun hangisi olduğundan emin olmak için de Avr'ye hdmi ile bağlı bir pc varsa denetim masasındaki hoparlör yapılandırma kısmından sadece sub woofer'a sinyal sesi ileterek hangi rca ucun sub olduğunu bulabilirsiniz.

Bunun dışında bu bağlantı yöntemi ile de Sub'ı da Logitech kontrol paneli ile kontrol edersiniz.

• Bahsettiginiz kablo evde vardi, iki rengi de subwoofer kismina bagladim ve denedim. z5500 tarafina sari (center/sub) kismina 3.5mm girisi bagladim ve inputu stereo1 olarak sectim ncak yine de ses alamadim. anfi kendisine subwoofer baglanmis olarak gormuyor, sinyal vermiyor gibi...

Stereo seçerseniz sadece yeşil girişten aldığı sinyali iletir.
    İnput'u 5.1 olarak seçmeniz gerekiyor :-) çözüm basit aslında. Yine ses alamazsanız da o kabloda sorun var demektir

• Bence değmez uğraşmayin z5500 un davul sesli subunu satın yerine düzgün 2. El bir aktif sub alin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Reciever menülerinden speaker setup da subwoofer ı ON yaptınız mı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlışım var ise lütfen düzeltin bir nevi öğrenmek için soruyorum şimdi avr nin sub çıkışı bilidiğimiz aktif sub çıkışı ve coaxial kablo ile çalışır ama önerilen kablo stereo ve analog kablo türü yani digital sinyali taşıyamaz onun için ses alamıyor olması arkadaş? bence en garanti yol coaxial to analog l-r converterler var ondan araya alsa en garanti olur diye düşünüyorum yada bir ihtimal coaxial kablo alacak yine kontrol panelindeki coaxial girişe takacak pek olmaz sanırım ama benim bildiğim en garanti yol araya converter almasıdır diye biliyorum yani bence sesi alamamasının sebebi bağlantı ve mantık doğru olmasına rağmen kullanılan kablo türünden kaynaklanıyor diye düşünüyorum nedersiniz?
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    Subwoofer çıkışı rca analogdır...digital değil....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Subwoofer çıkışı rca analogdır...digital değil....

Loginin evet sub girişi analog ancak ben normal bildiğimiz aktif subları diyorum sony amfide olduğu gibi tek giriştir digitaldir ve coaxial kablodur şimdi bu avr den logi suba sub girişi yapacak ise araya coaxial to l-r analog converter alması gerekmiyor mu çalışması için?
    Analog analog digital değil...

AVR'lerin sub woofer pre out çıkışları aynen bir kulaklık çıkışı gibi analogtur. Bu sebeple herhangi bir dönüştürücüye gerek yok.

Sizin kafanızı karıştıran koaksiyel iletim şekli sanırım. Koaksiyel bağlantı da düz bir rca kablo ile 5.1 DTS yada DOLBY ses iletebilirsiniz. Aynı rca kabloyu sonrasında başka bir analog kaynağı bağlamak için de kullanabilirsiniz. Bu sebeple her RCA soketli kabloyu koaksiyel diye düşünmeyin
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim kadari ile digital sesi ileten kablo turleri optical,coaxial ve hdmi seklinde agrica avr lerde genelde sub çıkışları coaxial çıkış olup aktif sublara da coaxial giriş olur ama siz diyorsunuz ki normal lale tos compozit turu olarak da bilinen kablo ilede sesi iletebilirsiniz eger yanlış anladimsa bence yanılıyorsunuz kablo turleri farkli ses iletemez bu sekilde ne baglanirsa baglansin olmaz bence araya dedigim gibi converter almasi lazim arkadasin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Yok dostum yanılıyorsun. Optik ve hdmi zaten dijital, orada hem fikiriz.

Ama kompozit diye geçen kablo bildiğin düz bakır kablo. Eğer lnb, koaksiyel ses çıkışı vs gibi bir cihazdan dijital sinyal gelirse kablo dijital veri iletmiş olur. Normal analog ses sinyali gönderirseniz de analog olmuş olur. Yani kablonun dijital yada analog gibi bir ayrımı yok.

Eğer inanmıyorsan evde sub wooferlı herhangi bir pc ses sistemi varsa AVR'nin sub pre out'unu normal pc sub'ına düz rca kablo yada rca-3,5mm kulaklık jaklı kablo ile bağla ve çalıştığını gör :-)

Yalnız AVR'nin sesini çok açma da pc sub woofer'ı patlamasın

Bir başka kanıt olarak da kendi kullandığım standart monster marka bir rca kablodan vereyim. Kablonun bir tanesini AVR'nin ön kanal pre Out çıkışlarını Marantz pn6005 stereo amfimin analog cd girişine bağlamak için kullanırken, diğerini ise pc'deki Asus xonar d2x ses kartından oyunlarda dolby yada dts ses almak için kullanıyorum.

Yine aynı kabloyu pikaptan stereo amfiye analog bağlantı için ve de Philips aea2700 Bluetooth alıcının koaksiyel çıkışından Marantz amfinin koaksiyel girişine bağlantı yapmak için kullandım. Sanırım bu kadar örnek yeterli olmuştur

Siz diyorsaniz doğrudur o zaman o kadar test yapmışsınız :) ancak benim anlamadığım neden o zaman aktif sublarda hep coaxial kablo çıkıyor içinden? Yada kullanılıyor? Bende o zaman yeni sub aldiğimda daha iyi olsun diye misal kendi coaxial kablosunu değilde belkin coaxial kablo almıştım... simdi siz diyorsunuz ki bir örnek ile aciklamak gerekir ise ilk çıkan avr lerde ve playerler de dijital çıkış olarak optik ve coaxial çıkış olurdu bilirsiniz misal simdi boyle bir setup kursak orn; dvd playerde sadece dijital çıkış olarak coaxial çıkış olsun avr de coaxial giriş olsun bunu coaxial kablo ile degilde lale kablo ile yapsak yine olur diyorsunuz yani?
    Benim bildiğim kadari ile coaxial kablo turlerinin turevi uydu kablolari,kompanet kablolari "ilk hd görüntü 1080i için kullanılırdı 3 adet olurdu" ve zaten piyasada satılan bunlarla aynı olan coaxial,koyaksiyel diyede telefuz edilir bunlardır ve digital sinyali taşımak içindir... bir ara müsayit zamanda sırf merakından dolayı sizin iddanız için :) avr-sub arası kullandığım coaxial kabloyu çıkarıp lale kablo takacam bakalım olacak mı :) iyi günler dilerim...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Yahu amma inat ettin be dostum :-)

Kablo aynı kablo işte. Dijital veri gönderirsen dijital, analog veri gönderirsen de analog iletiyor işte. Başka bir numarası yok.

O kullandığın koaksiyel kabloyu çıkar yerine standart bir rca kablo bağla yine aynı sesi alacaksın.

Yıllardan beri bildiğim kullandığım bir şeyi ilk defa "olmaz çalışmaz diye bildiğim" bir olayı siz çalışır diyorsunuz gelde inat etme şaka bir yana öğrenmenin yaşı sınırı yoktur doğrunun karşısında yanlışı savunmak ve onu bilgi sanmak cahilliktir zaten küçük ama önemli bir bilgi öğrenmiş isem ne mutlu bana ilk fırsatta deniyeceğim söz

Not: yahu bu iki kablonun bir kere anotomisi bile farklı coaxial kablo uydu kablosunun aynısıdır ince bakır tel geçer silikona sarılı onun üstünde sarmal bakır teller onun üstünde de teflon kaplamadır en dışarda da zaten plastik, compozit tos lale dediğimiz kablonun içi ise iki atet sarmal bakır tel geçer başka bir şey yoktur neyse ben gidiyorum deneyip sonucu yazacam size

• size gerekli olan kablo bu.arkadaşın dediği gibi turuncu girişe takacaksınız.ama çift sinyal taşıdığı için center da beraber gidiyor.avr de kablonun doğru tarafını taktığınıza emin misiniz?

Evdeki Bu Amfi'ye Z5500 Sub'ı Nasıl Bağlanır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 28 Mart 2016; 16:25:49 >
  • Coaxial dijital kablolarda empedans hassasiyeti var. kablo ve konnektörün +/- 1.5 ohm bantta olma standartını taşıması lazım. özellikle uzun mesafelerde 75 ohm un korunması zorlaşıyor. Analog rca a ise belirlenmiş bir empedans değeri yok ancak kısa mesafede dijital yerine kullanıldığında hiç sorun yaşayana rastlamadım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.